Vila i frid

        DATUM: 2011-08-29 TID: 11:39:33
Nu är det en evighet sedan jag skrev här, och anledningen till det är - som jag skrev tidigare - bland annat att Peters mamma varit mycket sjuk.
Vi har kastats mellan hopp och förtvivlan och väntat på det förbjudna samtal som på fredagsmorgonen slutligen kom.
Hennes liv gick tyvärr inte att rädda och hon somnade in senare den eftermiddagen.Allt är kaos just nu och det planeras för fullt runt begravnig samt alla praktiska saker som måste tas om hand. 
Pete är uppe i Hälsingland med sina systrar för att hämta papper, och jag är hemma själv med Vilma.
Ja det får en i alla fall att tänka till igen... Hur skört livet är och hur den minsta lilla sak kan vända tillvaron upp och ner och sluta i katastrof.
Jag ville bara titta in en snabbis och förklara anledningen för er som undrar vart vi har hållt hus.


Ta hand om varandra !
/Sofie
Oro

        DATUM: 2011-08-22 TID: 00:45:24
I helgen har det hänt en hel del jobbiga saker.

Peters mamma har blivit mycket sjuk efetr en hjärtoperation och vi har spenderat större delen av helgen på sjukhus och oroat oss.
Vi håller nu tummarna för att hon skall bli bättre.
Vi är vana vid oro och det är snarare än välbekant känsla, än något okänt. Det blir dubbelt så jobbigt när sådana här saker händer, och man tvingas vandra samma korridorer - återigen - och vänta på oroväckande svar från läkare och sköterskor.
Varför kan ingenting bara vara lungt och stilla, istället för kaos i denna familj...Tillbaka till något lite mer trevligt. 
I morgon skall Vilma in på sin andra vecka på dagis. Jag skall förhoppningsvis hinna med att jobba på boken - förutom på Onsdag kväll - då jag skall vara med och hålla i en "familjekontakt grupp" på Akademiska.
Jag har inte varit på Victors gamla avdelning sedan Vilma var nyfödd, så vi får se hur det går.

Victors 4 års dag närmar sig med stormsteg. Jag var på graven idag och rensade lite. Måste plantera lite fina höstblommor då sommarblommorna nog gjort sitt.
Fattar inte att han skulle blivit fyra, vart har dagarna och tiden tagit vägen?Nej, hopp i säng... Alldeles för sent som vanligt. Godnatt!! 

Dokumentär om cancer

        DATUM: 2011-08-18 TID: 20:54:58

"Barn med cancer", en dokumentärfilmI dokumentären ”Barn med cancer” får vi möta några cancerdrabbade barn och ungdomar samt deras familjer i kampen mot sjukdomen. Vi får följa verksamheten på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, och möter bland andra sjuksköterskan Susanne Bergvall. Hon har arbetat på barnkliniken i snart tjugoett år varav de senaste fjorton på Barncancercentrum.

Livet handlar främst om möten med andra människor.
Ibland är det svårt att berätta vad man arbetar med, många tycker att det är en hemsk värld. Men riktigt så är det inte. Det är en annorlunda värld. Men också en värld som ger mig väldigt mycket, berättar Susanne. Det bästa med arbetet är alla möten med barnen och familjerna.
Det är det livet handlar om, möten med människor, säger hon. En sjukdom som berör många.

Filmen skildrar verkligheten och innehåller många känsloladdade ögonblick. Såväl goda stunder, som stunderna då det som inte får hända faktiskt sker. Vi ges en inblick i hur cancer inte bara påverkar patienten, utan hela familjen och till viss del även personalen på sjukhuset.
Filmen är producerad av Anders Lidén med stöd av Barncancerfonden och visas på SVT2 den 28 augusti, med reservation för förändringar i tablån.

Filmen visas klockan 20:00 i SVT2.

Rekomenderar er som är intresserade att titta på det här. Den skall tydligen vara väldigt vacker och intressant filmad och berättar om livet som cancerdrabbadfamilj. Lite som Sjukhuset men endast med fall från barnonkologin.
Vi kommer iaf sitta bänkade!


Flugor till salu!

        DATUM: 2011-08-16 TID: 20:39:43
Tisdag idag...

Ja, Vilmas två första egna dagar på dagis har gått kanon! Hon stormtrivs och vill inte åka hem när jag hämtar henne =)
Idag hade de klippt och pysslat egna får med bomull som ull, och i morgon skall de få klistra dit små ögon. Det är nämligen "får" tema hela veckan.Jag har suttit med boken hela dagen, och är väldigt nöjd med vad som händer. Jag har fått en liten ny riktning på handlingen och vävt in lite spänning i historien.
Är skit nervös över att skicka in den... Tänk om jag bara får nej av alla.. Ja ja, då får jag väl skriva ut den på skrivaren hemma och måla ett omslag, ha ha!Blev försesten så jävla irriterad på våra flugor i går kväll. De satte sig i ansiktet, överallt på kroppen och surrade i öronen tills man blev knäpp.

Bestämde mig då för att sätta ut dem på blocket.
Hoppas någon vill ha skiten tänkte jag, och vips så hade jag 45!! nya mail från intressenter i morse. Ha ha, kul att folk har humor =)


ANNONS på husflugor.

En bra dag...

        DATUM: 2011-08-10 TID: 21:53:57
Vilmas första dag på dagis gick jätte bra.


Hon passade perfekt in i gruppen och lekte jätte fint på egen hand. Fröknarna är väldigt mysiga och man märker på de barn som varit där en längre tid - hur de verkligen tyr sig och litar 100% på dem.


Jag var lite orolig, eller snarare fundersam över hurvida Vilma skulle klara av att sova i vagnen efter lunchen. Hon sover ju aldrig i vagnen längre, utan är vi hemma så blir det i sängen, och är vi borta så blir det oftast på resan i bilen.
Det tog väl ca 15 minuter och lite tjafs innan fröken slocknade. Hon ville bara busa och leka tittut och förstod inte alls varför alla helt plötsligt skulle vara lugna och tysta.
Haha, jag tror att hon kommer att få in en rutin på det där ganska snabbt, efter en vecka eller två.Samtidigt som barnen lekte så observerade vi föräldrar på lite avstånd, så jag fick många timmar att tänka på.
Det gör så ont i hjärtat att se Vilma leka med de andra barnen, och samtidigt veta att Victor aldrig fick chansen till att göra det.
Tänk, han hade varit 4 år nu...


Samtidigt så gläds jag över att ha ett friskt barn, och försöker verkligen att inte tänka så negativt... Det är svårt...
I helgen så kommer vi på Victor & Vilma att står på Täby galopps "drive in loppis" med några av våra produkter. Så för er som vill komma dit och säja hej, gör jätte gärna det!!!
Gå in här och läs mer.


Lördag-Söndag kl 12-16.
Ha en bra kväll!!!

Första dagen....

        DATUM: 2011-08-10 TID: 08:36:10

Det bär av till dagis om några minuter och Vilma har packat sin lilla ryggsäck för fullt.
Hoppas att det går bra idag, men det tror jag.Åhh kan knappt fatta att hon är så stor redan. Är så ledsen att Victor aldrig fick chansen att gå på dagis, han hade tyckt det hade varit såå roligt.Nej nu måste vi sticka! Berättar lite mer senare  =)
Vovven skall absolut med tycker Vilma... =)
REDO!!


Strul och kul....

        DATUM: 2011-08-06 TID: 18:18:15

Lite bilder från veckan...Skummade igenom kameran och upptäckte att det var 99% badbilder på Vilma, har tydligen inte tagit på så mycket annat =)


Ja ja,  lägger in lite sådant..


