Dokumentär om cancer

        DATUM: 2011-08-18 TID: 20:54:58

"Barn med cancer", en dokumentärfilmI dokumentären ”Barn med cancer” får vi möta några cancerdrabbade barn och ungdomar samt deras familjer i kampen mot sjukdomen. Vi får följa verksamheten på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, och möter bland andra sjuksköterskan Susanne Bergvall. Hon har arbetat på barnkliniken i snart tjugoett år varav de senaste fjorton på Barncancercentrum.

Livet handlar främst om möten med andra människor.
Ibland är det svårt att berätta vad man arbetar med, många tycker att det är en hemsk värld. Men riktigt så är det inte. Det är en annorlunda värld. Men också en värld som ger mig väldigt mycket, berättar Susanne. Det bästa med arbetet är alla möten med barnen och familjerna.
Det är det livet handlar om, möten med människor, säger hon. En sjukdom som berör många.

Filmen skildrar verkligheten och innehåller många känsloladdade ögonblick. Såväl goda stunder, som stunderna då det som inte får hända faktiskt sker. Vi ges en inblick i hur cancer inte bara påverkar patienten, utan hela familjen och till viss del även personalen på sjukhuset.
Filmen är producerad av Anders Lidén med stöd av Barncancerfonden och visas på SVT2 den 28 augusti, med reservation för förändringar i tablån.

Filmen visas klockan 20:00 i SVT2.

Rekomenderar er som är intresserade att titta på det här. Den skall tydligen vara väldigt vacker och intressant filmad och berättar om livet som cancerdrabbadfamilj. Lite som Sjukhuset men endast med fall från barnonkologin.
Vi kommer iaf sitta bänkade!


Kommentarer
Postat av: Felicia

Jag kommer också att se den. Speciellt när jag idag fick höra att mitt egna djur har fått en tumör i magen och gissa om jag grät? troligtvis lever han inte länge till och han har levt i 4:år :( det är så hemskt att höra!! Men han kämpar på..Många kramar Felicia =)

2011-08-18 @ 22:30:13
Postat av: Kia (ängeln Simons mamma)

TACK för din påminnelse om programmet.Drottning Silvias sjukhus var ett av dom sjukhus vi var på under Simons sjukdomstid.Underbar personal!!Hoppas att man inte bryter ihop totalt när man ser det.....men vi ska se det.Kram Kia

2011-08-19 @ 21:12:21
Postat av: Lena

Jag bara undrar varför du har lagt in så många bilder i sommar på din lilla dotters nakna kön? Dels lever vi i en cybervärld där sådana bilder kopieras och används i andra barnpornografiska sammanhang dels har hon väl inte kunnat gå med på den här uppvisningen i din blogg? Jag tycker faktiskt synd om lill-tjejen och är förvånad över att du inte är mer försiktig än så? Kan du inte sudda över könet om det nu är så viktigt att alla ska se din dotter naken. Är hon inte bedårande och söt ändå?

2011-08-20 @ 11:35:30
Postat av: Linda

Såg programmet igår, det var så starkt. Jag har en liten fråga till dig, inte för att jag tror att du misstycker, men vill fråga i alla fall. Om en dryg månad fyller jag 30 år och istället för presenter skulle jag önska att de som kommer på mitt kalas (ett 20-tal bjudna, så inte så många) skänker en slant till Victors minnesfond. Eftersom det inte handlar om några stora summor känns det onödigt att starta en egen insamling. Så känns det okej för dig att jag ber dem sätta in en slant istället för att köpa något?

2011-08-29 @ 13:56:35
Postat av: Magda.

Jag såg, jag grät och kände med dig/er/alla som mist någon av sina kära i denna underliga sjukdom!

Kram Magda.

2011-08-29 @ 20:30:34
URL: http://busfamiljen.wordpress.com
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Jag såg dokumentären och är starkt berörd <3Sänder er många kramar

2011-08-30 @ 07:34:52
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback