Hus och apliknande min...

        DATUM: 2010-11-29 TID: 20:11:10

Jag har försökt att gå promenader trots den stränga kylan, och det som egentligen är jobbigt är ju att komma iväg. Klädesplagg på klädesplagg, strumpor, tossor, mössor, vantar och extra kragar. Stackars barn är ju helt slut innan vi ens har satt dem i vagnen.

Nej, hösten, sommaren och våren går an, men vintern är ingen favorit promenad mässigt. Inte när man har små i alla fall......och snön lyser vit på taken...
Tänk att Vilma närmar sig ett år...
Helt ofattbart!


För varje dag som går så uppvisar hon mer och mer likheter efter sin bror och i veckan så har hon börjat med en "ap min" som Victor ofta gjorde på sjukhuset.

Hittade tyvärr bara två kort när han gör den, men jag har SÅ mycket bättre någonstans =)

Alla får tro det dom vill, men ibland känns det som att han faktiskt finns där i henne för korta ögonblick - bara för att sedan försvinna igen.

Lyckades fånga minen hon gör på ett kort vid frukosten. Ser ni likheten???

Hi hi, ja det är ju i alla fall en väldigt... annorlunda min... Minst sagt!


BAUHAUS

När man renoverar kök/badrum - eller ja igentligen vilket utrymme som helst i huset, så får man automatiskt räkna med en hel del vändor till alternativa byggvaruhus.
Vi föredrar Bauhaus över ByggMax och väljer oftast att göra våra inköp i deras kakelhall.

I Lördags var vi där för att välja ut kakel till köket.


En liten tvist uppstår då jag vill ha en något ljusare färg, men Peter insisterar på en svart/mörkbrun. Tillslut får Peter som han vill, och vi åker hem med 15kvm av det som syns längst till höger på bilden.
Överenskommelsen blir att jag får bestämma över resterade inredning i stället. Mmm, jo vi får väl se hur det blir med det =)
Vilma är med och väljer...


Snabb resume

        DATUM: 2010-11-29 TID: 11:30:23

Hej allihopa, hoppas att ni har haft en strålande helg!


Vi har varit ute i nya huset och donat varje dag, så jag har inte haft möjlighet att skriva. Ett steg i taget, och vårt hem börjar ta form och snart är nya köket klart, jag skall lägga in blider sen.


Idag är det smällkallt och jag skall snart bege mig in till Bålsta för att ta en lunch med syrran. Barnen skall hämtas klockan två så vi passar på innan.

Vilma mår toppen förutom att hon börjar få de övre tänderna, så nätterna är lite jobbiga.

Jag skall lägga in lite bilder i eftermiddag och berätta vad vi sysslat med.


Reklamfilmen...

        DATUM: 2010-11-26 TID: 11:25:56Har själv inte sett den på TV:n som så många av er, men här kommer den i alla fall...


Spöket Laban

        DATUM: 2010-11-24 TID: 22:25:46

Snart är det jul, och finns det någon härligare känsla än att se ett barn öppna en julklapp med förväntan i blicken?!

Vilma har, helt utan påverkan från oss (har försökt få in henne på Lilla Anna) så är hon precis som sin bror, HELT betagen i Spöket Laban.

Det spelar ingen roll om det så bara är en bild på haklappen eller mössan, så fort hon ser den lilla figuren så skall hon pussa och busa med honom =)

spoketlaban.com kan ni gå in och se deras fina nyheter inför julen. Allt ifrån fina babysitters till praktiska badböcker!


Själv har jag valt ut några produkter som jag tror Vilma skulle tycka om att få.
Väggstickers Wallies Spöket Laban NYHET

Laban "stickers" som mn kan sätta på väggen måste jag ha! Vilma skulle bli stört förtjust att vara omgiven av sin favorit =)


Laban Spökeri- och buslåda


För de lite större barnen så har de fått in en rolig spök och bus låda, som garanterar en hel del skratt och spratt i familjen =)Labans bil med fart


Söööt!!!Fleeceoverall Spöket Laban Blå


Vilma är helt utan overall för tillfället, och jag har länge gått och tittat på den här nu!
Spöket Laban – Bullar & Bång DVD

Spöket Laban filmen som gick på bio förra året. Roligt för hela familjen, även för de minsta =)

Badlakan Lilla Anna

Det här badlakanet kommer från Klippans Linnväveri och för en liten badtjej som Vilma så får den en säker plats i julklappslistan.
Jag blev så glad när jag såg böckerna nedan, speciellt den första. Vilma ÄLSKAR att läsa, allra mest "flik" böcker så den MÅSTE jag köpa. Frågan är bara om hon skall få den i julklapp eller i ettårs present ?"Var är?" sa Lilla Anna

Badbok med Laban
BadbokPeka med Tummen

Pekbok

Oj oj oj vad mycket fint.


Föresten! Glöm inte att du får 15 % rabatt om du handlar från Victors sida och anger hans namn vid betalning.


Funeral blues av W.H Auden

        DATUM: 2010-11-24 TID: 20:39:41

Vi var på sorge möte igår och samtalade om det som hände för drygt två år sedan. Det som välte våra liv upp och ned och som för alltid satte djupa ärr i våra hjärtan.

Det var tungt att sitta där och berätta, trots att orden kommit ur min mun hundratals gånger. Tungt att ens andas, tungt att bara vara där...

Tårar som brände bakom mina ögonlock och den välkända klumpen som byggdes upp i halsen. Inte gråta, inte gråta....
Sekunderna senare grät jag, trots stora försök att låta bli... Jag grät över smärtan, minnena och allt som kom upp igen. Jag grät över honom...


Vi talade om den underliga tanke som vi alla hade slagits av, tiden efter dödsögonblicket.  Tanken om varför världen fortsatte att röra på sig och fungera som vanligt, när våra liv nu var över.
Varför fortsatte personalen på avdelningen att ge medeciner och behandla de andra? Victor var ju död! Varför svarade de i telefonerna som ringde ja varför bara satt inte alla där?
Bilar passerade utanför, människor gick på gatan och fåglarna sjöng i det fina vårvädret.
HUR kunde världen fortfarande vara så vacker ???


Dikten nedan säger de ord som man så starkt känner i sorgens mörker. Den är översatt på svenska, men fin ändå...

(Funeral blues)


Stanna alla klockor, stäng av din telefon,
tysta hunden med ett ben där den gläfser i vrån,
täck över pianot och låt kistan bäras ut
till de sörjandes tårar och trummans förstämda salut.

Må flygplanens klagan betyga vår nöd
där de ristar sitt budskap i skyn: “Han är Död”,
klä duvorna i kräppkragar på städernas torg,
låt polisen bära svarta handskar av sorg.

Han var mitt norr, mitt söder, mitt väst och öst,
min arbetsvecka och min söndagströst,
min dag, min afton, mitt tal, min sång;
jag visste inte att kärleken skulle ta slut en gång.

Stjärnorna behövs inte; blås ut varenda en.
Montera ner molnen och ta isär solen sen,
sopa ren skogen och töm haven på deras innehåll;
ty från och med nu spelar ingenting mer någon roll.


Aaaajjjj!!!!!

        DATUM: 2010-11-22 TID: 17:44:40
Har råkat ut för någonting otrevligt... Något mycket smärtsamt, irriterande, samt opraktiskt.


Igår satt jag , Vilma, Linnea och Thea ute i nya huset och fikade. Vi skojade och pratade om lite olika saker och sade skämtsamt till Vilma.
- Vilma, hur gör man när man är arg ?!! 
Vi demostrerade för den lilla damen hur man knyter sina nävar och spänner HELA kroppen så mycket man kan, för att avge ett rasande uttryck.  

Vilma tyckte detta var mycket roligt och härmade oss glatt.  Ni skulle sett hennes min när hon med sina små händer satt och spände både nävar och ansikte, bet ihop käkarna och avgedde ett dämpat "Ggghhh"


I alla fall, till saken...

Peter och hans mamma, Gerd, var på IKEA för en snabb visit och när de anlände tillbaka till huset så ville jag visa honom vad Vilma hade lärt sig.

- Vet du hur Vilma gör när man säger " Hur gör man när man är arg " ????? Jo, såhär!!

Med Vilma som väger runt 10 kg, tryggt i min famn, knöt jag mina händer och tog i för allt jag var värd och spände varenda muskel i kroppen. Helt plötsligt kände jag en skarp smärta i övre delen av ryggen, som strålade uppåt mot nacken.
- Ajj!!! skrek jag och höll Vilma framför mig. Ta henne!!! Jag har knäckt nacken!!!

Sekunderna efter bekräftades vad jag trott då en knivskarp smärta, ilade genom ryggen om jag alls rörde nacken eller axlarna.
Barnen tyckte att det var hysteriskt roligt att jag vandrade omkring som en stelopererad robot, och tjöt av skratt när jag försökte sätta ner Vilma på golvet, hämta kaffe eller placera mig vid en sån enkel sak som en stol.

Jo, och situationen var kanske lite rolig sådär i början, och jag tänkte väl inte mer på det när jag för natten gick och lade mig bredvid Peter.
Det var dock inte lika roligt när jag vaknade på morgonen, med en sådan jävulusisk värk, när jag vid första ansatsen försökte lyfta huvudet från kudden.
Mitt möte som jag skulle ha klockan nio i Enköping, kändes för tillfället väldigt långt bort.

Trots den skarapa smärtan, så lyckades jag på något sätt få på mig kläder, borsta igenom - ja, ialla fall halva håret, samt slänga i mig lite frukost.
Att bära på Vilma var bara att glömma, så det var tur att farmor fanns på plats och skötte den saken.

Det var en helt annan femma när jag en timme senare skulle slänga mig i bilen och åka. Jo, för ni kan ju tänka er den ganska obekväma och rent ut sagt farliga uppgiften att köra bil samtidigt som man tampas med det faktum att man knappt kan vrida på huvudet eller ännu mindre titta bakåt!!
Tårarna brände bakom ögonlocken när jag med stor försiktighet började rulla ut från gatan. Jag var dock sen, så jag kunde inte ta det fullt så lungt som jag kanske hade önskat.

Varje växling, ratt-tag och korsning var rena mardrömmar och jag vet knappt hur det gick till när jag svängde in på gatan där mitt viktiga möte skulle hålla till.
Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag även upptäckte att det bara fanns parkeringsfickor längs långsidan av vägen. Alltså betydande: Jag måste fickparkera!

Hur i självaste Faaan skulle jag klara av att backa in i en trång parkeringsficka, när jag inte ens kunde titta ner i min egen handväska !!???
Vrida på huvudet var ju bara att glömma, och mina sidospeglar var både sneda och skitiga. Faaan, jag var ju redan sen!!!

När jag satt där i bilen och spanade efter en extra stor lucka att åka in i, så uppenbarade sig ett mirakel - mitt framför mina ögon.
En bil körde som på beställning ut lite längre fram, och skapade ett sådant stort hål som gjorde att det räckte att jag snabbt och enkelt köra in åt sidan, utan att varken behöva backa eller lirka med något.
Dagen och situationen var räddad!

Visserligen så kom jag knappt ur sätet när jag väl var framme och såg nog ut som en tillräckligt invalid människa att jag med säkerhet hade kunnat stått på handikapp platsen, utan några invändningar - Men ändå! =)

Jag lyckades plåga mig igenom mötet med god min och kunde 40 minuter senare bege mig hemåt. Samma visa och procedur som innan, men med ändå lite mer skärande smärta.
Härligt det här med nackskott!!!!Just nu sitter jag vid bordet med en värmande vetekudde om halsen, inmasserat tigerbalsam i huden samt fullproppad med Voltaren. (Så mycket som man nu får proppa i sig)
Vilma är lite purken och undrar varför mamma inte kyfter upp henne lika ofta som hon brukar och varför hon skriker "Ajjj" så fort hon skall busa och dra mamma i läppen eller håret.

Konstigt det där med mammor, tänker hon. Kanske skall byta ut min... Hon verkar ha blivit lite sliten.
Hur gör man när man är arg ???!!


Fix och trix

        DATUM: 2010-11-20 TID: 09:24:25

I mitt senaste inlägg så skrev jag ju om att jag skulle på ett möte inne i stan, och gjorde lite förberedelser inför ett jobb som skulle utföras på Torsdagen. Jag hade nämligen ansvar för fikabordet samt alla ätbara ting vid en reklamfilmsinspelning för Intersport.
Halva Onsdagen gick ut på att resa fram och tillbaka till Gärdet, och den andra halvan på att handla en massa gott till 25 pers. Själva inspelningsdagen gick kanon bra, trots att jag klev upp kl 4!!, var på plats halv 7 samt hade allting klart vid halv 8 då alla människor började anlända med kurrande frukostskrikande magar. 

Hade lite prestationsångest över att allt skulle läggas upp och presenteras på så snyggt sätt som möjligt, men jag är jätte stolt över mig själv och kan påstå att jag klarade det galant!! 

Efter frukosten så serverade jag fruktbuffè med lite tilltugg i form av nötter, grissini, olika 
juicer osv + kaffe och te så klart.
Efter lunchen så proppade jag bordet fullt av bullar och kakor från ett lokalt bageri och efter att det fick stå framme en stund så avlutades dagen med exotiska melonspett, kex och mjukost, chokladfrossa samt en heldel blandgodis =) 


Det var faktiskt skoj att ha uppgiften att göra små konstverk av allt, ja ungefär som att måla på en duk, fast med mat =)Väl hemma igen vid sju på kvällen så var jag HELT slut i ryggen. Vi plockade upp Peters mamma i Sundbyberg på vägen hem samt Vilma i Kungsängen hos Josse.  Någon timme senare så anlände barnen också.... Resten av helgen skall spenderas i nya huset, där övervåningen skall börja inredas, samtidigt som Peter fixar det sista i köket. Kl tre idag kommer Sandra förbi och då skall vi arbeta på vårat projekt som vi har, och det lär ta tid... 
Berättar som sagt mer om det senare!Hoppas att ni har en lika toppen helg som jag, och så hörs vi sanrt igen!!!

Kallt kallt

        DATUM: 2010-11-17 TID: 09:19:36
Vaknar upp, och det är iskallt i huset. Peter och barnen håller på att göra sig i ordning i köket, Vilma har vaknat och jag ligger stilla en stund och lyssnar.

Dörren till vårt rum måste ha varit stängd under natten, för kylan som råder i det lilla rummet är inte nådig. Brrr...


När Peter och barnen har åkt till skola och jobb, så kliver jag och Vilma upp. I köket är det varmt, för Peter har tänt en brasa.
Temperaturen ute ligger på -5 och det går en iskall ilning längs ryggen när jag tänker på att bege mig ut idag.


Jag måste åka in till sthlm och ta mig till Dramatiska institutet på Gärdet runt ett tiden. Har ett möte angående ett jobb som jag har på en reklamfilmsinspelning i morgon.
Hoppas att det inte är alltför långt att gå från Karlaplans tunnelbanestation =)


I natt skall Vilma sova över hos moster Josse, då jag kommer att vara borta från morogn till kväll under Torsdagen.
Jag har packat en liten väska med små kläder och lagt ner lite extra fina, för hon skall nämligen på date! Jo, rå, Vilma skall träffa en liten pojke i hennes ålder tillsammans med moster och pojkens mamma, och tydligen är han lite rockig av sig.
Hittade en liten jeansklänning nere i källaren som skulle passa fint med hennes Beatles tröja hon har.Nej nu måste jag skynda mig på, för Laban skall få en promenad innan vi sticker, och jag vet själv hur stressad jag blir om jag blir sen.

Ha en bra dag i kylan!!!!


Kram

Mama galan

        DATUM: 2010-11-15 TID: 17:52:03

Helt slut efter en hektsik med rolig helg.


Igår var vi på den årliga glammiga mama galan.

Anna och Tony med vännen Irenè kom och hämtade upp oss hos pappa och Giselle som kvällen till ära skulle sitta barnvakt åt Vilma.
För att vi sedan skulle slippa väcka upp henne vid 11 tiden när vi skulle komma hem, så förberedde vi oss att sova över till dagen efter.

Anna och Tony, som hade rest något längre fick ett rum på Berns, så det var dit vi anlände först, för att gemensamt göra oss i ordning samt skåla i lite vin.
Ni vet säkert att det tyvärr inte var Anna som vann årets Hjälte Mama, men vad fasen gör det när hon är en sann hjälte i alla fall!!!!
Vid fyra började minglet med champange, vin och smarrig mat i form av lax tallrik. Det var så smockfullt med folk att det var svårt att röra sig där inne , men det funkade tack vare att rummet mestadels bestod av smidiga kvinnor =)
Klockan 6 gick hela samlingen över till Kina teatern där det var dags för prisutdelning samt modevisning. När showen var slut så gick vi till Berns restaurang och beställde in lite gott. Jag och Irenè tog det rätta, vilket var en enorm choklad fondoue men en massa exotiska frukter. 
De andra tråkmånsarna åt revbensspjäll. =)


Efter Taxi och tågresan hem så mådde jag illa och hade sprängande huvudvärk, så jag var glad över beslutet att sova över. Vilma vaknade till precis när vi skulle bära över henne till vår säng, så vi hann mysa en stund innan vi somnade... Lilla gos unge!!Nedan följer lite bilder från kvällen. Dock inte så mycket på prisutdelningen och modevisningen, för de kan ni hitta på så många andra ställen =)

 Twinkle twinkle, little star.....

        DATUM: 2010-11-12 TID: 23:50:35


I morse vaknade jag av att jag grät. Ja hela kudden var våt av tårar och det kalla tyget var klibbande vått mot min kind när jag lyfte på huvudet för att vända på den.

En molande värk i bröstet låg länge kvar medans jag med klarvaken blick låg och stirrade upp i mörkret. Kom inte ens ihåg vad jag hade drömt om, men jag vet att Victor var med, och det brukar räcka för att hjärtat skall brista och att de emotionella dammarna öppnar sig.


Vid lunch satte jag på TV:n för att se på vädret, och på 4:an spelades det upp en låt till en reklamfilm. Det var en vacker verision av Twinkle, Twinkle little star (Blinka lilla stjärna) och jag som alltid varit svag för ordens innebörd, blev alldeles tagen.
Jag höll Vilma tätt tätt intill mig, och så dansade vi sakta och stillsamt omrking till den vackra melodin, och hon lutade sitt lilla huvud mot min axel och vi bara njöt. Om jag hade kunnat stanna tiden där, just då - så hade jag aldrig velat lämna rummet och allt det vackra, men som alla vet så är ju reklamer rätt korta - och vips! Så var ögonblicket över.


Är visst lite emotionell för tillfället, men det är också skönt att vara ibland. Att få känna, sakna, älska och gråta. För vad vore vi utan våra känslor???

Inte mycket, den saken är säker...

Redan jul i vårat hus...

        DATUM: 2010-11-11 TID: 18:21:42
Två blogg fria dagar igen...
Har haft fullspäckat med huset, Vilma, och alla mina små projekt som jag jobbar på.


Känner att nu längtar jag till julen. Så fort December månad infinner sig så skall jag börja pynta med mysiga saker, dricka varm choklad på kvällarna och baka så att hela huset luktar gott.

En slags ro har infunnit sig inom mig och jag njuter av det vita som lyser upp omgivningarna och dämpar det mörka.
Allt i Hemmet, Sköna hem och alla andra heminredningsmagasin, fullkomligt svämmar över med med juliga, recept, vintriga inredningar och tips på rimm, glögg samt hemmagjorda pyssel.  De lockar mig att läsa och är som magneter som jag dras till, och även gamla tidningsskrifter från tidigare år dammas av och skummas igenom.

Men det här är inget extraordinärt som jag går igenom, nej detta infinner sig varje år vid den här tidpunkten. Jag planerar, funderar och det kliar i fingrarna av allt som jag VILL göra.
Vet dock av tidigare erfarenheter att blott 30% av alla planerade jul inköp och projekt faktiskt blir av - resten glöms bort eller hinns inte med. Pengarna räcker oftast inte till heller.... =)

Har som mål att försöka hitta så många billiga och hemmagjorda lösningar i år, så att blånboken inte skriker av tomhet och hunger dagarna innan julafton.
Den här underbara Saffranssabayonnen är i alla fall ett säkert kort på mitt julbord. MUMS!!
Sabayonne
8 ekologiska ägg
2 dl strösocker
2 kuvert saffran, 1 g
3 dl chablis, vin

Mandelbiskvier

250 g mandelmassa
1 bittermandel
1,5 dl strösocker
2 ekologiska äggvitor
25 g mandelspån


Gör så här: Sabayonne
1. Separera äggulorna från vitan (spara 2 äggvitor separat, till mandelbiskvierna).
2. Häll gulor, strösocker, saffran och vin i en värmetålig skål.
3. Ställ skålen i vattenbad (i en kastrull med kokande vatten).
4. Vispa kraftigt tills krämen tjocknat och det blir spår av vispen.
5. Ta försiktigt upp skålen från kastrullen och vispa tills krämen svalnat något.

Mandelbiskvier
Sätt ugnen på 150 grader.
1. Riv mandelmassan.
2. Riv bittermandeln fint och blanda med mandelmassa, strösocker och äggvitor.
3. Spritsa ut 20 rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
4. Strö lite mandelspån på varje rundel.
5. Grädda biskvi­bottnarna tills de är gyllene, cirka 13 minuter.
Servering: Lägg 2–3 mandelbiskvier (per portion) i ett glas. Häll över lite saffranssabayonne och toppa med fikon i klyftor och färska bär.Era röster räknas!

        DATUM: 2010-11-08 TID: 21:14:46
Innan jag hoppar i säng vill jag bara påminna om att det är sista dagen idag att rösta på världens bästa Anna!!

Så gå in på mama.nu och ge DIN röst så att vi kan uppmärksamma barncancerkampen åter igen!Artikel

        DATUM: 2010-11-08 TID: 18:26:24

Idag har jag och Vilma varit iväg på besök hos Nina och hennes lilla Samuel. Vi gick en lååång promenad i det underbara men kalla vädret - och gick sedan in för kaffe och lek.

Måste säga att det är så underbart att vara mamma igen, och bara få ägna min tid åt enkla men viktiga vardagliga ting, som så många tar för givet.
Jag känner mig, trots min stora sorg - uppriktigt priviliglerad att få vara med om denna ynnest igen och jag hoppas så innerligt att få behålla den känslan för evigt...


I en ny artikel i mama, så säger jag åter några ord om detta och talar om min stora kärlek till Vilma...                                           Vilma har räddat familjen från att gå under...

Min stora kärlek...=)


Födelsedag och ljushav

        DATUM: 2010-11-07 TID: 20:09:40

Åter en fullspäckad helg.

Peter fyllde 36 i går, så det blev middag hos pappa och Giselle, tårta och sedan ljuständning på graven.


Allt var så vackert i mörkret och än en gång var vi samlade i ett hav av ljus, stilla ståendes med minnnen från förr.

Jag lägger upp ett par bilder och låter dem tala för sig själv...

Idag har vi spenderat eftermiddagen i nya huset och rivit ner det gamla köket. Så fort de nya väggarna är färdiga med spånskivor så skall de nya stommarna dit. Sakta men säkert kommer vårt nya hem att ta form, och det är såå spännande =)


Köks demolering pågår =)


Höst sliten men, busy busy =)

        DATUM: 2010-11-05 TID: 10:49:22
November månad och naturen utanför förbereder sig för en lång vila.

I bland känns det som att min kropp gör just detsamma och både hår samt hy blir glanslös och intager en grå nyans.


Mycket händer dock för oss i November månad. Mama galan är ju den 14;de, jag skall jobba på en reklamfilmsinspelning den 28;de samt det roligaste av allt! Huset skall fixas och det nya köket skall in!
Även mitt projekt som jag har startat kommer att ta mycket tid, men det berättar jag mer om senare...=)


Vi var förbi huset igår och måttade stommar och luckor, så idag skall vi till IKEA och inhandla det mesta. Spännande!! Det är ju det här som är roligaste av allt, planering och val !!


Nu skall jag och Vilma bege oss upp till stallet och möta Kattis. Helix skall göra böjprov efter en längre tids hälta, och vi hoppas att vilan + mediciner har hjälpt.
Inspelningsdagen...

        DATUM: 2010-11-03 TID: 20:22:37

Efter att ha tagit tåget in kl tio så mötte vi upp Fabian på stationen som stod och väntade med en skylt med mitt namn på.

Vi packar in vagn + alla väskor och beger oss av till filmstudion som ligger ca 20 min bort.
Det pratas glatt i bilen om allt mellan himmel och jord, och rätt som det är - så har vi anlänt.

Ett helt gäng med människor kommer och välkommnar oss vid entrèn, både välkända och okända ansikten som utmanar mitt minne till att komma på "var" och "när " jag träffat dem.

Vi är tidiga och det är inte så många som har hunnit anlända. Runtomkring i foajen, sitter enstaka föräldrar med barn och tittar sig nervöst omkring. Ingen samtalar direkt med varandra, utan alla håller sig på sin kant.

Vi hänger av oss jackorna, häller upp varsin kopp kaffe och slår oss sedan ned i soffan. Vilma är på strålande humör och busar omkring som en tok. Det är med viss möda som vi lyckas hålla henne från att kasta sig handlöst ner i golvet och från att ständigt rycka mig i håret.

Efter ett tag droppar det in mer folk och vi hälsar vänligt på varandra. Alla sitter eller har suttit i samma båt, och i stället för att säga fraser som "Hej, hur mår du" eller "Hej, vart kommer ni ifrån" så lyder samtalen "Hej, vad har ert barn för diagnos" eller "Vilket sjukhus låg ni inne på?".

Vi möter super trevliga mammor och pappor som liksom vi tampats med samma helvete, och som lever med den stora skräcken att förlora sina barn.
99% av samtalen handlar om cancer och det är det som är dagen största focus.                                 

                                

       Fanny har haft ALL och är idag färdigbehandlad och mår bra. Här myser hon och Vilma i soffan.

Dagen inleds med en lååång väntan på att gruppen som är inne före oss skall bli klara med filmning samt fotografering.
Det hinner bli lunch som avnjuts på våningen ovanför och ännu mer väntan innan det kl 15.00 är dags för smink och provning av kläder.
Vår stylist har valt ut en underbart vacker ljusgrå kofta från ACNE, samt ett par lila byxor i lite "baggy" stil. Jag älskar tröjan men blir jätte osäker på byxorna då jag tycker att hela paketet får mig att se lite...Hur skall jag uttrycka mig... Säckig ut... 

Byxorna hänger så långt ner att mitt skrev tycks vara förflyttat någonstans mellan knäna.
- Det skall vara så, antyder stylisten och ler, och jag lyckas krysta fram ett tyst "Jag vet" medans jag vrider mig av och an framför spegeln. 
Jag försöker verkligen att se det snygga i outfiten, men det enda som blicken drar sig mot är mitt pösiga, hängiga underrede samt tajta ben.

-Det är mycket viktigt att du är bekväm i det du har på dig, påpekar hon bestämt - och jag håller fullständigt med.
- Funkar det inte med vanliga jeans till? frågar jag försiktigt och håller fram mina blekta, urtvättade byxor med hål i sidan.
Bara blicken jag får säger allt, och jag skäms som en hund... "Jeans??!! HUR kan hon ens föreslå något sånt ?!! AMATÖR!! fullständigt skriker hennes ögon, och jag lommar skamligt därifrån. 
Vi beslutar till sist att jag skall försöka vänja mig med idèn på de skrevhängiga byxorna, men om jag absolut sedan känner att det är fel så använder vi jeansen.

Jag blir inskickad till sminket där jag och kvinnan som lägger maken har ett långt och trevligt samtal om jobb, karriär samt utlandsresor.
Mitt i allt prat så ligger de största tankarna kring dagens tunga uppgift och pyr, och det är med nöde och näppe som jag - utan att verka otrevlig, lyckas hålla mig kvar i samtalet...

För trots all ytlig uppmärksamhet runtomkring klädesval, smink, hår och fåfänga, så fullständigt darrar luften av den grundande tanke, som fört oss alla dit idag.
Ämnet kan vi inte smita ifrån, trots alla försök till mentala skenmanövrar.

Ämnet är kampen mot Barncancer, och uppgiften samt det svåra har precis börjat.


                               
                         
                                                                       Vilma käkar lunch...
Det börjas med stillbildsfotografering, och allt går smidigt. Allt som allt så tar det inte mer än 30 minuter att få de perfekta bilderna.
Värre är det med filmningen som inte bara bjuder på SUPER HETA scenlampor i hundratals, utan som dessutom innefattar både bild och LJUD!!
Ja, ni läste rätt. 20 minuter innan vi skall in i studion så får jag reda på att jag även skall säga en mening. Visserligen inget avancerat utan bara "Var med och kämpa för livet! Du också...  - Men ändå!
Det är svårt nog att stå där i 50 graders värme, med all uppmärksahet riktiat på DIG, och dessutom försöka vara stadig på rösten, säga orden på rätt sätt, vid exakta tidpunkter. 
Ljudteknikern konstaterade för mig att jag vid de första tagningarna hade en vilopuls på 160!!! Liite smått nervös kanske??
Inombords visste jag ju varför jag reagerade så här, för det tog oerhört mycket kraft bara av att stå där, bakom min tomma stol och ta in verkligheten.

Det blir både klädbyten, omtejpning av mikrofoner samt ca 30 pauser för luftning av föräldrar och barn mellan tagningarna.  Tack vare mycket stödjande ord, ett underbart team och en förstående skara människor så sätter vi tillslut både, bild, ord samt taiming mellan mina ord och barnen perfekt!

Kvällen slutar med närbildstagningar på mig, när jag skall säga min mening - och som tur är så blir de nöjda efter bara två försök, så vid halv sju så kan vi ge oss själva stora aplåder och börja packa ihop.

Till min stora glädje så får vi behålla de kläder som vi hade haft på oss som tack, så jag blir två ACNE tröjor rikare på kuppen!! Tjoho!


                                 

                                  

                                 

                                                                        Mätning inför closeup

                                 Vilken dag det blev tillslut och vilka fantastiska människor som jobbar med det här... Otroligt!

Ett STORT tack till Barncancerfonden för ert jobb och för en tuff men viktig dag, all underbar personal, samt till Fabian som skjutsade hem oss HELA vägen till Bålsta, så vi slapp ta tåget!


Morgonstund har guld i mun...

        DATUM: 2010-11-02 TID: 07:40:13
Hej allihopa och godmorgon!

Måste våga påstå att jag är skapligt trött idag. Spenderade större delen av dagen på banken igår och genomförde affären på nya huset.
Det blev många, många papper, genomgång av lån, kontoöverföringar och handskakningar. Men nu är det klart !!! Huset är vårt och när som hellst vi önskar, så kan vi flytta in!

Nu kommer vi ju inte att göra det förens i början på December, men ändå - tanken är skön att OM vi vill, så går det!


Det blev oxfilè med potatisgratäng till middag och vi skålade i något som det också blev premiär för i år ...  Nämligen Julmust!!! =)
Jag och Gammo skall ta ta tåget in till centralen kl nio, bege oss ut till taxibilarna och leta efter en skylt med mitt namn på.
Sedan beger vi oss av till filmstudion.
Skall ta många bilder och lägga upp sen, för nu är kameran äntligen laddad för första gången på väldigt länge. Runt 18.00 så beräknas allting vara klart, så det blir en lååång dag... Hoppas bara att Gammo och Vilma orkar vara på gott humör, men det tror jag=)


Ha en bra dag så hörs vi senare !!!
Gammo och Vilma har morgonmys