Veckan började med lite strul, då Gerd fått en läcka i backen. Vatten strömmade upp ur gräsmattan och Peter var tvungen att åka till Huddik för att hyra en grävmaskin och hitta läckan.
Det som skulle ta ett par timmar resulterade i tvådagars slit i en lergrop. Stackars Peter och Max var totalt slutkörda innan hålet kunde lokaliseras.

Ha ha, vilken bra start på semestern!
Lite fika i vackra Strömbacka hanns det med på Onsdagen...


Medans gubbarna slet så far jag och Vilma till stranden så att hon fick bada lite.
Vi lekte "jaga jaga, nackufis" i lekparken och det var lika roligt som alltid =)Sand e fint tycker Vilma....

Skönt att värma sig under en filt. Strax efter detta kort blev taget började det blåsa rejält så vi åkte tillbaka till huset igen. Mys med farmor framför Bolibompa blev det på kvällen.Max och Peter var så leriga efter allt jobb, så det blev till att tvätta av sig i regnvattnet innan de fick tillträde in i huset. HI hi....
Vilma tyckte iaf att grävmaskinen var hiskeligt rolig och ville prompt inte hoppa av, trots att den på Torsdagskvällen skulle tvättas rent och lastas på släpet.Solen bestämde sig för att stråla idag, och vi begav oss upp till Skärås för att bada. HÄRLIGT med alla berg i bakgrunden och med det kristallklara, ljumna vattnet runt benen.


Det var lite bilder från veckan, vi har gjort så mycket mer, men eftersom att jag - som vanligt - är lat med kameran så blev det inte bättre än så här.

Nej nu vaknar Vilma så det är dags att gå!Bye bye!


Inkorg

        DATUM: 2011-08-05 TID: 23:41:03
Sitter i ett halvdunkelt rum i Bjuråker, hemma hos Peters mamma.
I rummet bredvid ligger Vilma och Peter och sover djupt.


Har för första gången sedan vi anlänt,  nu packat upp datorn, och efter ca 10 misslyckade försök att komma på vår gamla pin-kod till internet - så är jag nu online!Skummar igenom den privata inkorgen och läser ca 40 olästa mail som ramlat in under veckan. Några hamnar i skräpkorgen men andra läses igenom och svaras på.
Någon vill ha hjälp med ett projekt, en släktträff skall planeras in på facebook, människor i sorg som hör av sig och vill prata, ja det är alltid en salig blandning på mitt hotmailkonto, och jag älskar det.
Vill ha variationen i mitt liv och trivs med att hoppa från en sak till en annan.

Ett enkelspårigt liv passar nog inte mig som till naturen är lite ombytlig.

Har föresten, för att hoppa till något helt annat (ni ser =) inte så mycket som snuddat med en pennspets på ett papper, ritat en liten färgklick på ritbrädan eller tänkt ut någon bra fortsättning på boken.
Det står helt still i huvudet, och jag finner ingen tid att ensam gå att sätta mig och jobba med allt. Kanske är det semesterns påverkan och latmasken som slingrar sig i ryggraden, eller så är det helt enkelt inte läge.

Inspirationen måste komma av sig självt, och det har den helt enkelt inte gjort.Vilma börjar på dagis på Onsdag, och förhoppningsvis så kommer min dagar de närmsta veckorna, att fyllas med tid som jag kan förvandla till effektivitet och handlingskraft.
Måste ha ABSOLUT tystnad och avkoppling när jag sitter med boken, och det händer inte så ofta. Hi hi...


Såg att det var några som undrade vart i Hälsingland vi är, och svaret är Bjuråker strax utanför Delsbo.
Hoppar in i morgon igen, nu när datorn är framme - och lägger in lite bilder.

Sov gott !!!!

Hälsingland

        DATUM: 2011-08-01 TID: 18:48:38
Då bär det av till Hälsingland i en vecka!


Äntligen gemensam semester för vår familj och såå skönt att komma bort. Jag kommer självklart att fortsätta jobba med boken där uppe, så jag tar med mig skisspapper, dator och ritbräda.Måste packa och dra nu men jag uppdaterar därifrån i stället!


Ciao !!!