Lekparker

        DATUM: 2011-06-14 TID: 20:54:42

Sommaren är här, och hand i hand med denna så utökas även de många parkbesök och stadspromenader som annars legat i vila.

Gräsbeklädda plättar som badar i solsken är populära tillhåll för soldyrkarna, som med slutna ögon ligger och lapar i sig de varma strålarna.

Vi som har små barn söker oss i stället till de lite med skuggade områderna på de lite mer avskilda platserna. Ja om man inte räknar med de välbesöka lekparkerna förståss. Där trängs vi gärna i flera timmar tillsammans med andra föräldrarlediga och deras tjoande barn.

En lekpark är aldrig stilla, och inte ett ställe man går till om man vill ha lugn och ro. Här är det barnens lagar som gäller och här är det den som skriker högst och puttas hårdast som får leka först.
Självklart så är det dock lugnare om man planerar sina tripper till veckodagar då de lite äldre barnen går på dagis.


I veckan var vi i Enköping tillsammans med Nina, Samuel samt morfar.
Efter en god lunch på hamnkrogen så gick vi vidare till en av de större lekparkerna bakom Enköpings kyrka. Där fanns allt möjligt roligt och barnen var i extas.
Tack och lov hade vi valt en tid då det endast var två andra föräldrar där med sina barn, så vi fick en fin och lugn stund i solskenet.

Efter klockan tre när Nina och Samuel skulle bege sig hemmåt så vandrade vi upp till tågstationen för att hämta "momo".
Vi skyndade oss upp på perongen så att Vilma skulle få se vartifrån momo kom när hon var på besök. Hon blev alldeles hänförd när tåget rullade in och "Vips!" så var hon bara där.
Vilken min! Ha ha!


Vi gick i samlad skara tillbaka ner till torget, köpte oss en stenungsbakad pizza och slog oss ner på gräsmattan för att äta. Mmm, vad ljuvligt det var >=)


I kväll blir det jordgubbar, annanaspaj, vaniljglass och en kopp starkt kaffe. Sådana små saker som gör livet en smula bättre och som förpassar de tunga bitarna i tillvaron en aningens bakåt i ledet.

Det går att leva med sorg, jag vet det. Det gäller bara att sortera sina tankar rätt.


Kommentarer
Postat av: Kia

Detgår att leva med sorg som du säger,det gäller att göra på det sätt som passar för var och en.Har nyss kommit hem ifrån studentfirande.Vår Simons bästa kompis syster firade vi.Visst var det tufft att se kompisen som nu är 16 år ,lång och reslig och inte en liten 12-13 åring.Det gick men hjärtat blöder lite extra när tankarna blir varför,varför?? Du förstår säkert vad jag menar.Men vi fortsätter våra liv och tar en dag i taget.Krama din söta Vilma docka.Kram Kia (Simons mamma)

2011-06-15 @ 22:36:33
Postat av: Julia

Åh, i den lekparken lekte jag mycket som barn. Eller ja - som liten :) Är väl fortfarande barn (fyller 18 i augusti).

Kram :)

2011-06-15 @ 23:46:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback