Recept
DATUM: 2011-01-20 TID: 23:09:27Kladdkakemuffins
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl olja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (gärna med 70 % kakaohalt)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i olja och sirap och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och tillsätt allt tillsammans med smeten.
Tillsist, smält chokladen över vattenbad och blanda ner den i den färdiga blandningen.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Morots cupcakes
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl olja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (gärna med 70 % kakaohalt)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i olja och sirap och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och tillsätt allt tillsammans med smeten.
Tillsist, smält chokladen över vattenbad och blanda ner den i den färdiga blandningen.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Morots cupcakes
90 g smör
200 g finriven morot
50 g hackade hasselnötter, gärna rostade (då kommer smaken bättre fram)
90 g farinsocker
90 g socker
2 ägg
200 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
o,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.
Vispa ner morot, hasselnötter och smör.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och tillsätt blandningen i smeten.
Fördela i muffinsformar eller häll i en smord och bröad form. Grädda muffinsen i 200 grader i 15-20 minuter.
Den frosting som jag använde var vanlig Creme Cheeze Frosting till morots muffinses samt Yoghurt frosting till Chokladreceptet.
Yoghurtfrosting
200 g finriven morot
50 g hackade hasselnötter, gärna rostade (då kommer smaken bättre fram)
90 g farinsocker
90 g socker
2 ägg
200 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
o,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.
Vispa ner morot, hasselnötter och smör.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och tillsätt blandningen i smeten.
Fördela i muffinsformar eller häll i en smord och bröad form. Grädda muffinsen i 200 grader i 15-20 minuter.
Den frosting som jag använde var vanlig Creme Cheeze Frosting till morots muffinses samt Yoghurt frosting till Chokladreceptet.
Yoghurtfrosting
Till ca 15 cupcakes behövs:
3 dl turkisk yoghurt (10 % fett)
1,5 dl vispgrädde
3-4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa grädden. Blanda alla andra ingredienser och blanda ner den vispade grädden.
Creme Cheeze Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g Philadelphia ost
Ev karamellfärg
3 dl turkisk yoghurt (10 % fett)
1,5 dl vispgrädde
3-4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa grädden. Blanda alla andra ingredienser och blanda ner den vispade grädden.
Creme Cheeze Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g Philadelphia ost
Ev karamellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Kommentarer
Postat av: Bodil
Ser alldeles ljuvliga ut, speciellt kladdisarna! Mums!
Postat av: Hanna K
MMM låter och ser supersmarrigt ut!!!
Postat av: felicia - julies morsa
jag har följt din blogg väldigt väldigt länge och jag ville bara säga att jag tycker du är så stark!
Kramar!
Trackback