Summering av det gångna året....

        DATUM: 2009-12-31 TID: 12:57:37


2009 VAR ÅRET DÅ...

...vi precis hade skaffat valp, fick reda på att Victor var sjuk, så vi tvingades att reklamera honom. Vid veterinärbesiktningen så fick vi reda på att han hade hjärtfel, uppfödaren vägrade ta tillbaka honom, vi orkade inte slåss, men hittade ett bra hem tillslut...


... vår andra hund Biffen höll på att förlora ögat och låg inne på Strömsholm samtidigt som...... vi genomgick en stamcellstransplantation... vi satt isolerade i 14 veckor på ett sjukhusrum... Victor dog och vårt liv försvann... vi slogs i media angående bristen på hemsjukvård... det samlades in över 200 000:- till barncancerfonden på bara två dagar via Victors fond... jag gick på min första begravning, min egen sons.... jag upplevde min första morsdag... utan barn..... vi bilade ner till Italien fram och tillbaka.... vi köpte mopsen Laban... jag skrev en bok
.... jag blev gravid
.... jag blev utnämnd till Årets Mama Hjälte
.... vi renoverade hela undervåningen på huset
... vi hamnade i tvist med Försäkringskassan
... Peter opererades för jumskbrock
.... vi firade jul utan Victor på hans gravplats
... Försäkringskassan överklagade vår dom till Kammarrätten...

Och nu sitter vi här... Sista dagen på året.
Jag är allmänt höggravid, Peter målar nere i hallen, och syrran och hennes sambo är på väg hit. Är så trött så att det snurran i skallen och jag mår lite lätt illa.

Försöker summera det gångna året, men det är mycket som är bäcksvart. Ändå har det hänt så otroligt mycket, både bra och fruktansvärda saker.
Jag både vill men ändå inte, lägga 2009 bakom mig. Livet är ingen film där man bara kan radera jobbiga delar och sedan glömma bort att de hänt.

Vad det nya året har att visa, det vet vi inte men vi hoppas att det innehåller en smula frid, lite lugn och ro, mycket lycka och massvis med kärlek =)


GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tack för att ni finns !!!!Såå fin julklapp =)

        DATUM: 2009-12-31 TID: 12:09:45

På julafton så var det en person som fick någonting som han länge hade önskat sig.

Peter fick öppna ett paket som var från nätbutiken Spöketlaban.
De hade några dagar innan jul skickat mig en julklapp där de givit oss en jätte fin röd Labanpyjamas med ett par matchande strumpor till Vilma och det underbart fina Laban smycket i silver.
Fick skynda mig att gömma undan smyckes asken för Peter, då han skulle få det i jullkapp och gissa om han blev glad. =)

Så ett stort tack till spoketlaban.com för den generösa gåvan, Peter kommer att bära det på sig VARJE dag.


Kommer även att sätta upp en länk på min blogg där ni läsare kan få 10% rabatt på deras hemsida. Tänkte själv skicka efter lite grejer till Vilma sen när hon är född.Vad skall hända ?

        DATUM: 2009-12-30 TID: 22:46:49

Såg precis på Nyheterna kl 22 där det sändes ett inslag om förslaget som det var på tal om förra året, att det skall införskaffas en så kallad "anhörighetspeng" vilket inebär tio automatiska sjukdagar när man förlorat en nära anhörig.

Om en sådan lag akulle träda i form så skulle det innebära att fall som vårat inte skulle kunna hända igen, och det vore ju underbart.


MEN, problemet med försäkringskassans oförmåga att sympatisera med folk kvarstår ju fortfarande, och om de visste om att en sån här lagändring kanske träder i kraft inom kort, så VARFÖR var de då tvungna att överklaga länsrättens beslut??
Borde inte regeringen veta bättre om vad som är rimliga skäl, mer än Försäkringskassan själva? Det är ju ändå de som har skrivit reglerna.


http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1421372Äsch, slutpratat om bara tråkiga saker. Kolla in den här ursöta ungen som i alla fall får mig att le =)
P4 Extra

        DATUM: 2009-12-30 TID: 11:22:07

Sveriges Radio P4 riks


Lyssna in på P4 Extra efter kl 13.00, på min intervju om Försäkringskassans överklagan.Intressanta svar, lika tomma och kalla som de på Försäkringskassan. 
Ulrika Persson, chef för sjukförmåner på Försäkringskassans kommentar;

http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2130161&BroadcastDate=&IsBlock=0
http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2130163&BroadcastDate=&IsBlock=0


Ramaskri

        DATUM: 2009-12-29 TID: 22:09:17
 


DE NYA SJUKA REGLERNARamaskri, något annat än det kan man inte kalla det. Människor är uppriktigt sagt flyförbannade på Det Nya Hårda Sverige och hundratals kommentarer har redan strömmat in på tidningarnas hemsidor som publicerat artikeln.

För mig och Peter som är så vana vid att allt går åt fel håll, så har vi inte sett på detta på samma sätt. Man liksom rycker på axlarna och mer eller mindre tycker att "Ja ja.. Det var väl väntat". Jag menar, Varför skulle någonting fungera för en gåns skull??

Varför skall man ha rätten att sörja sitt döda barn? Om man gör det valet, att inte gå och anmäla sig till Arbetsförmedlingen samma dag, får man inte skylla sig själv?
Regler är regler vet ni! Glöm aldrig det !

Lägger in en länk till Expressens webb klipp;

http://www.expressen.tv/nyheter/1.1828961/sofie-nekas-pengar-det-ar-som-de-skrattar-at-en


Skall försöka få en god natts sömn i alla fall och hoppas att jag finner styrkan att fortsätta med detta, trots att oddsen ser dåliga ut.


Godnatt till er alla

 

 


Fullt sjå mot Försäkringskassan

        DATUM: 2009-12-29 TID: 17:15:32

Oj oj, fullt upp idag.

Först så kom ett TV team från SVT och intervjuvade oss och strax efter TV4 Nyheterna.
Det verkar som att detta verkligen retar många då det kommer att publiceras i både Dagens Nyheter, Expressen, och Uppsala Nya i morgon.
Expressen är på väg hit nu, så jag hinner inte skriva så mycket men om ni vill se mitt svullna höggravida nylle i inslagen i kväll så visas TV4 kl 18.30 och eventuellt kl 19.00,  och SVT regionala kl 19.20 (?).

Anledningen till all stress i morse var att pappa hade bjudit mig och syster på bio (Avatar) och vi skulle åka klockan 11 för att hinna dit, så jädrans vad vi jäktade.
Filmen var faktiskt över förväntan, inte alls löjlig eller overklig.
På vägen hem så ringde tre tidningar och två av intervjuerna gjorde jag på telefon.

Det värsta är att jag inte tror att vi kommer få rätt i Kammarrätten om vi gör en ny överklagan. Men vi ger oss inte, Försäkringskassan får inte tro att det är ok att trampa på de små människorna.


Jag tittar in lite senare i kväll och berättar mer.


Kram
Date med Sherlock HolmesSnygg i 3D glasögon


Perspektiv

        DATUM: 2009-12-28 TID: 22:09:27
Jädrans vad jag har gått och retat mig på Försäkringskassans överklagan, fast jag vet att jag inte borde.
Har ju så mycket viktigare saker att tänka på och bry mig om, men ändå... Faaan, kan inte låta bli...

Åhhh, veeem är det igentligen som går och bestämmer vilka saker som skall drabba vissa människor? Föddes jag på helt fel datum som tillbringade en evig förbannelse över mig, eller är det helt enkelt den där jäkligt irriterande slumpen igen?

Jag kan med största ärlighet säga att jag vågar knappt tänk på nyårsafton. Jag FASAR för att råka slänga ur mig "Gott Nytt År" till någon och därmed förlänga min förbannelse med minst 20 år.
Tänk bara om nästa år blir lika hemskt som detta, jag menar, det var ju ingen av oss som kunde förutspå att 2009 var året som vi skulle förlora vårt barn i cancer.

När du minst anar det så tar livet en drastik vändning och du faller pladask hårt till marken, ofömögen att kunna resa dig upp.
Ett sådant fall tar lång tid att återhämta sig från, om du någonsin gör det.

Rädsla för mig är inte att hoppa från ett stup eller att krascha med ett plan, Nej rädsla för mig är att förlora någon man älskar och att man aldrig mer kommer att ses.
Perspektiv är vad som formar oss och skiljer oss från varandra, och denfinitionen av "rädsla" och "fara" skiljer sig vilt beroende på vem du frågar.
Jag hoppas ialla fall att vi har turen på vår sida denna gång och att vi kan få lite andrum att bygga upp vårt tilltrasade liv igen.
För jag vill fortsätta leva, det vill jag verkligen, för HANS skull.


Vargamöte -06, Kålmården


Livet är farligare än att stirra en varg i ögonen =)


Överklagan igen!!!!!

        DATUM: 2009-12-28 TID: 18:28:31
Hör och häpna.
Idag fick vi ett besked från kammarrätten igen, om att Försäkringskassan har överklagat vår dom om beviljad ersättning.

Är de heeeelt från vettet? Vad är deras problem? Kan de inte bara låta oss vara och för en gångs skull vika sig från deras principer?
Vi som trodde att allt var över... Nu  måste vi överklaga YTTERLIGARE en gång !
Fick precis ett samtal från SVT som fått nys om detta, och de vill komma hem till oss i morgon för ett tv reportage.
Fattar igentligen inte hur de lyckats fått reda på det så snabbt, då pappa ringde mig för ca en timme sedan och berättade om överklagan.

Ja ja, det är väl bra att folk får reda på de sjuka reglerna som gäller, så vi ställer gärna upp. Det roliga är bara, som jag nyss sade till Peter, att vi blir drabbade av precis ALLT som kan gå fel!

Skall igentligen bort i morgon, så vi får se om de hinner hit på morgonen, annars får de komma på Onsdag i stället.Julklapp

        DATUM: 2009-12-27 TID: 14:15:57Den här ursöta overallen fick vi hemskickade till oss från en läsare som sytt den till Vilma. Hon säljer även barnkläder på Tradera och ger vinsten till Barncancerfonden.


Visst är den fin? Den kommer att värma Victors lillasyster i vinter och även symbolisera honom genom stjärnmärket på framsidan.


Ett STORT tack till Emilia för den fina julklappen!


Graven

        DATUM: 2009-12-26 TID: 15:51:30

Idag har vi handlat julklappar till barnen och de små liven är på väg hit.
Hoppas att snön ligger kvar så att det går att åka pulka ett par veckor till.


Victors gravplats är så vacker när snön ligget tät över marken och det blir många långa besök runt julen.


Julafton

        DATUM: 2009-12-25 TID: 21:32:24

Så nu har julafton passerat och är över.
Det har varit mycket känslor inblandade i år som har gjort att man har blivit psykiskt utmattad. Har därför inte orkat skriva någonting igår och därför blir det en snabb uppdatering idag.

Allt som allt så har ändå allt flytit på bra med god mat, mysiga stunder, midnattsmässa och julotta. 
Det är tur att man har familjen i stunder som dessa och att man kan vara tillsammans.Jag kommer att lägga upp fler bilder inom kort. Alla på min kamera blev konstigt nog suddiga, så jag får sno från syrran =)


Hoppas att ni alla har haft en JÄTTE trevlig jul och att ni har fått varit tillsammans med familj och vänner !!!

God jul!
23:e Dec

        DATUM: 2009-12-23 TID: 22:52:16
23:e december i morgon jul
Vaknar, kramp i benet, det här blir kul =(


Julklappshandel, ner på stan
Sista minuten som alltid, börjar visst bli van


Peter surar, fötterna värker
Jag har ont i magen.. fiser, hoppas ingen märker =)


Hemma igen, slå in alla klappar
Mormor framför TV:n, mellan kanalerna zappar


Rimma in till sena timmar
Jag è så trött, jag tror jag svimmar


Kent han gäspar, mamma skrattar
Rimmen blir så dumma, ingen fattar


Sipp på glöggen, vill nån ha mera..?
Åh, skinkan är klar, skall nu griljera


Pensla på en salig röra,
på grisens bakdel, ni vet den möra =)


In i ugnen åter igen,
skivas upp på mackan sen


Med julen kommer även stressen
Kladdiga fingrar och julklappspressen


Den stora frågan verkar vara nu
Anna Anka eller Kalle, vem väljer du?

GOD JUL!

Tack

        DATUM: 2009-12-22 TID: 22:56:22
Vill först bara tacka alla er som läser bloggen och som får den att växa varje dag. Kan knappt förstå att så många "hör" mina ord och att jag lyckats beröra så många.

Med tanke på att bloggen har växt från ett tiotal läsare till ett par tusen så är det betydligt fler som mailar också, och jag vill säga till alla er som jag inte hinner svara att jag ser era ord och tar in dem i mitt hjärta, och jag försöker hinna svara men det är såå många =)

Sluta för guds skull inte höra av er men ta inte illa upp om det tar ett tag innan jag skriver tillbaka.

Och till den lilla skara som troget har läst och följt oss från allra första början, TACK!! Ni känns som nära, nära vänner och jag blir alltid rörd av era kommentarer.Ville bara säga det i alla fall, så att ni inte tror att jag inte vet om att ni finns.


Vilda Vilma

        DATUM: 2009-12-22 TID: 14:49:56

Syrran kom hem till oss och plåtade några magbilder förra veckan och jag fick dem precis på mail.
Här är tre stycken...
 Tk Photography


22 December

        DATUM: 2009-12-22 TID: 13:49:34

.

Ligger och tar mig en tupplur i Dala sängen i köket och blickar ut över den tända brasan.
Har sovit så otroligt dåligt två dagar i rad, mått illa och är allmänt hängig (igen).

Barnen är ute på promenad med hundarna och Peter håller på att monterar en ny ytterdörr. Vi har plastat ingången till köket så att inte hela huset skall kylas ut när de håller på ute i hallen.
Idag måste jag göra lite julgodis så att det finns tills i morgon. Knäck, juldaim, kokostoppar, ischoklad osv får det bli... Mmmm...=)


Mmm.. Kallt och skönt =)

Peter är skit irriterad då dörren inte verkar passa ordentligt, men vad skall vi göra? Det är julafton i övermorgon. *suck*
I går var vi på Aurora samtalet och det gick faktiskt bra. Vi fick fram våra önskemål och åsikter och hon lovade att framföra dem till barnmorskorna.
Det känns så svårt att förstå att det är en hel månad kvar till beräknat datum. En HEL månad... Kan magen bli något större ?? Skulle inte tro det.
Jag kan ju knappt andas eller böja mig framåt som det är nu, så hur skall den kunna växa ännu mer??

Nej, nu måste jag slänga mig i duschen, för en sak kan jag med säkerhet tala om...

JAG, luktar inte julgodis =)


Ur sött! Laban Spjälsängsskydd

        DATUM: 2009-12-20 TID: 23:07:11

Laban Spjälsängsskydd

Har ni sett något sötare?
Laban och Labolina som vakar över det sovande barnet =)

Åhhhh....


www.spoketlaban.com


Måndag

        DATUM: 2009-12-20 TID: 22:27:10
I morgon är det Måndag igen.

Kl 9.30 skall vi till Barnmorskan för undersökning och kl ett så har vi vårat Aurora besök på Akademiska i Uppsala.
Det skall bli skönt att få komma dit och prata igenom förlossningen och all oro som följer efter barnet är fött, så jag hoppas att hon vi ska till är bra att prata med.

Någon gång på eftermiddagen så kommer en fotograf från Barn och Cancer och skall fota mig och Peter inför ett reportage som handlar om Hemsjukvården.
Det känns himla bra att de kommer att ta upp problemen som många kommuner har och verkligen kartlägga vart någonstans det brister.
Då känns det som att artiklarna som skrevs vid Victors bortgång inte var i onödan.

Det har de senaste dagarna ramlat in många mail angående någon som hade skrivit att de hade sett en artikel på mig i Amelia. Jag vet inte om denna person premenurerar på den tidningen, för jag tror inte att artikeln skulle vara ute förens tidigast den 22:a i nummer 1, och den tidning som har funnits att köpa var nr 23 (24?).
Så om ni kollar i nya nummret så tror jag den finns med.
Har dock inte sett den själv...

I den tysta kylan...

        DATUM: 2009-12-20 TID: 19:36:50
Snön ligger tung och tät på grenar och backe och den tjocka vita mattan dämpar ljudet runtomkring till tystnad.
Det enda ljud som hörs är mina egna knarrande fotsteg när jag vandrar den vita vägen fram.
Den svarta himlen och mörkret runtomkring står i vacker kontrast mot allt det vita.

Jag andas in ett djupt långt andetag och låter mina lungor fyllas av den kalla friska luften. Ett stort vitt moln bildas när jag andas ut och stannar länge kvar i luften bakom mig när jag raskt förflyttar mig framåt.

Det känns som att befinna sig i en enorm ljud isolerad bubbla, ni vet en sån där som man skakar på, så det faller ner snö.

I fönstren på husen som jag passerar ibland så lyser det av värme och jul och jag funderar på vilka liv de lever som bor där inne, vad de pratar om och vilka historier de bär på.
Vart åker de på morgonen, till vilket jobb och vilka människor kommer de att träffa?

Det fascinerar mig när jag tänker på hur många olika liv och händelser som utspelar sig dagligen runtomkring oss, och hur olika de kan te sig från mitt.
Och det jag uppfattar på ett visst sätt, kan ses helt annorlunda från någon annans synvinkel.

Det jag oftast brukar tänka på när mitt liv känns totalt meningslöst och mörkt, är att det ALLTID finns någon annan där ute som har det värre, och att jag i stället borde fokusera på de bra sakerna i stället.
För vem stjälper jag inte, förutom mig själv genom att tänka negativt?

Mina ögon tåras av den kalla luften och bildar isiga ränder på mina rosiga kinder. Jag drar den tjocka jackan tätare om halsen och kallar in hundarna.
Längre fram ser jag vårt gråa hus torna upp sig i den branta slänten och lamporna som lyser utanför föder effektfulla skuggor i snödrivorna runtomkring.
När jag sakta vandrar uppför vår nyskottade backe upp till huset så minns jag min ängel som förra vintern för första gången åkte pulka i just denna backe, och hur ögonen lyste av förväntan och skräckblandad förtjusning.

Det blir inget mer pulkaåkande för oss, inte tillsammans... Men jag hoppas att han får glädjas åt snön och att någon tar med honom på en tur där han nu befinner sig. För även en ängel behöver leva...Bakdag

        DATUM: 2009-12-18 TID: 21:06:34


Idag har vi bakat lussebullar och pepparkakor. Som vanligt så började allt med kaos, med att jag råkade hälla ut det dyrbara saffran som mamma hällt upp i ett deciliter mått, knytnäven hängde i luften, mamma skrek och jag ringde förtvivlat till Peter som fick åka och handla mer.
När vi alla lugnat oss från den incidenten så tog mjölet slut mitt uppe i degbearbetningen. Mamma skickade smått hysteriskt ner mig till grannen som lånade ut mjöl och sedan sprang jag tillbaka upp till huset igen.
När lussebullarna jäst klart och vi börjat baka så flöt allt på som det skulle en liten stund... Tills dess att strömmen gick när bullarna var inne i ugnen så klart =)
Tjoho!!!
Panik utbröt under en kort stund, och sedan var vi igång igen. Baka, baka, baka...

Efter lussebullarna så bakade vi ett par plåtar pepparkakor som vi började med att bränna, MEN, sedan gick allt fatiskt bra och allt blev jätte gott!!

Sälvklart var Victor med oss i ett kort på bordet, åh Gud så han måste ha skrattat åt mamma och mormor =)

Allt var inte så fridfullt som det ser ut på korten =) Hi hi


Vagntest

        DATUM: 2009-12-18 TID: 11:15:04
Idag skall vagnen ut och provköras. Som sagt så har jag läst allas kommentarer noga, men eftersom att detta är en ny modell av Quinny så verkar det som att det är mycket som har förbättras gentemot de tidigare modellerna.


1. Du har alltid barnet vänt mot dig, både i ligg och sittdelen (Vänds lätt fram när det är dags)
2. Den har stabiliserats för att vara i princip omöjlig att välta.
3. Bredden har minskats baktill för smidigare vagn.
4. Bäst i säkerhetstest på 3 hjulingar

Som sagt, vi har en Brio vagn sedan tidigare, och skulle denna absolut vara omöjlig att köra i snö, då får den tas fram i vår i stället =)

Vill även passa på att tacka alla er som satte in pengar på fonden den 14:e. Blev sååå glad när jag såg att den hade stigit.

GOD BLESS YOU!!!!!


Kramar

God Jul

        DATUM: 2009-12-18 TID: 10:54:09

En liten Julhälsning från våra vänner nere i Ulricehamn
Ur olika vinklar

        DATUM: 2009-12-18 TID: 00:23:35
Jäklar vilket väder idag. Snökaos i sthlm, krockar, avåkningar och allmänt vinter väder i större delen av landet.
Här hemma så har fönsterbytena fortsatt ner på undervåningen,  jag och mamma har varit på simmhallen och badat bubbel och sedan var jag på möte hos psykologen.
Tanken var ju att vi skulle hämta hem vagnen idag, men med alla varningar som utfärdades på radion så fick pappa plocka upp den i stället.
Vågar inte riskera att köra av vägen och skada bebben. I morgon skall vi provköra vagnen i snön och se hur den funkar.

Tack allesammans för era fina tips och råd, nu skall vi se hur nöjda vi blir =) Har 30 dagar på oss att bestämma om den får stanna eller inte!Vill lägga in ett fint inlägg som min syster skrivit på sin blogg. Det handlar om den dagen som läkaren kom in till oss och berättade att Victors hjärta kunde stanna när som hellst, och hur hon och mamma reagerade när vi ringde och berättade för dom.
Alltid intressant att höra olika historier och tankar om händelser som påverkar oss alla.

Utdrag Ur Josses blogg;Dessa tankar..

Så mycket oro under några dagar som man knappt minns. Vi gick alla på helspänn efter ett besked som var så svårt att ta in att vi alla förnekade det in i det sista. I ett rum befann sig Sofie, Peter och Victor, i ett rum lite längre bort ställdes 2 extra sängar in, där sov jag, mamma och storasyster Therese. Där sov vi, jag vet inte hur många dagar. Kanske bara ett par, eller var det en vecka? Ibland satt någon av oss uppe hela natten, drack te och grät. Jag minns att det inte fanns aptit för annat än kaffe och te. Ibland låste vi in oss i "ungdomsrummet" för att lyssna på låtar, kolla på tv eller för att sjunga. Vi behövde komma bort från verkligheten, men ingen vågade lämna sjukhuset ifall det hemska skulle ske snart.
Therese behövde åka till Västerås för att jobba, vi sprang med henne ner en bit på vägen, skildes åt och sprang fort upp till avdelningen igen. Efter en halvtimme dök Therese upp, hon kunde inte tvinga sig själv på tåget. Hon grät och ångrade sig att hon tänkt åka. Det var tur att hon stannade, Victor dog morgonen efter..

Minnen kommer och går. Jag minns alla de gånger panik ångesten kom och jag tog hissen ner till garagevåningen. Utanför sjukhuset stod jag och rökte och grät om vartannat. Ringde ibland någon för att få någon slags bekräftelse på om det var sant eller inte. På vägen upp stirrade jag in i hiss-spegeln utan att se mig själv i den.


Några veckor innan (??) så sov jag med mamma nere i lägenheten, vi visste då att Victors provsvar såg dåliga ut och jag och mamma var alltid lika rädda för att få ett samtal där vi befann oss nere på stan. Vi pratade några gånger om hur det skulle gå till om vi behöve komma fort upp till sjukhuset. Vi bestämde oss för att om det skulle hända så skule vi nog fort hitta en taxi.
En morgon så väckte mamma mig, hon såg på Nyhets morgon på tv4. Där uppträdde en moster med sin systerson. De sjöng och spelade gitarr. Mamma grät och tänkte på hur jag och Victor kanske någon gång i framtiden hade gjort detsamma tillsammans, hans och jag.
Vi grät tillsammans och sen ringde det på min mobil. Det var Peter som ringde och lät väldigt upprörd.
"Läkarna vet inte hur illa det är, men de sa att det var så illa att ni kan han somna och inte vakna upp, han ska ner på röntken nu". 

Jag gav telefonen till mamma och slängde mig ur sängen. Hjärtat gick panikfort och gjorde ont inne i mitt bröst. Sen sprang vi. Jag sprang och hörde knappt mamma som skrek "Josse spring bara dit, jag kommer inte kunna hinna med dig!". Jag sprang tills jag vara nära sjukhuset, tårarna rann och jag kännde hur spyan satt i halsen. Jag var då tvungen att stanna och spy upp det som ville komma upp. Strax efter kom mamma och vi sprang tillsammans upp till avdelningen. Jag minns inte vad vi gjorde efter det men jag och mamma kommer aldrig glömma den stunden då vi tog oss upp rekordfort till sjukhuset. Vägen dit kändes som en evighet, benen bar fast man inte orkade och allt jag tänkte på var "tänk om jag aldrig mer får se honom vid liv!".


Jag minns också när jag sov med Sofie på avdelningen och vi delade på nätterna och mornarna. Jag sov på natten oftast och sen tidigt när Victor vaknade så lät jag Sofie sova och fick min dyrbara tid ensam med Victor.
När Victor vaknade så var han oftast på bushumör så han väckte genom att stå i sin lilla sjukhus-spjälsäng och sa "bu!" tills någon vaknade. Sen tog jag honom så han fick sitta med mig i sängen, där läste vi böcker men han ville ändå att mamma skulle vakna.
"Maaaaa  ...  maaaaa!" ropade han i två hela olika tonarter och väntade på svar.. "Maaaaaaaa...  maaaaaaaa!".
"Nej hjärtat, vi går och äter lite frukost, är Victor hungrig?"
"Jaaa!" sa han och vi drog med oss mediciner och droppställning ut till fikarummet. Där försökte jag få i honom det mesta men ingen aptit fanns. Han tyckte mest det bara var mysigt att umgås. När vi tyckte att mamma Sofie fått sova länge nog så fick Victor krypa upp till henne och "bua" tills hon vaknade. Och denna kärlek, man såg verkligen hur mycket Victor älskade sin mamma och hur mycket hon älskade honom tillbaka.

Dessa minnen..

De kommer och går. Mer eller mindre. Jag minns för tillfället mycket mindre än jag önskar att jag gjorde. Jag ångrar att jag inte hade en filmkamera så jag hade kunnat spela in dessa underbara stunder. De hemska minnena sitter nog inpräntade där vare sig man vill eller inte. Ju mer jag skriver ner dessa minnen, ju mer kommer jag ihåg. det är också svårt att försöka minnas då man oftast blir väldigt ledsen eller upprörd. 

Tänk om man skulle tappa minnet, vad vore då livet värt att leva?Vagn köp

        DATUM: 2009-12-16 TID: 20:53:51
O j oj oj... Mamsen är på besök, det är fönsterbyte på gång och barnvagnsköpet måste ske nu. Har haft så in i norden mycket att göra så jag hann inte ens in på datorn igår.

Var på Babyland och testade alla vagnar igen (tredje gången).
Vi klämde och kände, rullade, fällde ihop, lyfte och gick omkring med hur många vagnar som hellst.
Valet har ju stått mellan två vagnar (Brio Happy och City Crossen) och jag tog god tid på mig att läsa igenom era tips och råd. 
Efter ca två timmar så hade jag bestämt mig. Det skulle bli en Brio Happy med lättviktschassi. Precis innan jag skulle gå fram till kassan så frågade jag expediten om det fanns någon bra tre hjuling som även passade på landet. Föredrar ju faktiskt dem då de är så lätt styrda.

Hon visade oss bort mot andra sidan butiken och gav oss förslaget på ett par stycken. Våra ögon fastnade på en knallröd skönhet med stadigt ordentligt chassi. 
Skönheten hette Quinny Freestyle Comfort.
Vi började genast att skjutsa den fram och tillbaka, gång på gång. Flyttade bort sittdelen, i med liggdelen, fällde ihop den och sedan en liten promenad igen.
20 frågor senare så kändes det helt rätt.
Självklart skulle det bli denna vagn. Vi bestämde oss även för att köpa till den tillhörande bilbarnstolen som du lätt klickar på chassit när du tex. åker och handlar.

Nu är det så här, att vi har lagt undan vagnen tills i morgon, och är det någon av er som vet någonting negativt om denna vagn så snälla säg det så att vi har chansen att ändra oss. Den kostar ändå en del och vi vill kunna ha den ett tag. 

Som sagt skriv in era bra och dåliga erfarenheter, jag tänker lyssna noga på vad ni har att säga.
Annars så blir det den vagnen i morgon.

Ha det så bra så länge!!


Kramar Sofie


8 månader...

        DATUM: 2009-12-14 TID: 12:46:23

I dag är det 8 månader sedan Victor somnade in... 8 obegripliga månader av sorg saknad och tomhet.

Ber alla som vill att sätta in tjugo kronor eller mer på Victors fond idag för att hedra hans minne och för att öka insamlingen ytterligare så fler kan hjälpas.


Ändrade planer...

        DATUM: 2009-12-14 TID: 12:06:17

Skulle just nu ha suttit i en varmt bubblande jaccuzi, tillbakalutad med slutna ögon och bara njutit. Sippat på en nypressad frukt drink, nöjd och belåten efter en välsmakad hotellfrukost.

I stället sitter jag i mitt kök, på en hård plast stol, framför datorn med en skink macka i handen.  Vad hände igentligen???


Jo, man kan säga att det blev lite ändrade planer igår.
Jag skrev ju sista inlägget strax innan vi skulle åka och Peter var och lämnade av barnen i Bålsta. Han kom och hämtade upp mig ca 30 minuter senare, så vi slängde in allt i bilen, åkte förbi graven och hälsade på Victor för att sedan bege oss av mot Trosa.

När vi hade åkt lite längre än en timme och hade en kort bit kvar så ringer min telefon i fickan. Det är ett nummer som jag inte kände igen.
Jag svarade och en kvinna presenterade sig i andra änden. Hon ringde från Stadshotellet dit vi var på väg.

- Jag sitter och tittar igenom alla bokningar på datorn, sade hon lite trevande. Hur långt har ni kommit? 

Jag hajade genast till. Det var en konstig fråga att ställa tyckte jag

- Vi är snart framme, svarade jag. Varför undrar du, har det blivit något fel?

-Jag tror att någon av mina kollegor har råkat skickat fel tider till er på bekräftelsen, svarade hon.
Ni skulle på julbord kl 18, inte sant?

-Jo, det stämmer.

- Nu är det så här att vi har inget julbord i kväll, det är nu kl två!


Mitt hjärta började dunka inuti bröstet. Det här är inte sant.

- Men vadå klockan två? Klockan är ju kvart i tre, och vi skulle äta kl 18. Hur fan kan det bli fel?

En lång diskution inleddes, då hon beklagade sig och jag nästan blev gråt färdig.
Hon undrade om vi kunde tänka oss att själva gå ut och äta på en restaurang i stället, och att de bjöd på själva övernattningen.

-ALDRIG, ropade Peter i bakgrunden. Det här får dom fan ta och fixa!!! Vi har beställt ett julpaket, med JULBORD, inte någon jävla vanlig restaurang mat!

Peter fick överta luren, och jag bad honom snällt att INTE skrika och bråka, utan att diskutera i lugn och ro. (Han har väldigt lätt att tända till)

De erbjöd oss att boka om till en annan dag, men det gick vi inte med på, jag menar vi hade ju sett fram emot detta, lämnat bort barnen, åkt 20 mil osv.. Nej nej, Peter hade ju fått det i 35 års present. Nu var ju allt förstört!! Köket var till och med stäng hela kvällen, så någon annan mat serverades inte.
Självklart så var det bara VI som hade fått fel tider, och igentligen förvånades jag inte. Vi har ALLTID sån här otur så fort vi skall göra något trevligt.

Vi hade ju en sådan kort bit kvar, så vi åkte till Hotellet, parkerade och gick in till receptionen. Mina händer darrade, så upprörd var jag. Peter och jag hade till och med hunnit blivit osams och hela stämningen var förstörd.


Bakom disken stod en kort dam och såg nervös ut. Hon presenterade sig igen och beklagade sig djupt.
Bakom oss var julbordet i full gång och glada röster fyllde lobbyn där vi stod.
Jag började må illa.

-Hur löser vi det här nu då, sade Peter trött.
Vi har åkt ända från Bålsta, stämningen är helt förstörd, vi har skaffat hundvakt, lämnat bort barnen och jag har tagit ledigt i morgon. (En liten vit lögn)

De diskuterade en stund till, den lilla damen visade oss en meny från en restaurang nere vid vattnet, sade lite olika förslag och jag bara stod och stirrade.
Detta var inte sant. Det här var ju vår sista chans att få komma iväg innan Vilma föddes. Varför händer detta oss???

Tillslut öppnade jag munnen och sade.
- Nu är det så här... Vi har förlorat ALL lust på att stanna kvar här, Peter har precis ätit, så att gå till en restaurang som vi dessutom får betala själva, det är uteslutet.
Om ni skall kompensera oss för det här, då vill jag att ni ger oss ett presentkort på Romantica paketet, (Värde ca 4000:-) vi åker hem igen, och får komma tillbaka när vår bebis är tillräckligt gammal för att lämnas bort.

-Ok... sade hon trevande.


- Och så får ni bjuda på julbordet nu, så vi kan få sätta oss ner en stund innan vi vänder tillbaka igen. ( Jag var ju i själva verket JÄTTE hungrig och hade bara ätit frukost.)

Hon skrivade lite på sig, men sade tillslut OK.

Vi fick och hängde av oss jackorna, blev visade till ett bord och satte oss ner för att äta. Peter fick inte i sig så mycket eftersom att han var proppmätt, men jag åt för två och vi fick i alla fall en mysig stund tillsammans.
Efteråt gick vi ut till torget där det var Lucia firande, och gick sedan en promenad längs ån och tittade på alla vackra hus.

Vilken dag det hade blivit... Totalt ändrade planer, kaos och bråk, men slutligen så hade allt ordnat sig i alla fall.
Visst vi fick spendera hela dagen i en bil, i stället för en Jaccuzi, och på kvällen blev det besök på IKEA för att handla skåp till nya tvättstugan, men ändå.
Nu har vi ju en ny vistelse att se fram emot och kan änvända de pengar som Peter fick i present, till lyxiga behandlingar i stället.-Tänk att sånt här alltid händer oss, skrattade jag återigen till Peter när vi skulle gå och lägga oss senare på kvällen.
Han mumlade något obegripligt till svar och flyttade sig närmare mig. Värmen från hans kropp spred sig över till min och jag dåsade genast till.

Den sista tanke som spred sig i mitt huvud var att värdsliga saker som detta igentligen inte hade någon betydelse alls i det stora hela.
Varför låter man sig igentligen bli förbannad och upprörd?
Jag slängde en sista blick på kortet på Victor på nattduksbordet och viskade " Godnatt älskling" och slöt sedan ögonen...
Vackra Trosa


Trevlig Lucia på er alla!!!

        DATUM: 2009-12-13 TID: 12:48:22


TREDJE ADVENT

Vi tänder de tredje ljuset och låter det brinna för alla de barn som kämpar därute och för de som inte längre finns hos oss. Låt lågan sprida ljus i det mörka runtomkring och sprida värme och hopp om framtiden.

Snart skall vi fara. Peter länade barnen precis så jag sitter och väntar på att han skall plocka upp mig.

Ser fram emot den goda maten i kväll, synd bara att man inte kan äta så mycket, då magen blir full på en gång.Har föresten en fråga till er läsare.
 
Jag funderar på att skaffa en bärsele till Vilma, typ en Baby Björn eller något liknande. Min fråga till er innan jag bestämmer mig är om ni har några erfarenheter, positiva eller negativa om just detta. Använder man den ofta, är de bekväma att gå runt med på promenader osv, och vilka märken är bäst.
Det skulle vara himla smidigt med en sådan då man inte behöver dra med sig vagnen överallt.

Skriv gärna era åsikter så skall jag fundera.


Kommer inte sitta vid datorn förens på Måndag kväll, så vi hörs då. Ha en jätte bra Lucia och ta hand om er =)

Kram


 


Ett nytt kapitel

        DATUM: 2009-12-12 TID: 19:55:05
Jaha, är åter hemma igen från hundmässan.

Ömma fötter, ond rygg och allmänt trött. Barnen leker utanför i vår första snö här i Bålsta, mörkret har lagt sig och ljuset fladdrar från stearin ljusen.
Syster har tagit lite bilder på magen i sista minuten och mamma och Kent har hämtat hundarna så att vi kan sticka i väg tidigt i morgon.

Peter är på 30 års middag så jag blir ensam med barnen i kväll... Tänker så mycket vid sådana tillfällen, när man hör deras skratt eka genom huset. Tänker på Victor och när han fanns med oss, busandes med sina syskon.
Funderar på framtiden, vad den har att utvisa, på lillasyster som väntas.
Nästa vecka skall vi ta och flytta Victors säng från vårt rum till hans, och flytta in vaggan till oss. Jag vill gärna en säng som man kan vyssa bebisen lättare i, det funkade alltid på Victor.

Snart skall ett nytt liv börja, ett nytt kapitel som vi inte har någon aning om hur det blir.
Det blir ett stort kliv in på okänd mark med nyfunna rädslor och ny oro som kommer att försöka spöka till det, men också av nyfunnen lycka och kärlek som förhoppningsvis kommer att dunkla det mörka.


Ett nytt kapitel i ett sista förök till ett fortsatt liv...

Hundmässa

        DATUM: 2009-12-11 TID: 21:49:15

Till startsidanI morgon skall jag och tjejerna fara till Älvsjömässan och gå på hundjippo. För det är precis vad det är =)

Lika roligt som att titta på alla hundar, är det även att studera deras stressade, förväntansfulla mattar och hussar som irrar omkring som yra höns överallt.

Oftast så brukar det uppstå smärre dramatiska situationer lite runtomkring, och har man tur så lyckas man stå i närheten och få sig ett gott skratt.
Är även där för att kolla in mopsarna, för att jämföra Laban och andra i hans ålder. Se lite vad som rör sig i ringarna så att säga. Han skall ju ställas ut på Mopsspecialen i Jan och vi vill kolla så att han inte är totalt missbildad först. =)


På söndag bär det av till Trosa Hotell och Spa. Peter fick en Weekend där i present och det skall bli underbart att få komma i väg bara jag och han, äta gott, sova ut och njuta.
Ser fram emot det !Nu börjar idol snart, måste ju se vem som kammar hem allt. Själv tycker jag Calle skall vinna, men vi får se.Trevlig kväll allesammans!!!Tjoho era SUCKERS!!!

        DATUM: 2009-12-10 TID: 19:11:48


JIPPI!!!!!!!!!!!!


Pappa ringde i kväll och berättade glada nyheter.
Vi har vunnit mot försäkringskassan angående det tidigare nekandet om rätt till ersättning efter Victors död.

Tänk att det måste gå upp till Länsrätten innan ett vettigt beslut kan tas.

Ja, undrens tid är inte förbi =)


För er som inte vet vad detta gäller kan läsa mer om Föräkringskassan under månaden Juni eller läsa stycket nedan.


Tack pappa för att du inte gav dig när vi inte orkade slåss.

Kopia från tidigare inlägg

2009-06-04


.........Visst är det trevligt. Jag har inte rätt till ersättning bara för att jag inte pallrade mig iväg till Arbetsförmedlingen samma dag som Victor gick bort. Man skulle nästan kunna tro att det är deras privata pengar det handlar om.
Det enda råd hon hade till mig var att överklaga. Hur skall man orka det då?
Så bara för att jag arbetade som tim Vik innan Victor blev sjuk så skall jag straffas och förlora ersättning eftersom att varken mitt jobb eller Försäkringskassan vägrar att betala.

Jag orkar inte ens tjaffsa med dom, tyckte bara att det var så roligt skrivet. Speciellt stycket ;

Du uppgav att du vårdat ditt sjuka barn under en lång tid, och då ditt barn avled hade du ingen tanke till att anmäla dig till arbetsförmedlingen.
Detta påverkar inte försäkringskassans beslut.

Det finns nog ingenting som påverkar deras beslut. Deras regler och lagar är skrivna i sten.


..

        DATUM: 2009-12-10 TID: 18:43:44
.

Pepparkaks dekorationer

        DATUM: 2009-12-10 TID: 18:31:58

I dag har jag bara tagit det lungt. Sovit länge, promenerat med hundarna, tittat på TV och gjort  pepparkakor med glasyr.
Jag älskar att pyssla men har aldrig orken, men nu tänkte jag att 'Va fan! Några pepparkakor kan man väl glasera =).

Skall sätta fina band i dem och hänga lite här och var. Bla i fönstren och i granen.
Barnen fick göra två var, att hänga i deras rum.

Så här blev resultatet!


Pepparkaksgubbe =)

Thea och Linneas

Cazpers

 


Lennart Nisson

        DATUM: 2009-12-09 TID: 17:36:36Lennart Nilsson är en svensk fotograf som är världsberömd och mest känd för sin banbrytande titthålsfotografi inom medicin. Hans mest kända alster är filmen och boken Sagan om livet och boken Ett barn blir till

Nilsson var den första som lyckades att fotografera ett levande foster inuti livmodern. Han har sedan fortsatt att tänja gränserna för vad som är möjligt inom medicinsk fotografi.


Jag tycker att han är en helt underbar fotograf, och det är SÅ häftigt att se hur ett barn vekligen ser ut där inne.
Sann konst om ni frågar mig =)

Jag har den gamla boken men vill så gärna se den nya med uppdaterade bilder, skall se om jag kan få tag på den någon annanstans.


Onsdagsbestyr

        DATUM: 2009-12-09 TID: 17:26:39

Har ju som jag nämnde tidigare, varit hos barnmorskan idag. Vi nätte, vägde, tog prover, lyssnade på gjärtljud och pratade lite om förlossning.
Allt såg bra ut och lillan följer kurvan kanon =)

Märkte i morse att mitt gamla ärr som jag har över naveln hade blivit illrött och man kunde tydligt se att det hade spruckigt små blodkärl i det.
Tyder på att maggen växer i rasande fart, och det märks även på sömnen.
Har såååå svårt att sova på nätterna, ingen ställning är bekväm och det kryper överallt !

Sömnbrist = Sur och grinig Sofie = Inget roligt sällskap eller någon man vill leva med *suck*


Barnmorske besöket var kl 11 och sedan hade jag min psykolog inbokad kl 15, så jag hade tre och en halv timme att slå ihjäl i Bålsta.
Valde att gå till biblioteket, ville kika lite i den nya upplagan av Lennart Nilssons bok, Ett barn blir till. Tyvärr så var den utlånad och jag kände inte att det var någon ide att ställa sig i kö på den då jag ändå snart skall föda och det är NU jag vill titta.
Jag slog mig i stället ned i en av deras soffor, hämtade en tjock bunt med mamma tidningar, slängde av mig stövlarna och började skumma igenom dem.
Efter ca en timme blev jag så fasligt trött, att jag helt på allvar undrade om någon skulle märka om jag tog mig en tupplur.
Jag tittade mig omkring i det välbesökta biblioteket.
Neej, jag vågar inte, tänk om jag började snarka... Jag gick i stället i väg till kaffe automaten, stoppade ner en tia och gick tillbaka igen.
Fick jag bara i mig denna kopp skulle det nog inte vara några problem.
När klockan visade kvart i två så hade jag läst det mesta som fanns att tillgå. Jag gäspade trött och undrade vad jag skulle göra härnäst.
*Gulp* Jag frös till i hela kroppen. *P-skivan! Jag hade glömt ställa om P-skivan!!!*
I Bålsta är de förbaskat snabba med att sätta böter när man är slarvig så jag rusade ut ur biblioteket och ut till parkeringen.
Som tur var så hade jag inte fått någon bot, och jag ställde lättad in den korrekta tiden. I bland skall man ha tur också =)


Den sista timmen vandrade jag runt i centrum, hälsade på en kompis på ICA och gick upp till Lindex barnavdelning.
Hittade så sööta klänningar, som kommer att vara alldeles för stora nu, men som skulle passa utmärkt till nästa vinter.

Kanske är bäst att köpa dem nu, så att de inte försvinner tills nästa år.


Dalkulla =)


Tomtemor


Sameflicka
Döden skuggar livet

        DATUM: 2009-12-08 TID: 23:37:23

Det finns inget vackert, med att vara död
Det finns ingen värme i en länge sedan slocknad glöd

Det finns inget ljus
där det inte finns nåt hopp

Det finns inget hopp
i en livlös iskall kropp

Det finns inget skratt, om det ingen glädje finns
Och hur kan du sakna, om du inte längre minns?


Hur fångar man åter livet, som vänt dig ryggen gång på gång
Hur lär man sig åter att njuta, av en simpel fågel sång?

Hur kan man fly
när benen inte bär

Hur skall man kunna leva
När sorgen vistas här...


Barnmorskan...

        DATUM: 2009-12-08 TID: 17:15:04
Stress, stress, stress.

Vad har jag igentligen att stressa över? Varför känner jag mig så stressad?

Det känns som att jag går på helspänn med nerverna utanpå hela tiden och att jag aldrig riktigt kan slappna av.


I morgon skall jag till Barnmorskan kl 11 och till Psykologen kl 15. Vad skall jag hitta på timmarna emellan?
Funderar på att gå till biblioteket eller nåt, men det är bra många timmar att slå ihjäl. Får väl ringa runt och se om någon är ledig och vill ta en fika eller så...


Personlig almanacka

        DATUM: 2009-12-07 TID: 19:26:59

Har precis fått hem den här fina almanackan som jag beställt till Peter. Han är såå dålig på att komma ihåg saker
så jag tänkte att en egen "kalender" vore kanon.

På hemsidan tryckdig.se kan man gå in och beställa sina egna personliga almanackor, lätt och smidigt, och fylla den med personliga bilder/texter osv.

Perfekt julklapp!Visst blev den fin?


Cafè diskriminering

        DATUM: 2009-12-07 TID: 18:55:26
Kände bara att jag behövde ta upp en sak. Blir så irriterad när man med barnvagn skall besöka ett cafè och märker att ägarna inte haft en tillstymmelse till att tänka på alla föräldrar som kanske vill ta sig en kopp kaffe.

Problemen börjar oftast redan när man skall försöka hitta ett ledigt bord där man skall pressa sig in utan att putta till de andra gästerna där de sitter och fikar i lugn och ro. Avstånden mellan borden gör det omöjligt att ta med barnvagnen ända fram och när du ser dig omkring i rummet så finns det självklart ingenstans att "parkera" heller. Du ställs nu mellan två alternativ.
Antingen att snällt gå därifrån och strunta i ditt kaffebegär eller att pressa, vinkla och på något vis möblera om i lokalen så att du och ditt ekipage kan få plats. Och efter alla arga irriterade blickar som landat på just dig så blir ju inte besöket så himla trevligt i alla fall. Tre omkullvältna kaffekoppar senare så sitter du änligen vid bordet med din bebis och ditt sällskap. Ni tittar på varandra och pustar ut.
- Ahh, äntligen dags för en kopp kaffe... Trodde du ja.
En illaluktande doft sprider sig i cafèt och du märker förtvivlat att det är från din unge som doften kommer ifrån. Fort, fram med skötväskan och in på toaletten. Helvete! Självklart. Inget skötbord.
Ner på golvet, du försöker desperat att förvandla din skötväska till något sorts underlag för ditt barn att ligga på. Golvet är skitigt, du slår i huvudet i handfaten minst tre gånger, och  med öronen ringandes av barna skrik så lyckas du tillslut på något sätt knöla på blöjan lite snett.

Kön utanför toaletten har tornat upp sig till en lång rad utav irriterade himlande männsikor som ser på dig med en min som säger "Stick! Ta din unge och fika hemma för fan." Du lunkar sakta tillbaka till bordet där ditt fisljummna kaffe väntar.

Du fylls plötsligt med ett dåligt samvete, både gentemot din väntande vännina men mest utav allt, gentemot cafeèts gäster som fått sin lugna fikastund förstörd utav en hemsk mamma som trotsat mamma lagen och begett sig ut bland folk. Du skulle helt enkelt stannat hemma istället.
Ungefär sådär kan ett cafè besök kännas tycker jag. Det behövs fler barnvagnsvänliga Cafèn med gott om plats. Ett ställe för oss trötta, stressade morsor att samlas på där man inte behöver bry sig om skrikande barn och stinkande blöjor.
Så här kändes det i alla fall sist jag var mamma och skulle ut med Victor. Det skall bli intressant att se om städerna har förändrats och blivit mer anpassade.Julmarknad

        DATUM: 2009-12-07 TID: 01:50:53

Var som sagt på julmarknad i dag, i Nora, några mil utanför Örebro.
Det var en låång resa, först med tåg till Västerås och sedan resten av vägen med bil.
Det var en fin liten marknad med mysiga små gränder och innegårdar.
Som vanligt så köpte jag inget speciellt, det enda var en liten gammeldags karamell påse och en jätte jätte fin nalle i mossa som jag och mamma delade på till graven.

Vi gick in i kyrkan för att tända ljus för Victor, men hör och häpna! Ljusen var slut, så vi fick snopet gå tillbaka ut igen.

Åkte självklart till graven som alltid på kvällen, tände alla lyktor och satte dit den nya nallen. Det blev såå fint =)
Sen blev det fika hemma hos oss med mamsen och Kent.
Allt som allt en trevlig dag.
Färdkost på tåget =)
Den fina kyrkan
Fika paus på mysigt cafè


Den underbara nallen =)
Julbord i svenskt vinterväder

        DATUM: 2009-12-06 TID: 08:42:18
JULBORD PÅ UTÖ VÄRDSHUS


I går var vi på julbord på Utö med Peters firma.
Vädret var piss, det var en trång, lång båtresa dit och en timmes julmarknad i regn. Barnen var med och var helt genomblöta när vi skulle gå in på värdshuset.

MEN!!

Maten var fantastisk, ett av de bästa jag har ätit i julbordsväg, med en egen skaldjursavdelning och en UNDERBAR efterättsbuffè.
Jag var kort sagt i mathimmlen och fick bokstavligen rulla därifrån.
Resan hem på den något större båten fick jag spendera halft liggande i stolen (för att få luft) och halvt sovandes.

Kallt, blött möte vid båten...Brrrrr...
Trångbåtresa dit, 40 min =)

Peter mumsar
Bästa tallriken =)
Båtresan hem med jäsande mage
Lika regnigt på vägen hem som när vi åkte dit =(


Idag skall jag på Julmarknad med mamma och Kent, någonstans mot Örebro tror jag, så jag måste skynda mig att hinna med tåget kl halv tio.
Jag tar lite bilder under dagen och lägger ut dem sen. =)


Bye bye!

Julen från ett barns ögon

        DATUM: 2009-12-04 TID: 21:47:31
Läste en en underbar artikel i Expressen idag, som Marcus Birro skrivit.
Det var som om jag själv berättat om mina känslor inför julen vi spenderade med Victor förra året. Den handlar om hur du som vuxen lyckas se världen för första gången, genom ditt barn och verkligen lär dig uppskatta fantasins under och julens magiska värld.
Tårarna rann när jag läste, då allt var så vackert och sant och jag mindes glädjen i Victors ögon.

Den enda skillnaden var att det här var hans sons första jul, och min sons sista...

Läs och njut av texten från en ovanligt öppensinnad pappa. =)


http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.1799774/marcus-birro-jag-har-knackt-koden

Vill ha, Vill ha!!

        DATUM: 2009-12-04 TID: 15:34:03Laban Silverhalsband
www.spoketlaban.com


Graviditets nojor och konstiga lukter....

        DATUM: 2009-12-04 TID: 13:36:46

Alla som har varit/är gravida vet att man någån gång under graviditeten går in i en sorts "ful period". Man går upp i vikt, får flottigt hår, dålig hy och är rent allmänt sunkig.
Kläderna passar inte, det var sekel sedan du såg gin egen murva, din kropp innehåller mer vätska än en gurka och magen ser ut som... ja som en stor svullen hjärna...

- Tänk om jag hade lika stora bröst som mage! sade jag till Peter i går och föreställde mig i två gigantiska meloner.

- Mmm, gud va fräscht, svarade han sarkastiskt och himlade med ögonen.
Jag älskar min mage, den innehåller ju trots allt mitt ofödda barn, men ibland är den rent ut sagt as irriterande! Jag kan inte sitta normalt framför TV;n, skorna tar ca 15 min att ta på sig, den är ALLTID i vägen och jag kan inte ligga bekvämt på någon sida när jag skall sova.

Alla kvinnor förstår nog vad jag menar när jag säger att det är något av en "uppoffring" som vi tjejer får genomå under de 10 månader som vi fylls av konstiga hormoner och onormala känslor.

Och som om man inte redan kände sig äcklig nog, så annonserade Peter här om veckan, ett uttalande som fick mig att om inte omöjligt, sjunka ännu längre ned i tröstlöshetens träsk.

- Det är en sak som jag har tänkt på... började han försiktigt.
Ända sedan du blev gravid så har du börjat avsöndra en speciell doft. Speciellt när du sover.

- Jaha.. svarade jag. Vadå för doft? 
Jag började fundera på alla olika sorters mjuka varma moders dofter... Varm söt mjölk, kanelbullar...Rosor kanske!...

Han tittade rakt fram på vägen, harklade sig lite och utbrast sedan.
- Svavel!

-Svavel?!! svarade jag chockat tillbaka.
Vadå svavel???


- Ja, det går liksom inte riktigt att beskriva... Det är någon sorts frän doft som uppstår ibland, inte jämt, men i bland. Oftast på nätterna.
Det måste vara något du utsöndrar för att du är gravid...


Jag blev sittande i total tystnad, funderande och lite stött faktiskt.
Svavel... går jag runt och luktar svavel?


Så fort vi kom hem innanför dörren så rusade jag in på toaletten och öppnade badrumsskåpet. Jag tog fram alla krämer och salvor som jag brukade smörja in mig med, och öppnade locket på dem alla.
"Det måste vara en salva som luktar!" tänkte jag för mig själv och stack ner min näsa i dem, en efter en.
Jag lyckades hitta två som luktade lite konstigt och tog med dem ut till Peter i köket.

- Här! lukta på den här. Är det inte den lukten som du menar?? sade jag en smula desperat och stack tuben under näsan på honom.

- Neej, det är inte den lukten.. svarade han och såg på mig.

Jag drog fram den andra krämen och höll fram den mot honom.
- Den här då???!!

-Nej Sofie, det är inte den heller.

"Faaan också! Fan, fan, fan, !!" tänkte jag när jag snopet gick tillbaka in i badrummet.
Jag vill inte gå runt och lukta svavel!!!!!! 


                                          Är numera i ÄNNU större behov av att få denna i julklapp
                                        så att jag kan gå runt och dofta ny duschat jämt jämt jämt!!!Är det någon av er som har luktat något konstigt under era graviditeter?
Fråga era sambos och be dem vara ärliga, skulle va kul att veta om det är fler än jag som luktar bränt.=)


Kram kram
Dancing queens

        DATUM: 2009-12-03 TID: 21:11:47

Send your own ElfYourself eCards

En liten Julhälsning till er alla från oss alla =)

        DATUM: 2009-12-03 TID: 20:32:09

Send your own ElfYourself eCards

Förlossningsvisning och avdelningsbesök

        DATUM: 2009-12-03 TID: 20:30:02
Idag har vi varit på förlossningvisning. Kom för sent som vanligt, så gruppen hade redan börjat visas runt.
Själva rundvandringen gick bra, men det var  ju inte bara därför vi åkte dit. Vi ville prata med en av barnmorskorna, förklara vår situation och förbereda dem på att det kanske kommer att bli jobbigt när man väl skall in.
Kvinnan vi pratade med förstod precis och tipsade om att boka in ett möte med en Aurora grupp, där man kan få en personlig "kontakt" att prata med om man känner rädsla inför förlossningen.
Hon kan också vara med att hjälpa till om man har några speciella önskemål osv.

På vägen tillbaka gick vi som jag nämnde förut, upp till avdelning 95 A, där vi träffade några ur personalen och pratade lite.
Det kändes som vanligt väldigt tungt att stiga in genom dörrarna och vandra korridorerna som vi så många gånger gjort.
Det var i alla fall trevligt att träffa alla och att prata med dem och de hade både bra och tråkiga nyheter, angående deras arbete, men det skall jag ta upp här vid ett senare tillfälle.


Har kommit hem för ca en timme sedan och är HELT slut! Sov nästan ingenting i natt, varför vet jag inte, och att vistas på sjukhuset tar verkligen andan ur en.Skylten i hissen som alltid ger mig rysningar...


Välkommen till 95 A

Akvariet i Entren som Victor älskade att betrakta...
"Vårat" fika rum
Tog lite olika kort på några av de otroligt välgjorda och mysiga små hus och figurer som
Sven Nordqvist designat.
Det är så viktigt med stämningen och att det finns så mycket fint att titta på för barnen...
Kaninhuset.
Kika in genom något av fönstrena och se vem som bor där =)

Flygmaskinen
Victor skulle ALLTID klappa den lilla "gris figuren som satt längs bak och kikade ut.

Hela havet stormar


Den lilla "byn" med ruschkanan som jag berättade om i min dröm.
Längst upp finns två små trädkojor där de små kan klättra upp och gömma sig =)


Victor tyckte alltid att det var så spännande att kika in till den gamla tanten...Fullt sjå...

        DATUM: 2009-12-02 TID: 23:07:13
I dag, första riktigt kalla vinterdagen har bestått av städning, gjutning av källaren, frostbiten promenad, problem med frusna bildörrar, storhandling och slutligen tacos framför TV;n.

Har fortfarande inte lyckats löst strulet med min lilla film jag har gjort. Det är klipp och bilder från sista veckan under Påsk, som jag ville lägga ut för alla att se, då det är så många som frågar hur vi hade det och vad vi gjorde sista tiden.
Hittade nämligen bandet förra veckan, tittade på det, grät och tänkte att ni kära läsare måste få se hur underbara våra sista stunder tillsammans var, trots de hemska besked vi fick.


Verkar dock som att något är ordentligt fel, då filmen är klar, men den inte går att publicera.
Är jätte besviken men ger mig inte. Skall ta hit pappsen så får han hjälpa mig.I morgon är det förlossningsvisning i Uppsala. Då får vi se hur det känns och om jag tror att jag kommer att orka med en förlossning där.
Självklart så passar vi på att hälsa på uppe på avdelning 95A när vi ändå är där.
Jag lägger in lite bilder i morgon från besöket.Kram

Paket till Vilma =)

        DATUM: 2009-12-02 TID: 14:34:19

Fick den här fina nallen i ett paket från barncancerfonden i går med de fina orden;

Barncancerfonden vill sända ett varmt och innerligt tack till dig och hela din familj för ert stöd inom den egna insamlingen "Den starkaste Stjärnan". Insamlingen har nu passerat rekordsumman 317 000 kronor vilket bevisaer att även en liten stjärna kan göra stor skillnad.


Vi vill också passa på att gratulera dig till utmärkelsen Årets Hjälte-mama.
Vi tycker att du är en sann och värdig vinnare som inspirerar och stärker andra mammor och pappor som tvingats gå igenom det du gjort. En riktig hjälte.


Som tack för att du stödjer vårt arbete - både med pengar till forskningen men också för att du delar med dig av din historia - bifogar vi vår nya nalle Tryggve. En trygg liten vän som förhoppnigsvis är till glädje till nya bebisen som snart skall komma.


Vänliga Hälsningar Barncancerfonden

Olle Björk
Generalsekreterare och proffessor i barnonkologi*

Stort tack till Barncancerfonden för det fina paketet men också ett STORT tack till er som hjälpt till att samla in pengarna till Victors fond.
Utan er hade den aldrig växt sig så stor!!

Vilma kommer att älska sin nya kompis =)


Sorry...

        DATUM: 2009-12-02 TID: 01:13:50
Håller på med en liten sak till bloggen, har därför inte hunnit skriva något, eller gjort något annat som är värt att nämna.

Hoppas jag hinner klart till i morgon, som vanligt strular allt och nu måste jag sova. Zzzzz...


Godnatt!