GRATTIS JOSSE!!!!!

        DATUM: 2011-04-26 TID: 22:43:15




Idag är det lillasyrrans födelsedag, så jag och skruttan har varit i Kungsängen hela dagen.

Efter en blåsig tur i lekparken bestämde vi oss för att det var både bekvämare och mysigare att stanna inne en stund innan all familj kom över.
Vi åt en god middag, delade ut presenter och fikade innan det var dags att bege sig hemåt.


Valborg står inför dörren och det blir nog fullt hus här som vanligt. Har nu varnat killarna att de bannemej får se till att de får fjutt på brasan den här gången, då tidigare tre försök misslyckats! Skräpning killar!!!




Usch, snart är det badsäsong och jag känner mig inte alls i form.
Allt hänger och putar ut där det inte ska, och jag känner mig allmänt ur form. Idag i bilen, var det nära att jag somnade av trötthet, och den känslan har jag ofta på dagarna. Är såå jädrans trött!

Visst att jag har en ettåring hemma, men ändå. Jag får ta och skärpa till mig. Måste ut och gå mer och röra på kroppen. Ska försöka börja jogga på kvällarna och finna motivation att hålla ut längre än tre dagar den här gången.  Är i grund och botten väldigt lat när det gäller motion och behöver lite piskrapp för att inte tappa focus.

Tråkigt men nödvändigt om jag skall orka med allt jag vill göra.



Har ni några bra träningstips när man har småbarn hemma ?? Hur hinner och orkar man med att träna mellan alla matlagningar, passningar och städningar?

Please help!!!!








Påsk

        DATUM: 2011-04-25 TID: 10:10:29






En solig helg med grillning, påsklunch samt grishusbygge.

Ja det har sannerligen varit fullt hus i helgen och jag har knappt haft tre minuter över till att skriva något, så det får bli en resume idag.



Vi har haft storbesök av släkten, jag och Sandra har jobbat med företaget och gjort klart hemsidan, vi har dragit ris, gjort ett misslyckat eldningsförsök och mycket mycket annat.


Nu när solen skiner så blir det alltmindre tid till att sitta inomhus och skriva, och de gånger jag sitter vid datorn spenderar jag ofta på mail och företagsgrejer.
Det är sååå mycket förberedelser och jobb runtomkring det vi håller på med. Samtidigt försöker jag vara med Vilma när hon är vaken, sköta hus och hem samt matlagning.
Jag önskar att det fanns ett par timmar till på dygnet =)



Vi har i alla fall haft en lyckad Påsk, trots många tunga tankar om Victor och bearbetning av den oerhörda saknaden.
I ena stunden sitter man och skrattar åt något roligt någon sagt, och nästa sekund sjunker man ner i ett mörkt hål där man bara vill vara ifred...

Ja, känslorna svallar här på Lundbygård, men det är OK och vi låter dem göra det. Man måste få känna, gråta och sakna - hemskt vore det annars.


Omgiven av familj och vänner funkar det mesta, och det som är viktigast är att man inte är ensam - även om man ibland känns som att man vill vara det. 







Lägger in lite bilder som tyvärr blev få, då kameran tog slut på batteri. Mamma och Yvonne tog tack och lov kort med sina kameror så Vilmas andra Påsk är bevarad för evigt. 


I`m a coool chick!




Vilma fick en egen choklad kanin av mormor och det var med nöd och näppe att vi fick ta den ifrån henne efter denna bild var tagen =) Ha ha!!














Smarrig lingoncheesecake med färska jordgubbar på. En efterätt jag definitivt kommer att göra igen.


Bildkaskad To- Sön

        DATUM: 2011-04-18 TID: 22:59:17

Torsdagen i bilder.

Vår fint vid graven...


























Min födelsedag anlände på Fredagen, och på kvällen så kom familjen över för att grilla.
Det blev grillspett samt en massa annat gott.

















Jag fick bland annat en eldkorg i present, och den användes flitigt under hela helgen.
Vi satt lång in på natten runt den brännande elden och bara mös. Det var såå mysigt =)













Både Lördagen och Söndagen bjöd på sol och värme. Josse och Fredrik har på denna bild ockuperat mina Baden-Baden som jag fick av mamma, Kent och Therese.
 








Vilma och Kent på promenad =)




















Det skall börjas i tid Vilma =)










På Söndagen så åkte jag, Peter, Vilma och mamma iväg för att titta på höns samt två minigrisar som snart skall bli ett nytt tillskott till familjen.

Vi bokade två små raringar som för tillfället hette Marie och Dyng Yngve. Vi vet inte riktigt om det funkar med namnen, så det blir nog Victoria och Daniel i stället.

Nu skall vi bara göra i ordning fint med en stooor ute hage samt ett mysigt krypin i ladan.



Den 11:e är de 8 veckor och leveransklara. Då skall vi också hämta hem lite höns av rasen Brama och Dvärgkochin.
Brama tuppen är redan ett år, men hönorna ganska nykläckta.  Det blir två tuppar eftersom att det är två olika raser men eftersom att den ena anländer först och utoumatiskt får ett revir, så kommer det gå bra när dvärgtuppen sedan anländer betydligt yngre.



Minigrisar


Från barngalan

        DATUM: 2011-04-16 TID: 21:29:24
Hej allihopa!


Hoppas att ni alla har en bra helg och lika toppen väder som vi =)


Tänkte bara säga att jag misslyckades med att ladda upp videon från galan, men för de som vill se lite klipp så kan ni gå in på www.lokal-tv.nu och klicka på "programslinga".
Där har de lagt in alla nummer och uppträdanden.




Nej, nu skall jag fortsätta ut till brasan som vi gjort.


Vi hörs senare!


Kram

Till min prins...

        DATUM: 2011-04-14 TID: 19:11:46
Det blev en vacker och solig dag i dag min prins...


På morgonen tände jag och Vilma ett ljus för dig, och i en liten vas bredvid tavlan på dig satte vi en lite bukett med tussilago.

Det gjorde ont i mammas hjärta och du såg säkert att jag grät men lite i smyg. Vill inte gråta när jag tänker på dig, men ibland gör jag det för att jag älskar dig så.
Vilma och jag mötte upp pappa, Gammo, gammelmorfar och Yvonne nere vid din grav. Solen värmde så skönt därnere vid trädet och i varje buske sjöng det fåglar för dig.

Såg du bubblorna vi blåste? Såg du så fina färgerna var?



Hoppas du tycker om blommorna vi planterat i blått, vitt och gult. Jag tyckte det passade dig =)

I dag är det många som tänker på dig och som tänder ljus därute. Jag hoppas att alla blåsbubblor som barnen blåser flyger upp likt små hälsningar där du är, och att du ser dem alla.
Kanske dansade du tätt bredvid oss när vi sjöng din Krokodilsång också, ja det tror jag att du gjorde.




Det blev en fin dag i dag, precis så fin som jag önskat. Lova att du kommer till mammas drömmar i natt, så att vi får vara tillsammans en stund.




Jag ÄLSKAR och SAKNAR dig, nu och för alltid...






13 April

        DATUM: 2011-04-13 TID: 18:35:33

Den 13:de April 2009...

Har skummat igenom datorn efter bilder från den dagen för 2 år sedan, men hittar inga...

Det är inte så konstigt heller... Vem ville ägna tid åt att knäppa kort på en bunt människor i djup sorg, instängda i ett rum med ett döende barn vid sin sida...


Trots bristen på foton så är minnena knivskarpa och än idag kan jag känna lukter och höra ljuden runtomkring, som om det var igår.
Vi satt bara där... Väntade på det oundvikliga.

Mitt i den stora vita sängen låg Victor. Likt en porslindocka utan ögonframsar eller bryn och med torra läppar som ständigt ville ha väta.
Ljudet från de enorma syremaskinerna på golvet fyllde utrymmet med ett dovt surrande och försåg honom med liv. En liten stunds liv till, några minuter i taget, timme efter timme...

Hur länge skulle det dröja nu? Vilket andetag skulle bli det sista?


Dagen innan var han så full av liv, trots det otroliga tryck som måste ha fyllt hans lungor, och trots de hundratals små tumörer som snabbt förökade sig därinne.
Thea hade gjort en liten påskkyckling i skolan som hon hade med sig till Victor. Han tyckte om den direkt och lekte så gott han kunde och orkade.
Jo för i all sorg så var påskens alla färger där och fyllde avdelningen. Jag är glad för det på ett sätt, för trots hans korta tid som han hade kvar, så var han ju fortfarande ett barn som gillade färger.
Vem vet om han såg något alls, eller om han ens upplevde det vi gjorde, men jag tror faktiskt det.


De sista bilderna som togs på Victor i livet, är från den 12:de April, och de enda jag kommer att lägga upp. Jag ber så många som möjligt som har tid över att sätta in en slant på hans fond i morgon, för mer kan vi inte göra.

Vi kan inte bota, vrida tillbaka tiden eller få honom tillbaka. Men vi kan kämpa vidare för andra och förhindra att samma helvete sker någon annan.




















Vila i Frid älskade lilla prins...

I morgon skall vi göra fint på graven med nya blommor och jag hoppas att solen skiner för dig.

Vi älskar dig så!


Helg igen

        DATUM: 2011-04-10 TID: 18:52:18

Hej allihopa!!

Vill börja med att säga TUSEN tack för era kommentarer om gravljusen. Det hjälper mycket att veta att de flesta är positiva, då vågar man mer.


Kan väl börja med att raportera från galan i Lördags.
Allt gick bra, trots lite tekniska bekymmer i första föreställningen samt att jag  var så nervös så att jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstet på mig.

Tyvärr så satte det sig på sången som blev lite knackig och "svag". Är dock SÅ stolt över att jag trots min otroliga scenskräck - vågade mig upp där inför alla människor och ge gärnet.
Nej, man behöver utmana sig själv med sånt som är obehagligt ibland. Tror det är nyttigt.


Syrran och Emma var super duktiga, och en stor eloge till de fyra tjejer som anordnat allt. Hoppas nu att de fick in mycket pengar till Barncancerfonden.

Vi har filmat från dagen i ära, men jag vet inte ännu om jag kan få över några klipp från kameran. Jag skall kika på det senare.



I går kväll så hade vi besök av Josse och Fredrik och Ronnie och Sandra. Vi grillade, drack vin samt invigde vår stora härliga uteplats. Det var såå mysigt och det blev småprat långt inpå natten. Stackars Josse mådde dock så dåligt att hon mer eller mindre gick och lade sig med Vilma klockan åtta.

På Söndagen mådde hon lite bättre och fick iaf busa lite med Vilmis i solen.


Är något sliten idag, på grund av alldeles för få timmars sömn, men trots det så har vi haft en strålande fin dag i solen.

Nedan följer lite bilder....




Söndags morgonen börjar med våffelkalas och fortsätter med trädfällning samt grillning igen på kvällen. 





















Vilma hjälper mamma putta vagnen...






Röjning på tomten =)























Bus med moster är det bästa som finns!









Vilma sitter på vår väg och leker med stenar =)








Det är så härligt när våren är här, och man märker på Vilma att varje stund är ett äventyr med spännande nya saker överallt.

Snart kan man gå ut i linne och shorts och det kalla blöta är ett minne blott =)



På Fredag fyller jag och Linnèa år, och jag hoppas på sol så vi kan sitta ute. I år har vi även en flaggstång så vi kan hissa flaggan på riktigt Svenskt sätt =) Mysigt!











På Torsdag är det exakt 2 år sedan Victor gick bort, så det blir mycket pyssel vid graven och att göra fint. Det kommer bli en jobbig dag med extra mycket minnen...
Kan knappt fatta att det är så länge sedan vi sågs.


Vissa saker blir aldrig lättare...











En liten fråga ??!

        DATUM: 2011-04-06 TID: 12:13:03
Genrepet igår gick OK.

Min mage bubblade och härjade för fullt där inne, men det blev ingen katastrof i alla fall.
Var dock väldigt nervös precis när jag skulle ta micken och sjunga, så det svajade nog rejält för de som lyssnade tror jag. Usch...

Idag blir det till att jobba på hemsidan så mycket som möjligt. Nu sover Vilma, så då får jag passa på.

Vi måste öka takten en aning känns det som, och leta fler produkter, boka in möten och börja vår tillverkning av det vi skall sälja.
Om Vilma hade gått på dagis nu så haft jag haft 100% att ge på det här, men nu har jag ca 20% att lägga min tid på.
Produktionen av gravljusen går långsamt just nu, då vi väntar på att 3D bilderna skall bli klara. Jag hoppas verkligen att han hinner ta tag i det den här veckan. Känns lite pirrigt också, eftersom att vi inte vet helt säkert om det ens är någon som vill köpa våra gravlljus. 




Ni som är här inne och läser, kan inte ni ta en minut och lägga in en kommentar om NI skulle kunna tänka er att köpa ett engångsgravljus i form av en fjäril, ängel eller nalle?
Vi säger att priset blir 25 kr st, och att brinntiden blir 70h. Skulle ni hellre köpa dessa än de gamla ljusen, tex till något speciellt tillfälle ?? (begravning/Alla helgona)



Tack för er tid, det uppskattas!




 


Risk för läckage...

        DATUM: 2011-04-05 TID: 13:54:12

Idag är det Tisdag och det är dags för det stora genrepet inför galan.

Vaknade med magen i uppror, och har sprungit på toa hela morgonen. Mår illa och pissar ur röven så att säga... Förlåt, men så är det bara...



Halsen känns i alla fall bättre idag, är bara rädd att jag skall göra på mig om jag tar i när jag sjunger... Arghh...
Det vore just snyggt!

Har käkat Imodium tabletter och hoppas nu på att det skall vända till det bättre så håll tummarna!


Nu skall jag packa in Vilma i bilen och dra, så jag får lägga in lite bilder och kanske en videosnutt ikväll!


Bye bye!






Håll tummarna och "Kniiip!!"


Jo jo...

        DATUM: 2011-04-03 TID: 19:42:41
En grå och trist dimma sprider ut sig över åkrarna utanför köksfönstret och dämpar därmed vyn till ett fåtalmeter.


Luften ute känns varm men fuktig och en sorts krypande blöt kyla letar sig in i varje vrå den kommer åt.
Ja, den stora solen som för några dagar sedan visades på väderkartorna runt om i landet, verkar vara som bortblåst, och man får återigen dra ner mössan över öronen och hoppas på bättre dagar framöver.
Onsdag såg lovande ut om man skall lita på kvällens väderprognos.


Blev väldigt glad när jag såg att så många kommenterat och att ni varit så positiva om vår idè, vi hoppas verkligen att vi kan kicka igång snart.
På Torsdag så skall de två andra ljusdesignerna vara klara i 3D, och i slutet på veckan hoppas jag ha mer kött på benen så att vi kan gå vidare i förhandlingarna.


I helgen så har mamma varit på besök, och igår så var det inplanerat att vi skulle åka till Eskilstunas äventyrsbad tillsammans med mina systrar, min morfar och hans fru Yvonne, barnen samt Peter, mamma och Kent.
Allt var färdig packat på kvällen då vi märkte att Vilma låg och hostade på övervåningen.
Vi tänkte väl inte mer på det, fram tills hostandet övergick i allt tätare attacker och lät gällare och gällare.
Vid 12 gick jag och mamma och lade oss, men hann inte mer än upp för trappen, då vi hörde det välbekanta ljudet av en "KRÄK!!"
Jo, då, mycket riktigt så låg Vilma och kräktes för fullt i sin säng och så var circusen igång igen.

Hon fortsatte att hosta ömsom spy hela natten och på morgonen så var det bara att informera nära och kära att badandet var inställt.
Barnen som blev jätte besvikna fick följa med Peter på bio i stället och jag och mamma blev sittandes med stackars Vilma.
Det verkar  -"peppar peppar" - inte vara magsjuka utan istället en förfärlig förkylning, så idag mår hon mycket bättre.
Lite feber botas lätt med kärlek och alvedon.


Idag var vi på besök hos morfar och Yvonne på middag, och då fick stumpan bli lite ompysslad =)Nu sitter Vilma och drar mig i byxorna och vill att jag omedelbart avlägsnar mig från datorn, saå mer än så här hinner jag inte just nu.

Vi hörs snart igen!