Farmor

        DATUM: 2010-03-20 TID: 18:12:33
Min farmor heter Ulla-Britta och bor i en liten by som heter Dala-Floda, som ligger i Dalarna.
Där har hon bott så länge jag kan minnas tillsammans med min farfar Sven.
Vi var ofta hos dem när vi var små och vi älskade att springa omkring i deras stora röda hus och leka kuragömma på vinden.
Tomten är stor och mysig med vackra blommor, buskar och arrangemang och längs hela huset så löper det en gärdesgård som avskärmar tomten från grannarnas fastigheter.
Flera små söta uthus med trädgårds redskap och gamla hönshus tar upp den norra delen av tomten och i söder avslutas den med en vacker äng, där farmors gamla get Sara gick och betade för många år sedan.  
Farmor är en underbart snäll person, och som för sin ålder faktiskt är väldans pigg. Tyvärr så har hon börjat få väldigt dåligt syn så några längre bilturer blir det ju inte, och det var ett helt år sedan vi sågs sist.

Senast vi sågs var på sjukhuset i Påskas och sedan på Victors begravning.
Efter det så har vi bara pratat på telefon, visserligen flera gånger i veckan, men ändå.

Vi har länge pratat om att min faster Titti ska köra ner henne hit så att hon får träffa Vilma och se hur vi bor, då de inte hann se vårt hus sist de var här nere, men sen har vintern varit så lång och kall så att någon resa har inte blivit av.
I morse så ringde hon mig och berättade den glada nyheten att om det passade oss, så kunde Titti köra ner henne så att vi kunde träffas idag.
Jag blev jätte glad och sade självklart ja.


Nu har de precis åkt hem till Dalarna igen och det känns så bra att de fick se Vilma innan hon hunnit växa sig alltför stor.
Sen i sommar åker jag och Peter dit men då blir vi nog kvar några dagar. Man vet inte om detta kanske blir det sista året som vi får umgås, så det vill jag ta vara på.





                                  



                                  








                                 


                                 

                                                            Victor med sin gammelfarmor 
                                                               
                                                                       
                                                                        den 11/4 2009

Kommentarer
Postat av: Ida

Vad roligt =)

2010-03-20 @ 19:11:11
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Låter som ett mysigt ställe,man kan nästan se framför sig hur det ser ut :)))



Det verkar som ni är en släkt med bra gemenskap,underbart när släkten håller ihop och det glädjer en att Victor hade så oerhört många kärleksfulla människor runt sig.. och att Vilma ´nu oxå får ta del av det.



Man måste verkligen ta vara på tiden man har med sina nära och kära,en dag finns bara minnerna kvar.. så spar alla vackra minnen å bevara dom i hjärtat!!

kram till er

2010-03-20 @ 19:46:29
Postat av: Anna

Vilka fina bilder, vad roligt att dem kunde komma för att besöka er.



Många kramar

2010-03-20 @ 20:15:11
URL: http://trasanna.wordpress.com
Postat av: Lexi

Så trevligt! Själv träffar jag min farmor nästan en gång per vecka, men hon bor ju nära mig också.. :)

2010-03-20 @ 20:22:53
URL: http://lexismode.blogg.se/
Postat av: Moa med två små

Så mysigt!

Vilken fin bild du ritat till boken. Vilken underbar ide med en sådan bok. Den kommer bli uppskattat av många tror jag. Och det är säkert en bra bearbetning för dig i din sorg, kreativitet och skapande ger ibland mer än att tex prata.

Kramar

2010-03-20 @ 20:28:42
Postat av: En medmänniska

Så fint att ni äntligen kunde träffas. Vilken stilig farmor du har, så fin hon är och hon ser verkligen snäll ut :) precis som du berättar. Och där hon och din farfar bor låter väldigt mysigt.

Bilderna som alltid så fina och rörande att se.

Victor, dina ljus lyser här tänker på dig och din familj som alltid ♥

Kramar Malin

2010-03-20 @ 21:42:46
Postat av: niina

hej! Tack så mycket för att du tog din tid och svarade i min blogg! tänkte bara berätta att jag nu skrivit om Victor på min blogg, om du vill läsa:)han har berört mig så otroligt mycket, vilken kille han var, och att han nu skulle vara den starkaste stjärnan tvivlar jag inte alls på! Själv förlorade jag min lilla dotter Angelina för att hon kom för tidigt (v.24) men hon levde när hon kom och drog efter andan, och jag som mor kunde inget annat göra än att se på när min flicka dog. Man är ju så maktlös i en sån här situation. Jag kan inte änns föreställa mig smärtan av att ha sitt barn 1 år och 7 månader och sen förlora det. Jag vill sända mina varmaste tankar till er. Ni finns i mina tankar. Tack för denna fina sida, jag har lärt mig så av att läsa om Victor och om er resa. Kramar i massor! /Niina ps. jag kommer absolut sätta in pengar till insamlingen.

2010-03-20 @ 23:48:55
URL: http://niinita.blogg.se/
Postat av: mamma

Vad kul att farmor kunde komma med Titti!

Hon måste vara så glad, för hon har velat träffa ER så länge.

Kraam Vilma från mormor

2010-03-21 @ 09:36:08
Postat av: mamma/mormor

Måste berätta en sak till...

Drömde inatt att Vilma sa momo... (som Victor)

2010-03-21 @ 09:40:03
Postat av: Line

Hei!



Aller først; Gratulerer så mye med den lille! :)



Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg vil skrive, men føler jeg må legge inn noen ord her.



I går kveld satt jeg lenge oppe og leste bloggen din fra start til slutt. Jeg har vært innom tidligere, og visste hva som hadde hendt med Victor, men jeg har aldri lest alt - før nå.



Og jeg klarer ikke helt slutte å sørge kjenner jeg. Jeg vet ikke hvorfor akkurat deres historie gjør så inderlig vondt (huff, håper ikke jeg gjør vondt verre for deg nå), siden man stadig kommer over blogger og nyhetsartikler med liknende fortellinger - men Victors kamp har altså slått meg fullstendig ned. Kanskje fordi jeg har en sønn på samme alder selv? Eller kanskje fordi jeg er, og har alltid vært livredd for at han skal bli alvorlig syk.



Vi tilbrakte akkurat 14 dager på sykehus med min lille med brannskader, kräksjukan og infeksjoner - inget livstruende, men likevel utrolig ubehagelig og jeg var konstant livredd. Jeg kan derfor ikke forestille meg hvordan dere må ha hatt det alle ukene på sykehus.



Håper og tror at lille Victor har det fint der han er nå - jeg tenker masse masse på ham - hele tiden. Nesten litt for intenst kjenner jeg. En fantastisk NYDELIG gutt som dere har all grunn å være stolt av! Virket som en stor-sjarmør ;)



Så godt å se at dere har fått en liten baby som kan ta i mot all den kjærligheten dere har gått og lengtet etter å dele ut siden Victor forsvant.



2010-03-21 @ 11:09:47
Postat av: anna

Skrev ett långt inlägg som bara försvann...;(



Har följt fin blogg nu ett tag och skrivit något inlägg också... Det är så märkligt för jag saknar verkligen Victor trotts att jag aldrig känt honom eller er. JAg gråter nästan varje gång jag är inne på din blogg och läser om honom. som en sorgeprocess. Är det fler som reagerat som jag? Känner mig...knäpp...fast ändå inte... Du gör bilden av honom så levande, alla foton och filmer. Kan bara inte förstå att han inte finns hos er mer. Ser på min son som vi var så nära att förlora och blir om möjligt ännu mer tacksam för att han finns hos oss! Mitt hjärta värker för er och jag den värk jag känner är förmodligen bara en bråkdel av den smärta ni känt och känner i allt ni varit med om.



Fortsätt berätta om Victor för jag vill lära känna honom mer! Ser fram emot att få träffa honom i himlen! Hoppas han vill lära känna mig;)!



Våra vänners lilla flicka gick bort i Februari förra året och vi har diskuterat om man kommer förstå när man kommer till himlen varför sånt här händer. Men vi tror att i himlen kommer det inte spela någon roll. Där är man tillsammans igen, man är lycklig, ingen sorg eller smärta, inget ont existerar så varför ska man tänka på sånt där? Vi har också pratat om det här med att för oss som är kvar på jorden är ju väntan på att återse varandra ganska lång. Men för dem som redan är där känns det nog ungefär som en dags väntan. Vet inte vad jag grundar det på...men jag tror verkligen det är så. Kanske det som står i biblen om att en dag är som tusen år och tusen år som en dag. Våran tidsuppfattning är inte den samme som Guds... Tror du på Gud?



Jag gläds givetvis med er också. När jag ser bilderna på Vilma, så söt! Skulle vår son blivit en flicka skulle han heta Vilma:) Boken som du håller på med är en fantastisk ide! Lycka till!



Kram Anna

2010-03-21 @ 12:36:51
Postat av: anna

skulle bara skriva också att jag har tänkt läsa din bok om hela resan, men jag vågar inte ännu... och att jag tänker på Victor varenda dag.

2010-03-21 @ 12:42:15
Postat av: Amanda<3

så fina bilder på er tillsammans..måste vara roligt och få besök av farmor med..inte alltid som det händer..jätte fina bilder som du ritat till din barnbok med..när kommer den ut? o en annan fråga: varför kan detta var sista året som du umgås med din farmor? bara undrar.kramar!

2010-03-21 @ 22:46:30
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Jonelin

Underbara bilder på er med farmor. Hon är verkligen vacker och ser pigg ut för att vara lite äldre! Själv har jag en farmor som sitter i rullstol på 4 våningen och kan inte komma ut.. Lika lite som jag kan ta mig till henne.. Önskar verkligen att jag kunde besöka henne bra mycket oftare än vad jag gör. Man vill ju inte skiljas med dåligt samvete.. Om hon skulle lämna oss snart..



Lever din farfar?

2010-03-21 @ 23:20:40
URL: http://jonelin.wordpress.com
Postat av: rosanna

åhhh fick verkligen minnen nu. Vi hade en stuga i Dala floda när jag var liten

2010-03-25 @ 23:44:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback