Feber och sånt...

        DATUM: 2011-12-31 TID: 00:11:10
Hej allihopa!! Har försökt att blogga nu i flera dagar men det har varit problem med min bilduppladdare. Ja ja, en liten kort resumé hinner jag ju ned så här kvällen innan det nya året. Veckan efter jul har rasat på i snabb takt och mesans jag och Peter har jobbar hela dagarna, så har Vilma haft julledigt med mormor. Jag har mest känner mig stressad och trött och har miljoner saker som jag skulle vilja hinna med. I onsdags åkte jag, mamma och badade med Vilma efter jobbet. Äntligen lyckades vi hitta ett tillfälle då hon varken var hostig eller snorig. ÄNTLIGEN!!! Vä inne i badhuset gick allt kanon och Vilma var överlycklig . Hon ville inte kliva upp ur bassängen när det var dags att avrunda och gå och duscha. Väl hemma igen så åt vi middag och tig det lugnt. Vilma var helt slut och somnade tidigt. När ja några timmar senare kryper ber bredvid henne i sängen så märker jag till min fasa att ungen är skollhet! Aj maj god!! Inte vara sjuk nu snälla lilla tös, inte igen! Tyvärr så var så fallet och ny sitter jag här i sängen 2 dagar senare och suckar. Jaha det var ju kul med ett sjukt barn på nyårsafton... Stackars Vilma. Nu när hon äntligen fick fara till simhallen, så lyckades hon andas in någon liten bacill. Hoppas nu att febern går ner så pass att hon är piggare i morgon iaf. Nej j nu måste jag sova, är sååå trött! Vi hörs hörnor! Kram kram

Tänd ett ljus och låt det brinna, men var noga med att släcka det när du går ut.

        DATUM: 2011-12-27 TID: 09:59:36

En liten påminnelse inför julhelgerna... Snälla ni glöm inte släcka ljusen hemma...


Julafton

        DATUM: 2011-12-26 TID: 16:30:02

Hejsan allihopa!

Nu har jag 5 minuter över och passar på att lägga över lite bilder från julafton. Syrran har alla bra - så jag beslutade för att endast lägga upp några nu och sedan kompletera.

Förutom det faktum att jag blev otroligt förkyld under Torsdagen och att febern smög sig på några timmar senare - så tycker jag att allt flöt på bra utan några större bekymmer.


Under julklappsutdelningen så låg all focus på Vilma, och självklart så kom tomten på besök. Jag som trodde att Vilma skulle bli rädd och blyg, fick tji på mig då hon sturskt nog tog tomten i hand och glatt berättade att hon ätit korv.
Paketen ramlade in och hon var mycket nöjd med denne generösa farbror.
Puss tomten!
Kvällen avslutades med en mysig fackeltur på kärra efter fyrhjuling.


Hoppas att ni alla har haft en urmysig julafton och jag önskar er ett fortsatt gott nytt år!


Julklappar

        DATUM: 2011-12-20 TID: 11:43:14

Sitter på jobbet Och har julklappar I skallen. Varför ska detta vara så svårt varje år? Vi har visserligen bestämt att skippa oss vuxna och bara köpa till en var, men andå. Jag fick syrran I uppdrag och är klyven över vad hon behöver... Sätter som vanligt in en slant på barncancerfonden men det är ju inget personligt till henne. Hon ska ha barn I februari så något gravid inriktat kanske? Tips tages tacksamt emot.


13 December 2011

        DATUM: 2011-12-13 TID: 18:02:28
Så då var det dags för den årliga lucian, Vilmas första faktiskt då hon inte gick på dagis förra året. Jag har sett fram emot detta länge och det känns extra speciellt då vi heller aldrig fick fira det med Victor.Vädret ute skriker inte direkt vinter, men vad ska man göra ? Vår morgon var fylld med tillräckliga problem ändå, då mitt larm inte ringde och hela familjen vaknade 7.20, i stället för kl 6 som vi planerat.

Tanken var nämligen att vi skulle kliva upp i god tid, äta risgrynsgröt, tända ljus för Victor, klä på Vilma hennes nyinköpta pepparkaksdräkt samt bara mysa lite.

Tji fick vi, då vi i stället fick slita på oss kläderna, hoppa över frukosten, borsta håret springandes i farten och kasta oss in bilen med andan i halsen.
Vi hann precis till dagis och märkte att vi inte var de enda som kom i sista minuten. Hela parkeringen var fylld med föräldrar som svor och klagade på hur stressig och sena de var.

Ha ha... Kändes faktiskt en smula bättre då =)


Vi fick iaf en urmysig stund tillsammans med julsånger i ring och gott luciafika. Mormor, mamma och pappa tittade stolta på Vilma när hon spatserade fram bland ett myller av andra pepparkaksgubbar, lucisor och små tomtar. Kaoset förvandlades till en toppen morgon !


Efter Lucian skjutsade jag hem mamma och Vilma och åkte tillsammans med Peter till jobbet. Tänkte sedan under hela dagen på hur vår lucia såg ut på sjukhuset några år innan. Där hade barnen inget hår att fästa sitt glitter i, och där orkade inte många äta det serverade fikat som så fint ställts fram.

Nej, där stod en rad tysta och sorgsna föräldrar med en gnagande oro över om de ens fick fira en lucia till med deras barn, eller om det var deras sista...
En glad pepparkaksgumma =)
Mmmm, pepparkaka...
Vi hoppas att ni alla har haft en fin dag som vi. Ta hand om varandra !!

/Sofie


Lussebak

        DATUM: 2011-12-04 TID: 20:25:43

Andra advent idag, och dagarna rusar iväg mor juletider. Inte direkt något vinterlandskap ute, men "what the hell", då får man väl fixa lite stämmning inne i stället=)


Idag har vi bakat lussebullar och pepparkakor och provat ett nytt recept på saffransbullar med vaniljfyllning. Blev SUPER goda och det är för övrigt lite roligt att variera de traditionella lussekatterna med något annorlunda.
Så det blev en sats med vanliga, och en sats med saffransbullar.

Vilma tyckte det var jätte roligt att baka, och hon åt varken deg eller kladdade runt. Nej hon kavlade så fint och tryckte ut ett helt dussin med grisar, gubbar och hjärtan på sin plåt.
              


           

Saffrans bullar =) Mums!
Victor var självklart med och bakade. Han fick en egen lussekatt av Linnèa =)Nu är det dags för Söndags mys, och trots att Peter har haft kräksjukan i helgen så blev den rätt lyckad ändå=)


Ha det gött!!