Ändrade planer...

        DATUM: 2009-12-14 TID: 12:06:17

Skulle just nu ha suttit i en varmt bubblande jaccuzi, tillbakalutad med slutna ögon och bara njutit. Sippat på en nypressad frukt drink, nöjd och belåten efter en välsmakad hotellfrukost.

I stället sitter jag i mitt kök, på en hård plast stol, framför datorn med en skink macka i handen.  Vad hände igentligen???


Jo, man kan säga att det blev lite ändrade planer igår.
Jag skrev ju sista inlägget strax innan vi skulle åka och Peter var och lämnade av barnen i Bålsta. Han kom och hämtade upp mig ca 30 minuter senare, så vi slängde in allt i bilen, åkte förbi graven och hälsade på Victor för att sedan bege oss av mot Trosa.

När vi hade åkt lite längre än en timme och hade en kort bit kvar så ringer min telefon i fickan. Det är ett nummer som jag inte kände igen.
Jag svarade och en kvinna presenterade sig i andra änden. Hon ringde från Stadshotellet dit vi var på väg.

- Jag sitter och tittar igenom alla bokningar på datorn, sade hon lite trevande. Hur långt har ni kommit? 

Jag hajade genast till. Det var en konstig fråga att ställa tyckte jag

- Vi är snart framme, svarade jag. Varför undrar du, har det blivit något fel?

-Jag tror att någon av mina kollegor har råkat skickat fel tider till er på bekräftelsen, svarade hon.
Ni skulle på julbord kl 18, inte sant?

-Jo, det stämmer.

- Nu är det så här att vi har inget julbord i kväll, det är nu kl två!


Mitt hjärta började dunka inuti bröstet. Det här är inte sant.

- Men vadå klockan två? Klockan är ju kvart i tre, och vi skulle äta kl 18. Hur fan kan det bli fel?

En lång diskution inleddes, då hon beklagade sig och jag nästan blev gråt färdig.
Hon undrade om vi kunde tänka oss att själva gå ut och äta på en restaurang i stället, och att de bjöd på själva övernattningen.

-ALDRIG, ropade Peter i bakgrunden. Det här får dom fan ta och fixa!!! Vi har beställt ett julpaket, med JULBORD, inte någon jävla vanlig restaurang mat!

Peter fick överta luren, och jag bad honom snällt att INTE skrika och bråka, utan att diskutera i lugn och ro. (Han har väldigt lätt att tända till)

De erbjöd oss att boka om till en annan dag, men det gick vi inte med på, jag menar vi hade ju sett fram emot detta, lämnat bort barnen, åkt 20 mil osv.. Nej nej, Peter hade ju fått det i 35 års present. Nu var ju allt förstört!! Köket var till och med stäng hela kvällen, så någon annan mat serverades inte.
Självklart så var det bara VI som hade fått fel tider, och igentligen förvånades jag inte. Vi har ALLTID sån här otur så fort vi skall göra något trevligt.

Vi hade ju en sådan kort bit kvar, så vi åkte till Hotellet, parkerade och gick in till receptionen. Mina händer darrade, så upprörd var jag. Peter och jag hade till och med hunnit blivit osams och hela stämningen var förstörd.


Bakom disken stod en kort dam och såg nervös ut. Hon presenterade sig igen och beklagade sig djupt.
Bakom oss var julbordet i full gång och glada röster fyllde lobbyn där vi stod.
Jag började må illa.

-Hur löser vi det här nu då, sade Peter trött.
Vi har åkt ända från Bålsta, stämningen är helt förstörd, vi har skaffat hundvakt, lämnat bort barnen och jag har tagit ledigt i morgon. (En liten vit lögn)

De diskuterade en stund till, den lilla damen visade oss en meny från en restaurang nere vid vattnet, sade lite olika förslag och jag bara stod och stirrade.
Detta var inte sant. Det här var ju vår sista chans att få komma iväg innan Vilma föddes. Varför händer detta oss???

Tillslut öppnade jag munnen och sade.
- Nu är det så här... Vi har förlorat ALL lust på att stanna kvar här, Peter har precis ätit, så att gå till en restaurang som vi dessutom får betala själva, det är uteslutet.
Om ni skall kompensera oss för det här, då vill jag att ni ger oss ett presentkort på Romantica paketet, (Värde ca 4000:-) vi åker hem igen, och får komma tillbaka när vår bebis är tillräckligt gammal för att lämnas bort.

-Ok... sade hon trevande.


- Och så får ni bjuda på julbordet nu, så vi kan få sätta oss ner en stund innan vi vänder tillbaka igen. ( Jag var ju i själva verket JÄTTE hungrig och hade bara ätit frukost.)

Hon skrivade lite på sig, men sade tillslut OK.

Vi fick och hängde av oss jackorna, blev visade till ett bord och satte oss ner för att äta. Peter fick inte i sig så mycket eftersom att han var proppmätt, men jag åt för två och vi fick i alla fall en mysig stund tillsammans.
Efteråt gick vi ut till torget där det var Lucia firande, och gick sedan en promenad längs ån och tittade på alla vackra hus.

Vilken dag det hade blivit... Totalt ändrade planer, kaos och bråk, men slutligen så hade allt ordnat sig i alla fall.
Visst vi fick spendera hela dagen i en bil, i stället för en Jaccuzi, och på kvällen blev det besök på IKEA för att handla skåp till nya tvättstugan, men ändå.
Nu har vi ju en ny vistelse att se fram emot och kan änvända de pengar som Peter fick i present, till lyxiga behandlingar i stället.



-Tänk att sånt här alltid händer oss, skrattade jag återigen till Peter när vi skulle gå och lägga oss senare på kvällen.
Han mumlade något obegripligt till svar och flyttade sig närmare mig. Värmen från hans kropp spred sig över till min och jag dåsade genast till.

Den sista tanke som spred sig i mitt huvud var att värdsliga saker som detta igentligen inte hade någon betydelse alls i det stora hela.
Varför låter man sig igentligen bli förbannad och upprörd?
Jag slängde en sista blick på kortet på Victor på nattduksbordet och viskade " Godnatt älskling" och slöt sedan ögonen...












Vackra Trosa


Kommentarer
Postat av: Linda

förstår att ni blev arga, hur kan de bara göra så....

bra att ni fick den kompensationen ni fick, får hoppas att det inte strular till sig den gången så ni får njuta då istället....

det behöver ni!!!

kramar Linda

2009-12-14 @ 12:55:28
URL: http://lindiz1983.blogg.se/
Postat av: Malin

Nä, vilken otur ni har! Jag skulle oxå ha blivit så irriterad. Ni är ju verkligen så värda att få komma i väg och bara slappna av och njuta...

Skönt ändå att det gick att boka om till en annan weekend, men jag förstår att det känns snopet.



Jag och Tessan var vid Victors grav i lördags. Det är så fint och ombonat, så mycket kärlek <3



Kram

2009-12-14 @ 13:10:25
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Så bra du skriver! Men så där blir det ju i livet ibland, saker blir inte som man tänkt sig, men det kan bli bra i slutändan ändå. Så bra att ni stod på er och fick en överenskommelse med presentkortet, då har ni ju detta kvar!

2009-12-14 @ 14:34:32
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Annette E

Ja Trosa är jättevackert att strosa runt i och jag måste säga att ni verkligen hade otur, hoppas att ni får njuta jätte mycket när ni åker dit när babyn blivit större.

kramis

2009-12-14 @ 15:39:22
URL: http://www.av-eriksson.se
Postat av: Maria

Nej! Vilken otur ni har. Va besvikna ni måste ha blivit jag kan tänka mig hur jag själv skulle reagera i samma situation - rasande och storgråtande.



Men ni fick en bra deal till slut. Vi fick det där romantikpaketet och det var toppen. Åkte när vår son var 6 månader, det var första gången vi var borta från varandra över natten.



Kram

2009-12-14 @ 17:02:22
Postat av: Annelie

Åh så trist, men vad duktiga ni är som krävde upprättelse! Sånt är jag så usel på. Intressant läsning i svd idag om jämställt föräldraskap förresten, har länkat artikeln från min blogg om du vill läsa.

2009-12-14 @ 18:03:14
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: En medmänniska

Usch så paff man blev då jag kikade in här vid 14-tiden idag och läste. Förstår verkligen hur besvikna och förbannade ni blev men så bra att ni stod på er och får åka dit en annan weekend. Ja fattas bara efter allt va =( inte klokt.



Kramar Malin

2009-12-14 @ 19:47:45
Postat av: Jenny i Skåne (mamma till tre)

Åh så irriterande och verkligen höjde av otur! :( Viken tur att ni orkade (och vågade) stå på er och blev ordentligt kompenserade iallafall! Ni har något att se fram emot, även om det ligger en bra bit framåt i tiden. Först Vilma! :-)

2009-12-14 @ 20:33:31
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Meeeen shit..låter som det vore taget ur en film... ;) Vilken jäkla otur... men strongt att ni stod på er!!!

hoppas verkligen att ni får njuta av nästa resa.. men det bästa av allt först.. lillsessan =)

2009-12-14 @ 21:11:25
Postat av: Sofija

Usch vilken jäkla osis! Jag som i ditt tidigare inkägg kommenterade och sa hur mysigt och bra det var där:(

Jag hoppas att ni fick en mysig vistelse här i vackra Trosa iaf och att det inte dröjer allt för lång tid innan ni kan komma tillbaka!

2009-12-14 @ 21:29:31
URL: http://justflippacoin.blogg.se/
Postat av: Ida

Nae, va trist! Men vilken tur att du kan tala för dig, så ni fick lite lyx senare... =)



Kram Ida

2009-12-14 @ 22:55:53
Postat av: Jenny - tvåbarnsmor

Vilken dag ni har haft! Jag hade oxå blivit förbannad! Och jättebesviken... Men du avslutar det här inlägget så bra.... och så sant! Att sånt här egentligen inte har nån betydelse i det stora hela.

Men nästa gång ni åker dit ska allting f*n klaffa. Ni är så väl värda att få åka iväg å koppla av å skämma bort er!



Kramar

2009-12-14 @ 23:03:12
Postat av: Hanna K

Men åh vilken otur ni hade, snacka om klantskallar, totalt fel tider och allt!!! Jag hoppas ni verkligen får det underbart när ni väl kommer iväg nästa gång istället...

Ja, man blir lätt upprörd för egentligen ganska triviala saker om man ser till helheten, men man är ju irriterad just då iallafall...=)

Tänk att 8 månader gått så fort! Lille Victor...

Kram!

Postat av: johan

Fint skrivet de sista 5 raderna.. iofs är allt bra skrivet.

2009-12-15 @ 20:01:38
Postat av: Anonym

Usch vad trist... och vilken otroligt dålig marknadsföring för hotellet. Visst får man räkna med den mänskliga faktorn men då kompenserar man det om man så får hämta fällbordet i garaget och duka upp. Inte acceptabelt att ringa kunden och avboka!

2009-12-16 @ 10:39:38
Postat av: Amanda

huvvaligen vilken otur ni har :( tur att det löste sig till bättre iaf..Kramar

2009-12-18 @ 22:47:40
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback