Helgen

        DATUM: 2011-01-30 TID: 20:33:47
Helgen har varit fin, men inte som vi hade planerat.

På agendan som det var tänkt , så skulle vi åkt på en Visommist helg i Uppsala.
Under Lördagen och Söndagen så var det planerat att vi skulle träffa ett par andra familjer och att allt skulle kretsa om det hemska som drabbats oss.
Vi har sett fram emot det här länge, men i sista stund - på Torsdags kvällen - så ringer vår barnvakt och anmäler sig sjuk.

Tack och lov så var det en väldigt gullig grupp som tyckte att vi var välkommna på nästa möte i mars. =)


Så istället har vi spenderat helgen hemma på tomten i full färd med att såga ner ris och elda. Och vilket väder för den delen ! Underbart!
Solstrålarna lockar fram vårkänslor, ja man blir nästan förförd av den smekande men blott svaga värmen.... Som man har längtat.

Det var meningen att jag skulle tagit en massa kort på våra sysslor, men kameran är helt död, och jag hittar inte laddaren. Skall leta en ny sväng i kvälll så får vi se om den vaknar tills i morgon.



Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!!!


KRAM






Att bli med troll...

        DATUM: 2011-01-27 TID: 13:16:44
Debatten går het just nu angående ämnet "nätmobbning".

Marcus Birro kliver fram och berättar om sina många år som drabbad av hat och elaka kommentarer som sprutat ut på hans blogg, riktade inte bara mot honom, utan även mot hans barn.

Nu har näthatet och påhoppen gått så långt att familjen beslutat att lämna Sverige och flytta till Rom under en obestämd tid.

Jag har ingen personlig erfarenhet av Marcus Birro som person, och vet inte mer än att han är en skicklig poet, författare, krönikör samt fotbollskommentator.
Han är bevisligen en människa som lyckats i livet, men trots det drabbats av stora motgångar i och med två stycken sena misfall för några år sedan.

Många menar på att han är en stor idiot, en äcklig jävel och att att världen borde klara sig utan honom osv osv... Barnen menar många på, skall vara glada över att de aldrig fick födas och ha olyckan att få Marcus som deras far... Det här är fruktansvärda ord, riktat mot en människa som bara försöker att överleva. För visst är den svenska avundsjukan vedervärdig och visst är det lätt att rikta sparkar mot någon som är stark nog att ha rest sig från en personlig tragedi.

Vad är det nu som får de här "nättrollen" att trigga till och sprida sin galla över andra? Stackars små patetiska, hjärtlösa människor utan egna liv och hjärnor.
Likt slemmiga ailienliknande iglar, suger de livskraften ur andra, då de med hårt träffande ord hugger och hugger djupa sår rakt i deras offers hjärtan.

Till vilken nytta? Yttrandefriheten menar de... Ja för visst får man tycka vad man vill, men måste man till varje pris säga det bara för att såra och sänka?



Internet har blivit en värld dit de stora mobbarna i skolan, som på grund av stränga lärare och arga föräldrar, inte längre behöver gömma sig och hålla sig undan.
I skyddad identitet och med "anonyma" namn så kan de nu återigen ta ut sin revanch och fortsätta sin mening med livet. Nämligen att bryta ner och smutskasta....

Till och med liknande bloggar som min har blivit angripna av troll, och det är människor som vi som de vet tar störst skada, och som är de mest sårbara.



Jag är dock sååå lycklig och tacksam över att Victors blogg, hittils har varit förskonad i från elaka kommentarer och hat. Visst har lite negitivitet slinkt igenom ibland, men inte i den grad som vissa drabbas av.

Jag älskar verklgen mina läsare, som bara är här för att ge kärlek och stöd och inget annat. Osjälviska änglar som bryr sig om främmande människors bästa och som tröstar när det är svårt.

Så ett STORT TACK till er alla, och låt oss försöka hålla allt fult borta från denna sida även i framtiden. =)



LOVE YA!!


Helgen lite kort och gott.

        DATUM: 2011-01-25 TID: 17:22:48
Helgen var underbar på många sätt och vi fick verkligen tid att prata och koppla av.

För er som inte varit i Trosa förut så kan jag börja med att säga att all omgivning är som tagen ur Fanny och Alexander, men små slingrande gränder, hus med torn samt kullerstensprydda torg.
En lång å ringlar sig igenom den lilla staden och för att kunna korsa vattnet på vissa ställen så finns det gott om små  romantiska broar i trä som sträcker ut sig över ytan.







Tyvärr så blev det ingen promenad för oss denna gång, då Peter inte hade med sig någon jacka (?)

Stadshotellet var redan på 1800-talet ett populärt tillflyktsmål för sveriges badgäster och sedan 1895 öppnades också ett spa anslutet till hotellet.
Man kan riktigt föreställa sig över hur det såg ut där, i den tidstypiska miljön, med alla damer i fina långklänningar med små vita tunna paraplyer som skuggade deras försynta ansikten.

Man märker hur insidan också präglas av historiken och man har gjort sitt bästa för att bevara charmen och känslan från förr.
Vid ankomst så bjöds det på "Afternoon Tea" vilket var förbaskat trevligt och gott, och sedan förflyttade vi oss till "salongen" för att ta en drink och invänta maten.







Vid 19.00 så var det dags för middag och vi blev inte besvikna.
Menyn var underbar med 5 st otroliga rätter och utprovade viner till. Varmrätten bestod av ungsbakad hälleflundra och den fick +++++ =)


 





Efter middagen bjöds det på ostbuffè med portvin till, och efter att vi avnjutit detta så drog vi oss tillbaka upp på rummet igen.
Det var skönt att lägga sig tidigt då natten innan inte var så lyckad - därav sömnbrist.


    

          Vårt fina lilla rum =)


 













På morgonen gick vi upp till 9 och åt frukost. Men välfyllda magar så drog vi sedan på oss badrockarna och tassade ner till Spa anläggningen en trappa ner.
Efter ett halvårs renovering av denna avdelning så erbjöds vi gäster en modern och lyxig upplevelse i fräscha utrymmen.
Nu var vi verkligen avkopplade !



                                                 




Det var skönt att träffa Vilma igen, trots den korta stund vi varit borta. Konstigt hur man kan sakna någon så mycket som man ändå spenderar varje dag med. =)


Tusen tack till Familjen Kimbys för att ni gjorde det möjligt för oss att åka, och till alla som var med och samlade in pengar till Peter födelsedag !!
Litet extra tack till syrran också =) Puss





Trosa vistelse, Äntligen!

        DATUM: 2011-01-22 TID: 11:20:07
I dag skall jag och Peter åka på Spa =)

För er som kommer ihåg så fick ju Peter en vistelse på Trosa Stadshotell på hans födelsedag, och som det blev en hel del strul med.

Nu skall vi i alla fall utnyttja presentkortet som blev uppgraderat till ett Romantik paket.

4 rättersmiddag med utprovade viner samt en hel dag på Spa anläggningen kommer att sitta fint efter all julstress och magsjuka.
Längtar redan och snart är vi på väg. Skall bara droppa av lillan hos syrran först där hon skall vara några timmar och sedan kommer Cattis och hämtar henne och där skall hon spendera natten.



Uppdaterar senare med bilder men nu måste vi åka, så vi ses på Söndag.

Förhoppningsvis som en utvilad och lite gladare mamma!!


 

Recept

        DATUM: 2011-01-20 TID: 23:09:27



Kladdkakemuffins


2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl olja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (gärna med 70 % kakaohalt)


Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i olja och sirap och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och tillsätt allt tillsammans med smeten.

Tillsist, smält chokladen över vattenbad och blanda ner den i den färdiga blandningen.



Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter.

















Morots cupcakes

90 g smör
200 g finriven morot
50 g hackade hasselnötter, gärna rostade (då kommer smaken bättre fram)
90 g farinsocker
90 g socker
2 ägg
200 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
o,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.
Vispa ner morot, hasselnötter och smör.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och tillsätt blandningen i smeten.

Fördela i muffinsformar eller häll i en smord och bröad form. Grädda muffinsen i 200 grader i 15-20 minuter.










Den frosting som jag använde var vanlig Creme Cheeze Frosting till morots muffinses samt Yoghurt frosting till Chokladreceptet.




Yoghurtfrosting

Till ca 15 cupcakes behövs:
3 dl turkisk yoghurt (10 % fett)
1,5 dl vispgrädde
3-4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa grädden. Blanda alla andra ingredienser och blanda ner den vispade grädden.




Creme Cheeze Frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g Philadelphia ost
Ev karamellfärg

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.






Recepten är tagna från "Baka baka liten kaka" samt "One more slice"

Utmattad

        DATUM: 2011-01-19 TID: 22:33:56

Onsdag och mitten på veckan igen...

Vilma är visserligen bättre, men spydde två gånger igår och därav så är hon lite mör idag. Eftersom att solen lyste, vilket var ett bra ta sedan, så tog jag och klädde på henne trots lite feber, och satte henne i pulkan.

Vi gick en kort promenad utmed åkern så att hon fick känna lite friska vindar den lilla stackaren. Hon har ju suttit inne en mindre evighet nu.

När vi väl kom in igen så var hon märkbart piggare och beslöt sig för att kuta omkring med sin gåvagn. Hon har blivit riktigt stadig nu och kan stå helt utan stöd. Vågar dock inte ta egna steg utan något att hålla den lilla fegisen =)






En tärd liten tös...




Träna, träna, träna!!





Eftersom att hon har varit lite krasslig så ville vi inte lämna bort henne inför kvällens "Sorgemöte", så Peter blev den som fick stanna hemma och jag fick delta solo.
Jag var lika mentalt slut efteråt som jag alltid blir, då så många detaljer och dolda minnen rivs upp efter sin långa vila.
Kom på mig själv flera gånger med att jag satt och höll andan och drog in magen, när den andra mamman satt och berättade om olika händelser. Ja, allt som har med barn och sjukdomar att göra är jobbigt att ta in och påverkar så himla mycket mer än vad man tror.


Nej, som sagt så är jag efter allt i kväll ganska trött så jag får avsluta inlägget idag och fortsätta i morgon. Skall lägga in recepten på det jag bakade som några ville ha, så det får bli morgondagens uppdrag på nätet =)


Godnatt och Sov gott kära vänner!


Kalaset

        DATUM: 2011-01-17 TID: 19:03:50
Har inte skrivit på ett par dagar nu - av en ganska enkel anledning.

Jag tillsammans med Vilma och Linnèa, har legat magsjuk ända sedan i Lördags.

Jo visst ! Vilmas kalas som började så bra, slutade med att Vilma spydde halsen av sig bland alla gäster. Tror fortfarande inte att det är riktigt sant... Av alla dagar på året så väljer den där Jä**a vinterkräksjukan att borra sig fast med sina slemmiga klor, JUST på Vimas födelsedagskalas!
Det är väl ändå höjden av fräckhet ??!!



Ca 25 gäster som avlöste varandra under Lördagen hade mer eller mindre den stora lyckan av att bli utsatta av de psykotiska bakterierna.
Kul att ni kom och tack för presenten!! Här, varsågoda, ni får en med er hem av oss också!!



Vilma spydde hela Lördagen och på natten fick hon hög feber. Vid tre tiden så kände jag mig lite illamående och fem minuter senare så var det ett faktum. Även jag var smittad!
En timme senare när jag för femtioelfte gången tömt mitt innandämme på toan och äntligen lyckats somna, så hör jag hur någon står och spyr utyanför vår sovrumsdörr.
Jädrans skit också, inte en till =(

Linnèa har först tömt en sats på golvet i sitt sovrum och sedan förflyttat sig ut till hallen för att kasta upp resterande utanför vår dörr.
Peter fick knalla upp denna gång, då jag hade fullt upp med att hålla mig på mina egna darrande ben. Hela Söndagen sov jag bort och spydde ett par gånger till på kvällen. Idag har jag varit bättre med det känns som att det inte var ett barnkalas som vi anordnat om man säger så =)

Vilma som har varit OK ända sedan Lördagen, började helt plötsligt kräkas nu på kvällen, men jag tror att det var för att vi var för snabba med maten.
Peter, Cazper och Thea har klarat sig än så länge men jag har hört rykten om ett flertal gäster som nu också ligger hemma och lider helvetets kval.

Usch, fy fan vad jag känner mig dum över det... Att så många blivit smittade alltså. Man skäms trots att det inte är något som vi kan rå för... Bläää...


Det enda ironiska alld detta elände, är att vi ändå är SÅ glada. Ja verkligen tacksamma över en sak... Och det är att Vilmas kräkningar verligen var magsjuka och inte början på något så mycket värre....

Kalas!!!

        DATUM: 2011-01-14 TID: 22:34:33

GRATTIS LILLA PRINSESSAN!!!!!!


Ett år idag och en sån stoor fröken=) Det känns så overkligt att tiden har gått så fort och vips så har vår lilla bebis blivit en  tjej.


Idag har min familj varit på besök för att gratta, och det har sprutat fram presenter från både höger och vänster. Tårtan som jag gjorde blev inte alls så som jag hade velat, men alla andra gav den bra betyg så jag får väl hålla tyst och vara nöjd =)


Nedan följer lite bilder för den som orkar se!






Morgonen börjar med att födelsebarnet får titta på Spöket Laban film på TV med pappa och vovven. Mamma blåser ballonger för fullt i köket bredvid och dukar på bordet.













Fika bordet som det artade sig...




En rar tjej och ett snällt spöke som snart skulle få kniven i sig...






Morotscupkakes med Creemcheeze frosting





'
Chokladcupkakes med Yoghurtfrosting











Tårtan ser ut att brinna på bild =) Fort, se till att blåsa ut ljusen!!










Vilma fick en cool skateboard av moster Josse... Det skall börjas i tid tycker hon=)





Dockan Julia var en stor favorit....






... men hästen som hon fick av mamma och pappa ville man inte kliva av! Blivande hästtjej???






Lite senare på eftermiddagen kom morfar och Giselle med ännu fler paket !





Thea hade gjort en jätte fin mobil med stjärnor, en måne och spöket laban på. Gullunge =)





Nu har lugnet lagt sig och alla i huset sover tungt med undantag från Peter jag och Cazper. Nu skall jag gå och baka nya cupkakes inför kalaset i morgon och då blir det fullt hus... Pust!!

Godnatt och tack för alla gratulationer!!!


Kaos, som vanligt....

        DATUM: 2011-01-13 TID: 22:58:16
Vilken daag !


Ha ha, skulle ju som bestämt ner till Bålsta för att låna lite saker till Vilmas tårta i morgon och samtdigt besöka Öppnaförskolan så att hon fick leka av sig.

Eftersom att vi båda försov oss och på grund av att jag inte ville missa sångstunden halv elva, så struntade jag i  den obligatorsika "sitta vid bordet" frukosten och gjorde i stället för gröt, iordning en flaska välling som Vilma fick dricka i bilen.
Allt gick som smort, och med min frukost - en banan - i ena handen så rattade jag ut bilen från parkeringen och började köra mot Bålsta.
Vilma hade redan tömt sin flaska innan vi var ute på stora vägen och såg sig förnöjt omkring. När vi åkt i ca 10 minuter och var ungefär halvvägs så började hon gnälla lite. Jaha, tänkte jag men lade inte ned någon särskild uppmärksamhet på det, utan fortsatte bara åka.

Sekunderna senare så stod det en kaskad av spyor - alltså jag talar "exorcistklass" på dessa - ut från Vilmas mun och lämnade både henne, sätet samt hela bilbarnstolen neddränkt i illaluktande välling.

Aaarghh!!! En snabb parkering längsmed vägkanten och jag var ur bilen på två röda ! Faaan, servetter, papper, VAD SOM HELLST !!! Torka torka torka, trösta trösta trösta.... Fan, magsjuka? Influensa? Vad händer ???

Stackars Vilma såg förundrat och lite förvirrat på medans hennes mamma for omkring och duttade lite överallt.
Jaha, konstaterade jag efter att jag trots den enorma mängd med kräks, faktiskt fick bort det värsta.
Det var bara att vända bilen och åka hem igen...

Vilma var sitt vanliga jag igen, förutom att hon var dödligt trött då hon innan spyatacken, precis var på väg att somna.
Jag lyckades hålla henne vaken resterande biten hem och fick sedan in henne i värmen så att jag kunde slänga in alla kläder i tvätten.
Efter att hon återigen var ren och nybytt så fick hon gå upp och sova i sin säng, och sen kunde jag bege mig ut och ta tag i jobbet att göra rent bilen och stolen. Det tog ett tag kan jag säga och jag fick gnugga av ren jävulskap för att få bort de nästan intorkade fläckarna.

"Typiskt, typisk, typiskt!! Nu blir hon säkert magsjuk lagom till att hon fyller år i morgon" var några av tankarna som irrade runt däruppe. Och kände jag mig inte lite illamående ändå?? Jo, magen bubblade sådär konstigt... Mmmm, jo då, nu blir vi allt kräksjuka allihop i familjen minsan...


Senare på dagen, ca fyra fem timmar efter incidenten hade dock inte Vilma spytt något mer, utan istället ätit med god aptiti och var på strålande humör.
Det såg ut som om hon helt enkelt blivit åksjuk i kombination med islurkande av hel vällingflaska. =)


Med det postiva konstaterandet under vingarna, så återgick jag till att förbereda inför morgondagen och påbörjade Vilmas dekorationer till tårtan. Eftersom att jag nu inte fick tag på någon penna eller någon röd sp, så blev resultatet mindre lyckat.
Fick som akut lösning använda mig av smält blockchoklad till att rita Laban och Lilla Annas ansiktskonturer med, och ja... Det blev som sagt mindre lyckat!
Är det någon som vet hur j**la svårt det är att rita tunna streck med snabbt stelnande choklad ?? Det är SKIIIT svårt!!
Ja, ja... Huvudsaken är att Vilma tycker att tårtan är fin och att hon åtminstonde känner igen figurerna någorlunda =)

Skall ta lite kort i morgon så får ni se resultatet själva !



Nu skall jag återgå till att titta på TV, vilket jag efter denna dag har förtjänat tycker jag!


Ha en bra kväll så hörs vi i morgon!

Tack tack!

        DATUM: 2011-01-12 TID: 20:43:57
Tack så hemskt mycket allihopa för era tips !

I dag var jag och handlade alla tillbehör, och jag var först inne på att besöka butiken "kaburken" i järfälla, men ändrade mig sedan på grund av tidsbrist och körde på ICA Maxi samt Willys.

Det jag mest behöver nu är röd Sugerpaste till Lilla Annas klänning och det är svårt att få till med karamellfärg. Skall kontakta en tjej i min mamma grupp som gör super fina tårtor och se om hon har någon =) "Tack för tipset gumman"



Har haft stor röjning av huset idag. Ut med julgranen då jag vägrar vänta en enda dag till!! Den hade ännu inte börjat barra och jag ville att det skulle förbli barrfritt på golven.
Peter är ute och plogar som vanligt. Det verkar bli mycket sådant den här vintern, men man skall väl inte klaga. Jag menar titta på alla stackare i Brisbane, Australien. De får simma omkring om de vill besöka sina hus samt ta båten till jobbet.

Nej, det finns de som har det sämre !!



Lek, bus och kanelbullar

        DATUM: 2011-01-11 TID: 22:43:18
Äntligen fungerar vår internetuppkoppling igen!!

Blir gaaalen när saker och ting som man betalar för inte alls vill klaffa... Ja ja, jag och Vilma har haft det så himla mysigt de senaste dagarna så det gör inget =9


Idag spenderade vi två timmar på Öppnaförskolan för första gången efter jullovet. Eftersom att hon blir ett år nu så har vi fått byta grupp och därmed även tider och dagar.
Man märkte hur glad hon blev att se sina små kompisar igen =)


Efter det att de stängt kl ett så begav jag och Nina oss iväg till centrum för en lunch och en kaffebrake. Där mötte vi även upp Katja och lilla Elma.
Vi samtalade om allt i från födelsedagar till mammapennigar, ja ni vet sånt där som vi mammor brukar snacka om när vi ses!
Efter ett par timmar med ytterligare bus för barnen och snack för oss vuxna så gav vi upp och återvände hemmåt. Väl i huset igen så skummade jag igenom mina recept efter inspiration till godsaker som skall serveras på Vilmas kalas i helgen. Vill göra en tårta med Spöket Laban och lilla Anna på men är ganska sent ute, så jag kommer att få det tufft att få tag på bra grejer att baka med.


På Fredag så är det mest min familj som skall komma, då de jobbar i helgen men själva "kalaset" infinner sig på Lördagen. Vilma kommer nog att vara helt slut efter all uppmärksamhet så vi får ta det lungt och skönt på Söndag i stället =)




Har bakat dubbla satser med kanelbullar i kväll, efter ett recept från min kokbok, men jag blev inte alls nöjd med resultatet. De blev inte sådär saftiga och kletiga som jag vill ha dem... =(  Suck...
Får skumma igenom internet nu när det funkar och se om jag hittar någon bättre variant.

Eller är det kanske någon av er som har något kanom resept på kanelbullar ??? Dela gärna av er isånt fall!


Godnatt!!





Snömonstrets återkomst!

        DATUM: 2011-01-07 TID: 23:07:54
Det är sent och jag sitter ensam nere i köket med endast en svag lampa som ger efter sig ett gult sken på tangentbordet.
Vilma ligger och sover djupt och lugnt i sin säng på övervåningen och tystnaden är total, med undantag från Labans dova snarkningar vid mina fötter.
Peter är i Krägga och hjälper de nya husägarna med en ordentlig genomgång av bergvärmepumpen, så att de vet hur de skall agera om tex strömmen skulle gå.

Snön rasar ner utanför fönstret och den vita redan tjocka massan på marken växer minut för minut.
Flingorna som dansande virvlar runt i allt det svarta ser ut som små änglastoft med sina kritvita mjuka kristalldräkter.
Vintern är total och obarmhärtig i sin framfart och kväver allt som kommer i dess väg under dess isolerande men iskalla täcke.


Löpsedlarna runt om i landet vittnar om mer snö och ytterligare kaos på vägarna. Hittils har ett otal människor dött i trafiken och ytterligare kommer säkerligen att få ge sina liv denna vinter.

Tänk att något så bedövande vackert som miljoner av vita små fjäderlätta kristaller, kan åstakomma så mycket kaos och ödeläggelse.
Trots ständiga varningar i media om att stanna hemma och inte ge oss ut på vägarna, så trotsas dessa ord utav de flesta. Vardagen måste ju fungera trots snö och kyla, och ingen normal svensson har ju råd att stanna hemma från jobbet på grund av lite halka.
Nej barnens munnar skall mättas och svindyra elräkningar skall betalas. För de som trots allt tar sig till arbetet varje dag - men som ändå inte har råd med de schockhöjda priserna - ja de får väl helt enkelt sälja då?!!





Trött på snön???

        DATUM: 2011-01-06 TID: 21:21:26

Ha ha!!

Satt och bläddrade lite på blocket i kväll och kom över den här briljanta annonsen =)

Den säger ju verkligen allt om hur trötta alla är på snön som kommit!



TRYCK HÄR!!!


Det förflutna...

        DATUM: 2011-01-03 TID: 12:59:06
Mina tankar finns väldigt,  ja extra mycket i det förflutna nuförtiden.

Jag kommer på mig själv när jag sitter och tänker tillbaka på sjukhus tiden, inte bara en , utan ibland flera gånger om dagen.
Jag tänker så mycket på alla de händelser som ägde rum då vi bodde där, alla behandlingar vi gick igenom, all glädje vi kände mitt i allt elände men också den oro som byggde bo i våra hjärtan.

På avdelning 95A så finns det ett akvarium som står precis inanför dörren när man kommer in, och framför det så finns en liten träbänk som personalen ställt dit så att barnen lättare skall kunna titta på alla fiskar.
Jag minns som om det var igår, när vi varje morgon, dag och kväll, vandrade dit med Victor för att titta på de små söta djuren.
Han var lika fascinerad varje gång och tryckte outtrötligt sin lilla näsa mot det kalla glaset och utbrast "Titta!!"
På en liten hylla en bit upp på väggen så fanns det en liten lista, där alla barn fick skriva upp sitt namn om de ville mata fiskarna på någon speciell dag.
Listan var 99% av gångerna alltid fullsmetad med olika barns namn och det var sällan som man hann före och fick chansen, men ibland så gav lyckan med sig.

På de dagar som man fick äran att mata de små liven, så var både Victor och vi i extas, då det var en procedur som skiljde lite på det annars så strukturerade livet på sjukhuset.
- Naaam, naaamn!! tjoade Victor lyckligt när vi försiktigt hällde ned en liten skopa med färgglada flingor i vattnet. Genast kom fiskar från alla håll  och simmande snabbt uppåt för att få sig en liten smakbit.
Det var också vid detta tillfälle, och ENDAST vid denna procedur som den stora, fula fisken "Hubbe kom fram under sin gömma.
Hubbe var en vad jag tror man kan kalla en " tagg mal" dvs ful, slemmig och full med sladdriga taggar över hela ansiktet.
Detta som i barnens ögon var ett spännande "monster" höll sig ständigt osynlig genom att frenetiskt suga sig fast under en murken stock på akvariets botten. Där satt han stillsamt och snällt ända tills det blev matdags och de första flingorna dalade till marken.
Den mörka stora kroppen damsög sakta men nogrant rent den steninga botten tills all mat var borta. Då återvände han åter igen till sitt mörka hörn och sög sig fast med ny styrka, väntandes på nästa måltid kommande dag.


Tänk att jag minns allt detta SÅ starkt och med så många detaljer. Visserligen så var det här ju en återkommande aktivitet för oss under de 8 månader vi låg inne, men ändå.
Jag längtar tillbaka till vår fina avdelning och har bestämt mig för att nästa gång i åker dit på besök så skall jag sätta mig ner framför den färgglada undervattens världen och titta efter om jag ser vårt "monster".
Allting kommer att kännas och vara exakt likadant som för så länge sedan, denna gången utan Victor men istället med Vilma... 







GOTT NYTT ÅR!!!!!!

        DATUM: 2011-01-02 TID: 18:51:12

Hej hej!

Har haft en blogg fri nyårshelg, vilket har varit skönt på ett sätt. Vi var överbjudna till en lugn kväll hos Familjen Sjögren och det passade oss perfekt då vi inte ville ha någon stor fest i år.

Nedan följer lite bilder om ni vill se.





Hemma hos familjen Sjögren...






















Menyn för kvällen var;


Förrätt

Räkcoktail med grönsallad,fetaost och vitlöksdipp


Huvudrätt

Fläskfilè och Vildsvinsfileèr med rödvinssky
Honungsglacerade rotfrukter i ugn


Efterrätt

Lime cheesecake med mjukt marängtäcke samt färska jordgubbar.








Linda slavar i köket





Vilma somnade ganska direkt efter maten och vi vuxna började spela spelet Kvinnor mot Män =) Ja som alla kan förstå så van ju vi kvinnor, vilket helt enkelt bevisar vad ??
Ja, ni vet själva...










Vid tolv skyndade vi oss ut i det tunga snöfallet med champangen i högsta hugg och med facklor och raketer redo.

Med dunder och brak fylldes den gråa mörka himlen med färger och ljus och det var med ens verklighet att det nya året var här.

När vi hälsat och önskat några grannar gott nytt år, så fortsatte vi in i värmen igen. Nu var det dags att svida om till lite bekvämare kläder och krypa ned i soffan.

Vilma sov gott i sängen och hade inte berörts ett dugg av allt stohej som skedde utanför=)








Gott nytt år min älskade =)







VILL PASSA PÅ ATT ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIG BRA START PÅ DEET NYA ÅRET !!!

Ta hand om varandra, och jag hoppas att ni fortsätter att följa oss änen i år!!!