Utkast: Juni 14, 2012

        DATUM: 2012-06-19 TID: 12:15:04


Vi kom iväg till Malta iaf, trots att jag dagen innan var dålig och att mycket strulat.

Resan gick bra och det tog ca 3,5 timmar innan vi landade på betydligt varmare mark.Hotellet, Paradise Bay, låg på en udde på norra delen av ön, och var tyvärr lite avsides från "staden", men bussar och båtar gick dygnet runt så att ta sig någonstans var inga probelm.


Hotellets strand...Utsikt från hotellrummet =)


Vi hade redan innan vi åkte, bestämt att vi skulle göra en del utflykter för att få se något av Malta. På Torsdagen bar det av till några av de små stadsdelarna runt Sliemma.


Katthem i granna färger...Efter att ha gått runt en hel dag i värmen så bestämde vi oss för att äta ute i stället för på hotellet, och fann en mysig restaurang nere vid vattnet i utkanten på staden.
Eftersom att inga restauranger serverar middag innan kl 7 så blev det först några fördrinkar i deras Beach Bar.


Peter beställde Fläskfilè och vi andra delade på en nyfångad "Red Snapper" som fått sätta livet till bara några timmar tidigare.
Denna avnjöts tillsammans med ett underbart gott rosè och i trevligt sällskap.

Servicen på restaurangen var utan tvekan en av de bästa vi upplevt (någonsin) och alla höll med om att hit ville vi tillbaka fler gånger. Lyxigt, god mat, trevlig personal och underbart läge ! Vad mer kan man begära ?!
Den andra turen vi gjorde var att åka ut till ett ställe som hette "The Blue Lagoon" och som tydligen var väldigt populärt bland både malteserna själva och oss turister.

Det tog oss 5/10 min med båt från vårt hotell, och vips så var vi framme i paradiset. Turkost, kristallklart vatten och vackra klippor. Vi stannade där hela dagen och lapade i oss både sol och saltvatten.
På tillbakavägen tog mannen som körde båten med oss till de många grottor som bildats i bergen runtomkring. Det var väldigt häftigt att åka in i de trånga, smala gångarna och låta sig omslutas av det kalla mörktret. Myysigt!!
Lite allmäna bilder nu bara....
Bläckfiskar på buffèn :9
Allt som allt så hade vi det jätte trevligt och det kändes skönt att få vila upp sig ett para dagar innan den långa sommaren av jobb. Är ledig denna vecka nu och börjar sen jobba efter midsommar.

Hörs snart igen!!


Äntligen tillbaka

        DATUM: 2012-06-14 TID: 16:01:15


Fredagen den 2.a, innan vi åkte till Malta så kom min käre syster och hennes Fredrik hem från sin 6 månaders resa. Vi har längtat efter dem och passade på att ordna en överaskning för familjen Kimby, när deras Emma tog studenten samma dag.

Gissa om alla blev glada!!! Inte minst Vilma =)

Vem är det som kommer där borta ???


Moster och Fredde!!!!!!Nu hoppas vi att de stannar ett tag här hos oss, och att de kanske slår sig till ro till och med =)


Vad hände?

        DATUM: 2012-06-02 TID: 14:00:43

En Tisdagskväll för ett par veckor sen så hände något konstigt.
Vid ca 21 tiden på kvällen så drabbas jag av svåra magsmärtor som känns ungefär som .. Ja typ som krystvärkar.
Dock satt mycket av det onda i vad jag trodde var tarmarna - så min första tanke var förstoppning eller ett överflöd av luft som packats.

Efter att gråtfärdig försökt sitta på toa och åstadkomma något, så svimmar jag sittandes, vaknar till, svimmar av igen, och lyckas tillslut kallsvettig ihopkrupen som en dubbelmacka ta mig till soffan i vardagsrummet.

Där ligger jag och våndas över vad som kan vara fel. Eftersom att jag är den typen som gärna väntar in i det sista så ignorerar jag smärtorna, med att ta mig upp till sängen för att sova bort det onda. 

På Onsdagsmorgonen känns allt lite bättre, och jag kliver upp för att göra mig i ordning för jobbet. Tyvärr så dröjer det inte många sekunder innan allt tar fart igen. 

Jag ringer sjukvårdsupplysningen, de säger åt mig att åka in till akuten, jag fixar med jobbet och ber Peter att väcka Vilma så att vi kan lämna av henne på dagis innan vi skjutsar in mig.


Vid halv tio på förmiddagen är vi framme i Enköping, och där tar det en EVIGHET innan jag får hjälp. Jag föklarar läget och får tillslut träffa en läkare som klämmer, hammrar och lyssnar på min buk.

Jag får åka in på skiktröntken och där konstaterar man att jag har någon form av vätska i magen. Morfinet som jag fått hjälper inte och nu börjar det göra så ont att jag gråter av smärta på den stela sjukhusbritsen.

Kortfattat så blir det nu bråttom. Illfart till Uppsala med ambulans, fler undersökningar, både där bak, där inne och utanpå. Bläää.

Jag är så borta av all smärtlindring så jag kan nu så här efteråt inte återberätta all info korrekt, men tydligen så måste jag opereras snabbt. Något med äggstockarna.


Efter operationen så berättar läkarna att de funnit 1,5 L blod i buken och att de inte riktigt begriper varför det blött så mycket. Äggstockarna klarade sig fin fint, men jag ska förbereda mig på att vara rejält trött ett tag.

Snygg man blir =)En duktigt svullen mage skymtas därunder täcket och jag känner mig som att jag inte sovit på 100 år. Jaja, det blev 4 dagars sjukhusvistelse innan jag lyckades övertala dem att släppa hem mig.


Detta har jag inte saknat ...Nu mår jag iaf bra igen och ser fram emot en 5 dagars semester på Malta på Tisdag. Har inte varit på en charter på 8 år! Jippi! =)


Ska bli skönt att åka ifrån detta heska väder också och bara vila upp sig. Har varit med om mycket nu känns det som =(


Barncancerföreningen

        DATUM: 2012-06-02 TID: 13:22:40
Första Måndagen på varje månad så anordnar vi (Barncancerföreningen) föräldrarfika och pyssel nere på Lekterapin på Ackis.
Alla är välkommna att vara lite kreativa, leka och bara ha trevligt tillsammans. 

Vi har hittils haft 2 träffar, men ser fram emot fler. 

Den 17/6 anordnar även Banrcancerföreningen Mellansverige en familjedag på Pelle Svanslöshus i Uppsala.
Så ni som är medlemmar i föreningen, missa inte denna roliga dag, utan ta med er hela familjen !!!

Gå in på Barncancerfondens hemisda och vidare till Barncancerföreningen mellansverige och anmäl er senast den 13/6!