Midsommar

        DATUM: 2011-06-27 TID: 21:49:11

Ja då var det Måndag idag igen...

Midsommar har passerat och med ens har man flutit samman med vardagens alla bestyr.

Vi åkte som bekant till Uppsala redan i Torsdags, och kom hem sent igår kväll. Jag satt uppe till klockan ett och försökte hinna föra över alla bilder från kameran innan jag gick och lade mig - men datorn segade och till slut så gav jag upp och hoppade i sängs.

Idag har jag försökt lägga in detta inlägg 3 GÅNGER!!! utan resultat. Blir snart galen och nu gör jag ett sista försök.

Vi har iaf haft det jätte trevligt med fint väder, underbart sällskap och god mat.
Blev konstigt nog lite väl förfriskad på Torsdagen (vet inte hur det gick till -Hi hi), så jag vaknade på midsommaraftonsmorgon med ett illamående och en sådan sprängande huvudvärk - att jag trodde jag skulle trilla av pinnen.
Har ett svagt minne av att Danne försökte lära mig bugg, men att det inte gick något vidare...


Med påtryckningar och"goda råd" från sällskapet runt omkring så var tydligen en återställare det enda som skulle hjälpa. Jag tänkte inte låte min dumdristighet få förstöra midsommar.

Efter att jag kräkts, druckit resorb och lite "annan medicinering" så försvann i alla fall huvudvärken. Nu var jag tvungen att ta tag i bestyren med maten. Lite halvt ihopkrupen, med böjd rygg och skakiga knän, skivade jag fisk, melon och fetaost. Vilma gjordes i ordning och till takten av "På egna ben" med Carola så tog jag ett djup andetag och begav mig ut till de andra.


Vilma och Peter åkte traktor med resten av gänget och jag och Monica gick till fots till firandet. Det gjorde susen och väl framme så mådde jag 1000 gånger bättre.
Vi dansade runt midsommarstången och trots att mina "grodhopp" kanske inte var speciellt entusiastiska - så var det roligt ändå. Lunchen var underbart god och vädret strålande.Efter att alla ätit, och var nöjda och glada så gick vi tillbaka hem till Olsson igen. Firandet fortsatte med dans, bad och skålande. Kvällen var ung och alla på toppen humör!

Middagen som innehöll det mesta från grillmenyn, påbörjades lite senare på kvällen och gissa om jag var hungrig efter nattens bravader.

Tilda och Vilma är redo för dans=)

Glass monster


Danne stjäl en puss av Vilma

Vem har sagt att polskyddet måste vara av för att man skall kunna bada ??

Vilma varvar ner med mig i soffan och tittar på Spöket Laban innan det är dags för henne att sova. På Lördagen kommer mormor och Kent och hämtar henne till Västerås.
Tre tjejer som inte vill fastna på bild....Nytt försök då tjejer !!Bilden nedan är ett litet minne som jag lämnade till familjen, kvällen i ära. Ett konstverk kan man säga!

Det som hände är följande. Jag kommer glatt skuttande - ja eller kanske lite småspringandes in i garaget där killarna precis har startat gräsklipparen.
Det som hände är vad jag har fått berättat för mig, för själv så blev allting liksom lite upp och ner kan man säga.

Jag kommer som sagt injoggandes igenom förrummet till garaget, halkar på en oljefläck eller något annat blött, och liksom bara "pang!" - försvinner ner på golvet, glider in halft på rygg och smäller in knät i dörren.
Alltså här talar vi om en RIKTIG vurpa, ja en sån där som man ser på film när någons ben bara försvinner.
Ha ha!!!

Det enda jag hann uppleva var golv, tak, dörr och att jag sedan låg halft under en snöskoter.

Mitt stackars knä var alldeles blått och fötterna alldeles svarta av olja. Men det bjöd jag på, de andra fick ju sig ett gott skratt i alla fall.

Signad och allt =)

Lördagen bjöd på lite regn under någon timme...


Men lika glada är vi för det ! =)
Avslutar med en bild där jag efter önskemål lär ut min och syrrans "indiska dans" till barnen och några entusiastiska vuxna.  Den som faktiskt ser mest intresserad och koncentrerad ut - ja det är hunden till höger !Bilderna som jag har lagt är i majoritet från Fredagen, och sedan blev det inte så många fler då batteriet på min kamera tog slut. Och ni vet ju vad man säger... Detså roligare man har, destå mindre lust får man att vara praktisk!


Hoppas verkligen att ni alla har haft det lika trevligt i helgen som vi. Nu skall jag krypa ner i soffan, slå på reprisen av Glee och äta en skål med popcorn!

Se ya!

Midsommar

        DATUM: 2011-06-23 TID: 15:43:51
Regnet öser ner utanför fönstret och det smattrar ilsket mot taket.

Nej morgonen började inget vidare för att vara dagen innan Midsommarafton.
Jag och Vilma har inte kunnat gått utanfr dörren på hela dagen, utan har i stället ägnat oss åt inomhus aktiviteter samt packat.
Vi skall som traditionen lyder - till Uppsala - även detta år.
Vi hoppas på uppehåll så att barnen får dansa runt stången samt ha den mysiga picknick som anordnas.Det blir croustader med honungsrökt lax i romsås, jordgubbar, melon och fetaostsallad samt chilimarinerade kycklingspett till picknicken och till middagen skall vi grilla oxfilè med chilibea samt färskpotatis med mozzarellavarvade tomater.

Skall försöka vara duktig med kameran, men jag kan inget lova. Man glömmer lätt bort sådant när man har roligt =)
Vi åker som sagt i kväll och kommer hem på Söndag.
Mamma och Kent skall plocka upp Vilma i morgon kväll, efter firandet och sedan åka hem till oss för att passa henne och djuren över helgen. Kommer kännas konstigt att vara helt barnfri två kvällar.


Hoppas att ni alla får en SUPER TREVLIG midsommar med en massa god mat och strålande väder!!!!!!!Vilma och Max napp

        DATUM: 2011-06-21 TID: 23:45:21

Vilma är en dam med ett väldigt bestämt humör, en stark personlighet men med en väldig känsla för humor. Hon bjuder oss på så många skratt om dagarna, att man tappar räkningen.

Hon är även en teaterapa, i alla fall inför familjen - och jag var bara tvungen att lägga upp ett klipp när hon med STOR inlevelse, lyssnar på när jag berättar sagan "Max napp" för henne.


Ha ha, snacka om att leva sig in i berättelsen =) Ja de är härliga de där små !


Flugor och skit...

        DATUM: 2011-06-19 TID: 00:04:08

Idag har vi jobbat med företaget hela dagen.

Packat upp produkter, gjort askar, fotat och fixat.
Vi kommer till en början bara att ha möjlighet att öppna Victors sida - alltså "sorgesidan" - då vi börjar med att köpa in saker som passar där.
Förhoppningsvis så kommer även Vilmas sida att öppna i slutet av sommaren.
Klockan nio när vi slitit klart med allt så begav jag mig ut och red en långtur med grannen Zandra. Hon har frågat om jag vill hjälpa till att rida hennes hästar vid behov, och det passar mig utmärkt då jag saknat ridningen.
Mamma har varit barnvakt/mattant/hönsmamma/grisemor. Hon har passat barnen, lagat mat och bakat äppelpaj och skött om djuren så att vi ostört har fått jobba med vårt.
Tack mamsen!
Vi har ca en miljard!! flugor i vårt kök just nu, och vi håller på att bli GALNA!!!
De små krypen är överallt och sätter sina små äckliga fötter på varenda liten matbit eller fruktsmula som står framme!
Tittar man upp i taket så ser det ut som något som är hämtat ur en gammal Hitchcock film med titeln "Flugorna". Vi har på riktigt blivit invarderade och jag tror att de kanske planerar ett anfall när de växt sig tillräckligt stora i styrka. 

Det finns cirka 100 000 flugarter i världen. I Sverige finns cirka 6 000 arter.
Jag lovar att de 6000 arterna är hemma hos oss!

Någon som har någon super idè hur vi blir av med skiten, ja utöver de vanliga klibbiga "flugsnörena". Tar tacksamt emot förslag som gör att vi kan vinna över fienden.


Tack på förhand!
Lekparker

        DATUM: 2011-06-14 TID: 20:54:42

Sommaren är här, och hand i hand med denna så utökas även de många parkbesök och stadspromenader som annars legat i vila.

Gräsbeklädda plättar som badar i solsken är populära tillhåll för soldyrkarna, som med slutna ögon ligger och lapar i sig de varma strålarna.

Vi som har små barn söker oss i stället till de lite med skuggade områderna på de lite mer avskilda platserna. Ja om man inte räknar med de välbesöka lekparkerna förståss. Där trängs vi gärna i flera timmar tillsammans med andra föräldrarlediga och deras tjoande barn.

En lekpark är aldrig stilla, och inte ett ställe man går till om man vill ha lugn och ro. Här är det barnens lagar som gäller och här är det den som skriker högst och puttas hårdast som får leka först.
Självklart så är det dock lugnare om man planerar sina tripper till veckodagar då de lite äldre barnen går på dagis.


I veckan var vi i Enköping tillsammans med Nina, Samuel samt morfar.
Efter en god lunch på hamnkrogen så gick vi vidare till en av de större lekparkerna bakom Enköpings kyrka. Där fanns allt möjligt roligt och barnen var i extas.
Tack och lov hade vi valt en tid då det endast var två andra föräldrar där med sina barn, så vi fick en fin och lugn stund i solskenet.

Efter klockan tre när Nina och Samuel skulle bege sig hemmåt så vandrade vi upp till tågstationen för att hämta "momo".
Vi skyndade oss upp på perongen så att Vilma skulle få se vartifrån momo kom när hon var på besök. Hon blev alldeles hänförd när tåget rullade in och "Vips!" så var hon bara där.
Vilken min! Ha ha!


Vi gick i samlad skara tillbaka ner till torget, köpte oss en stenungsbakad pizza och slog oss ner på gräsmattan för att äta. Mmm, vad ljuvligt det var >=)


I kväll blir det jordgubbar, annanaspaj, vaniljglass och en kopp starkt kaffe. Sådana små saker som gör livet en smula bättre och som förpassar de tunga bitarna i tillvaron en aningens bakåt i ledet.

Det går att leva med sorg, jag vet det. Det gäller bara att sortera sina tankar rätt.


Skolavslutning och bad

        DATUM: 2011-06-10 TID: 20:13:10

Idag har Thea och Linnèa haft avslutning.


Det var rekordvarmt när alla förväntansfulla barn och stolta föräldrar samlades på skolgården för uppträdande.

Det bjöds på sång och tal från rektorn och jag flöt direkt iväg till gamla minnnen om egna avslutningar och den pirrande lyckan i magen, över att sommarlovet hade börjat.
Thea är glad över sommarlov=)


Efter avslutningen slöt jag upp med Nina och Samuel för att äta lunch. Vi gav oss ner till Kalmarsands restaurang och bad, där vi avnjöt god mat samt ett dopp i det blå.

Jädrans var skönt det var i vattnet och vad lyckliga barnen var att få plaska av sig. Efter tre lager solkräm så kändes det ändå OK att de små fick vara nakna.

På vägen hem besöker vi Victor. Jag rensar runt stenen, vattnar och plockar bort skräp. Alla blommor växer och sprider ut sig likt en blomstrande djungel runtomkring.

Vilma blåser blåsbubblor för prinsen och pussar på gräset där jag berättar att han vilar. Allt är så stilla och så vackert...Saknar dig min älskling...


Studentfirande

        DATUM: 2011-06-10 TID: 18:15:40
Igår kväll var vi på student firande.

Peter syster Helene hade styrt upp en middag för släkt och vänner för att fira dottern Josefine.

Amanda och Vilma myser lite innan maten...

Sommarsallad och rosè.. Mmm, finns det något bättre en varm dag?
Sötnosarna vid barnbordet =)


GRATTIS JOSEFINE!!! All lycka till dig i framtiden!


Ägg

        DATUM: 2011-06-08 TID: 14:44:11

Ännu en dålig början på att uppdatera veckan. Vilma har varit dålig både Söndag och Måndag, så vi har hållit oss hemma.
Hostig och dann har hon varit, men nu verkar det släppa.

Lite små saker har hänt som jag inte hunnit skriva om så jag får nog ta en kort resumè tror jag.


Bland annat så har vi fått egenkläckta kycklingar. Tre av äggen kläcktes och ut kom små ulliga gulliga kycklingar. Det var skit häftigt att se hur allt gick till och följa hela processen från det första hacket till kampen att ta sig ut.

Vi har även varit och hämtat 7 stycken vita hönor till Obelix. Han blev så glad över att få en egen liten flock, och han trivs verkligen. De nya hönorna får vara instängda i hönshuset, men med fri tillgång till hönsgården den första veckan, och sedan kan jag släppa lös dem på tomten.

Jag har lagat mina första pannakor på egen plockade ägg igår. Tjoho! Det blev super gott och är skönt att äta ägg från höns som man vet mår bra.
Hoppas dom trivs iaf =)Tittut!


Det blidde två gula och en svart/gul.

Igår var vi i Enköping och besökte lekparken samt bibliotetket. Det var så varmt att vi nästan smälte bort. Vi åt glass på torget, åkte rulltrappa och hiss (Vilma älskar det!) och tog en powernap på en gräsmatta under ett träd.
En urhärlig dag helt enkelt,.Det här inlägget blir relativt kort (som vanligt). Vilma är vaken och vi skall cykla iväg till fåren lite längre bort. Hon blir jätte lack när jag sitter vid datorn.

Det var någon som nämde att jag var sämre på att uppdatera än en ko. Måste tyvärr ha invändningar mot det och snarare påstå att jag är sämre på att uppdatera än en DÖD ko!! =)

Thats life!


Thereses föelsedag och lite annat...

        DATUM: 2011-06-06 TID: 01:08:12

Dagen efter sjukhusbesöket såg Vilma ut att må bättre.

Själv kom jag knappt ur sängen med min huggand värk i nacken. Efter några timmar så gick dock även det åt rätt håll och eftermiddagen verkade lovande.
Vi var ute i solen, gungade, lekte med hönsen och myste med grisarna.

Visst var hon lite hes och små hostig, men inget allvarligt.

Som vanligt så verkade allt för bra för att vara sant och morgonen efter, på Torsdagen så vaknade hon jätte tungandad!
Jag gav det några timmar, innan jag ansåg att, nej nu verkar hon vara så pass påverkad när hon leker eller anstränger sig så nu får hon det jobbigt. Ringde sjukvårdsupplysningen och de ansåg att hon var så pass liten, att vi borde åka in igen.


Väl inne på jour mottagningen fick hon genomgå samma procedur igen, med adrenalininhalation, kortison tabletter samt undersökning. Läkaren tyckte dock inte att hon lät bättre efteråt, så han skickade hem oss med en massa medeciner och med konstateringen  - att om hon inte blev bättre inom några timmar så skulle vi åka in till Uppsala.

Tack och lov så blev hon bättre senare på kvällen, så vi slapp åka in.
På Lördagen då min syster fyllt år så kom dock hostan tillbaka och har sedan dess drivit henne och oss halvt till vansinne. Hon får återigen, varken sova eller slappna av dagtid.
Reslutatet av detta är en mycket grinig och ledsen liten dam med små febertoppar.Lördagskvällen blev trots allt mycket trevlig med släkt som kom på middag.  Det var 30 grader i skuggan och varmt som bara den men med tunna kläder så var det ändå skönt för Vilma att vara ute en stund.Flaggan hissas, dagen i ära!

Vilma grattar moster...

...och tar henne på en åktur =)

Mormor var självklart inbjuden och drack en aningens mycket vin, så gumman blev lite vimmelkantig och smått galnare än vanligt =) Hi hi
På kvällen blåste det upp ordentligt, så det blev till att flytta in på altanen. Planerna på kubbspel fick ställas in, och det blev inomhuslekar i stället.Avslutar med ett STORT GRATTIS till min älskade syster Therese på 29 års dagen! Älskar dig!!!!

 


Ja, vad skall man säga ...?

        DATUM: 2011-06-01 TID: 23:57:09
Jag hade tyvärr rätt angående att Vilma höll på att bli sjuk...


Jag kom hem från Sthlm vid två tiden och hämtade henne hos Josse. Hon hade varit på strålande humör och vi busade som vanligt medans jag packade in alla saker och satte mig på förarsidan.
När vi anlände hemma så vart klockan fyra och Vilma var super trött. Jag tyckte att hon var lite hes, men inget värre än lite förkylningssymptom.
Jag gick och bäddade ner henne i vårt rum och hon somnade på direkten.
En timme senare så hörde jag att hon vaknat. Jag sprang snabbt upp för trappan och släntrade in i sovummet.
Jag hörde redan utanför dörren att något inte stämde på ljudet hon gav i från sig när hon grät, och skyndade mig in för att tända lampan.


Mycket riktigt så tog det inte mer än några sekunder innan jag uppfattade vad lätena innebar. Hon hade fått KRUPP....!!

Med djupa tunga andetag, kämpade hon att få ner luft i lungorna. Hostattackerna avlöste varandra, och det välbekanta "skällande" ljudet gav sig till känna.
Vad fort det hade gått. Hon var ju bara lite hes när jag lade henne, och BOOM - en timme senare - så hade hon krupp!!


För säkerhets skull så ringde jag sjukvårdsupplysningen för att höra vad de tyckte att jag skulle göra. De rekomenderade att åka in till sjukhuset och bokade in mig på en tid samma kväll.
Halv åtta skulle jag vara inne i Enköping, så jag klädde på Vilma och gjorde henne redo. Jag kunde redan nu, känna att febern var på väg.


Väl inne i de vita korridorerna, kände jag mig lite lugnare. Nu var vi i säkert förvar - och jag visste att hon skulle få hjälp.
Vi blev insatta på akuten, där hon fick inandas luftrörsvidgande i mask, samt kortison som skulle dämpa svullnaden. Vilma var jätte duktig, trots feber och lite smått panik när vi tjuvhöll henne.
Molipect blev utskrivet och en dos fick hon redan innan vi åkte, för att förbereda inför natten. Vilma som varit så upprörd och rädd, svalde det otäcka och gav läkaren två stycken slängkyssar när vi skulle vinka hejdå.
Det är viktigt att vara snäll mot det som är läskigt ... =)Idag har hon mått mycket bättre, trots lite slem och tung andning.
Den skällande hostan är borta,så snart är hon nog frisk och kry igen.

Tyvärr så händer ju sällan en olycka ensam, så det fattades ju bara att något mer skulle inträffa.
Med maten på spisen, och ett sjukt barn på golvet - råkade jag ut för något mycket smärtsamt.

När jag skulle ställa ner potatisen i skafferiet så högg det till i nacken, och jag var tvungen att krampaktigt hålla mig i närmsta hörn jag kunde hitta.
Smärtan var så överväldigande, att jag blev livrädd över att ens röra mig ur fläcken.
Tre minuter senare så började det svartna framför ögonen, och plötsligt så sade det bara "DUNS"!! och så låg jag avsmimmad på köksgolvet.
Jag vaknade av att Vilma satt bredvid och klappade mig på huvudet. Jag satte mig upp, och kände att yrseln fortfarande var kvar.
"Helvete också"!!! Med huvudet mellan benen "så gott det gick" -stängde jag av plattorna med ena fingret och kröp sedan till soffan i vardagsrummet.
Där blev jag sedan liggande i flera timmar, oförmögen att göra NÅGONTING!

Hur jävla olämpligt kommer inte allt?? Stackars Vilma fick leva på glass och titta på samma film typ elva gånger för att tiden skulle gå.
Hon fattade inte alls varför mamma låg i soffan och såg ut som en sned korv.


Nu mår jag iaf lite bättre, även om det fortfarande gör ont. I mogon räknar jag med att det skall vara borta helt - so its better be!


Nu orkar jag inte sitta uppe längre då nacken värker och ögonen svider.
Sov gott så hörs vi nästa hång!


/Sofie