Valborg

        DATUM: 2013-04-30 TID: 15:53:08
Valborg och en av de sämre dagarna på länge vädermässigt.
 
Svårt att föreställa sig att vi för 4 år sedan begravde vårt barn i 20 graders värme - så illa rimmat med kylan och mörkret vi bar inombords.
Idag blir det blommor och ljus som de tidigare åren, för det är trots allt det enda vi nu kan göra när han inte längre finns här.
 
I kväll skall vi hem till godavänner och grilla, så vi hoppas att vädret bjuder på lite mera värme =)
 
 
Hoppas att ni alla kommer att få en härlig kväll i alla fall, och ta hand om varandra därute.

Solen tittade fram till slut...

        DATUM: 2013-04-15 TID: 10:08:44

En mulen och halvregnig morgon gick tack och lov över till sol och stigande grader.

Vi möttes upp vid graven med blommor och spade, och tillsammans satte vi de färgglada plantorna i den kalla men nu tinade jorden under stenen.

Bara att ha familjen där kändes så skönt och att veta att det nu var "vår" vid prinsens plats.
Det hade ju varit alldeles för kallt för att plantera tidigare då blommorna ändå befarades att dö under de kalla frost nätterna .

Avslutade dagen med tårta och fika hemma hos oss och en löprunda senare på kvällen.
Ännu en årsdag över, nu - ännu ett år av saknad...


Den14;de

        DATUM: 2013-04-14 TID: 00:44:21
Älskade älskade lilla prins... Jag ligger i sängen, försöker somna men jag kan inte...
 
 
Klockans digitala visare vittnar om att dygnet precis gått över till ett nytt, och att den 13 ;de nu blivit den 14; de.
Det är nu 4 år sedan det ofattbara inträffade, 4 år sedan jag sist höll dig tätt intill mig och viskade i ditt öra att det är ok... Du får släppa taget.
Jag minns timmarna och sekunderna då mitt inre var så fyllt av förvirring, rädsla och skräck - då jag för första gången i mitt liv på riktigt förstod innebörden av ordet maktlöshet och vad helvetet igentligen var...
 
I morgon för 28 år sedan föddes jag- Sofie, din mamma - en illröd liten skrikande varelse som precis lämnat allt det varma, allt det trygga för detta stora främmande nya.. . Vem visste att mitt barn, bara ett dygn innan det datum som jag tog mina första andetag - 24 år senare skulle ligga i en vit sjukhussäng och ta sina sista.
livets ironi, eller vad säger man? 
 
Ja livet är så skört så skört, vi om några vet det - och det är en bitter verklighet vi får leva med för resterande av våra liv.
Jag är dock SÅ tacksam att Vilma, din syster förhoppningsvis får uppleva allt det du inte fick chansen till, även om det sticker och bränner till i hjärtat då jag även skulle velat fått följa dig till din första inskolning på dagis, skoldag och student.
 
Jag är även tacksam för den otroliga närvaro som du överfört till mig, och hur jag genom resten av mitt liv kommer att bära med mig av den bit av den styrkan .
I allt jag gör finns du med... I luften jag andas, i musiken som spelas och i färgerna runtomkring. Du är det lilla varma som pirrar på stortån under täcket, den söta välbekanta känslan längst ut på tungspetsen och den ljuva brisen som sveper förbi. 
Du finns i våra skratt och i våra minnen, när vi är glada och när vi är argà och tårarna jag fäller tillägnar jag dig.
Jag bar dig inom mig i nio månader och gav dig liv - tack för att du återgäldar den tjänsten och nu bär mig när allt känns tungt. 
 
 
I morgon ska vi samlas vid ditt glada spöke, göra fint och tänka på dig... Precis som vi alltid gör. 
Jag får avsluta mina ord denna natt, denna sena timme eller tidiga beroende på vilken sida av vilket dygn vi tänker på. 
Jag älskar dig av hela mitt värkande, bultande modershjärta - och jag hoppas vi ses i mina drömmar i natt...
 
 
Godnatt min skatt, min prins och min gulle gulle gris.... 
 
 
 
 
 

Lite bilder :)

        DATUM: 2013-04-04 TID: 09:42:55
 
 
Vilmas första premier tur som påskkärring gick galant och hon var sååå duktig :) Alla grannar blev så glada över den lilla gumman som kom gåendes och önskade alla en glad påsk. Det har inte bott några barn på vår gata på över 10 år , så det var väldigt uppskattat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt lite smått och gott:) vill passa på att påpeka att jag ALDRIG rider utan hjälp i vanliga fall. Endast vid detta tillfälle pga att vi fotade och att det var så mjuk kramsnö på marken. :)
Ha det gott alla mina vänner Och ta hand om varandra !
 

påsk tider

        DATUM: 2013-04-04 TID: 09:17:36
 
 
Jisses, sist jag skrev här så var det juletider och nu är vi redan framme vid påsk! 
 
Jag hoppas att det är bra med er alla, det är det iaf med oss. Visst har vi varvat lite småförkylningar mellan oss , men inget värre än så.
 
Påsken har varit underbar! Vi firade hemma på påskafton med att gå ner och grilla korv på sjön och sen på söndagen åkte jag och Vilma med mamma till Västerås för att få lite semester. 
Solen fullkomligt strålade och vi bara njöt av att ha möjligheten att kunna vistas ute timmar i sträck, utan att frysa röven av oss 
 
 
 
Jag ska lägga ut en hel del bilder som jag har samlat på mig - men eftersom att jag bara har min iPad så verkar det krångla lite. Det här var den enda bilden som ville fastna nu. 
 
Återkommer inom kort! :) 
 
sofie