Sommar med

        DATUM: 2010-04-11 TID: 23:23:38
I sommar skall jag försöka hinna med allt det där som jag inte gjorde förra sommaren.
Jag vill för en gång skull hinna plantera de där rosenbuskarna, trycka ner de där plantorna i jorden och få till mitt mysiga trädgårdsland.
Jag vill spika klart på vårt tilltänkta hönshus, köpa in några rara små kycklingar och sedan gå och plocka stora vita ägg resten av sommaren och grädda gyllengula pannkakor.
Hela min trädgård skall för en gångskull spira av grönska och färger, och när folk går förbi nere på gatan så skall de utropa "Åh, nej men guud! Titta vilken uunderbar tomt!!"

Vår leriga, jordhög till tomt fullkommligt SKRIKER efter ett saftigt täcke av gräs att klä sig i och mina tomma torra rabatter gapar som tomma hål i brist på färg och prakt.

Så i år så skall jag pyssla, pyssla, pyssla och SÅ, SÅ, SÅ! Ernst, släng dig i väggen!
Jag vill ha den där grönskan med rosentäckande spaljèer och krattade grusgångar. Och i skuggan av vår björk så skall vårt vitmålade bord stå uppdukat med hemmagjord saft, nybakade kanelbullar och rykande varm sockerkaka.
Barnen skall skratta och vara glada och med barfota fötter utföra spännande utomhuslekar och kasta sig halvnakna igenom vattenspridaren på baksidan.

Ja i sommar så vill jag hinna med...



Eller, alltså, igentligen så vill jag inte hinna med någonting, och i längden så blir det rätt trist att bara sitta hemma och klia sig i svettiga hudveck och lösa ursvåra korsord.
Och jag menar, plantera är ju rätt jobbigt ändå. Tänk er själva att med sne och krokig rygg, behöva stupa i säng kl tio en fredags sommarkväll, fullsmockad med kliande myggbett och med jord under naglarna.

Hönsjävlarna kanske sticker och dammen börjar läcka... Och vilken jädra unge springer barfota ute när det finns Nintendo Wee nere i källaren =)?

Nej IGENTLIGEN så skulle jag vilja göra en sån där riktigt lååång resa. Ja en riktigt mysig familjesemester med camping, utflykter, nöjesparker och utforska främande ställen.
Tänk vilka äventyr man skulle kunna ha och inga krav på datum, tider eller något sådant. Nej, att bara ta dagen som den kommer och att styra näsan dit den pekar.
Och när barnen har somnat tidigt efter dagar fyllda med lek och efter att vi alla avnjutit en somrig grillmåltid, så korkar man upp en flaska vin, avnjuter den i stillan ro och blicker ut över den nya utsikt som man för dagen funnit.
Morgonen efter så väcks man av glada rop och skratt och en nygryggd kanna kaffe väntar på bordet. Barnen har metat tillsammans med pappa i sjön som vi övernattat vid och lyckats fånga MINST tjugo abborar som vi sparar till middagen på kvällen. Och alla kommer att äta med god aptit av vår nyfångade rätt, för våra barn ÄLSKAR fisk!! =)
Vilken frihet !!


Fast igentligen så blir ju de där resorna aldrig som man tänkt sig, och svenska sommrar regnar ju oftast bort.
Och hur kul är det att sitta 6 pers i en trång husbil med EN kortlek och försöka lära barnen hur jädrans KUL det faktiskt är med poker medans regnet öser ner utanför.
Dyrt har det blivit med bensinen också, så man kommer väl inte längre än till angränsande län, och där ser ändå allt likadant ut, så vad är då vitsen?

Jag menar skog och vatten har vi väl hemma med ?

Middagarna brukar oftast sluta med förkolnande kotletter, hårda potatisar som ingen vill äta, för att det är skal på och torrt billigt vin från Dinners 5 kilometer bort.
Fisk får man heller aldrig och barnen hinner tröttna efter 5 minuter utan napp och fantasilösa som alla är så "finns det ju ingenting att göra" och allt är "sååå tråkigt".
Och är det någon som vet hur jäkla obekväma och trånga sängarna är i husbilar/husvagnar? Jag menar stackars den som sover längst upp om någon fiser.
ALLA ångor stiger rakt mot taket och liksom stannar där eftersom att det inte är någon cirkulerande luft runtomkring.
Täckena klibbar, myggorna surrar eftersom att någon glömt att stänga för det förbannade myggnätet, och VARFÖR installerade vi inte någon AC!!???





Nej, det är lika bra att inte göra NÅGONTING ALLS i sommar, för vem orkar ha trevligt ?

Kommentarer
Postat av: Nen

Haha klockren.



Men då är det ju lika bra att dagen som den kommer och göra småutflykter i stället. Det kommer bli en bra sommar i år.

2010-04-12 @ 07:18:13
URL: http://nennr1.blogg.se/
Postat av: Jonna

Hahaha...jag måste skratta :)



Förresten så vet jag nog vem den där "rikaste mannen på Åland" är som det talas om i tidningsartikeln. Det finns inte en ålänning som inte vet det, han äger typ halva Åland (sagt med viss överdrift, men ändå):)



/Ytterligare en ålänning

2010-04-12 @ 07:42:56
Postat av: Malin

Hahaha, så sanna ord =) Man målar upp den perfekta bilden, sen blir det aldrig som har tänkt sig. Lika bra att ta dagen som den kommer.



Ha en bra dag! Tyckte dom sa att solen skulle vara framme i dag, hoppas den kommer!



Kram

2010-04-12 @ 08:13:06
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Malin.T

Ofta vill man för mycket och då blir det istället ingenting. Vi har oxå en massa "måsten" nu i sommar, vår första hela sommar i huset och det gör att man känner pressen. Vi har ledigt i juli och då tänker vi göra så mycket ingenting som möjligt!!

2010-04-12 @ 08:23:47
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Ewa

Helt otroligt bra skrivet. Bara bäst.

2010-04-12 @ 09:51:34
Postat av: Hanna K

Hahahaha instämmer!

Postat av: Anna-Lena

Du är rolig du!

2010-04-12 @ 10:44:05
Postat av: Ina

Hahaha, jag håller helt med! Det är bra mycket härligare att ta dagen som den kommer.



Ska inte sticka under stolen med att jag faktiskt utökar rabatterna år efter år ;0)

2010-04-12 @ 11:46:13
URL: http://inasdekor.blogg.se/
Postat av: Gnillib

Det är i och för sig helt sant. Fast jag ska ändå pimpa min trädgård. Första våren i nytt radhus, vad kan gå fel?!? Ja, jag vet att allt kan och kommer att gå fel, men man måste ju få drömma...

2010-04-12 @ 13:47:30
URL: http://regnetsmat.wordpress.com
Postat av: Jenny - tvåbarnsmor

Så sant, så sant... Man målar alltid upp en drömbild om hur sommaren ska va, men det blir aldrig som man tänkt sig. Men det är underbart att få fantisera om så otroligt perfekta händelser ändå!:)



Kramar

2010-04-12 @ 13:48:17
Postat av: Ida

Ja,drömmer drömmer. Men ändå slutar det med att man sitter hemma och drömmer om stället...

Kram

På onsdag ska jag tända ett ljus för Victor.

Herregud, nu var det ett år sedan jag läste om Victor i aftonbladet...

Kram

2010-04-12 @ 17:04:14
Postat av: Anitha Leidefors

Hej Sofie!! Du är för härlig.. visst ska vi drömma hur v vill ha det!! Små utflykter kan oxå bli toppenbra.. I dag har det varit sommarväder I Eksjö, så varmt och skönt!! Många gick och smaskade på en glass och folk satt och fikade ute.. Jag satte mig själv med en kopp kaffe och kände att Nu är våren här!!

Ha det så bra!

Kram Anitha

2010-04-12 @ 17:41:13
Postat av: Melinda

Hallojj Sofie!!

Fnissade för mig själv när jag läste igenom ditt inlägg, riktigt roligt!! =)

Att du på Onsdag har klarat igenom dig ett helt år utan din lille prins gör dig till min största förebild! Du är verkligen fantastisk som har klarat dej igenom ett tufft år!

På Onsdag tänder jag ljus för Victor!

Kram,

2010-04-12 @ 18:37:39
Postat av: En medmänniska

Du är fenomenal Sofie :) Så sant det du skriver. Man vill så mycket, hinna så mycket, men man vet inte i vilken ände man ska börja i och så slutar och blir det aldrig som man tänkt sig..



Kram Malin

2010-04-12 @ 20:38:05
Postat av: Suzanne

Hahaha, vilket underbart inlägg !! Skrattar gott !!!



2010-04-12 @ 20:55:16
Postat av: Helena

Villket inlägg :)

Måste också bara få säga att jag tycker du är så stark, har precis läst ut din bok och tårarna bara rinner. Tänker på er!



/Helena

2010-04-13 @ 11:57:29
URL: http://ninna85.blogg.se/
Postat av: Therese

Så härligt och så sant! Ta vara på varandra och köp de goda grönsakerna istället!



Imorgon tänker jag på Victor och på er....

2010-04-13 @ 13:47:57
Postat av: Moa med två små

Tänker på er i dessa dagar.

Stora varma kramar

2010-04-13 @ 13:57:05
URL: http://moasprinsar.blogg.se/
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Ja,det stämmer så väl... den där drömmen om den perfekta sommaren... sån hade vi när vi skulle till Öland.. då hade vi 2 barn... idag skrattar man åt resan sommaren -07... allt som inte fick hända hände.. lite som "vi hade iallafall tur med vädret".. men inte ens vädret va nice då.. :)))

Jag lovade å svor att jag aldrig i livet igen skulle åka på husvagnssemester,men det hade varit ett bra manus till en film ;D



Tror man ska ta sommaren som det e..inte förvänta sig för mkt,utan mer nöja sig med att allt ska fungera.. många ggr åker man bort å bara gör allt jobbigare än det är hemma... hahaha



kram på er <3

2010-04-13 @ 17:36:30
Postat av: Jeanette

Hej. Jag måste bara säga att jag beundrar verkligen dej/er, att ni delar med er av sorg o glädje och att ni orkar berätta för andra. Jag brukar vara inne här och läsa lite då och då och jag gråter alltid en skvätt men så samtidigt så tar du ändå fram nånting positivt som man blir stärkt av och gör att man verkligen uppskattar det man har just nu. Jag önskar er all lycka i framtiden! Mvh Jeanette

2010-04-13 @ 20:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback