Rea

        DATUM: 2010-08-31 TID: 14:59:12
Passa på!!!!

spoketlaban.com så har de just nu 70% rea på utvalda artiklar. Allt från kläder till leksaker, filtar och spel.

Var inne och kikade nyss och hittade det här häftiga tältet som skall föreställa slottet Gomorronsol. Halva priset - alltså 199 kr kostar det, så jag skall nog köpa ett sånt till Vilma som hon skall få på julafton.

Tydligen så är det utan pinnar och fäller upp sig självt och det är ju kanon om man snabbt bviil flytta undan det i garderoben =) - Laban Lektält Slottet Gomorronsol REA 50 %Var dessutom inne på Lindex idag och handlade följande till Vilma..
En ur söt klänning


Pyjamas samt ett par vinter "uggis" med en snöstjärna på. Det blev även ett par strumpbyxor med hjärtan, men de är inte med på bild.I
helgen har det varit storröjning i huset och på tomten inför visningarna. En hade vi i Söndags och den andra är i kväll kl 18.00.Morfar var på besök och gosade med Vilma en stund.


... lite gos med pappa hann man också med =)Nu är det dags för promenad i solskenet. Måste passa på då hösten är här och soltimmarna få.

Se you!

Suck...

        DATUM: 2010-08-30 TID: 18:22:27
Ringde läkaren i morse, både angående mig och Vilma.

Svaret och åtgärden på Vilmas hosta blev att avvakta, och om feber dyker upp så skall vi ringa igen. Hon var tydligen inte tillräckligt sjuk för att få slippa hosta =)


Telefon samtalet angående mig var ungefär lika meningslöst. Jag hade tydligen ringt en halvtimme för sent på morgonen och missat alla akut tider, så jag måste ringa kl 8 i morgon igen.
Skulle jag inte stå ut en sömnlös natt till så kunde jag alltid ringa sjukvårdsupplysningen och låta dem boka in mig i Enköping i stället.
Men glöm det! Aldrig att jag sätter mig där igen, speciellt inte med en bebis. Fyy vad lång tid man får vänta + att man aldrig får ordentlig hjälp i alla fall.
Nej åker jag dit kommer jag bergis hem med medecin mot analklåda eller nåt...

Suck...

        DATUM: 2010-08-30 TID: 18:22:18
Ringde läkaren i morse, både angående mig och Vilma.

Svaret och åtgärden på Vilmas hosta blev att avvakta, och om feber dyker upp så skall vi ringa igen. Hon var tydligen inte tillräckligt sjuk för att få slippa hosta =)


Telefon samtalet angående mig var ungefär lika meningslöst. Jag hade tydligen ringt en halvtimme för sent på morgonen och missat alla akut tider, så jag måste ringa kl 8 i morgon igen.
Skulle jag inte stå ut en sömnlös natt till så kunde jag alltid ringa sjukvårdsupplysningen och låta dem boka in mig i Enköping i stället.
Men glöm det! Aldrig att jag sätter mig där igen, speciellt inte med en bebis. Fyy vad lång tid man får vänta + att man aldrig får ordentlig hjälp i alla fall.
Nej åker jag dit kommer jag bergis hem med medecin mot analklåda eller nåt...

Nu är även Vilma drabbad...

        DATUM: 2010-08-27 TID: 23:14:01
Lilla Vilma har drabbats av samma jävla hosta nu, och har jättre svårt att somna.
Har suttit uppe en evighet i kväll och sjungit, duttat, tröstat och gungat, men inget tycks hjälpa. Till slut somnade hon mot mitt bröst, men endast på grund av utmattning.

Har glömt hur ont det gör i hjärtat att höra sin lilla må dåligt och ha det svårt. Trots att detta bara är en bagatell i jämförelse mot allt annat så bubblar gamla minnen om vakande nätter och slemmiga lungor till liv, och jag följer varje rossligt andetag med knuten mage och observerar varje rörelse hon gör.
Bara detta inte blir till lunginflamation nu, men eftersom att hostattackerna inte är så täta så tror jag vi klarar oss från det.


Har ju berättat tidigare att Victor drabbades av krupp när han var ca tre månader och fy vad hemskt det var... Usch... Nej inget sånt tack!


Själv så har min hosta bara blivit värre, och jag låter hemskt hela nätterna och väcker alla i huset. Och nu är det Lördag, så att ringa till någon läkare för att få ut hostmedecin, det är ingen idè. Får stå ut till på Måndag.
Tack för era tips, by the way =)
Har föresten sett alldeles för många katastroffilmer om zombies, utpålånade städer och virusatacker - och det är säkert en epedemi som regeringen råkat skapa, så då behövs ingen doktor på Måndag... Det är luuungt... =)

Skämt och sido, såg faktiskt en film som handlade om just det i går som hette The Carriers. I den filmen så hade det brutit ut ett virus som nästan utplånat varenda människa. Viruset var luftburet, så det gällde att hålla sig i från de smittade om man ville överleva.
Handlingen utspelade sig omkring 4 stycken huvudpersoner som överlevt och nu var på väg till en tillflyktsort vid havet dit de trodde smittan ännu inte nått. Ganska mycket handling kring hur långt människan är beredd att gå och hur lätt vi kan förvandlas till kallblodiga mördare, bara för att själva överleva.
En sämre men inte lika tung verision av fantastiska The Road, för er som inte gillade den...

En helt OK Söndagsrulle som jag ger 2½ av 5 möjliga. Lite segt slut men annars bra...Höst kläder

        DATUM: 2010-08-26 TID: 19:22:44

Vilma har blivit så stor att jag nu tvingats byta ut mestadelen av hennes garderob och satt de utväxta plaggen i kartonger nere i källaren.

Nyfödd - strl 50 och  strl 56-62 är allting sorterat i. Sorgligt på ett sätt, att veta att hon aldrig mer kommer att ha på sig dem... =(

Var inne på H&M s hemsida och kikade runt på lite höstplagg och guuud vad fina kläder de har i barn kollektionen.

Så fort jag får in lite pengar så skall jag förnya Vilmas garderob med jackor, mössor, koftor och gud vet allt...

Kika in nedan så får ni se några urval.


                            

                                      
                                               

                                 Allså ursäkta mig, men hur ur gulligt är inte dessa set ? Kolla mössan =)!!!!
Tänkte även beställa en ny Laban filt från spoketlaban.com. Victor hade en filt därifrån som var hans favorit, men den fick han ha med sig i kistan omlindad om sig.

Vill nu att Vilma skall ha en likadan när kylan tränger på. Kom dock inte ihåg exakt vilken filt det var, men den var i fleece, var ganska stor och hade en blå och en vit sida.


                                 Laban Fleecefilt Baby


Vad mysko....

        DATUM: 2010-08-25 TID: 23:38:07

På riktigt, fick precis veta något skit konstigt...


Ta en anka, vilken som hellst och placera den i ett eko vänligt rum . När ankan sedan skall göra ett läte ifrån sig, alltså kvacka - så ekar det inte !!!
En ankas kvackande ekar inte, men ingen vet varför ??!


Det är ett jädra helvete - ursäkta språket - att jag fick reda på det här, för nu MÅSTE jag testa!! Är det någon som har en anka att låna ut för vi har värdens bästa rum som det ekar i just nu "nyrenoverat och tomt".

Kan ju inte vara så svårt att slänga in en näbb där och prova.


Hmmm, detta måste undersökas närmare....


Dendrofobi

        DATUM: 2010-08-24 TID: 22:22:34

Det finns över 500 namngivna fobier. En av de mer sällsynta är dendrofobin där man är rädd för träd.

Fy fan vad jobbig alltså... Jag undrar vad det läskiga är med fobin...

Är det att man är rädd för själva stammen eller för de knotiga grenarna??
Kanske är det hela paketet... Att man tror att man skall gå vilse bland dem, att trädet skall fällas över en eller att de plötsligt skall få liv och med tjocka rötter och sylvassa blad jagar dig till de slutligen lägger in dödsstöten och mosar dig likt en liten insekt.


Om jag vore den här hästen så skulle jag nog kanske utveckla dendofrobi


Host host

        DATUM: 2010-08-24 TID: 22:05:12
Host, host.. Host...

Har drabbats av en jävulusisk hosta som jag dragits med i tre dagar nu... Det ger sig inte hur mycket hostmedecin och te jag än häller i mig och jag blir gaaaalen att inte kunna sova.
Det värsta är ju att jag väcker Vilma också.

Har inte feber eller något, men ingenting tycks hjälpa. Är det någon osm har någon bra huskur eller något bra tips för att bli av med ret/slem hosta så skriv gärna!!Tappade föresten min mobil i asfalten igår och lyckades krossa HELA displayen!! Så nu går jag runt med en lånad, jätte krånglig skit mobil som jag inte fattar något av, och alla bilder som jag tagit på min andra är helt omöjliga att få tag på tills jag lämnat in den.

Ah, vad skönt det är med lite härliga vardagliga strunt problem =)

Oj oj oj, ingen tid

        DATUM: 2010-08-24 TID: 00:11:59

Sen kväll igen. Tycks aldrig lyckas med att lägga mig i tid trots svidande ögon och trött kropp.

Har precis sett klart The Wolf Man med Benicio Del Toro. Den var helt OK, men ingen jätte höjdare direkt. Peter ligger bredvid mig i soffan och sover, vilket är en standard här i huset och våra filmkvällar slutar alltid så =)

På Söndag är det visning, och vi har hur mycket som hellst att fixa innan dess, så därför har bloggandet fått lida. Vet att  många undrar om vi verkligen har bestämt oss för att flytta, och svaret är att inget är helt 100%, men att vi får se hur det går.  Har börjat fundera mycket på jobb på senaste tiden också… Vet inte riktigt vart jag kommer att hamna om jag skall vara ärlig. Det finns så mycket som jag skulle vilja syssla med och utan att säga för mycket så har jag kanske ett projekt på gång, men vi får se vart det leder.

Boken skall ju bli klar också, trots att jag aldrig tycks få tid att sätta mig ner och avsluta den. Blir galen då det inte är så jätte mycket kvar! Får verkligen ta mig i kragen, men det är svårt när vi har barnen varannan vecka och läxor och annat skall skötas. Tycker inte tiden räcker till ens när det bara är jag Peter och Vilma. =)

Någon som vet hur man utökar ett dygn med ca 20 timmar? Hojta till i sånt fall

Nybadad Vilma


Blykepsen på

        DATUM: 2010-08-21 TID: 18:11:43
Alltså, ärligt....


Idag är det Blykepsen på, och den sitter på ORDENTLIGT!

Hamnade hos grannarna på kräftskiva igår, och även om det bjöds på färska nykokta kräftor som man slukade i frisk takt, så är det ju inte direkt dem som jag mår dåligt av idag...

Fy tusan för nubbe alltså. Och fy tusan för Fläder nubbe speciellt, för den är inte alls äcklig och silnker ner ganska smärtfritt vilket resulterar i en aningens för många.


Tack och lov så är mormor här och är barnvakt åt Vilma, så jag har med gott samvete kunnat springa mellan sängen och toan hela dagen =)


Halv tre kom jag hem och har sovit uselt, så jag är jätte trött, men vi hade det i alla fall trevligt och det är huvudsaken. Undrar dock hur Peter kunde bli så jäkla full! Vad hände??
Han försvann någon gång vid ett, vinglandes ut på gatan, och kom inte tillbaka. Hittade honom hemma - sovandes i soffan med kläderna på. Ha ha, jag det är tur att det bara blir någon enstaka fyller resa per år, för fyyy vad hemskt jag MÅÅÅR!!


En viktig tanke...

        DATUM: 2010-08-19 TID: 00:13:03

Telefonen ringer när jag sitter hemma hos Sandra i hennes lägenhet i Sigtuna. Mormor mobil, står det med blinkande text på skärmen när jag lyfter upp mobilen ur handväskan.

Hon är märkbart upprörd och snyftar där i andra ändan av tråden.

Hon berättar stammande varför hon ringer och det dröjer inte länge innan jag förstår vad som fått henne så tagen.Med dagens post hade det nya reklambladet från Barncancerfonden dimpt ner i hennes brevlåda, och när hon vecklat upp den för att läsa på första sidan så såg hon den...

Ett stor grå bakgrund med fyra knallblåa stolar i fokus. Bakom stolarna står tre stycken föräldrar med sina barn sittandes framför. Den tredje stolen är tom, och bakom den står hennes barnbarn...

Jag...

Mormor hade ingen aning, kanske hade jag glömt att berätta om fotningen men det spelar ingen roll, för det kom som en chock för henne och jag förstår varför.
Reklamen med de blå stolarna är tillräckligt gripande för de som inte har någon anknytning till dem, så hur känns det inte då för de som vet, för de som känner och för de som ÄR mitt i allt elände.
Men även om mormor var upprörd eftersom att det kom så plöttsligt, så berättar hon att hon tyckler att bilden är väldigt vacker och värdig.
Värdig och väldigt äkta...Själv kan jag nästan se Victor sitta där på den tomma blåa stolen, med tindrande ögon och med ett busigt leende. Jag kan se hans små händer som lydigt placerats i hans knä och nästan höra knarrandet när han försiktigt byter ställning på sitsen.
I bland så har han vänt huvudet snett bakåt och ser uppåt, rakt på mig med sån kärlek i blicken att jag tappar andan och blir yr. Ja, sådär som han fick mig att känna när han levde...

Min fantasi eller skall jag kanske kalla det längtan, har inga gränser, och det är ofta som den skenar iväg för att jag önskar att komma honom närmre.För visst önskar jag att det inte vore min stol som stod tom, men nu gör den det och det kan ingen ändra på. Jag hoppas dock att denna bildkampanj sätter sig bakom näthinnan på många och får fler att tänka om.


Fyll stolarna Sverige!!Full rulle hela gårdagen =)

        DATUM: 2010-08-17 TID: 21:25:19

Vaknade i morse med en ömmande rygg, stela leder och en sprängande huvudvärk... Anledningen???

Jo, 650 st 15 kg:s gräsrullar har levererats och rullats ut över hela vår tomt. Vi har nu officiellt en grön, mjuk hätlig GRÄSMATTA! Tjoho!!!
Kolla in högen med pallar i bakgrunden. På denna bild så har hjälpen precis anlänt och vi har rullat ut ungefär 60 av 600 kvm.


'Nu har vår tomt sett ut som en leråker alldeles för länge, och skall vi lägga ut huset på försäljning så duger inte en sådan syn när det är dags för visning.

Det är alltid roligt med en stor tomt, men det beror på i vilka syften man talar om. Fy tusan vad jobbigt det är att bära rulle efter rulle med tungt gräs i uppförsbacke alltså =) Ha ha, men tillslut blev vi ett par stycken som körde på och då gick det undan.


Lite välförstänt paus i värmen. Snart kommer mer förstärkning...

Underbara arbetare, flitiga som myror! Öl är ett måste tycker Hasse =)

Vilma är överlycklig och tycker att det är härligt med en mjuk gräsmatta under fötterna. Mysigt...Kvällen bjöd på välbehövligt regn så vi slapp den första bevattningen. Trots att allt inte hann läggas ut, så var det grövsta och stora jobbet utfört till kvällen.


Ett STORT tack till er som masade er hit och hjälpte till, LOVE YOU!

För 730 dagar sedan...

        DATUM: 2010-08-16 TID: 00:35:05

Idag är det exakt två år, på dagen sedan vi åkte in akut med Victor till Akademiska.

Jag minns det som igår... Alla känslor, paniken, rädslan och den slutgiltiga domen. Vårt barn, mitt enda, hade drabbats av cancer.Två är har gått... Två långa år men som suddats ut till en obegriplig suddig massa, utan varken perspektiv om dagar, timmar eller månader.


Hur kunde detta hända oss? Varför? 

Inte Victor!! ... Hur? Varför???

I 730 dagar, så har jag ställt dessa frågor, gång på gång, varje dag, upprepande, letandes efter ett svar som aldrig kommer att ges.
Låt ljusen än en gång brinna lite extra starkt för den starkaste stjärnan i natt, och låt de brinnande lågorna påminna oss om det som hänt, och om de som vi förlorat.


Önskar att du hade fått uppleva en till sommar min älskade... Saknar dig så....


Polis polis potatisgris

        DATUM: 2010-08-15 TID: 09:43:41

Nu är Vilma hemma igen. Peter hämtade henne vid tågstationen kl 17 och det var så härligt att få krama om min lilla flicka.

Det kanske låter barnsligt eller löjligt, men jag saknade henne verkligen, på ett bra sätt.

Ni har alla rätt i atrt det var otroligt skönt att få sova en hel natt, och att kunna ligga kvar på morgonen och dra sig. "lyx"


                     


I dag skall vi åka på vinsing upp mot Västmaland/Dalarna, och det skall bli jätte spännande. Vi skall kolla på två objekt. Ett i Fagersta och ett i Grängersberg.
Vi får se vad vi tycker när vi kommer fram, antingen blir man såld, eller så är det inget för oss =)


Åkte föresten fast av polisen igår kväll när jag var på väg hem från stallet vid nio tiden. De mötte mig precis där jag svänger ut från stallet ut på stora vägen, och sedan följde de efter mig i en evighet kändes det som, tills de tillslut satte på lamporna.
Blev så nervös att jag nästa kissade på mig, Iiihh

Det hade pecis blivit körförbud på den visade det sig, (fick en 2:a sista besiktningen) och det var på dagarna som datumet hade gått ut.
Så nu har jag ingen bil tills problemet är löst, så nästa vecka är jag fast här ute! SUCK!

Inget körkort hade jag med mig heller, eftersom att plånboken låg hemma. Oops

Så onödigt dumt, och 1500 spänn fattigare. Ja ja, är huvudet dumt, så får kroppen lida =)Nej, nu måste jag dra, Vilma skall äta och kläs på innan vi åker, så Bye bye!
 

 


Vilma

        DATUM: 2010-08-13 TID: 20:47:37

I kväll sover Vilma borta för första gången sedan hon föddes. Moster Josse har fått den stora äran att få ha sin syster dotter ett dygn, och hon har varit så spänd hela dagen.
Det känns underligt att huset än en gång står tomt, och jag hör ständigt barnagråt lite svagt i bakgrunden. Men den här gången så är tomheten inte total och jag vet att Vilmas röst bara är ett telefonsamtal bort.

Litar också till 100% på syster min, som är helt underbar med barn =)

Skall passa på att slappna av nu när jag är bebisfri, och Sandra och Ronnie kommer på besök i kväll. Jag ska försöka koppla bort alla krav och bara vara Sofie för en stund. Inga nattliga väckningar med välling och blöjbyten. Tänk! En hel natts sömn! Iihhh!!!

Synd bara att jag saknar henne så =) Men det är härligt att längta, när man vet att man snart ses igen.
VILMA


Ibland undrar jag vart all lycka som Vilma utsrålar varje dag, kommer ifrån?

Hon är nästan glad 95% av sin vakna tid och ger sällan ifrån sig ett gråt som många andra bebisar gör. Victor var likadan, alltid på toppenhumör och bjöd på skratt dagligen.

Det var inte förens tumören hade växt sig så stor, att den började trycka på organen i hans lilla kropp, som han började gråta och visa missnöje alltmer. Men då visste vi inte...
Vi kunde bara undra varför vår glada kille började bli alltmer innåtriktad och ledsen.


Det finns ingen person som kan få mig att glömma bort obehagliga tankar eller som kan lyfta mig så totalt från mörka svackor, som Vilma kan.
Jag är så otroligt tacksam över att hon finns och att hon har hjälpt mig igenom den här svåra tiden, för utan henne så hade jag kanske inte klarat det. 


I morgon blir vår prinsessa 7 månader och hon blir alltmer lik sin bror för varje dag som går! Det är med stor spänning som vi följer hennes utveckling och framsteg, i väntan på att hon en dag skall bli en stor dam =)ÄLSKAR DIG VÅR LILLA TJEJ, vi ses i morgon!!!! Puss, Mamma och Pappa
Vilma skrattar så att hon ramlar baklänges =)

Bilder på Busungarna

        DATUM: 2010-08-11 TID: 16:41:40

Här kommer lite bilder från den dagen då Busungarna satte in pengarna för kalendrarna på Victors fond.Vill än en gång passa på att tacka samtliga för deras hårda slit och även här nämna alla namn på de barn som deltagit i projektet.Alice
Moa Ekenberg
Tindra Hulander
Elvira Bohman
Norton
Morris
Dante Virén
Emil Edman
Julia Rylander
Emmy
Rakel
Lea
Alva Gustavsson
Lova Eriksson
Vilmer Eriksson
Ida Larsson
Alicia Ahlqvist
Linnéa Levinsson
Loke Jörgensen
Sarah
Viggo Pettersson
William Eklund
Iza Kindlund
Moa Kindlund
Ida Kindlund
Hilma Rylander
Klara Haraldsson
Erik Söderström
Liam Aspholmer
Wilma Aspholmer
Björn Sandell
Tintin Thorell
Tuva
Mollie
Casper Andrén
Moa Björendahl
Lennon Skoglund
Annie
Maja Palm
Agnes Dahlén
Arthur LinderEtt stort hurra för dessa små änglar och deras underbara föräldrar!!!!


Visit till både höger och vänster

        DATUM: 2010-08-10 TID: 13:03:40

Nu är vi tillbaka igen!!


Kan efter 4 dagar utan dator, blogga på som vanligt. =)


Vi har haft det underbart trevligt uppe i Fagersta hos Anna och Tony, och hann även med ett besök hos lilla Lovisa, Ella, Magnus och Susanne som också delade avdelning med oss på sjukhuset.

Både Melwin och Lovisa mår bra för tillfället och det värmer i hjärtat att se hur pigga och glada de kan vara, trots att de gått igenom de helvete som de faktískt har.
Otroliga kämpar!!
Förutom att ha ätit en massa gott under besöket, så har vi även gjort lite annat smått och gott.
På Lördagen, tex så åkte vi hela STORA gänget in till Ludvika för att bada. Eftersom att vädret bara bjöd på rusk så verkade det som det bästa alternativet för både vuxna och barn.

Så vi packade in alla 11 personer i två bilar och begav oss av.
Lite lunch på Mc Donalds ger kraft åt små fiskar innan bad och stoj =)


Till vårt stora förtret så var simhallen stängd när vi kom fram.

 SOMMARSTÄNGT, stod det med stora bokstäver på dörren in till receptionen... Jaha - vad gör man?
Det var bara att packa in alla 7 ungar igen och istället bege oss till Fagerstas utomhus bad istället. För bada- det skulle vi!

Vilma var stört förtjust över det stora blåa och plaskade vilt hos pappa.

Galenpannan =) Hi hi
Så det blev en lyckad dag i alla fall, men vi kunde inte stanna så länge, då vi skulle bort på kvällen och gå på Musikkrysset!

Musikkrysset är inget mindre än en trevlig sammanställning där man sitter tillbords, avnjuter god mat och dryck, samt lyssnar till ett live band som spelar.
Framför sig så har man ett "korsord" som skall fyllas i och inför varje ny låt så får man en ny fråga tex, "vad heter titeln på följande sång" eller "från vilken ort kommer sångaren i bandet".

Vinnarna, som har alla rätt, får välja bland fina priser som donerats av lokala företag i byn.

Trots lite mindre fusk, så vann vi tyvärr inte och fick gå hem tomhänta. Men men, vi hade superkul i alla fall - och det var ju det som vi kom dit för!


Melwin har fått tillbaka håret med råge!! =)
Här på Musikkryss kvällen innan vi beger oss hemåt.
Kvällen avslutas med prat långt inpå natten, med mycket skratt och vin. Tyvärr, uråldrig som jag är, så orkade jag inte sitta uppe lika länge som de andra - så jag hoppade i kojs vid halv ett. "Förlåt"

Men att krypa ner bredvid en varm god Vilmis är inte helt fel de heller ! =)


På Söndagen så skulle bege oss vidare till Farmor och Farfar som bor i Dala-Floda. Det tar ca en timme dit så det var en självklarhet att svänga förbi där.
´
Innan så åkte vi dock på visit his Lovisa med familj, för att se på deras hus och hur de bodde. Smedjebacken ligger passande mitt emellan Ludvika och Floda, och eftersom att även Tony och Anna aldrig hade varit där så hängde de på oss.


Familjen bodde TOPPEN fint i ett stort gult hus med tillbyggt torn. Allt i tipp topp med smakfull inredning och klassiska färger. Barnens rum var giganstiska och Lovisa hade den stora fördelen av att ha sitt i anslutande till tornet. Precis som en riktig prinsessa! =)Vi blev bjudna på fika efter rundturen och vi hann med en hel del snack inna vi var tvugna att bege oss vidare till farmor.  Smedjebacken/Ludvika är också ett område där jag skulle kunna tänka mig att bo på.
Barnen har glass kalas i vardagsrummet =)Klockan 4 på eftermiddagen så var vi slutligen hemma hos farmor och farfar.

Åhh, vilka minnen som dök upp när vi svängde upp på den gräsbeklädda uppfarten som slingrade sig mellan äppelträd upp till huset.

Efter ett varmt välkommnande så gick vi in för att fika. Gud så roligt det var att komma hit igen =)!
Störrde delen av Söndagen och halva Måndagen gick åt till att äta, då det verkar vara en farmors plikt att göda sina barnabarn så for de kommer på visit.

Även Laban fick sin beskärda del av leverpastej, köttfärs och falukorv. "Suck", jag som försöker lära honom att inte tigga, men jag har inte hjärta att säga nej heller =)

Vistelsen gick alltför fort, och klockan tre dagen efter så började vi bege oss hemmåt . Har dock bestämt mig för att det inte får dröja länge innan jag kommer tillbaka och hälsar på igen =)


Älskade farmor och farfar!!

Vilma var glad att se sin gammel farfar och gammel farmor =)
Slutligen - Ett STORT tack till Anna och Tony, för er alltid gästvänliga attityd, era öppna armar och underbara barn! Vi har haft super kul och jag hoppas anrt att vi får bjuda över er till oss!!!!

Love you!!!


Lite smått och gott

        DATUM: 2010-08-05 TID: 23:16:11

Då var man hemma från semestern uppe i norr.

Vädret har varit kanon i Krägga hittils, och jag hoppas att det håller i sig. Men vi är i princip bara hemma för att vända, och i morgon far vi till Dalarna för att hälsa på Melwin med familj, den lilla pojken som vi delade avdelning med på sjukhuset.

Det skall bli så trevligt att ses och snacka ihop oss om vad som hänt sen sist osv... =)

Vi kommer hem på Söndag igen, så det blir en kort resa, men Peter har semester hela veckan därpå också. På agendan står gräsmatta, iordningställande av barnens rum, listning och målning. Härligt!

Vi hade ju planerat att fara ner till Varberg en kortare sväng, men det verkar som att Peter inte hinner innan han börjar jobba. Synd, det var det jag hade sett fram emot mest på hela semestern. =(


Här kommer lite bilder från de sista dagarna i Hälsingland.

Vilma sitter och väntar på att maten skall serveras.  Kommer den snart eller ??Efter maten måste man busa med faster som hade med sig en massa roliga prasslande papper i olika färger.På Måndagen så åkte jag Peter, Helene, Pelle och Vilma för att ta en match i Äventyrs minigolf. Den var av en liten ovanlig variant där man kunde putta av varandra från banorna om man ville, och förstöra andras chanser.
He he... Det bådade inte gott....

Som tur var så blev det relativt lugnt ändå, och inga skillsmässopapper hade skrivits på när spelet var slut. Puh!

På kvällen körde vi lite femkamp hemma, där vi tävlade i Luftgevärsskytte, Kasta äpplen i hink, pilkasting samt grenen, Träffa hundmatsskålen.

Pelle vann samtliga grenar "det svinet", förutom Äppelgrenen som Gerd vann.


På Tisdagen så var det dags för visningen. Kan väl inte uttrycka mig på annat vis än att jag blev tårögdnär jag klev in, samt sprang runt som ett litet barn på julafton, med Annelie tätt i hasorna. Vi var i EXTAS!!

Huset var UNDERBART, och alla blev totalt sålda.
Tyvärr så är det ju ett väldigt steg att flytta upp, och det finns många faktorer att ta hänsyn till... Jag får nog aldrig mitt drömhus tyvärr =(

Hade jag fått bestämt så hade jag flyttat upp NU, löst allt sen och bara njutit... hi hi... Tänk om det vore så lätt...Lite bilder iaf.THE HOUSE =)
Fint va???

 


Lite smått och gott

        DATUM: 2010-08-01 TID: 11:46:18

Så nu har vi varit här i fyra dagar.

Vädret är ju inte direkt srålande, men vi har klarat oss relativt bra i från regn i alla fall.

Victor finns som vanligt mycket i tankarna, men lite extra här uppe - då han spenderade sin sista "friska" sommar här i Delsbo - innan vi fick den hemska diagnosen.

Vilma har börjat använda hans kläder, då storlekarna passar så bra, och ibland så är de så otroligt lika, så att man tappar andan.
Deras två personligheter och utseenden vävs liksom in i varandra och blir till ett på något sätt... Det går inte riktigt att förklara...

                                                         Vilma myser medans vi spelar
I förrgår åkte vi och spelade minigolf - vilket var en upplevelse kan jag säga. Det blåste halvstorm och Peter blev as sur för att inte bollen ville gå ner i hålet när han ville det.
Jag menar, VARFÖR gjorde den inte som han sade?? Hi hi.
Det var med livet som insats som man ibland stod för nära banan när han i ilska svingade i väg bollen ut på andra sidan gatan, eller långt ut i  skogen.

I alla fall, så kom han sist, Gerd tvåa och JAG vann!!!

Vinnaren fick bjuda på glass, så det blev tre goda glass menyer vid fiket nere vid ån. (Plåster på såren)

Igår åkte jag, Peter och Vilma in till Huddiksvall för att strosa runt lite. När vi åkt ett par mil och nästan var framme så upptäkte vi till vår förtvivlan att vi glömt BARNVAGNEN!!
Jaha, så var det med den strosningen. Nu kunde vi ju inte gå någonstans!

Tillslut bestämde vi oss för att leta upp en barnbutik och köpa en billig paraplyvagn, och sedan ha kvar som typ shoppingvagn hemma.
Inne i butiken hittade vi dock inga billiga vagnar under 1000-lappen, och det kändes alldelse för dyrt.

Men lite tur skall man väl ha ibland.
Butiksbiträdet hörde vårt samtal, och berättade att de faktiskt HYR ut vagnar. HYR ut, ja det var inte dåligt! Så ,så fick det bli.
100 kr för en hel dag, och då bodde dessutom hon i butiken i grann byn bredvid Peters mamma, så hon hämtade upp den hos oss på eftermiddagen, så vi slapp lämna tillbaka den ända i Huddik!!  Vilket flyt va?

Så det blev en dag på stan, och lite strosande runt i butiker, lunch vid hamnen och lite annat smått och gott.
En härlig dag helt enkelt.

På vägen hem åkte vi dessutom förbi vårat drömhus som är till salu, och på Tisdag skall vi faktiskt dit på visning. =) I know, its a big step, men vad fan, man måste leva lite också!!