Ögoninflamation

        DATUM: 2010-12-29 TID: 20:17:08
Idag har vi skrivit på de fullständiga papprena som härmed avslutade affären i Krägga.

Efter att mötet var avslutat så mötter jag upp syrran i centrum för en fika. Guuud vilka reor det är överallt =) Dressman till exempel! 75:- för en munkjacka eller flieströja, ja det är bara att passa på.

Sitter tyvärr - olägligt nog - och väntar på att två löner + mamma penningen skall rasa in, så jag får snällt vänta till dess.
Skulle inte förvåna mig om jag får pengar lagom till att rean är över =( Fick dock presetkort på Kicks i julklapp, så lite har jag kunnat unna mig ändå!


Stackars Vilma har haft ögoninflamation hela julen, och precis när den tycktes bli bättre - så Vips! var den tillbaka.
Vårdcentralen tyckte att jag skulle avakta och se om det inte blir bättre av sig självt innan de börjar någon behandling. Hon har ju ingen feber, men är rätt slö ändå.

Håll tummarna för lillan!!


Nej, nu skall jag gå upp och lägga mig i badet och mysa, så vi hörs en annan dag!!


Kram

Jul och sång

        DATUM: 2010-12-26 TID: 15:39:33
Tänkte lägga in lite bilder från julen.

Vi har haft en underbar jul, precis som vi önskade oss.
Visst har vissa stunder varit jobbiga och saknaden har legat som en tungt moln över oss alla, men vi har försökt att göra det bästa av den.


Kvällen innan julafton klädde jag och barnen granen allt medans julmusiken spelade i högtalarna.

Så här fin blev vår gran!God Jul gubben!!

Väl hemma igen så fikade vi till Kalle Anka och drack rykande het glögg. Tjejerna hoppade omkring och kissade nästan på sig av längtan och nervositet. Snart skulle ju klapparna öppnas! =)En trött Vilma orkade bara se första fem minutrarna av Kalle...


Efter tv tittande så var det dags att laga till julmaten. Jag, mamma, Fredrik och Kent slavade i köket medans de andra tittade på världens bästa "Kan du vissla Johanna".
Ingen behövde ju direkt undra vart hundarna höll hus under julen =)

Med magarna fulla med mat så dukades borden av och sedan styrdes stegen till vardagsrummet där tre förväntansfulla barn väntade.


För att hedra och komma närmare vår prins så åkte vi som vanligt på midnattsmässa senare på kvällen. Detta år i den vackra Litslenakyrkan.


När vi anländer framför de stora grova träportar som vetter in till kyrkan så känner jag direkt hur saknaden grabbar tag om mitt hjärta. Jag skakar fort av mig känslan och tar ett par steg in i den träbeklädda hallen. Rakt fram i gången så står en enormt vacker ljustake i järn i form av ett träd med spretande grenar. 
Varje ljushållare är format som ett löv och i skenet av alla små lågor så ser det helt magiskt ut.

Vi tänder alla varsit litet ljus till Victor och går sedan och slår oss ned i en bänkrad ganska långt fram till höger.


En gästspelande kör är där för att uppträda och jag skämtar inte när jag säger att det var en av de bästa körer jag hört på länge. De vackra stämmorna fyller den stora salen och flyter omkring som varma vågor över oss åskådare. Mitt under en underbar verision av O Helga Natt så sitter jag och tänker på Victor och kan nästan se honom dingla med benen någonstans på en av de höga träbjälkarna, i det målade taket.

Då, helt plötsligt från ingenstans så dyker en nässelfjäril upp och flyger dansande omkring högt däruppe.
Synen - som en uppenbarelse - fyller hela kroppen med en konstig kännsla som endast kan liknas med ren värkande kärlek.

Fjärilen fortsätter sin virvlande, färgglada dans till musikens toner och närmar sig nu vår bänk. Jag vågar knappt andas och ett dovt "Åhhh" hörs från vår bänkrad där vi alla sitter alldeles stilla.
Efter en snabb visit så flyger den lilla krabaten bort mot altaret, och i samma sekund som musiken tystnar - så försvinner även fjärilen bakom en hög pelare och visar sig sedan inte mer.

Ni kan ju kanske ana att vi tog det som ett ganska starkt tecken där i all sin prakt. Det var precis som att han för oss alla ville visa hur han fortfarande kunde dansa och vara lycklig, trots att hans nuvarande form inte är som den varit. Det var lilla Victors julgåva till oss och vi talar fortfarande om det nu två degar senare.


När vi lämnade kyrkan för att bege oss ut i den mörka natten igen så kändes det så skönt att ha fått uppleva detta och att julen ändå blev så bra som den blev.

Nu har lungnet lagt sig igen i vårt hus, barnen skall fara hem till sin mamma idag och vi blir återigen själva jag, Peter och Vilma. Nyår ser osäkert ut då vi inte kan fara någonstans. Vi måste nämligen skriva papper på huset dagen innan så affären kan avslutas och gå i lås.


Vi får se vad som väntar!

Hoppas att ni alla har haft en RIKTIGT bra jul allihopa!!!!!!!

Vi hörs snart igen!


GOD JUL

        DATUM: 2010-12-25 TID: 00:52:51
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR !!!!!!


Drömlandet

        DATUM: 2010-12-23 TID: 20:53:40
Mormor gav mig ett kuvert när hon kom i kväll.

Kuvertet innehöll en dikt som jag som 11 åring skrivit, glömt bort och som hon sedan hittat och sparat i alla dessa år.


När jag öpnnar den lite skrynkliga lappen och läser de spretiga orden som är skrivna på en gammal skrivmaskin så går det en rysning längs min ryggrad.
Det jag skrivit som liten med ett barns fantasi, är en beskrivning av vad jag idag direkt kopplar ihop till en plats som Victor finns på.
Bakom de lekande orden, vilar en omedveten insiktsfullhet för något som jag inte ens visste något om som barn.


Dikten heter Drömlandet och nedan har jag kopierat dikten så att ni kan läsa den.


Det finns ett land där vattnet rinner klart och äpplen söta som honung växer i träden, där alla mår bra. Där blir man aldrig sjuk.
Sjungande fåglar lyckan som aldrig tar slut, aldrig mera hat eller krig.
Där träden sjunger i vinden, där maten finns åt alla.
Där lever du i harmoni tillsammans med alla levande varelser.

Någonstans under regnbågen bakom solen, framför den klara morgonstjärnan.
Landet som du drömmer om....
Av Sofie     24-10   -96


Dagen innan...

        DATUM: 2010-12-23 TID: 19:52:42

Julpyssel hemma hos Karlsson/Sundberg.

I vardagsrummet sitter mamma, Vilma, Thea, Linnèa, Kent och mormor och tittar på ett gammalt inspelat avsnitt av en lucia konsert som jag och Therese medverkade i när vi var små.
Konserten visades live på Lucia morgon, rikssträckande i hela landet och är otroligt vacker med sina härliga och nostalgiska jullåtar.

Musiken sprids i hela huset och når hit till köket där jag sitter omringad av värmeljus, nybakt godis samt en rykande het kopp kaffe.
Måste passa på att skriva några rader innan det är dags för att klä granen och slå in julklappar.Jag är fortfarande trött efter att ha stått upp i 13 timmar i går men mitt halvhjärtade försök till att vila en stund under dagen gick i stöpet. Kunde inte slappna av utan låg mest och tittade upp i taket.
När jag kom hem igår kväll så hade pelletspannan lagt av så temperaturmätaren visade på 14 grader! Det var isande kallt på golven och varmvattnet var putsväck.
Det var SÅ nära att vi fick ställa in julfirandet hemma hos oss och förflytta oss till Therese och Fredrik, men i morse efter timmar av jobbande i pannrummet, så lyckas Peter tillslut få fart på den strejkande pannan.


Nu sitter vi som sagt i ett varmt och mysigt hus, omgivna av familj och glädje - precis som det skall vara på julen...

Stress = Glömska = Kaos !!

        DATUM: 2010-12-21 TID: 14:58:33
Igår var jag i Enköping och skulle plocka upp mamma på stationen, då hon alltid brukar anlända några dagar innan jul för att hjälpa till med förberedelserna.
Jag bestämde mig för att åka in en timme tidigare för att hinna med att handla lite sista julklappar. När jag anlänt till butiken jag skall besöka så hoppar jag lite halvstressad ur bilen och går runt till andra sidan för att ta ur Vilma.

När jag böjer mig fram för att plocka upp henne så får jag en känsla av att det är något jag glömt men kan inte riktigt sätta fingret på vad.
Sekunden senare svär jag högt då jag kommer på vad som saknas. Min väska!
-H***te! Plånbok och allting var härmed också de hemma i huset så mina planer på att handla får läggas på is.
In med Vilma igen och så var det bara att svälja det sura äppel helvetet och åka hem igen.

Vilken tur att jag bestämt mig för att åka in tidigare, för när jag för andra gången 40 minuter senare är tillbaka i Enköping igen - så har mamma precis anlänt på tågstationen.
Eftersom att vi redan planerat att handla all julmat så fick jag denna gång strunta i mina egna planer, så jag får se om jag hinner överhuvudtaget.
I morgon väntar ett 12 timmars reklam jobb för IKEA, så hela Onsdagen går bort. Ja ja, det är strunt samma om jag inte hinner.
För som jag nämde i förra inlägget så är det ju stressen jag vill undvika i år, och jag är glad om jag kan undvika att glömma mig själv på självaste julafton. =)


Nu skall jag bege mig och handla inför morgondagens jobb samt hämta upp mina nya hissgardiner som jag beställt ! Jippi! Jag tror de blir toppen fina i köket =)


Ha en bra dag allihopa och så höres vi snart igen!

Juletid, en stund då vi alla måste minnas...

        DATUM: 2010-12-17 TID: 12:39:04
Det börjar närma sig fjärde advent och det liksom känns i hela luften.

Runtomkring hör man stressande människor som ännu inte handlat klart julklappar. "Passa på!" erbjudanden lyser rött och starkt i sin närvaro och de är nästintill omöjliga att undgå.
Den här "julruschen" eller julstressen som jag föredrar att kalla den, är igentligen den traditionella julens värsta fiende och hotar att varje år tillitetgöra den grundande mening som julen står för.

Julen skall inte handla om vem som får mest eller vem som ger dyrast, nej det skall handla om gemenskap, värme och inte minst maten =)
Det gör det i alla fall i vår familj. Maten står högt på listan och förbereds tidigt dagen innan. Vi tar god tid på oss att äta och så fort Kalle Anka är slut i rutan så sätter vi oss till bords.


Barnen får öppna varsin julklapp på julaftonsmorgon så att de har något att pyssla med alltmedan vi vuxna står i köket och är tråkiga.
Ett till måste är julmusik som får stå på och spela i bakgrunden, den bidrar till stämningen och piggar till lite!
Ett roligt tips till er som inte vill lägga ned så mycket pengar på julklappar och dylikt, men som ändå vill att själva julklappsutdelningen skall bli rolig och ta lite tid - anordna en liten tävling om vem som kan hitta på det bästa rimmet!
Rimmet skall med fördel skrivas kvällen innan, och detta är också väldigt mysigt då alla - både barn och vuxna - sitter och tisslar och tasslar i varsit hörn, fnissandes för sig själv och sin påhittighet.

Det här blir en garanterad skratt fest på julafton då alla rim skall läsas upp och den som skall få julklappen desperat försöker att komma på vad det kan vara under allt papper.
Och var inte för självsäkra alla vuxna! Barnen brukar komma på de mest igenomtänkta rim med sin fantasi, som slår oss alla med hästlängder!
Den sista julen som vi fick tillsammans med Victor (-08) var den bästa julafton i mitt vuxna liv.
Allting kretsade omkring det här med livet, att vara tacksamma för varandra och att bara njuta av stunden. Inte visste vi att den lilla hårlösa pojken i tomtedräkt, 4 månader senare inte skulle finnas hos oss längre...
Den glädje som han hade den julen, och den gnistan som lyste i hans ögon - det är den grunden och meningen som jag talade om tidigare. Ja, ALLT det som julen handlar om och som vi inte får glömma bort.


Alla ni familjer som i år fattas någon, Ni som alltid kommer att vara en för lite... Låt oss tillsammans kämpa emot sorgen och istället välkomna värmen...Dikten nedan är för alla de mammor, pappor, syskon, söner och döttrar som inte längre är här hos oss...

Jag finns inte, men ändå kan du känna mig
Jag syns inte, men ändå blickar jag ned på dig...
Du hör inte längre mitt skratt, men ändå ler jag
Du kan inte känna min hand på din kind, men ditt hjärta inombords, det rör jag...
Vi delar inte längre samma hus, men tillsammans bor vi i din själ..
Känner du att jag vakar över dig, att jag bara vill dig väl?


Jag kan inte längre känna vindens sus, men jag finns i det dånande havets brus.
Allt som är DU, det är JAG
Allt som var VI, det finns nu i dina andetag


Vid juletid, kommer jag med skrattet och med glädjen
Kan du se mig gnistra där bakom tomtesläden
I gröten är jag mandeln du söker
Och på trappen är jag den virvlande askan från cigarren som morfar röker
Jag har ingen inslagen gåva att ge till er i år, endast min kärlek och fina minnen av mig ni denna julen får
Ja min gåva är så mycket mer, ty min själ - ja hela MIG det giver jag till ER...


Endast en sak vill jag ha tillbaka...
Det är att ni tar hand om er sjäva, och fortätter att över varandra vaka...

Och när ni den starkaste stjärnan ser på himlen blänka
Lova då att ni på mig tänka....

Sprid lycka till alla som ni känner, till minne av de som inte lägre finns...Julen -08


Lååång bild kaskad=)

        DATUM: 2010-12-12 TID: 20:04:48

Vilket slut på veckan och helgen...

Har äntligen lyckats fått upp några bilder på vårt julbak i Fredags. Det blev en hel del lussebullar och pepparkakor, och Vilma fick vara tomte =)

Jag ÄLSKAR det här med julen =) Lukterna, stämningen och allt det varma... Tänk att idag är det den tredje advent och snart är julafton här. Otroligt...


Vi har både hunit med julbak och dop och igentligen skulle Peter ha åkt på 30 års fest, men han blev sjuk och har legat med huvudvärk och feber hela Lördagen och Söndagen. Vi får se om han orkar gå till jobbet i morgon.


Nedan följer som sagt lite bilder för den som orkar se...Till dopet hade Vilma på sig den här otroligt söta klänningen från A Small World och hårbandet sydde syrran från en gammal rosett som jag hittade.


Grattis lilla Liam på dop dagen !!!!

I morgon skall jag jobba ute =( på ännu en reklamfilmsinspelning - denna gång för Actimel, så det blir att lägga sig tidigt.

Hoppas att ni har haft en bra helg och ta hand om er så länge!

Kram kram


Julbak

        DATUM: 2010-12-08 TID: 22:12:59
Idag har jag och Vilma varit på besök hos min morfar och hans fru Yvonne. Det var ett tag sedan vi sågs och det var jätte trevligt att de fick bekanta sig med Vilma. Vi åt en smarrig lunch och busade i ett par timmar tilsammans innan jag vid fem begav mig tillbaka hem igen.


I morgon kommer Therese över för att stanna i tre dagar. Vi skall baka lussebullar, pepparkakor och julgodis så att det fullkomligt väller ur frys och köksskåp =)
Jag minns att förra årets julbak utfördes av mig och mamma, då jag var gravid med Vilma - och i år skall hon vara med på myset.
Vi skall mötas upp i Enköping kl 10 och inhandla alla tillbehör samt titta på lite julklappar.  Jag vet att jag skrev sist att jag skulle lägga ut bilder på huset, men det känns som att jag kan vänta till i morgon då vi ändå skall baka och göra det mysigt.
Lite trevligare så...


Är det någon som har några bra tips på smarrigt julbak så får ni gärna säga till !!!


Kram
Stor flytt

        DATUM: 2010-12-06 TID: 23:55:05
Nu har jag äntligen packat upp datorn efter flytten.

Vi har varit igång hela helgen´och donat, men nu börjar vi komma i ordning =) Två nätter har vi spenderat i vårt nya hus, och jag tycker att det känns skönt att steget är taget och att ett nytt kapitel kan börja.

Hittar inte min kamera så jag har inte haft möjlighet att ta några bilder än, men jag skall leta i de sista kartongerna som är kvar och ta lite i morgon.


STORT tack till alla ni som var med och hjälpte till i Lördags, ni är GULD värda, och en extra kram, får syrrans kille Fredrik som stannat hela helgen och inte åkte hem förens idag. PUSS!!

Nu skall vi fortsätta med att måla köksväggarna och sedan slänga oss i säng, så GODNATT och Sov Gott så hörs vi snart igen =)
Fotning idag, flytt i morgon...

        DATUM: 2010-12-03 TID: 19:15:38

Här är lite info från fotningen idag som gick KANON!!

Vi är super nöjda med bilderna och tror verkligen att vi har fått DEN vi vill ha till kalendern.

Fanny var så duktig och tålmodig, ja precis som att hon inte hade gjort annat i sitt liv =) Hoppas att alla andra fotograferingar flyter på lika smidigt som denna.
Jag har lagt upp lite bilder från min privata kamera så får ni se runt förberedelserna.

Lite styling innan vi börjar...
Mycket som skall finslipas och se bra ut med ljuset....

Cooling!Nu återstår jobbet att titta igenom alla bilder och välja ut en som man tror är bäst lämpad för kalendern. Med så många fina att välja på så kommer det bli tufft =)


Just nu håller jag på att sleva i mig lite mat och skynda mig att packa lite kartonger. I morgon går flyttlasset till nya stället så det blir en hektisk helg =9 Lovar att fota lite och lägga upp när jag får tillfälle!


Ha en fantastisk helg så länge !!!!


Kram


Nytt projekt!

        DATUM: 2010-12-01 TID: 20:56:40

Vi lyckades pallra oss iväg till öppnaförskolan idag. Det var ett bra val trots kylan utomhus, för kaffet, sällskapet och fikat behövdes. Vilma har inte träffat andra barn sedan förra veckan och hon krävde lek och bus.
Apan kom och hälsade på igen =)


Klockan tre mötte vi upp moster Therese i centrum för en fika. Det händer inte så ofta då hon jobbar och bor åt Västerås hållet - så det var jätte trevligt.

Vilma hade dock precis vaknat i vagnen och var inte alls förtjust över vart hon hamnat. Det lät även väldans i byxorna så det kanske var det som spökade=)


Jag och Therese håller på med ett nystartat projekt där vi precis som underbaraste Busungarna förra året - skall framställa en kalender till förmån för Barncancerfonden.

Skillanden den här gången och med det här projektet är att det kommer att vara cancersjuka barn som figurerar på de olika månaderna.
Varje barn och bild kommer även att ha ett speciellt tema med ett dolt budskap som leder som en röd tråd genom hela kalendern.

Vi är jätte förhoppningsfulla över det här och tror att det kommer att bli jätte bra!


Första fotograferingen kommer att ta plats på Fredag förmiddag, och vi har bokat en stor teater i Bålsta. Vi har en ljustekniker som kommer att ordna med strålkastare osv, så att vi får till det där snygga ljuset som man bara kan få till på en teater scen.
Flickan heter Fanny och anländer med familjen kl 9 och innan 13 måste vi vara klara - men det skall vi greja.Info om när och hur ni kan boka er kalender, kommer att komma upp inom kort!