Graviditets nojor och konstiga lukter....

        DATUM: 2009-12-04 TID: 13:36:46

Alla som har varit/är gravida vet att man någån gång under graviditeten går in i en sorts "ful period". Man går upp i vikt, får flottigt hår, dålig hy och är rent allmänt sunkig.
Kläderna passar inte, det var sekel sedan du såg gin egen murva, din kropp innehåller mer vätska än en gurka och magen ser ut som... ja som en stor svullen hjärna...

- Tänk om jag hade lika stora bröst som mage! sade jag till Peter i går och föreställde mig i två gigantiska meloner.

- Mmm, gud va fräscht, svarade han sarkastiskt och himlade med ögonen.




Jag älskar min mage, den innehåller ju trots allt mitt ofödda barn, men ibland är den rent ut sagt as irriterande! Jag kan inte sitta normalt framför TV;n, skorna tar ca 15 min att ta på sig, den är ALLTID i vägen och jag kan inte ligga bekvämt på någon sida när jag skall sova.

Alla kvinnor förstår nog vad jag menar när jag säger att det är något av en "uppoffring" som vi tjejer får genomå under de 10 månader som vi fylls av konstiga hormoner och onormala känslor.

Och som om man inte redan kände sig äcklig nog, så annonserade Peter här om veckan, ett uttalande som fick mig att om inte omöjligt, sjunka ännu längre ned i tröstlöshetens träsk.





- Det är en sak som jag har tänkt på... började han försiktigt.
Ända sedan du blev gravid så har du börjat avsöndra en speciell doft. Speciellt när du sover.

- Jaha.. svarade jag. Vadå för doft? 
Jag började fundera på alla olika sorters mjuka varma moders dofter... Varm söt mjölk, kanelbullar...Rosor kanske!...

Han tittade rakt fram på vägen, harklade sig lite och utbrast sedan.
- Svavel!

-Svavel?!! svarade jag chockat tillbaka.
Vadå svavel???


- Ja, det går liksom inte riktigt att beskriva... Det är någon sorts frän doft som uppstår ibland, inte jämt, men i bland. Oftast på nätterna.
Det måste vara något du utsöndrar för att du är gravid...


Jag blev sittande i total tystnad, funderande och lite stött faktiskt.
Svavel... går jag runt och luktar svavel?


Så fort vi kom hem innanför dörren så rusade jag in på toaletten och öppnade badrumsskåpet. Jag tog fram alla krämer och salvor som jag brukade smörja in mig med, och öppnade locket på dem alla.
"Det måste vara en salva som luktar!" tänkte jag för mig själv och stack ner min näsa i dem, en efter en.
Jag lyckades hitta två som luktade lite konstigt och tog med dem ut till Peter i köket.

- Här! lukta på den här. Är det inte den lukten som du menar?? sade jag en smula desperat och stack tuben under näsan på honom.

- Neej, det är inte den lukten.. svarade han och såg på mig.

Jag drog fram den andra krämen och höll fram den mot honom.
- Den här då???!!

-Nej Sofie, det är inte den heller.

"Faaan också! Fan, fan, fan, !!" tänkte jag när jag snopet gick tillbaka in i badrummet.
Jag vill inte gå runt och lukta svavel!!!!!! 






                                          Är numera i ÄNNU större behov av att få denna i julklapp
                                        så att jag kan gå runt och dofta ny duschat jämt jämt jämt!!!







Är det någon av er som har luktat något konstigt under era graviditeter?
Fråga era sambos och be dem vara ärliga, skulle va kul att veta om det är fler än jag som luktar bränt.=)


Kram kram








Kommentarer
Postat av: Cmilla

Jag älskar din fina blogg, jag är själv gravid och bor i Bålsta, det är så mycket av det du skriver som jag känner igen mig i angående graviditeten, men om jag luktar något speciellt vet jag inte. Jag får fråga maken när han kommer hem.

Kram

2009-12-04 @ 13:49:25
Postat av: Emma

Jajjemen! Både jag själv och sambon kunde känna att jag luktade konstigt när jag va gravid, framför allt första gången:D som tur är går det över:D

2009-12-04 @ 14:00:19
Postat av: Tessa

Hehee... Ne, men däremot tyckte JAG att sambon STANK Bensin, alltid på kvällen när vi la oss. Han fick lov att sova med ryggen mot mig för jag kunde inte känna hans andetag... :-)

2009-12-04 @ 14:12:00
URL: http://tessa84.blogg.se/
Postat av: Jenny i Skåne (mamma till tre)

Haha, förlåt att jag skrattar, men ditt inlägg är faktiskt väldigt roligt :) Svavel! Kan jag iofs förstå att du inte vill lukta.... Har inte hört nåt om att jag luktat nåt särskilt under graviditeterna, måste fråga min man sen (men jag är rätt säker på att jag hade fått höra det om det var så :) ).

2009-12-04 @ 14:14:19
Postat av: Frida

Hahahaha, svavel av ALLT man kan dofta.. Det låter ju inte ett dugg naturligt.. :P



Men det är väl ingen äcklig doft iallafall? hade varit värre om du luktat äckligt. Hehe!

2009-12-04 @ 14:32:17
URL: http://jewell.blogg.se/
Postat av: Maria, Livet med tre

Hahahaha.. Vilket kul inlägg :-) Förstår ju såklart att det inte var jätte kul att få höra att du går runt o luktar svavel men han menar det säkert med all kärlek :-)

Frågade min sambo och han sa att nej.. jag har aldrig luktat nåt speciellt förutom på nätterna då jag svettades så mycket att jag faktiskt låg i sängen och luktade.. hm.. gubbsvett. KUL att jag fick höra det först NU.. har ju 3 barn ;-)

Nåja.. Nån "skit" ska väl även mannen stå ut med.. och min fick sova brevid en hel karl i några månader ;-)



Kramar!

2009-12-04 @ 15:51:37
URL: http://livetmedtre.blogspot.com
Postat av: Emma Persson

Jag vet vad du menar, eller nja, JAG tyckte jag luktade avlopp när jag väntade mitt andra barn... Ingen annan sa att de kände något men jag gick och mådde dåligt över det heeela tiden!

Galet...

Tack o lov försvann det när han kom...

2009-12-04 @ 18:50:25
Postat av: moa

haha, skrattar lite även om jag vet att det inte är någon höjdare! min första graviditet luktade jag nyfödd, som sött fosterfett. när jag sen blev gravid andra gången tänkte jag: så härligt att få lukta så där mysigt igen. trodde jag ja, men den andra gången var det inte alls någon söt doft utan jag luktade kemiskt, starkt, hittar inget bra ord men kemiskt...

2009-12-04 @ 19:21:02
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

asg det av ett skitkul inlägg... skrattar...

nee jag tror inte att jag luktade nå spec ;) har aldrig hört det iaf =).. men däremot tyckte jag att ALLA andra luktade äckligt å det spelade nästan ingen roll vem det var..fick galet bra luktsinne ;)

men nu har du inte så långt kvar... sen e nog svavellukten borta ;)

2009-12-04 @ 19:29:11
Postat av: nathalie

Helt otroligt!! Jag trodde de va Jonas min man som hade fel på luktsinnet. Dom sex sista ¨månaderna sa han att jag luktade svavel och aska på natten...



Snacka om att han fick sova på soffan den kvällen han berättade de..



Kram!!

2009-12-04 @ 21:58:52
Postat av: Hanna

du gav mig och min sambo ett gott skratt här i soffan ikväll, varvat med de tårar som brukar rinna. hoppas det går över=) kram på er

2009-12-04 @ 22:54:18
URL: http://hannana.blogg.se/
Postat av: Tessan

Du skriver så roligt. :-) Jag förstår precis hur du menar med uppoffring. De sista månaderna i båda mina graviditeter kände jag mig ful, klumpig och ofräsch. Och då gick jag ändå bara upp ca 11 kg varje gång. Jag kände mig så osmaklig så jag ville bara sitta hemma och inte träffa någon. Vilket då också gjorde så jag kände mig sur och osocial. Bläk. Dessutom hade jag dåligt samvete för att jag inte kände mig vacker och som jag svävade på rosa moln. Fast jag tror inte jag luktade svavel. Måste fråga min sambo när han kommer hem. Om jag nu vill veta.:-)



Förstår din desperation. Det är ju kanske inte precis det man vill höra. Särskilt inte när man redan känner sig äcklig. Men det finns ju värre saker att lukta som än svavel. Bajs t ex. Det fick min sambo höra några gånger under första förlossningen. "Kom inte nära, du luktar - BAJS!"



Snart kommer du lukta mjölk istället. :-) Fast jag tyckte mest jag luktade sur mjölk hela amningsperioden. Svavel - sur mjölk... Hmmm, vet inte vilket som är att föredra...



Stor kram på dig,

Tessan, mamma till Ida och Tim

2009-12-04 @ 23:16:37
URL: http://tessanova.blogg.se/
Postat av: Tips

Tips! Under mina gravititeter har jag sovit på sidan och lagt en kudde under magen och en annan kudde mellan benen. Det var skön avlastning. Det funakade för mig.

2009-12-04 @ 23:48:21
Postat av: Hanna K

Hahaha vilket roligt inlägg!!! Frågade just min sambo om jag luktar något speciellt, han sa nä, men han kanske ljuger....=) Eller så luktar jag oxå svavel på natten men han snarkar så gott så han inte märker det.

Håller med om att man känner sig lite obekväm nu, jag älskar oxå min mage men den är ganska mycket i vägen....Har inte kunnat raka benen på nån månad!!!! Så som världens fräschaste och sexigaste känner man sig inte, nej...

Kram!

Postat av: En medmänniska

Hihi lite roligt inlägg ändå men jag kan tänka mig att det inte är kul. Hoppas det ger med sig snart.



Den CLEAN parfymen är helt ljuuuvlig, vill också ha!!



Kram Malin



2009-12-05 @ 13:20:48
Postat av: Moa

haha oops. bra att man blir förvarnad inför den dagen jag själv blir gravid, inte bara en stor otymplig mage och allt annat utan konstiga lukter också XD

2009-12-05 @ 17:35:04
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Sandra-Ung mamma till Leo 8 månader

Haha, vilken rolig gubbe du har. Jag fick bara höra att jag luktade svett hela tiden=)

2009-12-05 @ 19:42:07
URL: http://piinglansandra.blogg.se/
Postat av: Oxå Gravid

Känner själv att jag har fått en annan kroppsdoft nu under graviditeten. Kan inte säga med ord vad jag doftar men den är annorlunda mot innan graviditeten.. Läste att andra luktade mer svett än innan, det tycker jag däremot inte att jag gör. Har knappast behövt använda deo.



Tack för en bra blogg..

2009-12-06 @ 11:06:30
Postat av: Ewa

Det är ju dina fisar som luktar, det kanske blir värre fisar när man är gravid. Har ej varit gravid och kan ej bli det heller. Njuter av bloggen.

2009-12-06 @ 11:55:23
Postat av: Jenny O

Ha ha vad kul att du nämner det för precis sååå sa min man att jag luktade, bränt;-) Precis som om jag solat solarium typ sa han!



Lycka till med grav o bebis.

kramar o god jul.

2009-12-06 @ 14:27:17
URL: http://familjenottosson.blogg.se/
Postat av: Lotta

Haha,vilket roligt inlägg =)

Kram

2009-12-09 @ 08:25:34
URL: http://tenderee.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hahaha vad härligt att läsa! Min man har tack och lov värdelöst luktsinne B-)

2014-12-13 @ 22:57:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback