Victors historia Del 1 "Varningssignaler"

        DATUM: 2009-05-30 TID: 18:05:48

Hmm, vet inte riktigt var jag skall börja, men jag skall försöka ta det från början.Efter den dagen som Victor föddes har vi i familjen alltid trott att han har varit en frisk välmående kille med stor aptit på livet. Sällan förkyld eller feber, aldrig gnällig och alltid med ett leende på läpparna. För bra för att vara sant, tänkte vi och log mot vår lilla solstråle. De första teckerna på att något skulle vara fel, fick vi redan i början på sommaren när jag och Peter som vanligt var uppe i Hälsingland för att hälsa på hans mamma. Bilresan dit var lång och varm och Victor satt i baksätet i sin bilbarnstol och jollrade. När vi hade kommit ungefär 20 mil, till Gävle så började Victor gråta och vrida sig av och an. Jag lossade på mitt bälte och sträckte mig bak för att lugna honom. Hans panna var alldeles kallsvettig, och jag sade åt Peter att köra åt sidan. Vi parkerade bilen vid vägkanten och jag klev ur och öppnade Victors dörr. Nej, han såg inte alls nöjd ut, han gnydde och när jag spände loss honom och lyfte upp hans kropp så upptäckte jag att kläderna var aldeles genomsura. "Men lilla gubben, är du så svettig!" sade jag ömt och kysste hans panna. "Peter, vi får vänta ett tag innan vi kan köra vidare, jag måste byta kläder på Victor, han är jätte blöt!" sade jag och tog fram skötväskan med ombyte. Efter tio minuter hade Victor fått på sig rena torra kläder och var nu mycket nöjdare. Vi skakade båda av oss händelsen, det var trots allt sommar och inte första gången som han svettades i bilen. Ett par timmar senare anlände vi till Hälsingland och resten av resan hade gått bra, Victor hade somnat och lugnat sig när vi satt på hans favorit skiva i stereon.

Det var mörkt ute när vi körde upp för den gräsbeklädda uppfarten till det röda trähuset. Peters mamma hälsade oss välkommna och vi gick in för att packa upp. Victor hade precis vaknat och ville nu ha mat. Vi hade alltid skrytigt om hur snäll Victor alltid var och att han aldrig sade ett knyst. Det fick vi senare äta upp då det visade sig att veckan skulle kantas av fler varningssignaler. Under dagarna som gick så märkte vi mer och mer av hur gnällig han var till och från. Han sov dåligt på nätterna, ville inte äta ordentligt, och var allmänt störd av någonting. "Jäklar" tänkte jag. Bara han inte böjar få problem med magen.

Till och med när vi åkte ner till stranden på dagarna för att bada som han i vanliga fall absolut älskade, så gnällde han missnöjt när vågorna slog mot magen. Men när han väl var i vattnet så var han hur glad som hellst och plaskade som bara den. Jag kan väl säga att vi inte oroade oss för mer än normala saker som tex växtvärk eller magknip.

Det var väl inga fler direkta "händelser" som kantade vår semester och resan hem var svalare och gick betydligt bättre, så ganska snabbt så börjar man ju rikta tankarna på annat och glömma... Jag menar, herre gud det är ju en bebis. Dom ska, i alla fall vad jag har hört, gnälla och vara ledsna ibland.Veckan efter Hälsingland så var jag på besök hos min äldre syster Therese som för tillfället hade en lägenhet i Bro utanför Sthlm. Vi skulle sova kvar där över natten och sedan åka hem dagen efter.

Som vanligt började vi med att ta en långpromenad med hundarna med Victor i vagnen. Han var ganska nöjd och satt tyst och tittade på alltruntomkring. Vi gick en stund under tystnad innan jag utbrast. "Victor är nog sjuk! Han har varit så gnällig på senaste tiden och sover och äter dåligt. Han är väldigt hård om magen också!" Hon tittade på mig och sade lugnande att det förmodligen bara var växtvärk eller magknip. "Jag menar, du skall ju inte bli förvånad om det är nu det börjar, alltså gnället menar jag. Ni kanske får reda på hur det är att ha ett "riktigt" barn som alla andra." Hon skrattade och ropade på hundarna som sprang en bit framför.

"Jamen, varför skulle han bara bli det helt plöttsligt, det här är ju precis som att han har ont, inte att det är någon ålders grej" svarade jag upprört. Jag visste ju innerst inne att det förmodligen kunde vara någon sorts trots och att vi hade haft ett snällt barn alldeles för länge, och jag sade dystert. "Ja ja, det var ju trevligt så länge det varade..."

Väl hemma i lägenheten så lagade vi i ordning lite pasta och satte oss ner för att äta, Jag hade gjort ordning en burk med lasagne till Victor, hans favorit.

"Nää" sade han och tryckte bort skeden med handen. Jag försökte igen. "Nää!!" utbrast han argare den här gången och började gny.

"Jag säger ju det, han vill ju inte ha!" sade jag upprört och gick och ställde undan maten. Det här var inte likt honom. Jag öppnade en burk med frukt purè som jag visste att han inte kunde motstå. "Det här skall du väl i alla fall få i dig" Men icke...

" Ja ja, jag tänker inte tvinga dig i alla fall" sade jag surt och satt ner honom på golvet. Saft och vatten var det enda som han ville ha så han fick sin nappflaska och fick gotta sig med den resten av middagen. Han var på bra humör resten av kvällen och somnade tidigt i soffan mellan oss.

" Åh, va skönt att han fick slappna av nu, hoppas det blir en lugn natt" sade jag och kysste hans panna. Vi såg klart på filmen vi hade lånat och släckte sedan ner för att sova.

Det var alldeles knäpptyst i lägenheten och det enda man kunde urskilja i mörkret var TV;ns röda lampa som lyste. Ibland hörde man hur Victor rörde sig, vände sida eller sträckte på benen. Jag låg och funderade länge innan jag tillslut somnade.

Klockan var ungefär två på natten när jag vaknade av en hård smäll på näsan. "Ajj" utbrast jag och öppnade förvirrat ögonen. Hans lilla kropp for fram och tillbaka i sängen och hans huvud knockade mig minst fem gånger på rad när han rullade omkring. Man såg hur hans ansikte var hårt och spänt och han gnällde högljutt. Upp med rumpan, ner, upp, ner, åt sidan, mage rygg osv..  Så höll han på timme efter timme. Han vaknade aldrig och grät, men han var märkbart besvärad.

"Nej nu får det vara nog!" tänkte jag. "I morgon ringer jag läkaren, något fel är det ju."

På morgonen så berättade jag för syrran hur natten hade varit och hon sade att självklart skulle jag ringa och höra vad läkaren sade.

" Jag vet! jag lagar lite blåbärssoppa!" utbrast hon och tog fram en kastrull. "Det är bra för magen!" Det blev ett väldigt vispande och klonkande ett tag, men snart var soppan klar. Vi hällde det i hans nappflaska och gav honom den. "Här Victor, smaka det här, det är gott gott!"

Han verkade tycka om det, för han drack med en väldans fart, och han var väl ur hungrig stackarn som inte ätit ordentligt på så länge. Nöjd lyfte jag luren och slog nummret till sjukvårdsupplysningen. Jag hann inte mer än höra en signal nå fram förens jag hörde ett väldigt konstigt ljud bakom mig. Jag snodde runt och såg Victor spy ner hela syrrans golv med mörklila kräk. "Helvete" utbrast jag. Fan förlåt, han måste ha druckit för fort!"

"Äh ,strunt i det, sade hon och gick och hämtade papper. Hon torkade Victor om munnen och tog upp honom i famnen. "Stackars lilla gubben, mår du inte bra?" sade jag och lade på luren. "Kom älskling"

Vi satte oss i soffan medans Therese städade undan. Jag strök honom över hans mjuka hår och kramade honom hårt. Efter fem minuters tystnad utbrast jag - "Bara det inte är mjölkallergi!"


Dikter

        DATUM: 2009-05-28 TID: 23:07:38
Det är så många som skickar in och skriver så otroligt fina dikter till oss. Skall samla alla i en vacker dikt bok, i scrap book stil och spara som minne. När allt känns som jobbigast så kan jag bara ta fram dom och läsa, så känner jag att ni alla är med oss.
Då kan jag också sätta mig i Victors rum, i myshörnan och läsa dom högt för honom, jag är säker på att han kommer att lyssna. Så fortsätt skicka in så att samlingen blir stor =)

Tack allihop!

Den oklippta verisionen av hur allt började.

        DATUM: 2009-05-28 TID: 23:04:18
Det är många som har ställt mig frågan, hur allt började, hur vi märkte att Victor blev sjuk. Jag tänkte sammla tankarna och få igång hjärnkontoret och börja skriva hur det gick till, hur vi fick diagnosen etc.
Så om det är någon som är intresserad så finns det att läsa här framöver. Skriver några stycken varje dag, beroende på hur jag orkar och minns.

Hoppas ni orkar stanna kvar vid vår sida.

Puss och KramDrömmande

        DATUM: 2009-05-27 TID: 19:20:56
Har drömt så himla klara drömmar om Victor i natt.  Allt var så tydligt och klart, han hade precis börjat på dagis, min mamma hade varit där och lämnat honom och nu skulle jag och Peter hämta upp honom. Dagiset låg konstigt nog i min gamla hem ort Vikarbyn i Dalarna där jag växt upp som liten. Det var sommar och solen sken, vägen dit kantades av blommor och fågelsång. Vi öppnadde grinden till det lilla dagiset som låg precis i en korsning i skuggan av en stor ek.
Och där satt han, själv på en bänk i solen, brevid sandlådan. Han hade sitt gyllende tjocka hår som lyste som en gloria runt hans huvud. Runt omkring sprang en massa barn och tjoade, men Victor satt bara där på bänken med ett leende. Han såg så lugn och glad ut. Jag kom ihåg att jag tog honom i mina armar och kramade honom hårt, han luktade tydligt Victor, inte den där sjukhuslukten som hade tagit över honom i slutet.
Jag kom ihåg att jag drog in ett djupt andetag och sade till Peter som stod brevid.
- Jag visste det! Det var bara en dröm, Victor lever och mår bra! Tårarna rann nerför mina kinder och jag kände en mjuk liten hand strykandes över kinden. Jag såg upp och mötte hans små kloka ögon.  Han sade ingenting i ord, men sättet han tittade på mig sade; "Gråt inte, du får inte vara ledsen mamma. Vi är ju tillsammans..."
Sedan drog han på världens leende och tittade så där busigt som bara han kan göra och uttropade.
- Mama, Buu!
Sedan vaknade jag...  Jag bara grät och grät när jag insåg att allt bara var en dröm. Jag hade så gärna stannat kvar där med honom i vår lyckliga värld. Bara för en minut! Jag gråter just nu när jag skriver det här, gråter så jag knappt kan andas. Orkar snart inte mer, saknaden gör för ont, det bara går inte!
Mitt fina lilla barn som gav oss sån glädje finns inte längre, det finns tamefan inget sätt att hantera det här rätt. 
Det är mors dag snart och jag vill bara kräkas på hela alltihop! Vill somna in och vakna brevid Victor och bara vara tillsammans för alltid... 

Insamlingen

        DATUM: 2009-05-26 TID: 22:52:26
Ville även passa på att tacka alla som fortsätter att sätta in pengar på Victors fond. Det känns verkligen glädjande i hjärtat att se att det fortfarande stiger. Målet 'är 300 000:-
Tillsammans klarat vi det !!!!!!

Fiskelycka

        DATUM: 2009-05-26 TID: 22:50:18
Har inte fått nåt skrivet varken idag eller igår. Vårt internet har legat nere så jag har inte kommit åt sidan. Ja ja, får skriva en liten kortis nu innan jag lägger mig iaf.
Idag tog jag och Peter en tur med båten och fiskade lite. Vi fick 5 st 4 kgs gäddor lite utanför där vi bor. Det var jätte härligt att komma ut på sjön. Efteråt åkte vi till några klippor, tände en engångsgrill och åt lite korv, mums. Biffen, vår hund älskar att vara med på sjön, en riktig liten sjö-matros.
När vi satt där i solen och drog upp fisk efter fisk så tänkte jag hela tiden på vad roligt det hade varit att ha med sig Victor på en sån grej. han hade stått längst fram i båten med stora ögon och utropat " Åh Wow!" åt all fisk och de fina vågorna. Han fick ju aldrig åka båt medans han levde, men jag vet att han hade stortrivts! Vi får hoppas att han ser allt genom våra ögon. Lilla prinsen...
Allt som allt, en bra dag...Aros fortet

        DATUM: 2009-05-24 TID: 22:34:24
Hade en riktigt trevlig dag idag. Är helt slut i kroppen bara, efter allt klättrande, krypande, springande i fyra timmar. Men kul var det, tankarna höll sig borta under hela tiden.
Vårat lag vann inte, men vi får ta dom nästa gång. På vägen hem åkte vi förbi Pizza Hut där man inte har varit sen Victor var ett halvår. Kändes lite konstigt... som alltid.

Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller nåt, känner mig så jäkla yr hela tiden. Som om jag skulle vara åksjuk nästan, och varm. Hoppas det inte är något, skulle inte orka med en förkylning eller ett virus nu, är tillräckligt sänkt ändå.

Hoppas att ni också har haft en bra dag, tack för alla fina inlägg.

Kram

Ett litet barn

        DATUM: 2009-05-23 TID: 20:37:23

Jag är så trött, så trött, så trött. Orkar ingenting, ögonen känns som bly. Förstår inte vad det är för fel på mig.

Eller visst, det kanske inte är så konstigt med tanke på vad man gått igenom, men ändå.

Jag är liksom för trött, för att orka vara trött. Måste finna energi.

Försöker verkligen finna positiva tankar och saker att sträva efter, och jag försöker att tänka framåt. Ibland går det ganska bra, ibland sämre.
Ilskan och förtvivlan är också en väldigt jobbig grej som jag hela tiden tampas med. Iskan över att han inte finns längre, förtvivlan över att aldrig mer få se honom, känna hans doft och höra hans röst.
Jag hade så sett fram emot att få se honom växa upp, skola in honom på dagis, hans första skoldag, första flickvännen och skratta åt den första kraxande kommentaren som; 
 - A mä skärp dig morsan. Fan va du e pinsam alltså! men allt sånt är nu omöjligt, totalt orealistiskt och helt hopplöst.
Jag är ej längre en mor, jag har ej längre ett barn. Jag står nu här ensam med ett tomt hål inom mig, fyllt med minnen från förr och med de hemska orden ekandes i mitt huvud. "Aldrig mer! "
Längtar så efter ett barn att hålla om och få älska, ett litet syskon som får ärva hans små kläder, gå i hans skor och bo i hans rum. Ett barn att kunna berätta sagor för, om brodern som numera är en ängel som vakar över oss.  Brodern som var den starkaste av alla stjärnor och modigast av alla de prinsar. Ett litet barn som kan föra Victors blod vidare i familjen och kanske fylla den plats som nu är så tom. 

Jag pratar inte om att ersätta, utan att komplettera. Ingen kan ta Victors plats, aldrig någonsin, men det kanske kan hjälpa oss att finna det ljus som vi så desperat försöker nå.
Snälla gode gud, låt oss få leva igen.


Graven

        DATUM: 2009-05-23 TID: 19:20:49

Har precis kommit hem från graven. Jag och Peter har varit hos min äldre syster i två dagar så vi har inte varit förbi där.
Allt var så lungt och fridfullt när vi kom ner. Solens strålar letade sig ner mellan grenarna och lyste bitvis upp blommmorna och nallarna, sådär lite rött som det gör tidigt på kvällen.
Vi blåste bubblor, pratade lite med honom, bara satt en stund i tystnad och åkte sedan hem. Det är så skönt att ha så nära så att man bara kan svänga förbi när man känner för det. Tack och lov.

I morgon skall vi åka till Aros fortet, en äventyrs borg som ligger i Västerås. Vi blir ett litet gäng som skall dit, och det blir ett trevligt sätt att skingra tankarna lite. Skall ta lite bilder och lägga upp dom sen.


Victors låtar

        DATUM: 2009-05-22 TID: 17:03:02
Jag har lagt in de tre låtarna som jag och mina systrar sjöng på Victors begravning.

Hallelujah;  Sofie och Therese
Jeff Buckleys orginal låt som jag skrivit om texten till så att den blev dedikerad till Victor.

Blackbird; Josefine
En egen veresion av Beatles orginal låt som hon även sjöng på hans dop.

Another Day; Sofie och Josefine
Amy Diamonds underbara låt med Jonathan på gitarr.Klicka på länken nedan eller i menyn för att lyssna.

http://feie.tkphotography.se/vic_sang.html

Saknad...

        DATUM: 2009-05-22 TID: 16:33:21

Saknad kan tillbringa både bra och dåliga ting i ens liv. Det kan vara bra för kärleken när man får sakna, ett band kan stärkas mellan två personer och det skapar längtan.
Men det finns också saknaden efter att någon nära gått bort. Den saknaden är inte fin, bringar ingen lycka och stärker inga band. Den äter upp själen inifrån, river och sliter, vägrar släppa greppet om den som blivit fast i dess klor.
En sån saknad kan aldrig gå bort, endast förmildras efter det att tiden gjort sitt.
Saknaden efter ett barn, lämnar kvar och gör själen till ett tomt skal som endast kan blomma igen då hjärtat är redo...


Himlen för mig...

        DATUM: 2009-05-21 TID: 01:08:28
Har ritat en teckning om hur jag tror att Victor har det i himlen och hur det ser ut där. Han sitter med de andra barnen och lyssnar på ljuv änglamusik och runt omkring flyger fjärilar och såpbubblor.
Det är alltid behaglig temperatur och barnen är alltid glada. Det finns inga sjukdommar och krig, bara skratt och kärlek. Runtomkring vakar de vuxna änglarna med skyddande ögon i väntan på att familjer åter igen skall enas.
De känner ingen saknad av oss som blivit kvar, bara glädje över det de haft, och det som de aldrig kommer att glömma...


Victors rum

        DATUM: 2009-05-20 TID: 23:30:17
Har tagit några bilder på Victors rum så som det står nu, ville att ni skulle få se hur det såg ut och var vår prins bodde. Kan fortfarande höra hans små rop och ljuden från när han leker med sina leksaker.Victors myshörna. Här kunde han sitta långa stunder för sig själv, omgiven av alla djur och bara pussa pussa pussa på dom. Det var också här vi kröp upp för att läsa en bok i lugn och ro.
Bilarna satt jag upp en vecka innan vi trodde att han skulle få komma hem. Jag vet att han
hade älskat dom. Tyvärr fick han aldrig se dom.Victors galleri.
Här hänger jag upp teckningar som han ritade på sjukhuset när målarverkstan var där. han älskade
att kladda med de fina färgerna.  Ibland byter jag till nya.

Victors byrå där alla hans kläder ligger. Har inte kunnat städa ur den än, känner
väl att dom lika gärna kan ligga där som i en kartong. Så småning om skall ju
kanske ett syskon få använda allt. Hoppas vi. =)
På ovansidan pryds den av Victors hand och fotavtryck, hans dophalsband, bilder, blommor,
ljus, ett får från födseln, en groda med vingar och hans svarta fina nya bil han knappt hann
leka med och hans kära napphållare.


"Alfons behöver gå på toa" och väntar på att Victor skall komma hem.
Gitarren, skorna, snuttefilten och hans favoritbok talar om vad som en gång varit...


Den älskade motrocykeln som blev Victors "ben".
Faffe paus =)

        DATUM: 2009-05-20 TID: 14:00:28
Victor har alltid varit lite av en clown som älskar att skoja och visa upp sig.  Ha ha, han älskade tex att smaka en tesked och sedan stolt uttrycka "Ahh"
Till och med när han var dödssjuk så var det de enda han ville smaka på. gubben...
Lägger in en länk till klippet så ni får se.

http://www.youtube.com/watch?v=KNz4pOEj4rc

Graven

        DATUM: 2009-05-20 TID: 00:07:30

Victors keps

        DATUM: 2009-05-20 TID: 00:02:33
När min syster kom hem från USA i början av April så hade hon med sig lite presenter till Victor. Han älskade att öppna paket och två av dom inehöll en röd basket tröja och en röd keps.
Denna keps kom att bli en av de viktigaste och käraste sakerna för Victor i slutet och han skulle ha på sig den vart han en gick.
Ville bara visa två bilder från den dagen då han provade dom första gången. Han var så glad och stolt att han bara skrek rakt ut av glädje! Och vad han posade för kameran, oj oj oj. Han tyckte att han var så cool! Kolla själva får ni se.


Sjukhuset

        DATUM: 2009-05-19 TID: 23:38:54
TV 3 har skickat oss allt råmaterial som de har filmat victor på. Totalt 8 underbara timmar på sjukhuset. Vi har redan tittat igenom 6 timmar och skall se de resterande två i morgon.
Det är konstigt att se filmerna oklippta, då allt snack är med, oredigerat och naket. Precis som det var, exakt som vi hade det.  Det känns precis som att vara där och att återuppleva allt igen. Jag kommer ihåg varenda ord, varenda sekund som spelas upp.
Hur sårig och svullen han var efter högdosen, hur borta och frånvarande han var i blicken, men också hur glad och levande  han såg ut när han skrattande körde omkring på sin motorcykel. Lilla prinsen...
Vilken ovärdelig gåva vi fått, att ha hans sista tid på film, gjort av andra när vi inte orkade. Jag vet inte vilket av detta som kommer att visas i Juni, men då får ni själva se hur annorlunda han ser ut. Som en liten sumo. =)

Datumen som kommer att sändas är den 1;a  2;a, 4;e och 18;de Juni.
  

Tomt hus, hemska tankar

        DATUM: 2009-05-17 TID: 20:28:37
Nu är abstinensen nära. Vi beslutade att vi skulle stanna kvar en extra dag hos våra vänner eftersom att vi har det så trevligt och egentligen ingen tid att passa. Men nu börjar det kännas i hjärtat. Usch. Vill åka hem till graven och hälsa på Victor, eller Victors plats.
Fattar inte hur det skall gå med våra planer att åka ner i Europa på en långsemester med husbilen när vi knappt klarar av en helg 15 mil bort.
Men det är väl så här man får göra antar jag. Små steg i taget, kortare sträckor och perioder så kanske man så småningom kan fatta sig mod och dra iväg en längre bit.
För iväg måste vi. Det är inte huset som lockar, det känns mest öde och tomt. Det är som Peter beskrev det.
- Jag känner ingen värme i det här huset längre. Det har blivit så kallt.
Och det är verkligen så det är. Tyst, stort och skrämmande. Minnen överallt. Victors anklagande blickar följer oss vart än man vänder sig och säger, Varför kunde ni inte hjälpa mig? Varför fick jag inte leva?
Minnen minnen minnen. Hemska, underbara, lyckliga. Dom är överallt.
Det dåliga samvetet som hållt sig borta ett tag har sakta men säkert börjat smyga sig tillbaka igen och gjort sig tillkänna. Likt en svart väsande orm slingrar den sig runt tankarna och fyller dem med dåliga scenarion om hur det kunde varit och vad vi kunde gjort annorlunda.
Det sunda förnuftet försöker förgäves slå sig in och göra sig hörd, skrikandes att vi absolut inte skall lyssna till denna demon, för det fanns ju inget vi hade kunnat ändrat på och påverkat. Eller?
En ständig kamp pågår dag ut och dag in och det skall bli intressant om vem som vinner kriget. 
Har hört att det finns något som kallas sinnesro. Undrar när det kommer att innfinna sig. Någon som vet om det går att beställa??

På besök i Fagersta

        DATUM: 2009-05-17 TID: 01:20:06
Har haft två underbara dagar här i Fagersta. Vi har ätit god mat, skrattat, suttit i allvarliga disskusioner, tjafsat, skrattat lite till och bara varit. Ja sådär härligt hemtrevligt som man bara kan ha det hos någon som man känner sig riktigt hemma hos. Vi har ju inte känt varandra sådär jätte länge, Anna och Tonys familj och vi, men vi träffades iaf på sjukhuset i början när Victor insjuknade.
Som ni säkert redan vet så har de legat inne på samma avdelning som oss och behandlas fortfarande intensivt.
Vi fann varandra redan från början, en härlig stor högljudd familj med underbara barn, samma åsikter, värderingar och situationer som vi. Det behövs inte så lång tid för att bli nära när man går igenom samma helvete som vi gjort. 
Vi har tyvärr inte träffat varandra sedan en vecka innan Victor gick bort, och det var både läskigt och trevligt att ses igen.

Varken jag eller Peter visste hur vi skulle reagera eller känna oss när vi kom dit, det är ju trots allt förtsa gången vi ens träffar några andra barn så intensivt sedan det hemska. Redan när vi körde upp bilen på gårdsplan så kändes det genast lättare. Vi blev mötta av barnen som vinkandes sprang jämsmed husbilen och på  trappen stod lilla sjuka Melwin och log. Jo, det här var inga problem, tänkte vi och klev ur bilen.
Det tog inte många minuter innan de fick en att känna sig hemma och trots många minnen som dök upp så känndes det ändå skönt att vara där. Äntligen någon som visste. Någon att prata med.

Anna och Tony har varit underbart gästvänliga och verkligen tagit hand om oss under dom här dagarna. Visst har känslorna kommit vid ett flertal tillfällen men det har ändå fungerat bra. Tycker de är så underbart starka och duktiga som med fyra ungar ändå klarar av vardagen mitt uppe i sjukdomen och allt. Vet ju hur tungt de är.

Sitter just nu i husbilen och skriver. Vi har precis kommit in från en super kväll med Melodifestval, massvis med goda tilltugg och trevligt umgänge. Var bara tvungen att skriva några rader. Har precis pussat kortet på Victor Godnatt och skall nu hoppa i sängs. Läser en liten godnatt bön...

Det värker i hjärtat så det gör ont och vi saknar dig så.
Mer än du någonsin kommer att förstå.
Sitt vid min sida och kyss min kind.
Viska i mitt öra som den mjukaste vind.
Godnatt min buse, sov gott min prins
Dags att blunda, drömma,
att du hos oss finns...

Sov Gott
Missförstånd...?

        DATUM: 2009-05-17 TID: 00:51:50
Hejsan allihop. Är för tillfället på besök hos våra vänner i Fagersta så jag har inte haft tillfälle att skrivit något inlägg, men jag har självklart varit inne hela tiden och läst era kommentarer.
Såg att det var en liten diskussion gällande om vad och hur man skall välja att skriva på den här bloggen i respekt till oss.
Vill bara säga att vi är jätte tacksamma för omtanken som skrivits. Det finns dom som är bekymmrade för att vi skulle ta illa upp om föräldrar skriver om sina egna barn och liv osv. Men jag vill verkligen påpeka  att varken jag eller Peter känner någotsomhellst agg mot sådana inlägg. Tvärtom så är det ju underbart att läsa om er och era älskade små och om hur ni beskriver hur ni tar vara på varje sekund av er tid tillsammans. Det är ju sånt som vi vill läsa om.
Vist, bloggen är tillägnad Victor och är skriven i hans namn, men den är lika mycket dedikerad till ALLA barn, sjuka som friska och ingen skall känna sig dum eller påträngande för vad dom skriver.
Det är jätte fint att personer är bekymmrade och oroliga för hur vi skall ta det, men som sagt. Skriv på! Allt som faller er in. Victor lever vidare i alla era barn och jag tror på att alla deras små själar i slutändan, är sammanlänkade till en.

Det här är det enda jag kom på att lite snabbt skriva ihop, då så många redan skrivit det jag ville få fram på sidan. 
Tack igen för era tankar, kommentarer och åsikter.

Kramar Sofie 

Solsken

        DATUM: 2009-05-15 TID: 09:36:09

Snälla älskling, blås bort molnen åt mamma så vi får sol idag!;  har jag bett upp till Victor under varje speciellt  jobbig dag som vi gått igenom senaste tiden. Oh vips! så har målnen skingrat sig runt omkring.
Visst det är nog bara en slump, men det har faktiskt blivit så och jag har tillochmed ringt min syster ett par km bort, och där har det rengnat och vi har haft sol.
Hoppas det är Victor som fixar =)
Det är som i låten jag jämt sjöng för Victor, ni kan läsa den här nedan. Den är så  vacker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamma är du ledsen varför ler du ej
vill du jag ska måla någonting åt dig
många vackra färger har jag ännu kvar
gråt ej lilla mamma allt ska bli så bra

Jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha

Alla blommorna du gärna ville köpa
lilla mamma jag ska måla dem until dig
jag ska måla hela världen lilla mamma
och allt ska bli så ljust och glatt för dig

Önska lilla mamma, önska vad du vill
färgerna är många och de räcker until
himlens alla stjärnor
sagans alla slott
allting kan jag måla mamma önska blott

Jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha

Alla blommorna du gärna ville köpa
lilla mamma jag ska måla dem until dig
jag ska måla hela världen lilla mamma
och allt ska bli så ljust och glatt för dig
 


Victors minut

        DATUM: 2009-05-14 TID: 14:13:01
Idag vaknade vi kvart över åtta, gick upp ,tände en brasa och satte oss sedan i Victors rum. Jag, Peter och min mormor, samlade för att under en tyst minut tänka på Victor när klockslaget blev 08.45.
Vi pratade fina minnen, tände ljus, och bara satt omgiven av allt det som en gång varit han. Hans mjukisdjur, favorit böcker, leksaker och den lilla motorcykeln står tomma och orörda, och vittnar om det som en gång varit.
Vi blåste så klart blåsbubblor och sjöng en sång.
Tänker samtidigt på alla de barn som fortfarande kämpar vidare på avdelningen. Snälla Gode Gud, låt det gå väl för dem.
Vid elva åkte vi in till Bålsta och köpte Marguriter, en solros, och en rosa pelargon som vi planterade på jorden. Det blev så fint.


Några goda vänner till oss skall göra en akut MRT på sin lilla son idag. Har haft ont i magen hela dagen och är så orolig att allt inte ser bra ut. Han har en hjärntumör som inte går att operera, och de är oroliga att den kanske har börjat växa igen.  De skulle ringa när de var klara, så jag sitter med telefonen redo.
Snälla Victor, be Gud att bilderna ser bra ut och att lilla Melwin får komma hem idag.


Tack!

        DATUM: 2009-05-14 TID: 00:03:46

Jag blir så lycklig när jag ser inlägg som alla ni skickat till oss om hur ni har förändrat er vardag  och hur ni numera uppskattar små saker mer än förut. Här är ett utdrag ur Isabells inlägg som jag tyckte var så fint.

"Men av att läsa om eran lilla son så har det gett mig en tankeställare, att verkligen leva i nuet med mina barn och inte låta en dag med dom gå förbi ouppskattat. Stannar bara upp ibland i all stress och bara beundrar dom, ser in i deras ögon och får en tår i ögat..Tänker på eran Victor och vad ni vart med om och det här har gjort mig till en bättre mamma! Så tack i allt elände! Nu uppskattar jag mina friska barn mer än vad jag trodde man kunde göra.. "

Det är just därför jag får styrkan och varför det är värt att skriva i bloggen, när jag ser hur Victor har påverkat andra även efter hans död. Då var det inte förgäves.


Hemska tankar

        DATUM: 2009-05-13 TID: 23:54:36
Nej nu får jag ge mig. Nu är det tredje gången denna vecka som jag ser på program som får mig att må, inte bättre utan otroligt mycket sämre. Det är inte så att jag planerar detta utan det faller liksom av sig självt ner i mitt knä.

Jag tror det var i Söndags, så hade vi lånat Jim Carreys nya "Yes Man" som jag, Peter och lille syrran skulle kolla på.
Ungefär tio minuter innan vi skulle börja så hade jag på Tv4 Fakta, där det visades en dokumentär om Hitler och hur världen gick in och stormade koncentrationslägrena runt om i världen, samma sekund som han tog självmord.
Många officierare, ansvariga och vakter blev åtalade och ställda inför rätta.
Det var inte planerat att vi skulle fastna, men det gjorde vi och scenerna som man fick se är något av det värsta jag sett. Och tror mig, jag är ganska härdad och van vid det mesta. Att man fick se hur Judarnas kvarlevor blev behandlade och hur döda kroppar låg och ruttnade överallt var inte det som etsade sig kvar, utan bilderna på hur ett litet stackars barn blev utsatt för experiment av läkare som ville testa mänskliga gränser ur medecinsk synpunkt.
Man fick se filmer på hur de töjde barnet i olika onaturliga vinklar och hur de slängde det upp och ner i luften, hållandes i  bara anklarna.  Barnet bara skrek och skrek men de slutade inte. Jag kommer aldrig att glömma de bilderna och vilken skräck det stackars barnet hade i ögonen.
Och inte nog med det så fick man se en stackars mamma som blev utdragen ur ett hus med sin ett/två åring springande efter sig, och när barnet ville följa efter så tog de honom i armen och kastade iväg honom. Den lilla bebisen gav sig inte utan sprang med utsträckta armar mot sin mamma igen, och då sköt dom kallblodigt det lilla barnet medans mamman skrikande kollade på.

Såg även på Greys Anatomy i kväll och det handlade bla om en liten flicka som var döende, och man fick se de ångestfyllda scenerna när hennes pappa skrikandes tvingades inse att hon inom bara några timmar skulle gå bort.
Jag kom så vål ihåg den stunden, när läkarna berättade för oss att Victor inte längre skulle klara sig.
Och hur man in i det sista inte gav upp hoppet och vägrade inse vad som sas. 
Och där satt han med sitt döende barn i famnen och hörde hennes hjärta slå långsammare och långsammare, för att tillslut för evigt stanna. Usch, tårarna ville inte sluta rinna. Fast det bara var på TV så var det ju nte länge sedan vi själva satt där och genomled samma sak.

Nu tillbaka till verkliga livet.
Jag blir alldeles kallsvettig när jag tänker på hur människor behandlades under Hitlers tid, och hur man kunde göra sådana monstruösa saker mot små barn. Jag blir så rädd att människor kan vara så grymma och kalla. Jag ångrar så att jag kollade på den här dokumentären, inte för att jag vill förneka att det hänt utan för att jag mår så tillräckligt dåligt redan.

Överallt läser jag i tidningar om hur barn utnyttjas, misshandlas, mördas och vanvårdas. Fan i helvete, när skall det vara nog!!!??? När skall barnen få känna sig trygga och älskade i denna hemska värld.
Jag tröstar mig iaf med att Victor fick känna sig älskad och trygg, trots hans hemska öde och sjukdom. Han blev inte lämnad för en sekund, inte någon gång.
Jag är också så tacksam, eller glad skulle jag vilja säga för att det även finns så underbara föräldrar som alla ni därute, som skulle gå genom eld och vatten för era små. God Bless You!!

Knowing

        DATUM: 2009-05-12 TID: 11:00:44
Min kära syster tog med mig in till Kista igår för att jag skulle få något att göra. Peter stannade hemma och åkte ut med båten och fiskade.
Vi gick och åt på ett Italienskt ställe, och styrde sedan stegen mot Indiska där vi köpte jätte vackra lyktor och vindspel till Victors grav. Trädet som står där ser ut som något ur en "Midsommarnattsdröm". Fjärilar och sländor pryder de knotiga grenarna och det ser nästan magiskt ut.
Senare på eftermiddagen gick vi och såg biofilmen "Knowing" med Nicolas Cage. Den var faktsikt både intressant och spännande men slutade sorgligt så vi satt ju självklart och stortjöt.
Det var liksom inte själva handlingen i filmen som var sorglig utan att man accocierade det med Victor och hans öde.
Ni förstår nog om ni ser den. Vill inte avslöja slutet.

Sammanfattande så hade jag i alla fall en trevlig dag, trots att det ibland är svårt att le.

Kramar Sofie 

Två delar i filmen

        DATUM: 2009-05-12 TID: 10:39:54
Såg att det hade blivit ett hopp i filmen efter det att Victor säger "Bu!" och slår undan kameran. Man kan tro att filmen tar slut där men den fortsätter även efter så stäng inte av den för tidigt!=) Den är i två delar...

Kramar Sofie

En liten film om Victor

        DATUM: 2009-05-11 TID: 22:28:07

Har gjort en liten film om Victor med en massa bilder på honom. Kommer att lägga upp en till inom kort, måste få tag på lite fler klipp bara. Enyoy!

Gå in på;
http://feie.tkphotography.se/victorfilm.html

Ni kan även hitta filmen under Länkar i meny raden på höger sida. 


Blåsbubblor

        DATUM: 2009-05-11 TID: 11:46:02
Victor var ju under långa peioder isolerad som ni alla vet. Vi ägnade dagarna åt att försöka underhålla honom så mycket som möjligt. Vi läste hudratalsböcker, vi lysnnade sjöng och dansade till hans skivor, vi blåste ballonger, det älskade han!
Men det fanns en sak som var favortien, och det var att blåsa såpbubblor. Eller blåsbubblor som vi kallade det.
"Dääj dääj"  pekade han ivrigt och blåste ut en vinande ljud mellan läpparna "Pschhych"
Var man inte snabb nog att fatta så kunde han bli lite sur och ropa ännu högre "Näj näj" "Dän!!"
Han älskade när de små bubblorna kom farande mot honom, men han var inte så mycket att förstöra och få dem att spricka. Nej han mest satt där och såg på dem med ett drömmande ansiktsuttryck. Han tyckte de var så fina.

Han kunde också blåsa själv märkte vi en morgon. Han satt försiktigt den lilla plast hållaren mot sina läppar och
blåste till. Ut for en hel svärm av små små bubblor. 
 "Wow" utropade vi. Vad duktig du är Victor. Han såg på oss stolt och med ett uttryck som sade; "Vadå? Trodde ni inte att jag grejade det här eller?"

Såpbubblorna har räddat många jobbiga situationer med nålstick och provtagningar så självklart så blåser vi ju också  för honom vid graven varje dag. I en liten klyka i trädet så står det en burk, som alla får använda och som gensast fylls på om den tar slut.
På kortet nedan så står Victors yngsta storasyster Thea och blåser "blåsbubblor" för honom på begravningen. det var så fint!Bilder

        DATUM: 2009-05-11 TID: 11:31:41
Lägger upp några fina bilder från begravningen så får ni som inte varit där se hur fint han ligger nu. På Onsdag skall vi nära och kära dit och plocka bort alla band, fina fjärilar/blommor/nallar som suttit fast i blombuketterna, för på Torsdag slängs blommorna.
Usch det kommer att se så otäckt ut med blottad jord, ännu mer obehagligt än tidigare. Och Victors gravsten kommer inte förens i höst. Vi ska ta dit krukor och plantor och plantera nya i stället. Han måste få ha kvar sin sommar äng.

                                           
                                             

Motivation

        DATUM: 2009-05-11 TID: 11:20:59
Så hur gör man nu för att hitta kraften, att finna mening med livet?
Jag har ingen motivation överhuvudtaget på vad jag skall göra just nu. Viss gå gärna få en sån där "kick" i röven av nån som kan dra i väg oss på nåt kul. Ingen fest eller så utan på nåt annat, någon fysisk aktivitet. Skall ev åka och rida islandshästar med en kompis, men frågan är bara när. Vi skall även försöka dra ihop ett gäng och åka till Äventyrsborgen i Västerås och tävla mot varandra i lag. Det blir nog kul, att tänka på nåt helt annat...

Är det någon annan som har något bra förslag till vad man kan hitta på för att skingra tankarna så får ni gärna skriva in och tipsa!

En dikt till Victor

        DATUM: 2009-05-08 TID: 23:29:32

Din vardag var inte som andras, ditt liv var aldrig ok,
Men trots det hade du en styrka, en glöd att kämpa, och den glöden slocknade aldrig inom dig
Nu står vi här, ensamma, tomma och trötta

Ty den som hållt oss uppe vad ju du!
Vem skall vi nu få hålla och stötta?
Låtsas bli rädda när du kikar fram och ropar "Bu!"

Du var en stor förebild för oss
Och vi kommer aldrig mera klaga
På saker som ej betyder nåt
Materiella ting går alltid att laga

Det är värre för en mammas sorgsna hjärta
Som för alltid brustit, och får leva med denna smärta
Det är hemskt för en ensam pappa
Som gråter sig till sömns, hans själ går aldrig att lappa

Så jag ber dig snälla rara barn
Ge oss en bit av din styrka
Låt oss känna din värme och få oss att överleva dan
Låt din stjärna lysa stark,
Och led på oss vägen till stadigare mark

Vår kärlek till dig vi aldrig glömmer
Den djupt i vårt hjärta vi omsorgt gömmer
En sådan oändlig kraft
Går aldrig att dölja, du är det bästa vi haft!


Läkare

        DATUM: 2009-05-08 TID: 14:13:07
Var hos läkaren idag. Pratade om vad som hade hänt och hur vi mådde. Själva samtalet gick ju bra men det verkar ju väldigt krångligt att kunna bli sjuksriven må jag säga.
En månad till att börja med fick vi. Sen måste vi komma tillbaka på en ny utvärdering. Vi fick diagnosen "Krissituation" som försäkringskassan klassar som ca 2-5 veckors tillfrisknad på.
Jag skulle vilja se dom som går tilbaka till jobb efter två månader! Det här är ingen kris i vårat liv, det är en katastrof som har gjort att vi överväger om vi ens orkar fortsätta leva! Men vi får väl se hur det går. Bara det inte blir något tjaffs.

Vi åkte förbi graven på vägen hem. Blommorna är fortfarande så fina och solen lyste med sina varma strålar på jorden. Hoppas det inte är alltför kallt och mörkt därnere. Vill inte att han lilla kropp skall vara kall, även fast jag vet att den är det så vill jag inte det. Jag vill ha honom varm och levande hos mig.

Han såg så dålig ut i gårkvällens avsnitt. Man såg att han hade feber och var svullen efter operationen. Minns så hur han hela tiden ville ligga nära och krama sina små mjuka händer runt våra fingrar. Hur han bestämt sade "nej" till att titta på TV men "ja" till att lyssna på musik. Han älskade när vi sjöng och dansade och det spelade ingen roll hur dålig han var så skrattade han och diggade  alltid med i takt.
Åh lilla gubben. Mamma sjunger för dig varje dag, det vet du. Jag vet att du hör mig när jag går i skogen och nynnar på våra låtar.

Puss

Sjukhuset...

        DATUM: 2009-05-07 TID: 18:24:11
Jaha, i kväll är det sista avsnittet den här månaden.
Att se Victor på TV;n var ett gemensamt beslut. Vi bestämde oss för att till slut ta oss mod och titta. Leenden blandades med tårar och en sån väbekant kännsla väcktes till liv när vi åter igen fick se vårat rum.
Jag kan i ärlighetens namn säga att vi fortfarande inte har insett vad som hänt. Det känns son att Victor fortfarande är kvar därborta på sjukhuset. Usch, nätterna är hemska. Vi vet inte hur vi ska ta oss igenom det här.

Samtidigt är vi så stolta över att alla får se vår starke kämpe. Otroligt hur människor engagerar sig med sån äkta medkännsla. Man blir tårögd och rörd och vi vet att vi inte är ensamma. Tack igen för alla fina inlägg.

Den fina dikten...

        DATUM: 2009-05-07 TID: 18:09:19
En blogg läsare vid namn Marie (en mamma med 3små barn) , skickade en sån fin dikt i inlägget. Jag bara grät när jag läste den... Jag önskar verkligen att han finns så nära! Tack...


Mamma min mamma, se vad jag kan
Jag går nu och hoppar lite grann
För mina vingar dom bär mej
varthän jag än vill
Flyger dit du är
och följer ditt liv

Fast du inte ser mej
Så är jag alltid där
Någonstans runt om dej
I universums stora sfär
För jag färdas över ängar
Bärs upp av en vind
Tittar till dej och flyger ner
och ger en puss på din kind

Jag samlar dina tårar och
fyller på vår brunn
Vars vatten blir till regn
som landar på din mun
och tränger in i din själ
för att läka de sår
som gör så ont av saknaden
av att du inte får

ha mej intill dej
närhelst du än vill
ge mej allvärldens kramar
Vad jag än vill och lite till
för du vill visa din kärlek
ge mej allt så fint
men mamma, din kärlek
känns från jorden och ända hit

Jag säger stolt till de andra
små änglarna som är här
-Titta! det e min mamma
och hon håller mej så kär
Jag lyser utav stolthet
som blir till stjärnans ljus
som du ser om natten
när det släcks i varje hus

för jag är den stjärna
som lyser stark och klar
jag är ljuset inom dej
som alltid stannar kvar..

Obduktion

        DATUM: 2009-05-07 TID: 18:05:07
Saknaden kommer värst i de stunder när man är ensam. Korta stunder i bilen, i tvättstugan, duschen och på hundpromenaderna. Allt runtomkring liksom suddas ut och från ingenstans så kan paniken och tårarna växa med en rasande fart så man knappt kan andas.
Skall nog inte köra bil alls ensam. Frestelsen att bara blunda och låta bilen styra dit den vill är för stor.

Vår läkare Johan ringde oss idag. Han hade fått en del svar på obduktionen. Svaret kom som en chock fast än man liksom ändå på något sätt misstänkt det.
Victor hade tumörer i hela kroppen. Läkarna har aldrig sett en sådan stor och snabb spridning på ett barn förut. Levern var så stor att den knappt fick plats.
Lungorna var täckta med tumörvävnad, vilket förklarar varför han hade så svårt att andas den sista tiden. Lilla lilla älskade vän. Vad du stod ut med, vad ont du måste ha haft.
Denna jävla helvetes tumör!!! Faaaan!!!!
Det enda vi kan trösta oss med är att den dog med dig och kan inte längre skada någon.

Gode Gud måtte dom snart komma på ett botmedel mot detta monster som slukar våra barn levande.

Kräksjuk

        DATUM: 2009-05-05 TID: 09:20:50

Igår var en riktigt tung dag med många tankar, bråk och saknad. Vi tittade igenom gamla videoband på Victor bla hans ett års dag. Åh Gud så man saknar honom, och det kändes så overkligt att se en frisk kille med hår, hull på kroppen och utan ärr. Hans mage var så liten och fin och det är inte förens nu efteråt som man kan förstå hur jäkla svullen han var om sin mage i slutet.
Som om man inte redan mådde så dåligt som man absolut kan, så kan jag ju addera att jag dessutom låg och kräktes hela dagen och kvällen. Magsjuka? Vet inte. Ätet nåt dåligt ? Ingen aning. Men jag känner bara att det är så typiskt att det händer just nu... Ja ja. Jag skall inte klaga. Victor hade ju vinterkräksjukan i 13 veckor i sträck.
Känns ganska pluttigt med min 10 timmars.

Glöm inte att läsa artikeln om Victor i Aftonbladet idag.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/barnhalsa/article5067182.ab


Texten...

        DATUM: 2009-05-04 TID: 01:03:16
Lägger in texten till denna underbart fina låt som Amy Diamond gjort. Det var en av låtarna som vi sjöng på Victors begravning. Det är precis det här man vill säga till honom...

Amy Diamonds; Another day

        DATUM: 2009-05-04 TID: 01:01:20


I'm sorry
For all the words I didn't say
It's too late
Cause now you're gone so far away
I feel like I'm lost
With nothing left but shattered dreams
I'm so lonely
I'm holding on to memories


But then I feel your love surrounding me
And it takes away the pain inside of me
I believe
I believe we'll be together

Another day
Another time and place
Somewhere, someway
We'll meet another day
Another day
Belongs to you and me
Somewhere, someway
Another day

Oh darling
We may be so far apart
But I know that
You'll allways stay inside my heart
Forever
Cause you're the only love I known
Together
I'll never have to be alone

Your spirit gives me hope to carry on
Now I understand that even though you're gone
Life goes on
Life goes on without you baby

Another day
Another time and place
Somewhere, someway
We'll meet another day
Another day
Belongs to you and me
somewhere, someway


Another day...
Tankar och sömnbrist...

        DATUM: 2009-05-04 TID: 00:45:10

Ligger i sängen och vrider och vänder på mig. Minuterna tickar förbi och snart har ännu en timme passerat. Det är så tyst runtomkring och så stilla att jag nästan inte kan andas. Under 14 veckors tid har man varje natt vant sig vid att lysen tänds, att människor kommer in i rummet, tar prover, kollar temp, blodtryck , syresättning och fyller på medeciner. Pumpen har larmat minst tre gånger per natt och när Victor var som sämst så han man inte ens somna in innan det var dags för bästa kontroll, pump larm eller blöjbyte.
Från att var mamma med full kontroll på minsta lilla andetag som lät konstigt, att ha stenkoll på alla medeciner, att ständigt vaka över sitt sjuka barn dag som natt till att helt plöttsligt kastas in i en tystnad och tomhet som denna är absurd. Hur kan någon av oss sova? Den här tystnaden och ensamheten är inte normal för oss. Var är alla?
Att vakna ensamma på morgonen utan främmande ögon som tittar på en är helt nytt för oss. Det är bissart hur man kan vänja sig och nästan sakna ett sådant ställe som ett sjukhus, och hur personalen plötsligt blivit ens trygghet och familj.
Men tänker man ett par steg längre så är det inte så konstigt ändå. Vi bodde ju faktiskt där och detta blev nästan vårt hem. Det var där Victor tog sina första steg, sade sina första ord och där han också tillslut sommnade in.

Victor skall ju vara med i serien Sjukhuset som visas kl 19.30 på Tisdag, Onsdag och Torsdag. Peter har bestämt sig för att titta, men jag vet inte om jag klarar av det. Är rädd att jag skall få en panikatack då jag ser de välbekanta korridorerna som vi så många gånger vandrat.
Tanken skrämmer mig faktiskt och varje gång jag tänker på allt vi gått igenom på sjukhuset så får jag svårt att andas.
Hoppas iaf att ni andra tittar så ni får se hur glad och kämpande vår lilla prins var i verkligheten.

Skall gå tillbaka till sängen och försöka somna om.

Godnatt alla ni därute och sov gott Victor! Släng ner lite sömnstoft på mamma däruppifrån är du snäll. Puss puss.


Begravningen...

        DATUM: 2009-05-04 TID: 00:23:56
Har inte kunnat skriva på ett par dagar. De tre senaste har bara varit kaos och mina fingrar har låst sig så fort jag försökt sätta mig ner och försökt.
Begravnigen ägde ju rum i Torsdags som ni kanske vet. Det var en ljus och fin begravning, inte tung och mörk utan faktiskt så lätt som det bara gick att få.
Vår präst Mikael var den samme som döpte Victor och han berättade så fint om denna lille killes förmåga att kunna påverka andras liv, även så här efter han gått bort
Visdommen hos en ett och ett halvt åring kallade han det och han mässde högtidligt att Victor var ingen liten pojke utan en man. En stark person som kämpat in i det sista och som vi föräldrar kommer att fortsätta kämpa för även nu efteråt.  Jag kommer tyvärr inte ihåg så jätte mycket detaljer från begravningen, hade mestadels tunnelseeende och försökte koncentrera mig på att hålla mig på benen. Men jag kommer ihåg alla blommor, alla färger och alla människor runtomkring som betydde så mycket för oss. Hela kyrkan fylldes med stor sorg men även med otroligt mycket kärlek. Det var vackert...
Vi hade knytit en massa vita ballong hjärtan runt omkring trädet som väntade på oss nere vid gravplatsen. Vi tågade alla ner för ett sista farväl och efter att kistan sänkts ner så delades alla ballonger ut, och samtidigt som prästen sade de sista orden så släppte vi alla våra ballonger samtidigt upp i skyn. Två ballonger fastnade i busken brevid och det var så tydligt för oss vad det betydde. Samtidigt som en del av Victor lämnade oss och for i väg till himmelen så stannade också en bit kvar av honom här på jorden hos oss.  

Vädret hade inte kunnat bli bättre, solen strålade fåglarna sjöng underbart och begravningsfikat kunnde som alla önskat, avnjutas ute i det fria.
Victors tre syskon sjöng och äldsta tjejen Linnèa spekade fiol för honom. Det är sådana stunder jag aldrig glömmer...

Det här var utan tvekan en till dag som vi med lätthet kan placera i vårat fack under "Värsta dagarna i vårt liv", men det var ändå tvunget, och så här efteråt så känns det ändå skönt att ha honom nära och att ha en plats dit vi kan åka och bara sitta nära. Skall försöka berätta lite mer om allt detta när minnet återhämtat sig.

Ett stort tack igen till alla som skickat pengar till fonden och som bidragit till att minska risken att fler barn slutar som Victor.

Även ni som skickat blommor till begravningen, som tänt ljus för Victor och som tänker på oss i dessa svåra stunder skall känna er träffade. Nu kan vi sitta vid vår "blomsteräng" och inte behöva känna oss helt ensamma.

Tack...