Det blidde inget..=(

        DATUM: 2009-09-28 TID: 23:04:16
Hej allihopa.
Som ni förstår så har jag inte haft tid att skriva.
Igår så blev det så jädra sent, vi var borta hela dagen och stupade i säng när vi anlände till mammas lägenhet kl halv 11.

Vi hade ännu en trevlig dag med promenader i det underbara vädret, middag på Bof Hus och sedan blev vi bjudna på bio av Kent, mammas nya.
Flickan som lekte med elden såg vi, och den var kanon bra! Det var så full fart hela filmen så jag hann bara med att tänka på Victor en enda gång. Och det är ganska bra betyg =)

Jag sade till mamma när jag kom hem till Krägga idag att för första gången på länge så var det faktiskt skönt att få komma hem.
Jag behövde verkligen få andrum och space till tillvaron här ute, och jag tror jag kan säga det samma om Peter. Det första vi gjorde när vi anlände till Bålsta var så klart att åka till graven. Det var så stilla och vilsamt runtomkring och man kunde nästan känna friden i hela kroppen.

Tyvärr så klippte jag mig aldrig i Söndags.  Jag vet, ni som känner mig vet att det är typiskt mig att backa ur i sista sekunden, men det var så jäkla lång kö och jag kände inte att det var livsviktigt. Jag har så jädra svårt att unna mig saker, har alltid haft och kommer alltid att ha.
Jag är den där människan som kan prova en massa kläder, dra med dem till kassan, för att sedan ändra mig i sista sekunden när kortet skall dras och smita iväg utan nya plagg.
Jag är tex i desperat behov av nya skor. De jag äger, innehar fler och större hål än vad de innehåller tyg, men trots det så har jag sååå svårt att gå och köpa mig nya.
Jag vet att det är viktigt, speciellt nu när jag är gravid, att ha ordentliga skor att gå i men ändå så kan jag inte förmå mig att unna mig det.
Onödig lyx kallar jag det och jag tror att det på något sätt reflekteras i hur jag känner mig. Svag och otillräcklig, inte värd de där nya kläderna, den där nya frisyren eller ordentliga skorna.
Jag vet inte, men kanske det är så... ??


Men snart ryker håret i alla fall. Min systers kompis är frisör, så hon skall få uppdraget att göra mig vacker.
Eller åtmistonde ta bort de tovor som gör att jag inte kan borsta ut håret längre.

Värdsliga problem, eller hur??


Godnatt

Kommentarer
Postat av: Carro

Låter illa, men jag tycker ändå att du är hemskt fin faktiskt..!

2009-09-28 @ 23:20:06
URL: http://clearblue.blogg.se/
Postat av: Hanna K

Tycker också du är jättefin i håret iallafall!!! Riktigt synd att det inte blev nåt för det är ju så skönt att känna sig ompysslad och fin ibland! Unna dig nästa gång!!!

Underbart att du haft det bra och gått på bio och myst...

Skönt att kompisen ställer upp och klipper!

Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Känner igen det där med att stå vid kassan och sen ångra sig. Beslutsångest brukar jag säga att jag har då ... Köper hellre kläder till barnen än unnar mig själv. Skönt att det kändes skönt att komma hem & att du haft sköna dagar med din mamma. Har bara hört bra kommentarer om den filmen, måste se den. Ska bara se den första först! Kramar till Er

2009-09-29 @ 07:20:19
Postat av: Nadines mamma

Du om nån är VÄRD att köpa dem där skorna och att klippa dej osv..Du är värd så mkt efter allt du gått igenom och du måste sköta om dej själv!

De låter hemskt illa me ditt hår och hur du beskriver dej själv men ja tycker av korten att dömma att du är riktigt vacker!!!!!!!!!!!

2009-09-29 @ 09:58:49
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Låter som du ändå haft det mysigt hos din mamma,skönt att få komma bort å bli ompysslad.. synd att det inte blev nå med håret. men då får lägga ut bilder så fort du e klar med frisyren :)

Å det där med att unna sej själv saker..

Hur många ggr har man inte åkt iväg för att shoppa tills sej själv å ist kommer man hem med kläder till karln å kidsen.. typiskt mamma-syndrom.



Å som sagt hemma är ju alltid hemma...

Victors plats e så fin..brukar stanna till hos honom när jag åker förbi med bilen!!!



många kramar



2009-09-29 @ 10:38:24
Postat av: Annika

Ha, ha, jag är precis tvärtom. Köper mest kläder till mig själv och glömmer bort dottern. Usch, det är ju hemskt egentligen. Men vi får så himla mkt kläder från kusiner och vänner. Fast i helgen gjorde vi en räd och köpte alla skor hon behöver och overall inför vintern. Jag har sparat pengar särskilt för detta så det kändes bra.

Ibland tänker jag att jag ska ha köpstopp. Det verkar poppis just nu.

men det är klart att du ska unna dig alla saker du vill och har råd med Sofie. Jag tycker du bara ska bestämma dig att genomföra allt du vill nu innan bebben kommer. Du ÄR värd det. Gå med din syster som får tvinga dig att handla, fika, köpa skorna du behöver.

2009-09-29 @ 10:53:28
Postat av: Amanda

åh sofie, du får inte känna att du inte kan unna dig själv någonting. du förtjänar o bli ompysslad, att få köpa dig nya saker osv. finns här ifall du behöver prata. kramar

2009-09-29 @ 11:14:20
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Jenny - tvåbarnsmor

Skönt att du haft det bra och att det kändes bra att komma hem igen.

Du om nån förtjänar verkligen att unna dig saker! Jag brukar bli på väldigt bra humör av shopping, så dra med en syster eller kompis och åk iväg och unna dig allt nytt du behöver! Jag tror du kommer må bättre efteråt.



Kram

2009-09-29 @ 11:36:07
Postat av: Petra H

Vad ledsen jag blev av att läsa det Sofie.. att du har så svårt att unna dig saker.. För mig känns det som att det bottnar i dålig självkänsla och allt med Victor gör nog bara att den känslan tyvärr blir ännu starkare. Tror du inte att han skulle vilja unna dig all den omtanke och kärlek som finns? Ge sin mamma allt hon behöver och gärna lite till! För att orka med livet är det ibland ett nödvändigt ont att unna sig saker. Du ska leva i din kropp hela ditt liv, det är din kropp som är din närmsta vän. Varför inte ta hand om den? Så den i sin tur kan ta hand om själen? Man måste hjälpa sin kropp på traven ibland. När insidan är sönder och såren blöder måste kroppen lappas ihop utanpå också. Hoppas du kan unna dig något! Börja med något litet. Ingen säger att du ska shoppa loss för flera tusen. Men klippa håret eller ett par nya skor är inget som Ingen borde unna sig. Det tillhör vardagen och din vardag säger dig att du och din kropp behöver det. inte vill utan Behöver det. Kramar från mig!

2009-09-29 @ 12:08:23
URL: http://www.petrajanina.blogspot.com
Postat av: Anna

Hej Sofie!

Hittade dina filmer på Youtube och jag måste säga att jag diggar filmen med dina syskon. Eller är det du också???



Skriv gärna i min blogg...



//Anna

2009-09-29 @ 16:20:30
URL: http://familjenpersson.blogg.se/
Postat av: Josefin

Hejsan! Jag är in och läser er fina sida ofta och jag har många gånger försökt hitta inlägget där det står vart Viktors grav är någonstans. Brukar vara hos bekana i Skokloster och då är det inte långt till Bålsta och jag skulle verkligen vilja åka och hälsa på Viktor någon gång.



Kram till er alla.

2009-09-29 @ 16:36:25
Postat av: jessika

Hej. Det här har ingen relevans till det du skrev idag alls utan handlar om hunden Laban.



För ett tag sen skrev du att han fiser jättemycket.

Idag var jag på utbildning i Aptus hälsokost för katter och hundar (jobbar i djuraffär) och när dom berättade om Aptus Aptobalance så lät det som något perfekt för Laban. Det balanserar tarmfloran ungefär som proviva gör för oss. Problemen man kan bota med det visar sig ofta med väldigt fisiga hundar! kolla på denna länken http://www.lupus.se/templates/group.asp?GroupGuid=724. Där står inte så jättemycket mer om det men jag tänkte på er när jag hörde det o ville bara tipsa. Vet inte vilken djuraffärskedja ni har närmst till men fråga om dom har Lupus som leverantör för då kan dom ta hem det.

Har ni en Grizzly nära så ska dom ha det hemma.



Bara ett tips. Kanske kan du iaf unna dig en fisfri hund?

2009-09-29 @ 18:51:34
URL: http://tuffinghund.blogspot.com
Postat av: Susanne

Jag såg precis att någon skrivit om att de sett filmer om Victor på youtube så jag gick in och tittade lite. Då kom tårarna, det är helt ofattbart att sådan hemska saker som att små barn dör kan hända. Speciellt på ett sådant plågsamt sätt som Victor dog på. Jag kan inte ens föreställa mig den smärta ni måste gå igenom. Inga ord kan troligtvis få er att må bättre och känna mindre sorg men jag vill ändå säga att jag ofta tänker på er och när jag sedan har fått jobb (är färdigutbildad i januar) kommer jag att gå med i cancerfonden. Både p.g.a. att jag själv haft många släktingar som dött i det men även för att jag vill att man ska hitta ett botemedel så att inga fler barn ska behöva dö i denna hemska sjukdom.

2009-09-29 @ 19:17:58
Postat av: Ida

Men Sofie åk nu å köp nya skor =)) Tycker du är jätte fin i håret även om du inte klipper dig, men jag tycker som så många andra att du är sååå värd de!! ska bli kul å se bilder sen på både hår å skor =))

du verkar ha haft en jätte mysig helg hos din mamma, bli glad av att läsa att du bilvit ompysslad!

Massor med Kramar från Norr

2009-09-29 @ 19:29:06
URL: http://idanilden.blogg.se/
Postat av: Meli

Vad skönt att du har fått en dag där du fått må lite bättre i alla fall. Det förtjänar du verkligen. Och om någon förtjänar att unna sig massor, så är det du.

kramar

2009-09-29 @ 20:15:45
Postat av: Jenny i Skåne (mamma till tre)

Låter som att du haft sköna och händelserika dagar. Känner igen det du skriver, jag är också helt värdelös på att unna mig själv tid eller saker. Sen barnen kom har det blivit roligare att shoppa till dem. Mitt hår är också i akut behov av frisörbesök, men det blir ändå inget. Men jag hoppas iallafall att du tar dig den tiden, du är verkligen så värd att få bli lite ompysslad.



Har också sett filmen och den var bra. Ändå lyckades jag somna i tio minuter i slutet....:-)

2009-09-29 @ 21:52:20
Postat av: Carola

Men lilla gumman, nog för att du är vacker oavsett nyklippt hår eller inte så måste du faktiskt ha SKOR. Gå genast och köp ett par nya :)

2009-09-29 @ 22:30:30
Postat av: En medmänniska

Kära du, känn ingen press Vi finns här för er Sofie och Peter när du än skriver Sofie. Så glad att läsa ni haft det så bra både du och Peter hos era nära.

Så rörande att läsa raderna då ni anlände hem till Krägga igen!

Tänker på er älskade Victor och er varje dag.

Varma kramar Malin

PS: Håller med Carola köp dig ett par ordentliga skor för tusan ;) och du Sofie du vet inte hur vacker du är med eller inte nyklippt hår!

2009-09-29 @ 22:53:46
Postat av: Yvonne

Hej Sofie,låter bra att du kom bort några dagar, vara med Marie och Elin,få prata och umgås.Hoppas ni mår lite bättre och gläds åt den lilla som snart kommer.Ett råd:kontakta inte några medier det blir bara värre,allt rivs upp.Tänker på er,kom snart och hälsa på.Kramar Yvonne o Kurt.(p.s.köp skor)

2009-09-30 @ 20:01:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback