Bio !!!

        DATUM: 2010-10-31 TID: 09:11:01
I går, Lördag - så var jag och Peter på bio på första gången sedan Vilma föddes.

Cattis och Hasse var barnvakt och sessan sov över där hela natten, så det var en barnfri kväll och natt för två trötta småbarnsföräldrar =)



Vi såg filmen Hämnden med Persbrandt, och enligt min åsikt så var det hans bästa och starkaste roll på mycket länge. Det var skönt att få se honom gestalta en människa som inte var den stereotypiskt "tuffa" matcho snubbe som han alltid spelar.
Nej i denna film berörde han verkligen på djupet och filmen höll i alla fall mitt hjärta i en järnhandske under större delen av tiden.

Spännande och gripande historia varvat med underbart vackra miljöer!

Rekomenderar den verkligen!!

Allt som allt så har vi haft en jätte trevlig kväll och bio besöket var toppen, trots att Peter hamnade bredvid en gubbe som satt och rapade under stora delar av filmen.
Alltså nu talar vi inte om små rapar utan riktiga "Burpar!!"
Skit vidrgit och jag hade svårt att hålla mig för skratt. Hade nog dock inte varit lika roligt om det var jag som hade suttit bredvid =)




 


Ringde precis till Kimbys nu på morgonen och allt har gott toppen i natt. Skall slänga i mig lite frukost nu och sedan störta dit för att pussa på lillan !!

I morgon kl ett så får vi nycklarna till nya huset och då är det ÄNTLIGEN vårt!!

Senare i eftermiddag kommer Mormor förbi så att hon finns tillgänglig som barnvakt på Tisdag under reklaminspelningen. Det blir till att laga en god middag och bara mysa så här på Söndagskvällen, har nämligen en oxfilè i kylen =) Mums, inte dåligt på en regning Söndag !

Rösta på Anna!!!!

        DATUM: 2010-10-28 TID: 14:06:35




Här kommer det gripande klippet om min vän Anna och familjens kamp mot Melwins hjärntumör.

Ge henne din röst på www.mama.nu, och där kan du också se de andra mammorna som är med och tävlar om att bli Årets Hjälte Mama.


Tankar igen...

        DATUM: 2010-10-27 TID: 09:19:55

Nu är Vilma sitt glada jag igen, och alla spår av traumat i Måndags är som bortblåsta. Ha ha, vet inte vad som flög i henne !



Var på kyrkis igår som vanligt, drack alldeles för mycket kaffe, pratade alldeles för mycket strunt och glömde som vanligt bort lunchen.
Lagom hemma igen så kurrade magen ursinnigt och det blev till att slänga ihop lite rostade grönsaker i ugnen och en liten sallad.
Hade varken kyckling filè, fisk eller något gott kött att ha till, men det funkade ändå.=)



Drömde om Victor i natt, ja en sån där verklig dröm som gör att man vaknar alldeles svettig med ett bultande, värkande hjärta i bröstet.
Saknar honom något så otroligt mycket, och påminns hela tiden om hur gammal han skulle varit, undrar hur han hade sett ut, varit som person osv.
Brukar ta upp en bok som vi har i Victors rum, där syrran har gjort som ett bildcollage från när han var bebis - och sätta mig med Vilma i myshörnan.
Där sitter vi ofta och läser hon och jag, och tittar på alla bilder. Det är viktigt för mig att hon känner igen honom och också blir delaktig i vem han var och att han faktiskt har existerat.


Lilla gubben, du hade varit en sån fin storebror - det vet jag!!!!


                                  

                                             Victor i samma ålder som Vilma, sommaren -08.
                                                             
                                                               Här på morfars motorcykel!


Tröstlöshetens träsk

        DATUM: 2010-10-26 TID: 00:24:32
Ikväll var det meningen att jag och Peter skulle gå på "sorgemöte" i Kyrkcentrum i Bålsta. Vi skulle ha mött upp andra par i vår situation, ja alltså som har förlorat barn, och fått prata av oss om känslor, tankar, livet och döden.

Jag har sett fram emot det här länge nu, och verkligen känt ett behov av att prata av mig med någon som förstår - och som inte hört vår historia förut. Någon som med helt nya öron kan lyssna till det tragiska, men som också vill dela med sig till oss av sina erfarenheter.


Meningen var att gulliga Cattis skulle ha suttit barnvakt, och jag hade packat Vilmas väska med mat, lagt ner pyjamas och böcker så att hon kunde förbereda inför kvällen om Vilma skulle bli trött och vilja sova.
Problemet blev dock att vid sex på kvällen så somnade Vilma i vår säng, ungefär 30 minuter innan vi skulle bege oss av och jag tänkte att, "Jaja, hon får väl vila en stund, och så väcker jag henne innan vi skall gå ner till bilen.

Minuterna gick och rätt som det var, så var klockan halv sju. Mötet skulle börja sju, och jag ville gärna hinna installera Vilma innan jag lämnade över henne.
Då den planen var på god väg att gå i stöpet, och under det faktum att Vilma sov som en stock i rummet bredvid, så fick jag helt enkelt försiktigt, försiktigt, klä på henne en varm tröja, ett par ragg sockor, en mössa och tyst som en mus flytta över henne till bilbarnstolen.
Det började bra och Vilma fortsatte ostört att sova, men när jag kom så långt som till hallen där lampan lös med full styrka så började hon besvärat att röra sig.
Det dröjde inte länge innan hon började gråta, och jag suckade djupt och tänkte att " Nej! Inte nuuu, snälla somna om igen!!"
Men icke sade Nicke. Snart var Vilma i full gång med att gråta som en stucken gris, och det spelade ingen roll hur mycket jag gungade, vyssjade, hyschade, pussade och strök. Hon var såå upprörd på sin mor som stört henne i sin sköna sömn.
Med bara minuter tillgodo så lyckades jag tillslut avleda gråtet och kunde stressat bege mig av till Cattis hus, längre bort på parralellgatan.

Väl inne i den trånga hallen, lyfte jag försiktigt upp Vilma ur stolen, hällde ut lite leksaker på golvet och satte mig  bredvid. Cattis försökte hälsa lite försiktigt och höll fram hennes favorit boll som en invit till lek.
Vilma slängde en misstänksam blick på henne, tittade sedan på mig och sedan tillbaka på Cattis igen.
Jag såg att den välbekanta hängläppen började bli tyngre och tyngre, för att sedan obehärskat börja darra. Sekunderna senare var störttjutet ett faktum.

Vilma var HELT okontrollerat uppriven och alla våra försök till avledande situationer eller tröst misslyckades fatalt.
Har faktiskt aldrig sett henne så där otröstlig förut, och det var bara att glömma mötet och stanna kvar med min förstörda tjej.
Hon kunde inte ens så mycket som snegla åt tant Cattis håll utan att helt tappa besinningen.
Jag bad Peter att åka förbi och förklara vår frånvaro, för jag hade aldrig haft ro att sitta och prata om sorgen till min bortgångna son, samtidigt som Vilmas ekande gråt skulle ha ekat i mina öron.


Efter ca 40 minuter så somnade hon utmattat på mitt bröst i soffan. Till och med i hennes djupa sömn så var andetagen uppörda och ryckiga och det dröjde lång tid andades lugnt igen.
Det måste ha blivit någon total vajsing, när hon blev väckt sådär innan vi drog hemifrån, för så där ledsen har hon aldrig varit.
Stackars Cattis som sett fram emot en glad Vilma att mysa med, och jag som hade längtat till mötet... Ja ja, det var nog inte meningen att vi skulle gått dit i alla fall verkar det som, för nästa gång vi skall träffas är på samma dag som Barncancerfilmen skall spelas in, så då missar jag det igen!

Nej, inget kan slita mig i från min tjej, och jag skulle aldrig drömma om att lämna henne sådär uppriven. Varför skulle jag det när hon är det viktigaste som finns ??





Nu skall jag själv hoppa i säng och förhoppningsvis ha en ny dag att se fram emot med lillan. Dock möjligtvis med lite gladare humör månne ???


Reklam inspelning

        DATUM: 2010-10-23 TID: 22:12:16
En riktigt härlig dag i dag =)

Till lunch så fick vi besök i form av Peters syster och hennes man Pelle. Vilma blev stormförtjust när hon fick se faster. Eller , ja i alla fall efter en stund när hon hade tinats upp med hjälp av lite bus och pussar.

Efter att herskapet åkt så for hela familjen iväg till nya huset för att ta en promenad i det härliga vädret. Alltid roligt att utforska lite vägar dit man skall flytta. Vi hittade i alla fall en perfekt runda att gå om man har barnvagn och det tog ca 40 min att promenera från dörr till dörr.

Hälsade lite på våra nya grannar också, och de verkade jätte trevliga =) Puh, var varit lite orolig, för man vet ju inte vad man får för människor runt knuten. Ja ja, det blir nog bra till slut! Lovar att jag skall ta lite bilder nästa gång, hade inget batteri i kameran.
Den 1:a får vi tillträde - alltså nästa Måndag, och vi ser fram emot att få sätta fart och göra i ordning lite.


Den 2:a Nov skall jag på reklaminspelning åt Barncancerfonden. Det är de 4 stolarna som skall upp i samma anda som bilderna som togs i sommras. Alltså föräldrar och barn med mig bakom den tomma stolen...
Hoppas det går bra och att det inte blir alltför jobbigt psykiskt, men får jag bara ha Vilma med mig så funkar det nog. Kommer nog att behöva en liten varm nacke att snusa in mig i när känslan av saknad smyger sig på...


Reklamen kommer att visas på TV i ca två år, och vi ber för att att den ger samma fina resultat och påverkan på insamlingarna som den tidigare kampanjen gjorde.







Vilma igen =)

        DATUM: 2010-10-21 TID: 20:36:31


Veckan har varit fylld med lek och bus för Vilma. Hon tycker att det är super roligt med sina små kompisar och alla kommer väl överens =)


Idag var vi hembjudna till Cecilia och hennes lilla son Edwin. Det blev kaffe och mycket skratt åt de små som bara blir mer och mer galna för varje dag som går.




Vilma och Vendela är lika som bär =)










Eftersom att Vilma inte kan stå själv än , så fick hon sitta i gåstolen samtidigt som de andra tjejerna puttade på. Teamwork? =)





Lilla Edwin tyckte inte alls att det var coolt nog att laja med brudarna utan satt hellre och mös med mamma och hoppade omkring i sin hoppgunga som en galning! HI hi, sötnos!





Jaha, nu blev det ännu ett inlägg med inriktning på Vilma, men vad ska jag säga =) Det är ju liksom så när man är mammaledig !!


Utvecklings boom....

        DATUM: 2010-10-19 TID: 21:28:47
Idag har jag farit med Vilma på Öppna förskolan. Det blir mycket sånt i veckorna då jag märker att lilltösen nästan kryper på väggarna när vi bara sitter hemma.
Social träning är skit viktigt inför dagis och allt, och man märker hur upprymd och glad hon blir när hon får leka med de andra små.


På eftermiddagen när vi kom hem så bakade jag två slags bröd.
Ett morotsbröd samt ett lingon och sirapsbröd. Mmmm, det blev mums mums... =)










Vilma har föresten lärt sig att klappa i händerna,vinka, åla, samt att dansa - och allt det bara i helgen! Snacka om utvecklings BOOM =)

Jobb

        DATUM: 2010-10-19 TID: 20:55:08

Krångel med datorn igen - och därmed tre bloggfria dagar. Har dock haft fullt upp ändå då varvar vardagen med  CV förberedelser inför jobbansökan.


Ja det börja nalkas jobb i dessa mökra tider. "Snart" skall Vilma skolas in på dagis, och det närmar sig med stormsteg. Skulle jag bli erbjuden ett jobb idag så skulle jag nog hoppa på det på en gång, då Peter har möjlighet att vara pappaledig.

Det är med tvetydliga och dubbla kännslor som jag funderar på min framtida karriär. Vart vill jag se mig själv om några år, och i vilket forum skulle jag trivas bäst...
Jobb är viktigt att man trivs med och min dröm är att hitta något som jag känner passar mig och mitt liv just nu - men det är svårt att hitta då arbetslösheten är stor i Sverige och konkurrensen hög.


Nej, om det är någon därute som vet om ett jobb som skulle passa mig - var inte blyg med att säga till!! Jag behöver alla tips jag kan få!


Kram



På visit i Västerås

        DATUM: 2010-10-16 TID: 20:58:41

Är på besök hos mamma i helgen i Västerås. Hon är barnvakt medans jag och syrran har varit
på hundpromenad i Sala.
17 st Basenjis och så Sune och Laban struttade omkring i skogen som vildar. En mil gick vi med två fika pauser och det bjöds på underbart väder. Tycker det är så härligt att få komma ut i skogen och rensa tankarna, det finns inget mer avslappnade =)



Vilma har inte direkt saknat sin mamma, utan har varit på strålande humör den lilla pinglan. Hon har varit på stan och gått på cafè , ätit på restaurang, shoppat lite och varit en riktig liten stads tjej.

När jag och Therese anlände i eftermiddags så märktes det inte alls att jag hade varit borta, hon var inte ens förvånad att se mig trots en hel natt och dag ifrån varandra. =) Hi hi!

























Vilma har passat på att bada i mormors badkar också, och gud så roligt det var !












Nu skall jag gå och kyssa min lilla prinsessa godnatt. Hon ligger och sussar i sängen bakom mig..´
Skall passa på att snusa henne i nacken och dra in hennes doft djupt och länge... Är så glad att jag återigen har möjligheten till att göra denna enkla, men ack så viktiga handling.

Ber till Gud att den rätten aldrig mer, tas ifrån mig...


Den 14;de

        DATUM: 2010-10-14 TID: 12:29:47

Idag blir vår härliga tjej 9 MÅNADER!!!! Wow, lilla gumman, vad stor du har blivit, och vad fort tiden går =)
Mamma och pappa hinner inte med !

Idag skall vi bara ägna tid åt dig och göra saker som du tycker är roligt, vi börjar med en höst promenad och sedan lite bus med din älskling Laban !











Bästa vänner !





Ja, det är ett speciellt datum idag, för det är även exakt ett och ett halvt år sedan Victor blev en ängel. Ja, idag för 1,5 år sedan så tog inte bara hans liv slut, utan även vårat. Allt det vi lärt oss älskat och allt det som betytt något, upphörde existera mitt framför ögonen på oss.

Inte visste vi då att lilla Vilma låg och växte därinne och att hon 9 månader senare skulle födas som ett mirakel och rädda vår familj.

Så TACK till Vilma och Victor, för att ni finns och har funnits, för att vi får älska er och vara delaktiga i allt som sker runtomkring er.  Ni är det finaste som ÄR, det bästa som VARIT och vi kommer ALLTID ATT ÄLSKA ER!!!!


PUSS!!!!





Victor, precis så som vi minns honom =)


Lära sig gå

        DATUM: 2010-10-12 TID: 11:37:27
När vi männsikor råkar ut för olyckor eller föds utan ben, så sätts vi i rullstol så att vi kan fortsätta våra liv, på ett någorlunda bekvämt och funktionellt sätt.

När grisar föds stympade på samma sätt, - Ja, då får de banne mig lära sig att gå på FRAMBENEN!!! Vadå?? Kom igen nu grisen, det är ju skit lätt att balansera 50-100 kg på två små pinnar!



Grisen ser sååå lycklig ut, eller hur =)


Vems röv ???

        DATUM: 2010-10-12 TID: 09:32:35



Vem kan denna bild föreställa ?? Är det mormor Elin, 85 år i duschen på Fyrishov, eller är det lanske ännu en smickrande bild på Brittan??




















Nej, det är bara Vilma 9 månader som tar ett kvällsbad med pappa =) 


Höst

        DATUM: 2010-10-11 TID: 16:43:50

Hösten är allt härlig trots allt.


Färger som får landkapen att se ut att brinna i alla sin prakt, värmande sol och ren, klar luft.
Överallt runtomkring så står människor i sina trädgårdar och förbereder inför vintern. Vissa krattar löv, några klipper sina häckar och längst bort på gatan så eldas det för fullt.


Dofter av förmultnade löv, svamp och skog ligger tung i luften, men inte på ett obehagligt sätt, utan mer som det skall vara, ja en doft som hör hemma denna årstid. 
Djuren har börjat leta upp sina ställen där de skall övervintra för vintern och högt upp ovanför mitt huvud flyger ett v av sommarfåglar mot varmare bräddgrader.

Med hösten och vintern kommer ju också mörkret, och det är väl inte någon favorit direkt, ialla fall inte för min del. Försöker dock att utnyttja och vända situationen till det bästa - och tänder drivor av ljus hemma. I de flesta fönster, på bord och i fina lyktor som är placerade på olika ställen runt om i huset.
Graven är också finast just nu, med röda löv som täcker marken, mörktgrönt gräs och djuplila blommor. Med mörkret så följer även här, en stor uppgift - och det är att se till att det aldrig är släckt i de olika lyktorna som står runtomkring hans viloplats.
För när mörkret faller så skall det lysa där, det bara är så, och det finns inget mer fridfullt än att stå en bit bort och se värmen och ljuset som bildar ett "rum" mitt i allt det svarta.

Nej, jag har aldrig varit en höst människa förens på senare år, utan har tvärtom avskytt när kylan invarderat vårt land. 
Är dock oerhört fascinerad utav den enorma process som pågår, helt i tystnad och år skall jag ta in alla färger och njuta av allt som sker runtomkring. Iakta hur modernatur sakta men säkert förbereder sin långa vila och låter sig läggas till ro, för att så småmingom bli övertäckt med ett tjockt vitt täcke av snö, och sedan stillsamt sova tills vårens första varma strålar väcker henne.

Den som ändå fick gå i idè =) Hi hi...



                                   


Ha Ha Ha!!!!!

        DATUM: 2010-10-09 TID: 00:27:36

Lite humor så här på Fredags kvällen =)

Ett par gamla underbara klipp som jag aldrig tröttnar på. Barn är bara för härliga !!!!














                                   


Årets Mama Hjälte 2010

        DATUM: 2010-10-06 TID: 19:11:29
Som ni alla säkert vet så är det snart dags att rösta på 4 olika kvinnor som står nominerade som årets Mama Hjälte 2010.

En av dessa kvinnor är min goda vän Anna i Fagersta som vi delat avdelning med på sjukhuset under behandlingstiden.
Ni kanske kom ihåg att vi hälsade på dem i Österike där hennes lilla son Melwin strålades för sin hjärntumör förra sommaren.


I alla fall, till det viktiga och underbara =)

Hon är nu en av de fyra nominerade som har chansen att kamma hem titeln Årets Mama Hjälte, och jag är eld och lågor, för det finns ingen som jag känner som är värd denna titel mer än henne.


Hon har inte mindre än 4 barn varav den näst yngsta - Melwin, är drabbad av en väldigt aggresiv hjärntumör. De har kämpat på sjukhuset under många år och samtidigt försökt varva det med att få det att funka med de andra barnen.
Hon är en fantastisk männsika med sprudlande energi och försöker ALLTID att hålla humöret upp och tänka på andra - trots ovissheten om Melles framtid.

Har klistrat in ett litet klipp från hennes blogg där ni själva kan läsa om hennes tankar och agerande.

"Jag har nu kastats in i ”cancervärlden” och fått leva med cancer tätt, tätt inpå i över två års tid.

Tvingats inse att mitt älskade kära barn faktiskt bär på en dödlig sjukdom, att han har 50/50 chans att överleva detta hemska som härjar i hans lilla underbara huvud.

Jag kan inte göra nåt åt just det faktum, jag kan inte ändra det, även om det är min allra högsta önskan.

Men jag kan leva i det, ta lärdom och göra det bästa som jag möjligtvis kan av situationen. För min egen skull, men naturligtvis mest för att göra tillvaron så hanterbar och positiv som möjlig för de jag älskar mest, mina barn, min man, min familj…

Jag vill också göra det jag kan för att forma denna minst sagt ansträngda och ogynnsamma situation till någonting som även för något gott med sig i bagaget.

Därför vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter, här via bloggen, via mail och andra kontakter med de många drabbade av denna hemska sjukdom.

Jag försöker att engagera mig så mycket jag bara kan och orkar genom att sitta med i Barncancerföreningens styrelse, för att kunna påverka och på så vis förbättra tillvaron för de alltför många drabbade familjerna runt om i landet.

ALLT DETTA ville jag få fram så mycket som möjligt av, sammansvetsat med allting som rör min älskade lille parvel, hans sjukdom, de tuffa och hårda behandlingar som han tvingats utstå, lyfta fram vilken fantastisk liten kämpe han verkligen är.

Kan man ha sin son till idol…??? För det har JAG!!!"



Jag vet faktiskt inte hur jag skall kunna presentera denna människa i ord, då det inte gör henne rättvisa, men ni får läsa själva i tidningen sen och se för er själva =)


Nej, så jag uppmanar ALLA som läser min blogg att ge henne ER röst och återigen rikta strålkastarna mot det viktigaste som finns.
Kampen mot cancern....

                                                                 
                                                                          Anna och Melwin


Vad är verklighet ?

        DATUM: 2010-10-06 TID: 11:21:03
Har suttit och läst igenom en hel del gamla inlägg nu på morgonen. Mycket har jag glömt bort att jag ens har skrivit men det mesta kommer tillbaka när de första orden läses.

Det är ofattabara mängder av tankar och känslor och jag ryser i hela kroppen när jag i skrift ser hur mycket det är som vi gått igenom sen 2009. 
Vilma är över 8 månader och jag begriper inte hur fort tiden har flygit förbi. Är så glad att jag ändå på något sätt har lyckats bevara hennes första tid i både bilder och ord, som jag när som hellst kan gå tillbaka och läsa i många år framöver. 

Även de mörka och jobbiga inläggen ligger mig varmt om hjätrat, då de vittnar om den kamp som vi dagligen tampas med, och som ej får glömmas bort. 
Det enda sättet att bli fri sina demoner - är att ställa sig öga mot öga med dem, hur skrämmande det än tycks vara. Du MÅSTE bearbeta din sorg genom att söka igenom din hjärna efter jobbiga minnen och situationer, och sedan upprepa dem i ditt inre, gång på gång.
Det finns inget annat sätt att gå vidare på, för så småning om så kommer de att dyka upp, och då kanske du inte är redo.


Som jag skrev här på bloggen för ett tag sedan, så var det ganska länge sedan som jag har kunnat förmå mig att titta på klipp och filmer utav Victor i livet.
Det har varit alltför smärtsamt att vila ögonen på den personen som man älskar och saknar så, att få höra hans röst via högtalarna på TV;n och att sedan veta att samma sekund som bandet tar slut... Då försvinner han i från mig igen...
Jag är rädd att bli sittandes, oförmögen att stänga av bandet medans timmarna rullar på. Allt för att förlänga det ögonblick som kameralinsen lyckats fånga...


Det var just detta som hände här om veckan, när jag trotsade mina rädslor och satte på ett band med honom på. Det var julen 2009, innan högdosen och innan allt började gå åt helvete.
Bandet spelades upp framför mina ögon, och med ens hade jag förflyttats tillbaka i tiden, till en kall och snörik vinter kväll hos Theres och Fredrik.

Jul, stök och stress, men SÅ mycket glädje. Alla samlade, Victor sitter vid köksbordet med en sked i vardera hand. Jag och Josse står i badrummet intill och gör oss iordning. 
Vi sjunger julsånger som ljuder genom huset och pappa filmar roat oss en stund och går sedan tillbaka till Victor. 
Han tittar in i kameran och avfyrar ett leende samtidigt som han sträcker en utav skedarna mot morfar.
- Nam!! utbrister han och vill med detta berätta hur mycket han precis har ätit. Alla som anländer in i köket får höra samma ord
"Nam!" "Nam!" "Nam!"
Snart har hela familjen blivit underrättad att Victor minsan åt upp hela sin portition med gröt.

Det går knappt två minuter av filmen innan jag fullkomligt är förlorad. Tiden har vridits tillbaka och nu sitter jag återigen där... 
Men det är ju inte verkligt, för det händer ju inte NU... Allt det jag ser är ju det förflutna.

Hur kan han då finnas där rakt framför mig, bara några meter bort, skrattandes, full av liv och sprudlande av kärlek? Han är ju DÄR, men jag kan inte nå honom, inte känna, inte röra...
Det är bara en tom, kall skärm som likt en tidsmaskin tar mig tillbaka till den tid då jag fortfarande levde. Då allt var som det skulle, och då sorg och saknad bara var tomma ord som jag kunde läsa om i tidningen.
Hur man människan ha skapat en maskin som kan frysa ögonblick och stunder som dessa? Otroligt...

Nej, just nu är det alltför smärtsamt att få SE men att inte kunna AGERA... För när jag sitter där i soffan och sluter mina ögon, så är det precis som att han var där hos mig i rummet, bara en liten liten bit bort...
- Mamma!! ropar en glad men späd röst... Victors röst, och han ropar på MIG!!
Rösten ljuder igenom rummet igen.
- Mamma! Kom... 
Under den lilla stunden, då mörker är allt jag ser, och då mina andra sinnen tagit över, så är vi tillsammans igen... Rummet fylls av hans ord och små läten och en varm känsla sprider sig inombords. Det är bara vi i rummet just då, bara han och jag och jag vågar inte öppna mina ögon, VILL inte öppna mina ögon.
Jag avbryts i mina tankar och rycks omedelbart tillbaka till verkligheten när jag känner en liten hand som försiktigt läggs på min arm...
"Vad tusan??!! Nej, det kan inte vara!!!??

Jag öppnar ögonen och tittar mig förvirrat omkring... I soffan bredvid mig sitter Vilma och tittar upp mot mig. Djupet i hennes blick tycks säga " Kom tillbaka nu mamma, kom tillbaka till mig! JAG är ju här..."

Jag tar upp henne i min famn, känner hennes värme, hennes doft och drar försiktigt en hand genom det mjuka håret. Hon flyttar ansiktet nära mitt, och ser djupt in i mina ögon.
I bakgrunden hörs TV;ns platoniska läte och röster som helt plötsligt nu känns så overkliga, så tomma....
Det enda som känns verkligt just då, när jag ser de långa mörka ögongransarna och all den kärlek som fullkomligt strömmar ut mot mig, det är Vilma.
Det finns ingen annan verklighet än nuet, och jag får inte glömma det!

Host host....

        DATUM: 2010-10-05 TID: 19:34:42




Idag har jag och Vilmis varit på Kyrkis hela dagen. Hon tränade på att krypa och kämpade på som bara den.


Natten som var bjöd inte på så mycket sömn, då hon både är snorig och täppt - samtidigt ! Hur lätt kan det vara att andas med napp i munnen om man inte får luft genom en snorfylld näsa =(


Själv hostar jag fortfarande, och det verkar inte finnas något slut på eländet. Snart tvingas man nog till en lungtransplantation... Bläää vad trött jag blir... Bara spottkoppen som saknas.









Vilma fick smaka lite på en cocos topp kväll och jädrans vad hon gillade det =) Hi hi, mustach fick hon på köpet !


Trevlig helg

        DATUM: 2010-10-04 TID: 11:43:46

Helgen har flytit på fint.
Hade syrran och hennes "manliga vän" på middag. Vi åt gott, spelade poker och hade trevligt. Trots att jag och "Bönan" fuskade så att djävulen log så lyckades lilla Josse ALLTID, varenda gång få bättre kort på varje giv.
Fattar inte vilken jädra tur man kan ha, jag menar - hon vet ju inte ens hur man spelar !!!!

                               

     

Peter och Josie                                                    VS                                              Sofie och Bönan











På Söndagen så mötte vi upp Mamma, Kent, Mormor, Therese och Fredrik i Litslena för att kolla på huset som vi nu skrivit kontrakt på . Har inte velat skriva om det förens affären varit avklarad, men nu är allt klart och den 15 November flyttar vi in!!! =)

Objekten är en liten mindre "gård" med ett hus på 175 kvm, 1 hektar tomt samt två större ladugårdsbyggnader och lite småhus här och där.
Till fastigheten så finns också - till Peters stora förtjusning =) - ett stort dubbelgarage med tillhörande "maskinhall". Har aldrig sett hans ögon tindra så starkt vid någon visning som när han klev in där, ha ha... Alla mäns dröm eller ??

I vår köper vi även till 2 hektar betesmark till, så att vi inom en snar framtid kan ha en liten ponny eller så ??! Linnea vill så gärna börja lära sig rida, och jag skulle mer än gärna dela det intresset med henne =)


Så ni kanske förstår att vi längtar till inflytt och att få komma in i det nya huset.




Det känns självklart sogligt att lämna det huset vi bor i nu, men efter över ett år av ångest, gråt och sorg så känns det som att det är en ny start vi behöver.
Vi har nästan inga fina minnen av Victor här, eftersom att han aldrig fick vara hemma och det känns så tråkigt att allt blev raserat den dagen han gick bort.
Alla drömmar om ett lyckligt boende i ett nytt hus, att få vara tillsammans som familj, ja allt det som VI förväntades få uppleva när vi köpte det - det gick aldrig i uppfyllelse.
Hans rum har knappt lekts i, utan har bara använts som ett "museum" och vart man än går så overumplas man av det faktum som bara vittnar om hur allt kunde blivit, men hur det aldrig blev.
Det spelar ingen roll hur mycket vi än har försökt att "bo in oss" så finns det en olustig känsla i väggarna som inte går att beskriva.
Nej huset innehåller tyvärr alldeles för lite "Victor" och för mycket sorg och tomhet...



Vill nu börja om på ett nytt ställe och så sakta men säkert försöka få tillbaka livet igen. Vill kunna njuta av Vilma och de fina minnena av Victor. Jag vill att kärleken och längtan skall VILJA få mig att leva vidare, och inte tvärtom. Jag är trött på att mörka, dystra tankar överskuggar och hindrar mig från att se det jag verkligen har framför mig - och det är Vilma...
Jag kan inte komma närmare Victor på något sätt, än via henne, och hon är det finaste som jag har kvar av honom.
Endast i hennes ögon kan jag verkligen SE honom, och endast i hennes skratt kan jag återigen höra hans röst...
Därför skall hon få växa upp i ett hem utan negativa energier och få vara omgiven av all den kärlek och glädje som hon förtjänar.
Och Victor,  behöver jag ens nämna vart han kommer att vara ?? =) Han kommer att vara där precis vid vår sida och vaka över oss, sin familj som alltid kommer att älska honom.

För varför skulle han försvinna när han har en liten syster att se över som precis har börjat sitt liv. Ja en syster som var hans sista kärleksgåva till sin familj, och som gjorde det möjligt att få behålla en verklig del av honom hos oss för alltid...


Fina dagar...

        DATUM: 2010-10-01 TID: 14:42:44
Min dator har varit omöjlig att logga in på nu i två dagar, så därför har jag tvingats att låta bli med uppdateringar. Inte för att det har hänt något speciellt i alla fall, så det är inget ni har missat =)


I går åt jag och Vilma pannkakor till lunch. Hon blev alldeles lyrisk över att få äta med händerna och fullkomligt mosade in stora bitar i munnen... Hi hi, det blir nog ett pannkaksmonster till i familjen =)

På eftermiddagen mötte jag upp syrran i Bålsta för en fika. Solen sken med så varma strålar så att huden brände på uteserveringen. Har hört att detta väder skall hålla i sig ett tag, så JIPPI!!!
Passade också på att smita in på Lindex och inhandla tossor samt vantar. Bäst att vara förberedd på de kalla kvällarna då graderna sjunker ned mot nollan.

På kvällen åkte jag och red Helix. Vi tränade lite hoppning på ute banan och hann precis bli klara innan mörkret började falla. Han var super duktig och jag hoppas att vi kan vara med på Pay And Jump "tävlingen" i slutet av October.
Träna, träna, träna =)










I dag har vi spenderat hela förmiddagen uppe vid kvarnkojan igen. Idag bjöds det på ännu bättre väder så det var bara att njuta i solen.
Det var massa barn och föräldrar som hade letat sig dit denna fina dag, och våra små var på toppen humör hela bunten.






Just nu sitter jag hemma, har precis lagat lunch till mig och Vilma. Snart skall jag åka och lämna lillstumpan hos syrran. Hon skall vara barnvakt tills i kväll då hon och hennes "kille" skall käka middag hos oss.
Under tiden åker jag upp till stallet, rider lite, drar hem för att duscha och förbereda maten. Tror det blir ungsbakad lax med ungskokta grönsaker, romsås samt potatis. Hoppas killen gillar fisk=)



Talk to you later!!