Kammarrätten ger Försäkringskassan rätt

        DATUM: 2010-03-02 TID: 19:50:53
Vilken dag...

Morgonen börjar med att Tv4 ringer när jag står och packar ner blöjor i skötväskan.
Kvnnan i andra änden av telefonen presenterar sig och säger sedan att jag kanske förstår varför hon ringer.
Nej tyvärr jag har faktiskt ingen aning, svarar jag och ser ut som ett frågetecken.
Hon förklarar vidare att de sett att beslutet från kammarrätten har kommit och att det är som jag kanske visste, Försäkringskassan som fått rätt.
Jag fortsätter packa ner blöjorna och förklarar att jag inte ens hunnit fått brevet med beslutet själv, men att jag inte är ett dugg förvånad.

Hon berättar vidare om lite av det som står i domen och frågar sedan om vi kan träffas för en intervju.
Jag förklarar att jag är på språng till stallet så vi bestämmer träff där.

Ungefär 15 minuter senare så ringer SVTabc och så är karusellen igång. Jag tror utan överdrift att varenda jäkla nyhets tidning och kanal har ringt som finns att tillgå och självklart så ringer de EXAKT samtidigt.
Så fort jag trycker på knappen för att svara så ringer nästa på andra linjen. Mobilen blinkar och piper ilsket när jag stressat försöker svara på journalisternas frågor.

Kvinnan som jag pratade med på morgonen anländer en timme senare till Stigsbergs gård.
Hon filmar lite när jag tar in Helix från hagen, ryktar, pyssar lite i stallet och så går vi upp till cafeterian för en intervju.
Linnea och Vilma sitter snällt däruppe och väntar och jag är glad att hon är med som barnvakt. Hur hade det annars gått???
För att vara kortfattad så har i alla fall Kammarätten gett Försäkringskassan rätt i domstolen och nu återstår det bara att överklaga till Regeringsrätten. Men det är inte så lätt som man kan tro.
Regeringsrätten måste godkänna överklagan och det gör de endast om de tycker att Kammarrättens beslut är felaktigt. Det återstår att se....

DN, Expressen och Aftonbladet skriver om det i morgon och så kommer jag återigen att vara gäst på TV4 Nyhetsmorgon kl 07.45.
Taxin hämtar mig, Vilma och Linnea klockan 05.20, åker sedan vidare till Astrid Lindgrens sjukhus där jag släpper av dem till Peter och åker vidare in till studion.

Det blir en tidig morgon så jag hoppas att Vilma sover ordentligt i natt. Tyvärr så är det sänongspremiär av Desperate Houswifes kl nio, så jag kan inte lägga alltför tidigt. Vill inte missa det =)


Här är en länk till ett kort klipp från TV4 nyheterna.


http://www.nyhetskanalen.se/1.1535941/2010/03/02/ratt_beslut_dra_in_sjukpeng_nar_sonen_dog


Kommentarer
Postat av: Anna

Ibland kan undra vad det är för land vi lever i..

Många kramar till er

2010-03-02 @ 20:13:26
URL: http://trasanna.wordpress.com
Postat av: Christel

Jag ser på klippet och det slår mig igen vilka otroliga kämpar ni är. Jag hoppas verkligen på att det kan bli en förändring. Ni är mångas ljus i mörkret. Även om ni har varit med om något av det värsta man kan vara med om så fortsätter ni kämpa. För er, men också för andra. Jag hoppas och önskar att ni kommer stå som vinnare. Det tror jag på. Det måste vi tro. Tack för att ni kämpar. Tack för att ni verkligen visar vad medmänniskor är. Jag beundrar er. Enormt! Tänker på er och Victor varje dag! Kram

2010-03-02 @ 20:17:02
URL: http://froken-fraken.blogspot.com
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Jag hopaps att ni orkar driva detta vidare.. ni har så oerhört många bakom er å jag hoppas att dom inser att en lagändring måste ske NUUUUU!!!

Det e som sagt inte bara ni som e drabbade men att trampa på familjer som slagits i spillror,riva upp sådant man inte ens har ork att stå emot å att ens överklaga en dom när ni anhöriga FÅTT rätt visar att det måste sitta ett gäng människor där som varken vet vad sympati eller empati innebär.

Jag hoppas så att ni orkar..för en dag kommer NI att få er rätt sedd även där..



låter som du haft en hektiskt dag,å självklart ska vi titta på dig imorgon :)))



kramis

2010-03-02 @ 20:41:16
Postat av: natalie

Jag blir så illa berörd av detta! Varför kan inte sunt förnuft och empati finnas med i besluten. Jag beundrar er som orkar fortsätta slåss för er rätt, själv tror jag att jag hade blivit totalt knäckt. Kämpa på!



Kram

2010-03-02 @ 20:46:14
URL: http://natalie-lilly.blogspot.com
Postat av: Ida

Det är inte mycket som förvånar en längre. Jag är tacksam för att du kämpar så. Det kommer förhoppningsvis göra så andra föräldrar slipper samma sak.



Kram/Ida

2010-03-02 @ 21:20:24
URL: http://www.sweeti.se
Postat av: Yvonne - en mamma i Handen

Beundrar er som orkar kämpa. Beslutet är så hjärtlöst som det bara kan bli. Det må vara ett riktigt beslut i teorin men kan man verkligen bortse ifrån att det är livs levande förhoppningsvis fritt tänkande människor som tagit beslutet baserat på en lag som också den livs levande fritt tänkande människor har stiftat??? Ibland förstår man absolut ingenting av den värld vi lever i...



Styrkekramar / Yvonne



2010-03-02 @ 21:28:26
Postat av: Veronica S

Jag läste också...... Det är ju helt sjukt system vi har!

Lider med er som har fått kämpa så länge mot så mycket.

Hoppas ni får rätt i slutändan.

Kram

2010-03-02 @ 21:30:27
Postat av: Marcus Arnesson

Vad är det för land vi lever igentligen "sparkar" på dem som redan ligger. Marcus Arnesson Växjö.

2010-03-02 @ 21:35:00
URL: http://mackansliv.blogg.se/
Postat av: Therese

Fruktansvärt är det sättet som folk blir behandlade! Jag hoppas verkligen att ni får fortsätta driva, om ni orkar, för detta får inte gå till på detta sättet!!



Inte nog med allt annat ni får stå ut med så kommer detta också..



Fy för FK

2010-03-02 @ 21:44:29
URL: http://viskarpaminaxel.blogg.se/
Postat av: Blondiie was here=)

rent ut sagt förjävligt, det är en skam att bo i detta land! FÖRJÄVLIT!!!!! Stå på er å kämpa utav helvete!

Kram på er!

2010-03-02 @ 21:47:15
URL: http://blondiies.blogg.se/
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Det är ju helt otroligt, det behövs verkligen en lagändring för att detta inte ska drabba andra i framtiden. Det är ju som någon annan också skrev, som att sparka på någon som redan ligger ner. Beundrar Er som orkar stå på er & kämpa för det som borde vara en rättighet. Styrkekramar i mängder!

Kram ♥

2010-03-02 @ 22:24:08
Postat av: eva

Det hemskaste som kan hända....har hänt Victor och hans familj. Och FK har återigen visat att byråkrati gäller. I min vildaste fantasi så säger alla fegisar där upp sig nu på momangen, blir arbetslösa och beroende. Och går på kurs i empati, för nu är måttet rågat. Nu får de ge sig. FY FK!!!

2010-03-02 @ 23:15:38
Postat av: Andreas Mårtensson

Först vill jag skriva att du/ni har gjort en väldigt fin blogg.

Sen vill jag bara skriva några ord om vilka fina medmänniskor ni verkar vara som orkar kämpa när det har hänt en sådan tragedi i eran familj,starkt gjort...mera såna medmänniskor skulle det finnas !

Stor varm kram till hela familjen!

2010-03-03 @ 07:10:38
URL: http://www.vretlunda.se
Postat av: Sara

2010-03-03 @ 07:58:52
Postat av: Sara

Hej! Såg Dej på morgon TV, bra inslag, men man kan ju inte annat än bli jä-ligt irriterad på myndigheterna. Hon sa ju bara samma sak om igen och påstod att hon förstod Din situation. Bullshit! Håller hårt på Dej, kämpa på! Stor KRAM

2010-03-03 @ 08:01:46
Postat av: Kia Hulin

Hej,såg dej på TV4 i morse.Fantastiskt att du orkar!Vet hur helvetet är.Vi förlorade vår Simon för 2 år sedan 13 år gammal.Han fick PNET=hjärntumör.Allt gick så fort,bara 3 mån och sedan var det slut.Har också haft motgångar från olika myndigheter.Ibland verkar det som om ju mer skit vi får ju starkare blir vi.Kram från en medsyster

2010-03-03 @ 08:50:20
Postat av: Jonelin

Såg morgonens intervju och det enda jag känner är varför allt ska hända er. Ska ni vara först med allt? Allt som det är fel på i fk och sjukvården.. Det är så det känns.. Nä nu får det räcka!



Förresten var du jätte duktig i tv, fin och samlad och jättebra! Speciellt när man tänker på allt som inte syns i rutan och de som inte känner till vad som händer i familjelivet övrigt..



Många kramar!

2010-03-03 @ 08:57:06
URL: http://jonelin.wordpress.com
Postat av: Lotta Nyström

Missade tyvärr tv-klippet! Men instämmer med fler andra! Det är inte klokt vilket omänskligt samhälle vi lever i!



Sänder er massor av styrkekramar så ni orkar kämpa vidare!



Styrkekramar i massor från Lotta Nyström i Västerås.

2010-03-03 @ 09:05:54
Postat av: Elin

Är så stolt över dig Sofie, och din familj! Ni är sådana förebilder för vad en familj är! Det engagemang, omtanke om varandra och andra, drivkraft att förändra, styrka att våga berätta...det är så beundransvärt och inspirerande! Det är ett jätte-jobb du/ni gör som orkar slåss för en förändring i ett system som är så snett och som berör och upprör så många. Jag tror att många är jätte-glada över att du för denna kamp. Och du gör det för att du inte vill att andra ska drabbas..du går utanför din egna jobbiga situation och orkar kämpa för en framtida förändring och du tänker på andra. Victor är din ledstjärna men du är helt enkelt också helt fantastisk! Är så stolt över att vara en trogen bloggläsare till dig! Stor KRAM!!! Elin

2010-03-03 @ 09:47:59
Postat av: Jenny - tvåbarnsmor

Jag tycker det är så beundransvärt att ni fortsätter kämpa för saker för att kunna hjälpa andra människor!

Nu när allt kommer fram i media så kan man verkligen hoppas att det blir en lagändring, för den lagen som nu finns är ju helt sjuk. VEM skulle ha en tanke på at infinna sig hos arbetsförmedlingen dagen efter sitt barns bortgång? Antagligen ingen. Skamligt att sånt här får ske i ett land som Sverige...



Kramar

2010-03-03 @ 10:08:13
Postat av: Cassandra

Jag blev rekomenderad av min syster att läsa din blogg nu när jag ligger hemma från skolan i en förkylning. Jag har ägnat de senaste tre dagarna åt att läsa din blogg från början och jag kan inte annat än hålla med henne om att den är så gripande, du skriver så bra och levande och jag beundrar dig och din familj så mycket! Allt ni gått och går igenom borde ingen människa få gå igenom. Ni måste vara så starka! Jag vill även säga grattis till lilla Vilma.

På tal om något helt annat så läste jag i ett av dina tidiga inlägg att ni bor i Krägga, och undrar om ni bor kvar där? Jag och min sambo flyttar nämligen dit om 3v.. =)

Angående försäkringskassan så hoppas jag att ni fortsätter kämpa, att ni orkar och att det ni gör förhoppningsvis kommer tvinga frma en förändring för reglerna som de är nu är sjuka!

Ta hand om er! Jag önskar er all lycka!

2010-03-03 @ 10:39:55
Postat av: Daniel

Hejsan! :D Allt bra med dig :) ?

2010-03-03 @ 11:00:15
URL: http://danielhenningsson.blogg.se/
Postat av: Therese

Allt bra idag?



Har du någon favorit glass genom tiderna från GB?

Klicka in på min blogg och gör din egen 10 i topp lista!

2010-03-03 @ 11:04:20
URL: http://thereseofsweden.blogg.se/
Postat av: Linnéa

GUD så söt header! :D

2010-03-03 @ 11:37:43
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Cecilia, Kär-Smycken!

Jag såg dig på TV i morse och hörde den där kvinnan från Försäkringskassan. Det är så irriterande med deras regler. dEt är ju trots allt människor det handlar om och då måste det finnas en individanpassad flexibilitet för att fungera. Stå på er i kampen för ni har rätt. Och ni har även folkets stöd så ni är inte ensamma i det här.



Kram, sköt om er och ha en fantastisk dag!

2010-03-03 @ 11:46:03
URL: http://karsmycken.blogg.se/
Postat av: Moa

Fan vad ni ska få stå ut med allt... För att säga ungefär som Nalle-Maja i Bamse fast lägga in er situation i det hela istället: Om lagen säger att man ska springa till arbetsförmedlingen dagen efter att man förlorat sitt barn för att kunna få sjukersättning så har lagen fel. Då ska man ändra lagen.



Kram!

2010-03-03 @ 17:04:01
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Kristina

Att dom orkar - FK alltså.

Jag hoppas bara Ni orkar. Kämpa på, vi andra står bakom er i kampen.



Kämparstyrkekramar



2010-03-03 @ 17:08:00
Postat av: Louise P. Norberg

Den militära maffian U$rael's agenter demaskeras nu en efter en liksom ertappade råttor i EU avslöjas t.ex. den falska kristen agenten Robert SCHÖTT (f. 1953-) opererar nu EU, fullkomligt organiserade sättet . Speciellt de svenska institutionerna blev ju värst drabbade för att den klanen SCHÖTT har dominerande makt över både svenska(!)kyrkan och svenska(!)rättsväsendet.

- Vem är den oförskämda mäktiga ledaren då?

- Avslöjade noga, här: den sionistiska polit-prostituerade provokatörens sanna namnet är: Claes Robert Axelsson Schött; sanna födelsedag. 19530527 och den judiska bastardens gömställe/adressen, här i hjärtat av huvudstaden: Grevgatan 25, 114 53 Östermalm-Stockholm (satanens utvalda krokodilöverklassens mest infekterade området i den fina staden)

Agenten Claes Robert Axelsson (Schött) bor med en hora som utnyttjar hennes efternamn:

Marie Schött (född 21 October 1952/ett år äldre) tel. 070-348 41 64

Under året (2009) har Marie Schött, Lisa Swanson och Fredrik von Beetzen avsagt sig sina uppdrag som nämndemän. Låtsas agenden att lura allmänheten: Kyrkopolitiska frågor/Kyrkovalet: Inför kyrkovalet den 20 september bedrevs kampanjarbete inom församlingen främst av de som kandiderade till kyrkofullmäktige. Moderaterna behöll egen majoritet med 11 av 19 ledamöter i kyrkofullmäktige.

Stiftfullmäktige och Stiftsstyrelsen i Stockholm stift för Stockholms Stad och län: Marie Schött

- Vilken stift?

- Kyrkostift!

- Vilket parti som accepterade att bli täckmantel för denna judiska härvan?

- Moderaterna; masonry imperialisternas mest gynnnade gänget som hjälper till att "legalisera plundringen"

- Vem som avslöjar den här sista delen av info-kommuniké?

- Hedvig ELEONORA, lika tjuvaktiga i samma härvan:

http://moderaterna.net/hedvig-eleonora/2010/02/09/verksamhetsberattelse-2009/

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=1

http://www.dagen.se/blogg/

Sverige är ett satellitland som ständigt bedras/hjärntvättas t.o.m. undermineras av förrädare; ännu värre, allra största kloakråttor sitter inne i hjärtat av statskicket. Då är det inte konstigt att Svenska Kyrkan är inte svenskarnas alls och Jesus bedras under den falska flaggan eftersom finnes judiska polit-horor som Robert SCHÖTT: Jesu-hatare, opererar nu både religösa och rättvesentliga områdena. Sådana agenternas sanna hebreiska förfäder som mördade Jesus. Kvinnliga råttan Marie SCHÖTT är enkla biträdande agent under befälet av råttan Robert. De både arbetar(!) för samma syfte: tjäla både info och pengar, placera i förfädernas terrorlandet: U$rael. Och de gör detta...

- Varför då andra figurer i kyrkan blundar för sådana skamliga helt förrädiska affärer?

- De utvalda av systemet och systemet är förrädiskt/bögigt/pervers. De samtliga skìter in i bibeln och det blir inte konstigt att de inte blir oroliga av varandras smuts. De som förlorade mänskliga andan sedan länge kan inte ens bli oroad; även en sann kloakråtta har mer mänskliga reflekser än sådana falska kyrkostift-gangsters. Fega perverso-parasiter de allihop...

- Jesus Krist skämmas över detta israelanknytna rånareligan!

- Kykoråttor opererar alla möjliga offentliga rum, inte minst den låtsas domstolen s.k. förruttnade skeppet Kammråttan

- Skrämmande sant t.ex. den feminina råttan Marie LJUNGBERG SCHÖTT bedriver en kommunal roll också i kommundelen Östermalms stadsdelsnämnd.

- Utvald till ordföranden till Ö-SDF, liksom sin manliga patrners ordförandeskapet i Kr.

- Wow! Vilken jävig kraft!

- Vad säger svenska folket?

- Sover stående pga judiska mediernas drogpåverkan, majoritetetn...

- Lugn! Mänskliga historien visar att allt sådant fest slutade nästan dramatiskt, råttorna kunde inte heller lämna skeppet levande... Det finns alltid något verktyg att hålla miljön rent! Detta förskingrarnas festival ska absolut inte vara i evigt!

- Definitivt! Håller med dig!

 

+++++

 



Källor:





http://www.petraostergren.com/pages.aspx?r_id=41480





http://www.susannedodillet.com/kontakt.aspx





http://ledomainedanais.blogspot.com/2010/04/uppvaknanden-ii.html#comments





http://www.louisep.com/comment/reply/407/306



http://dagenspolitik.se/diskussionen-kring-rot/#respond



http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.nationell.nu/om/skribent/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback