Julbak

        DATUM: 2010-12-08 TID: 22:12:59
Idag har jag och Vilma varit på besök hos min morfar och hans fru Yvonne. Det var ett tag sedan vi sågs och det var jätte trevligt att de fick bekanta sig med Vilma. Vi åt en smarrig lunch och busade i ett par timmar tilsammans innan jag vid fem begav mig tillbaka hem igen.


I morgon kommer Therese över för att stanna i tre dagar. Vi skall baka lussebullar, pepparkakor och julgodis så att det fullkomligt väller ur frys och köksskåp =)
Jag minns att förra årets julbak utfördes av mig och mamma, då jag var gravid med Vilma - och i år skall hon vara med på myset.
Vi skall mötas upp i Enköping kl 10 och inhandla alla tillbehör samt titta på lite julklappar.  Jag vet att jag skrev sist att jag skulle lägga ut bilder på huset, men det känns som att jag kan vänta till i morgon då vi ändå skall baka och göra det mysigt.
Lite trevligare så...


Är det någon som har några bra tips på smarrigt julbak så får ni gärna säga till !!!


Kram




Kommentarer
Postat av: Hilkka

Hej!

Jag har nyligen öppnat en nätbutik där jag säljer barnkläder till bra priser, gå gärna in och titta på vad som finns.

www.TindraAmelia.se

2010-12-08 @ 22:18:44
URL: http://hilkka.dick.nu
Postat av: Cicki

Leilas Rocky Road!!! Mums!



Julkramar

2010-12-08 @ 22:32:10
Postat av: Anna

Instämmer med Cicki!! :)

Smörkola med krossade polkagrisar på

chokladtryffel med krossade turkisk peppar i

Det är vad som står på schemat för mitt julbak!

Kramis

2010-12-08 @ 23:16:27
Postat av: Malin

Pepparkaksskorpor. Såååå goda!!!



Ingredienser

100 g hasselnötter

2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

300 g vetemjöl

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

1 tsk kryddnejlikor, malda

1 tsk ingefära, mald

100 g smör

2 st ägg



Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i medelvarm torr stekpanna tills de får fin färg och skalet börjar lossna. Gnid av skalet i en handduk.

2. Kör ihop socker, bakpulver, vetemjöl och kryddorna. Tillsätt hasselnötterna, smöret i bitar och äggen, och kör till en deg.

3. Forma två längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100°. Skär genast längderna i sneda skivor. Lägg tillbaka dem glest på plåten och torka dem ca 1 timme eller tills de är torra. Använd gärna varmluftsugn.

2010-12-08 @ 23:22:38
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Anna

Kaffetryfflar. Borde gå att hitta receptet i cyberdjungeln ;)



Mumsfillibabba är det iaf =)

2010-12-09 @ 07:50:32
Postat av: En medmänniska

Kul att Therese ska vara hos er några dagar. Kan tro ni varit i full gång med allt bak idag. Så sugen man blir på allt gott ni skulle baka =)

Ha det fortsatt mysigt nu tillsammans med din syster. Så spännande att få se bilder sen!

Kramar till er alla,

Malin

2010-12-09 @ 16:06:15
Postat av: Ewa

Vilken liten sötnos du har fått! Lycka till med det nya huset och allt julgodis. Njuter av att läsa hur det går för er.

2010-12-09 @ 21:26:27
Postat av: Annica

http://www.recept.nu/1.126537/leila_lindholm/efterratter_godis/leilas_rocky_road

2010-12-10 @ 01:03:53
Postat av: Christina

Men gud vilka underbara ögon lilla Vilma har.

2010-12-10 @ 15:12:40
URL: http://christinamedcompany.blogg.se/
Postat av: Lotta

Gud, vad Vilma är söt! Och vad hon är lik sin storebror på den bilden - Viktor upp i dagen:-).



Kram på er!

2010-12-10 @ 15:44:37
Postat av: Pernilla

Finns mycket tips att få på www.kokaihop.se



Mys på!!

2010-12-10 @ 18:58:40
URL: http://www.ph-mittilivet.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Finns mycket tips att få på www.kokaihop.se



Lycka till!!

2010-12-10 @ 19:00:54
URL: http://www.ph-mittilivet.blogspot.com
Postat av: Anna

Hej Sofie!

Har mailat dig tidigare, men vet inte om jag

hade rätt mailadress...

Här kommer min i alla fall... [email protected]

Hade varit jättetrevligt att höra ifrån dig!

Hoppas ni har en härlig helg!

Kramar Anna

2010-12-10 @ 22:27:14
Postat av: Tess

Pepparkaks tryfflar !!!!



Så himla goda!!



75g florsocker

175g mörk blockchocklad

- smält ihopa

1dl vispgrädde i kastrullen

0,5 tsk kanel

0,5 tsk malen ingefära

0,5 tsk malna kryddnejlikor

0,5 tsk malen kardemumma

i Kastrullen oxå...

rör om och låt svala helt!

Sen in i kylen en stund tills det tjocknat



ta upp små kulor och rulla i bollar, rulla dom i krossade pepparkakor

lägg på fat och lägg i kylen

Ta fram dom en stund innan servering så dom inte är för hårda o kalla...

Fantastiskt gott!!



2010-12-11 @ 23:12:23
URL: http://kenzobebis.blogg.se/
Postat av: Lisette

Hej!



Jag kontaktar dig för att jag finner din blogg mycket intressant och välorganiserad. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig angående ett eventuellt samarbete! Hör gärna av dig via mail så kan vi prata vidare.



Med vänliga hälsningar,

Lisette

2010-12-12 @ 13:16:22
Postat av: Angelica

något som är SUPERenkelt och gott är vanliga lussebullar, fast man gör dom som kanelbullar i formar, och ist för kanel river man ner massa vit blockchoklad som "fyllning"! supergott!

2010-12-14 @ 02:06:35
URL: http://skitsaammaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback