Victor & Vilma

        DATUM: 2011-03-30 TID: 18:07:14
Hej allihopa!Nu var det ett par dagar som jag skrev igen...

Har som sagt fullt upp på dagarna, och det känns som att timmarna inte riktigt räcker till.

Jag kan börja med att berätta att ett av projekten som jag arbetar på är att jag tillsammans med Sandra, min väninna, har startat ett Handelsbolag.

Bolaget heter Victor & Vilma och kommer nu till en början endast vara en webbbutik där du som småbarnsförälder eller anhörig till sådan, kan hitta det som idag saknas på marknaden.

Victor & Vilma
är uppdelad i två "delar".

Vilmas
sida är riktad som jag nämde tidigare, inom allt som har med barn, födelse, dop och livet att göra.

Victors
sida representerar och är för de som har förlorat någon anhörig, vän eller familjemedlem. Där skall det finnas allt det som jag saknade när Victor gick bort.


Just nu jobbar vi med att få klart hemsidan samt att få fram rätt sorts produkter. Det är ett himla jobb med att leta leverantörer, tillverkare, grossister osv.
Eftersom att vi använder våra egna privata medel så kommer utbudet att vara ganska magert till en början, innan allt börjar rulla på, men sedan är tanken att hela utbudet skall växa och bli större.Hela den här veckan och förra, har jag varit i kontakt med ett kinesiskt bolag i ShangHai som skall hjälpa mig att ta fram tre stycken egendesignade gravljus.
En är i form av en ängel, den andra en nalle och den tredje en fjäril.
Vi hoppas på att detta kan bli verklighet, då utbudet på fina gravljus på marknaden idag är väldigt tunn och då det verkligen finns behov av något "finare".

Alla produkter på Victors sida kommer att generera i en viss vinst till Barncancerfonden och förhoppningsvis vara till hjälp för många som inte vet vad man skall säga eller göra när någon nära förlorat tex. ett barn.
Det är alltid lättare att kunna skicka ett fint kort med en personlig och betydande dikt än en blomma och istället för att behöva leta runt på hela webben, så finns det passande gåvor samlat på ett och samma ställe. 
 Alla ni som saknar något på marknaden idag så hojta till! Vi kanske kan köpa in det till ett bra pris.


Helgen i repris

        DATUM: 2011-03-27 TID: 21:16:33

Helgen har varit full med fart och fläng.


I Fredags så dumpade jag och 5 andra tjejkompisar, barnen hos respektive barnvakter, och drog och bowlande.
Vi delade upp oss i två lag med tre i varje och körde sedan så att svetten rann.

Vårt lag förlorade tyvärr, men det var jämt som attans =)


Vid tio kom Peter och hämtade upp mig och vi plockade upp Vilma hos pappa och Giselle. Resten av kvällen blev lugn och skön i TV soffan.
På Lördagen kom Sandra förbi, och vi jobbade på med vårt projekt som jag kommer att berätta mer om senare. Det tog nästan hela dagen och när kvällen smög sig på så kom Fam Pärnebjörk/Wahlstrand och grillade.
Vi satt uppe tills sent och snackade och tillslut så låg alla barn slocknade i soffan, respektive sina sängar. Det var ett par rejält trötta föräldrar som också kröp ner under täcket den kvällen =)
Idag, Söndag, så har vi haft besök av mamma och Kent. Stackars mamma som fått ryggskott under morgonen - hade knappt tagit sig ut till bilen och ännu mindre in till oss - där hon stilla som en stenstod satt och försökte leka med Vilma.
Vilmis förstod inte alls varför mormor var så förbaskat tråkig som inte ville plocka upp henne eller busa! Ha ha!


I kväll blir det lungt och Vilma som precis badat, skall snart stoppas i säng.
Hon fick för sig att det var en bra idè att bajsa i baljan - inte bar en gång utan TRE gånger - så tillslut så gav vi upp och tog upp henne.
Gaaarhh, vill bara äta upp hennes söta lilla runda stjärt! Finns det något gulligare än en naken mullig liten bebis ??!!


Datorn verkar krångla igen, så en bild var allt jag kunde åstakomma. Skit maskin...Hoppas att ni får en trevlig Söndagskväll med familjen, vi höres i morgon!!


April väder....

        DATUM: 2011-03-25 TID: 14:19:32

"Äntligen Fredag !!"  säger jag med en viss ironi i rösten...

Fredag är för mig, som vilken annan dag som hellst i veckan - mammaledig som jag ju är. Nej skall jag vara helt ärlig så har jag ibland väldigt svårt att hålla reda på dagarna överhuvudtaget. Som igår till exempel. Jag var heeelt säker på att det var Fredag en dag för tidigt och satt och funderade på vad jag skulle laga till barnen till de anlände.

Sen blev jag lite osäker då jag tyckte veckan gått väldigt fort. Kollade datorns almanacka och såg att det mycket riktigt var Torsdag som var gällande för stunden och att jag gått händelserna i förväg.


Just nu sitter jag och tittar ut genom köksfönstret och förvånas över det totala väderomslag som just inträffat.
För ca 15 minuter sedan strålade solen ute och fåglarna sjöng i träden. Det var vår helt enkelt, och jag gick ut i ca fem minuter för att fota tranorna som har slagit sig ner på vår åker utanför huset.

Jag har precis hunnit in, satt mig vid datorn, skrivit orden ovan och nu så är det en rasande snöyra utanför. Eller en mindre storm faktiskt och den nyss ljusblåa himmlen har förvandlats till en mörkgrå hotande massa med stora svarta moln som tornar upp sig.

Jag undrade just varför tranorna - strax innan snön kom - helt plötsligt lyfte från marken och i full fart gav sig iväg. Trodde de blev skrämda av något, men de måste helt enkelt ha kännt på sig att det skulle bli oväder.

        
       


Ja ja, lite April väder har väl aldrig skadat någon =)

Snö...

        DATUM: 2011-03-22 TID: 23:05:42
Tisdag igen då...

Ja  dagen har sannerligen varit fin med 11 + och sol. Tog en lååång promenad som nästan slutade i lite nervositet över hurvida jag skulle ta mig hem eller inte, innan jag kunde pusta ut på verandan med en kopp kaffe.

På eftermiddagen var det dags att öva lång igen inför galan , och den 5:e är det stora genrepet. Lite nervös...
Repet idag gick dock bra, så det känns skönt iaf... =)


I morgon har jag ingenting inplanerat, så det blir till att vara hemma och njuta av det fina vädret som spås komma. Hoppas det smälter undan ännu mer snö då också. Vi har fortfarande en del rejäla högar av den vita massan, samt rent livsfarlig is som man nästan slår ihjäl sig på varje gång man skall korsa uppfarten.

Men va tusan, inte fan var det bättre förra året! Då stod jag och skottade av all denna snö på bilden, HÖGGRAVID !!!

Nej, nu har det varit två skitvintrar i rad, så nästa får tusan bli mild, håll tummarna för det !!!


Lite bilder

        DATUM: 2011-03-21 TID: 11:40:35

Helgen har varit fin med mycket utevistelse.
I Lördags var vi ute på isen hela dagen med pappa, Giselle, Ada och Sebastian. Solen värmde bra och vi gick ett par kilometer ut till en udde där vi gjorde upp en eld och grillade korv.


Mys i solen=)

Vilma tyckte det var lite halt att gå, tur att morfar var där och kunde vara stöttpelare =)En trött Vilma somnade på sparken på vägen tillbaka, och fick sova vidare i gräset en stund medans vi väntade på skjutsen tillbaka hem.

På Söndagen mötte jag och Vilma upp Josse och Fredrik på Kungsängens lantcafè. Vi strosade runt i deras små butiker med hantverk och gick sedan ut i solskenet och fikade.
Vi stötte på pappa och Giselle som kom åkandes och som också bestämt sig för att besöka cafeèt. Lustigt sammanträffande... =)

Vilma var på strålande humör och var överlycklig över all uppmärksamhet!Fredrik och Vilma kollar på den fina hästen...

Puss säger vovven!!


Det var lite bilder från i helgen. Om en timme skall jag på möte med banken, så jag hinner inte skriva något mer. Får bli senare!

Ha en bra dag!!!!


Onsdag, Torsdag...

        DATUM: 2011-03-17 TID: 15:59:55

Hej allihopa!


Idag har det varit fullrulle, och vi har besökt Öppna förskolan med fika efteråt, handlat, gått på promenad där jag halft slog ihjäl mig på isen och nu är det dags att laga middag.
Igår åkte jag och mötte upp Emma och Josefine för att köra igenom låtarna för första gången. Andreas som skall kompa oss var jätte duktig på att spela så jag tror det kommer att bli bra.

Det var dock lite konstig luft i rummet som vi körde i, och halsen torkade ut på två sekunder. Idag har jag ont och är öm i strupen, så nu får det bli vila av rösten tills på Tisdag då vi skall ses igen.

                                 
På kvällen var det dags för ännu ett sorgemöte och vi slutade inte förens kl 21.30. Det blev alltså en sen och lång dag för oss alla, och Vilma sov när vi skulle hämta henne från Cattis och Hasse.

Ikväll laddar jag för American Idol kl 20.00, Lyxfällan kl 21.00 och Uppdrag; Missbruk kl 22.20. Vet inte riktigt vad det blir för middag, något med kött tror jag.
Peter gjorde ett jobb hos en man som jobbar för Erik Lallerstedths såser, och fick med sig en hel hög med olika sorter hem.
Kanske helstekt fransyska med rotfruktsgratäng och chilibearnaise eller pepparsås.
Får se...Våren kommer med värme, men även med sorg...

        DATUM: 2011-03-15 TID: 00:25:28

För var dag som går så makar sig dagarna närmare och närmare månaden April.

Solens strålar blir allt varmare för var dag och man ser nu en tydlig skillnad på ljuset att dygnet har vänt...
Om jag bara kunde få njuta fullt ut en dag, ja bara känna frid. Trots Vilmas underbara närvaro och den kärlek som hon utstrålar, så kan jag inte hjälpa när den där iskall klumpen i magen kommer smygandes.

Våren är underbar, visst - men den är också starkt förknippad med Victors sista tid i livet - och kastar starka glimtar om vad som en gång var...

Jag kan inte förmå mig själv att bara sitt ner i stillan ro, utan pressar omedvetet mig själv till att ständigt vara i rörelse och har olika projekt på gång.
Kanske för att slippa känna. Slippa känna saknadens vassa klor och dess bitska smak i munnen.

Idag är det den 14:de Mars, och för exakt 2 år sedan så satt jag nog troligtvis i detta ögonblick, på rummet på avdelning 95A, med Victor sovandes vid min sida.
Då fanns han fortfarande, så levande och så varm...
Allting är fortfarande så ofattbart och otroligt skrämmande, att jag ibland tvivlar på om det verkligen hänt... Har Victor dött? Har jag förlorat mitt barn...?


Hela vinterna har flutit på relativt smärtfri med dess skyddande mörker och sin dova tystnad, men nu när allting börjar väckas till liv igen, och när allting åter börjar leva, det är då det gör som ondast...
Vill inte, orkar inte sörja mer... Men jag vill inte glömma, inte sluta älska...

Hur kan tiden vara så obarmhärtig i sin framfart, och föra mig så långt ifrån en tillvaro som jag så desperat vill vara kvar i ? För varje dag som går, så ökar avståndet mellan oss och det livet vi hade.
Jag försöker att gå vidare, och för det mesta så går det bra, men ibland gör det bara så ont...

Idag träffades jag och Josse, tillsammans med Vilma, på ett Cafè i Bålsta för att skriva ner talen som vi skall framföra på galan.
Orden dansade ner på det vita pappret, och de slarvigt skrivna bokstäverna tycktes flyta ut i ett enda stort hav av känslor och minnen.
Hur förklarar och beskriver man den man älskar under 3 minuter och med ett max antal begränsande ord?
Hur kan jag någonsin överföra hur det kändes och hur det känns att ha förlorat mitt barn och visa för alla hur tom jag är inombords..

Jag har berättat vår historia hundratals gånger förut men för varje gång jag skall ta upp det som hänt, så känns det som den första.
Jag skall överlåta den delen till min syster och i stället fokusera på hur jag kände, mådde och tog mig igenom allt. Ja hur fan gjorde jag??

Jag hoppas bara att jag kan hålla mig från tårar under talet och sånguppträdandet, men det blir svårt...


Uppsala 2009-04-01

Josse och Victor busar i vårsolen endast två veckor innan det hemska...


Veckan

        DATUM: 2011-03-11 TID: 16:11:59

Ännu en vecka avklarad.

Vi har gjort lite av varje i form av besök på öppnaförskolan,  fikastunder, åkt pulka, tagit långa promenader samt haft besök av Gammo och Yvonne.


Från dopet i Lördags...


Semmelfest på Tisdagen =)

Bus med Gammo !Lek på Förskolan =) Tjoho
PUSSJag har febrilt försökt hitta en bra låt att sjunga på Barncancergalan den 9:e April. Det kommer att vara två föreställningar, en kl 13.00 och en kl 15.00. Det är en "gala/konsert" som är framtagen som ett skolprojekt för treorna på Fridegårdsskolan i Bålsta.
Lite lokala artister och dansare, samt en barnkör skall förutom oss underhålla publiken under en timme.
Jag blev tillfrågad om jag kunde säga några ord på scen och berätta kort om min historia. Självklart ställer jag upp på det, trots min fruktansvärda scen skräck - och bestämde mig samtidigt för att, hmm, varför inte göra det lite värre för mig ? - och frågade om jag även fick framföra en låt till Victors minne.  

Så det är därför jag står här nu och väljer bland passande låtar, om ni undrar...

Min syster skall framföra en acoustic verision av låten "Fireworks" med Katey Perry, och jag var helt inställd på att sjunga "Lift me up" med Christina Aguilera.

Låten är ganska avancerad och det gäller att man har koll på nerverna och inte är det minsta nervös vid framförandet, vilket jag vet att jag kommer att vara.
Jag kommer även att framföra min låt tillsammans med Emma, (Cattis dotter), och jag vill vara säker på att tonarten passar oss båda.

Jag har letat hela gårdagskvällen efter ett annat alternativ, och kom fram till den här låten som du kan klicka in dig på HÄR.
Den heter "Safe Place To Hide" och texten handlar om hur viktigt det är att ha någon vid sin sida, när man går igenom något svårt.
Hoppas att jag inte börjar gråta bara, då speciellt texten "I`l fly trough the night, to get back to your side. I`ll be your safe place to hide..." känns som att det handlar om Victor och att han alltid kommer att finnas där och vaka över mig.
Tyvärr hittade jag bara en verision med någon konstig video till, men blunda och lyssna på texten så räcker det =)


I morgon skall vi fara på kalas. Lilla Wille fyller år och skall firas med tårta och presenter.
Nu är det dags att börja med middagen. VI hörs senare =)

Ha en trevlig Fredag!


Bilder från havet

        DATUM: 2011-03-08 TID: 18:14:25

Orkar inte skriva något långt inlägg, så istället blir det en bildkaskad.
För er som inte orkar se så får ni scrolla =)

Ovanligt att se mig på bild, då det oftast är jag som står bakom kameran.Vi börjar bilderna då vi precis anlänt på båten och sitter i restaurangen och väntar. Enyoy!


Hela sällskapet i väntan på att pappa och Giselle skall anlända =)Suprise!! En pinsam tröja och hatt hör till när man skall firas. De här fina har Ada gjort!


Eftre maten blev det karaoke. Vi framförde Jackson Five`s "I want you back"
för pappas skull. En favorit =)
Den äldre generationen förklarade härmed partyt "ON"!!

Vi dansade som galningar hela natten.


Pease!!Vårt sällskap begav sig inte till hytterna förens vid stängning. Vi som inte gick och lade oss fortsatte
i Josses och Fredriks "rum" en stund.

Är sååå imponerad av min 60 åriga pappa och Giselle som höll igång, lika länge som vi. Nice !!!

Vid halv 6 på morgonen så började tröttheten komma krypandes. Med ömma fötter lommade vi snällt in till oss
och slängde oss i säng =)

Vad Josse och Fredrik gjorde, det får stå för dem... Hi hi...


DAGEN EFTER....


En aningens sliten skara vaknar vid tolv och beger sig upp för att äta något.
För mig blev det fläskfilè med potatigratäng och en UNDERBAR efterätts buffè !

Är väldigt imponerad av maten må jag säga... Mums !


Peter är den som mår sämst, och fortsätter sova i hytten ett par timmar till. För oss andra blir det Tax Free shopping hela dagen
innan vi anländer till stockholm.'


Zzzzz...Ett trött men glatt gäng som är jätte nöjda med resan!Stackars Ada som ramlade timmarna innan kryssningen och bröt handen.
Sitter nu i gips =(

Vima spenderade natten och Söndagen hos Cattis med familj, och vi längtade så att det värkte i kroppen efter vår lilla tös.

Men visst var det skönt att få vara barnfri en stund och att få komma iväg, det ska jag inte sticka under stol med.
Tror alla föräldrar behöver det ibland =)


PUSS!!


Kryssning

        DATUM: 2011-03-07 TID: 12:48:46
Halloj!


Det har viarit ett litet glapp här i bloggandet under helgen, och anledningen till det är att vi har varit på kryssning med hela familjen.

Vi har sedan ett par veckor nu, planerat en överaskningskryssning till pappa och har hållit detta väldigt hemligt, så därför så har jag inte kunnat avslöja något här =)När pappa och Giselle anlände till båten, så var jag, Peter, Therese, Frunk, Josse, Fredrik, Calle och Ada redan på plats i restaurangen, redo att hoppa fram och skrika "suprise!!"

Våra planer gick perfekt och han blev sååå överaskad !! Lite chockad faktiskt tror jag, ha ha...
Resan var super rolig och vi åt god mat och dansade hela natten. Kom inte i säng förens halv 6 på morgonen, och jag förvånade mig själv över hur pigg jag var.
Har dock väldigt ont i fötterna efter allt hoppande, men det är det värt !


Tyvärr så glömde jag kameran, så jag får vänta med att lägga upp bilder från kvällen, tills de har blivit skickade till mig.
Då kan jag även berätta lite mer detaljer om någon är intresserad.Nu skall jag slänga i mig lunch och sedan sätta på lite kaffe. Vi hörs senare ! 


Sofie

GRATTIS PAPPA 60 ÅR!!!!

        DATUM: 2011-03-04 TID: 11:05:43

Gårdagskvällen var jätte trevlig och det bjöds på fantastisk mat som Giselle ochgAda hade lagat  i ordning.

Till förätt var det Toast skagen, vilka var helt enorma och till huvudrätt Baconinlindad oxfilè med ungsbakadpotatis.
Efterätten var Tiramisu med färska blåbär på sidan och sedan bjöds det på tårta till kaffet.
Vi fullkomligt rullade där ifrån, ha ha!


Vi hade hittat på världens bästa present till pappa, vilkent han har drömt om ända sedan han var barn.
Han skall få åka till ett ställe som heter Jädraås, där han får lära sig köra ånglok under en dag. Efteråt belösnas han med ett lokförardiplom =)

Hoppas verkligen att han blev glad =)


 
Suddiga familjen =)


Ada slavar i köket !GRATTIS!!!!!I morgon är det dop i Långtora, men Vilma har hostat så hela natten och fått lite feber, så jag får se om jag tvingas vara hemma med henne.
Hon är i alla fall pigg och glad just nu, så det är skönt.


Nej, nu är det dags för lunch och appropå något helt annat !
Måste skaffe en ny kamera, vår är HELT usel !!!


Möte

        DATUM: 2011-03-02 TID: 23:03:56
Har nu kommit hem från mötet med Barncancerfonden, vilket var väldigt givande.

Gruppen bestod av 6 stycken personer från olika delar av landet, som alla på sina sätt bidrog med viktig info samt åsikter om vad som kan förbättras inom information på webben.


Tanken slog mig när jag satt där runt det långa konferansbordet - att trots att jag jobbat och varit ganska mycket involverad i Barncancerfondens arbete förut, så var det mitt första besök på deras huvudkontor.
Det är alltid trevligt att se arbetsplatsen där så många eldsjälar sitter varje dag och arbetar med detta viktiga ämne.


Stannade förbi graven på vägen hem, och sade godnatt till Victor. Det blåste lite kallt från det öppna fältet som sträcker ut sig bakom häcken nedanför, och på vissa ställen hade snön återigen drivit igen.
De tända gravljusen som slumpvis placerats ut runtomkring trädet och stenen, fladdrade oroligt i takt med vinden.

Med tyngd i både hjärta och steg, slängde jag som vanligt iväg en slängkyss mot Victor samtidigt som jag drog jackan tätar om kroppen.
På parkeringen stod bilen igång med Vilma rofyllt sovande i baksätet och med en sista blick mot den dunkelt upplysta kyrkogården styrde jag sedan resan hemmåt.

I morgon fyller pappa 60, så vi skall dit på middag klockan 19.00.
Kommer dock att åka dit tidigare då jag har ett möte i Bålsta klockan halv tre.

Hoppas att ni alla har haft en bra dag, och att ni får en fortsatt fin vecka =)


Godnatt och sovgott !


Kram


Lite sent inlägg....

        DATUM: 2011-03-01 TID: 18:07:21
Oj oj oj... En hel helg har gått, och jag har inte haft en stund över till att blogga.


Peter har precis startat en firma, och jag har haft uppgiften att designa deras logga. Själva designen gick relativt fort, men sedan återstod en massa pyssel med att konvertera över filen till format som skall passa till att tryckas på bilar/kläder osv.
Har fått tagit hjälp av äldsta syrran med själva konverteringen, men nu är det klart.
I denna skrivande stund så sitter jag och fixar deras visitkort med ett öga på skärmen och ett annat på TopModel på 3.an.


Samtidigt som jag har tagit på mig dessa extra uppgifter, försöker jag även hinna med att jobba lite på mina illustrationer, samt träna på 2 st låtar som jag och Josse ska sjunga på en barncancergala i April.
Gaaah, vet inte hur tiden räcker till, den bara flyyyger iväg!
Jag kan ju bara göra detta när Vilma sover eller är relativt upptagen med eget lek och bus =)


På Onsdag skall jag på möte på Barncancerfonden angående hur deras info fungerar på nätet och vad som kan förbättras.
Då skall Vilma till moster Josse ett par timmar och busa medans mamma leker vuxen en stund.
Jag vet att det är många som har suttit lite på nålar efter det senaste inlägget där jag lovade berätta om min katastrof helg, och vad som hade hänt mig.
Det är lite pinsamt och jag får fortfarande ångest när jag tänker på det, men jag skall så kortfattat som möjligt
försöka återskapa min "morning from hell".

Som jag nämde tidigare så var ju planerna inför Torsdagen att jag skulle kliva upp i god tid för att göra 35 st mackor till filmteamet, samt att koka 4 st kaffetermosar att ha med mig. Frukosten skulle vara uppdukad och klar kl 6 och jag skulle befinna mig på plats i Lidingö centrum en halvtimme innan.
På Onsdagskvällen förbereder jag så mycket som möjligt med att hacka grönsaker, ladda bryggarna osv. Klockan 21 ställer jag alarmet på 02.00, borstar tänderna, lägger fram kläder och hoppar sedan i säng bredvid Peter och Vilma.
Tankarna snurrar självklart som skrämda fåglar inanför pannan och det tycks omöjligt att somna. Vilma far runt som en virvelvind med fötterna vilt spretande och sparkande i mitt ansikte.
Jag vet inte exakt när jag lyckas falla i sömn, men jag vet att jag vaknar av Peters röst som hest viskar i mitt öra.
- Sofie... Vad är klockan...?
Yrvaken och med svidande ögon lyfter jag upp mobilen som ligger på nattuksbordet bredvid.
Den digitala klockan på skärmen lyser argt upp det becksvarta rummet med suddiga siffror... 03.30. 
Ett par sekunder senare så har min hjärna lyckts uppfatta det katastrofala faktum som siffrorna betyder.
Jag har försovit mig!!!


- H***ete!!!! Jädrans, sabla skiiit!!!
Uppskjutande som en glödhet projektil, studsar jag ur sängen halvnaken och helvild. Det negativa med att ha ett sovrum på andra våningen är att det inte är direkt smidigt att rusa ner halvblind för en hal trappa mitt i natten. Med dunder och brak, lyckas jag iaf halvliggande "glida" ned för trappen och sedan kasta mig upp på benen igen. Med värkande röv och nu idag synliga mörkblåa märken på låren, irrar jag mig vidare in i tvättstugan på jakt efter kläderna jag lagt fram kvällen innan.
Tätt efter mig i trappen kommer Peter med Vilma på armen som vaknat av allt stohej.
- Fan, fan, fan... Vad ska jag göra ?!! Jag kommer aldrig att hinna !! ropar jag förtvivlat när jag i farten passerade mina kära som tysta står och iaktar mig med viss aktsamhet.
Jag summerar tyst vad klockan är i mitt huvud och försöker frenetiskt att lägga om en ny tidsplan. Tårar av ilska bränner innanför ögonlocken och jag begraver mitt ansikte i mina händer.
Varför just idag???

Tack och lov så har jag en karl som kan skaka om mig när något sådant här händer och som kan kasta tillbaka mig in i gamet igen.
Stackars Peter får agera assistent i köket och tillsammans börjar vi bre mackor av bara helskotta. Brödskiva på brödskiva blir behandlad med bregott och sedan inbäddade i tomater, gurka, skinka och sallad.
Klockan tickar ilsket och alldeles för snabbt vidare på väggen och jag känner att tiden är knapp. Kaffekokaren puttrar på för glatta livet och termos efter termos fylls snart av rykande hett kaffe.

När jag en timme senare lyckats packa in allt i bilen och på något sätt fått på mig kläder, borstat tänderna och pussat Vilma farväl så händer det som inte får hända...
När jag stoppar nyckeln i tändningslåset så hörs bara ett tomt klick...
Bilen startar inte....


Mina ben känns darriga när jag kliver ur den iskalla bilen och går mot dörren för att varsko Peter. Klockan är nu 05.00 och jag skall vara på plats på filminspelningsplatsen om 30 minuter. Det tar mig en timme bara i restid 
så hur det än blir så kommer jag att komma försent.

Självklart så hittar vi inga startkablar i någon av bilarna och vi kommer förtvivlat på att de ligger i Peters firma bil som är på verkstan.
Klockan tickar och jag tror  på helt fullaste allvar att nu blir jag knäpp...
Den enda lösningen som finns att göra, för att jag skall kunna komma iväg överhuvudtaget är att rulla in bilen i garaget och vänta på att den får tina upp.
Medans vi väntar åker Peter iväg till en bonde några gårdar bort för att låna startkablar.

Jag har aldrig varit så stressad i mitt liv och varje minut känns som en timme. Jag ringer upp min arbetschef och förklarar med gråten i halsen att jag sitter fast och inte kommer någonstans. Jag hör på hennes röst att hon får panik, trots att hon försöker dölja det så gott det går.

Kl 07.00 så hoppar bilen igång efter mycket om och men, och jag jublar skrikande till Peter ett hejdå och kastar mig in i bilen.
Nu är jag alltså en timme sen med frukosten och kommer troligtvis inte att anlända förens runt klockan åtta. Min chef ringer mig konstant varje kvart och undrar hur det går, och jag gasar så fort jag kan på de hala vägarna.
Självklart så hamnar jag i alla rödljus samt köer som bara finns, och har troligtvis förbrukat min svordomskvot för ett år framåt.


Tillslut, två timmar försent så anländer jag iaf till Lidingö centrum och möts av ett hungrigt filmteam som blänger på mig. Eller, det kändes i alla fall som det...

Jag dukar snabbt upp det lilla frukostbordet som är placerat utanför Expertbutiken där reklamfilmen skall spelas in.
Till min fasa så märker jag att sladden till kaffebryggaren saknas, och eftersom att det är den enda bryggaren vi har, så blir det till att köpa en ny. Dagen började så fel och jag var så stressad resten av dagen att allt fortsatte i samma bana.


När jag kom hem senare på kvällen så var jag helt mentalt slutkörd, och tröttheten som på grund av stress hållit sig borta, anföll med obarmhärtig kraft.
Det var bara att pussa på Vilma lite grann och sedan kasta sig i säng. Tack och lov så brjade vi lite senare på Fredagen och då flöt allt på som det skulle.


Ha ha, ja vilken jädra Torsdag alltså. Vill inte ens tänka tillbaka för då får jag ont i magen.