13 December 2011

        DATUM: 2011-12-13 TID: 18:02:28
Så då var det dags för den årliga lucian, Vilmas första faktiskt då hon inte gick på dagis förra året. Jag har sett fram emot detta länge och det känns extra speciellt då vi heller aldrig fick fira det med Victor.Vädret ute skriker inte direkt vinter, men vad ska man göra ? Vår morgon var fylld med tillräckliga problem ändå, då mitt larm inte ringde och hela familjen vaknade 7.20, i stället för kl 6 som vi planerat.

Tanken var nämligen att vi skulle kliva upp i god tid, äta risgrynsgröt, tända ljus för Victor, klä på Vilma hennes nyinköpta pepparkaksdräkt samt bara mysa lite.

Tji fick vi, då vi i stället fick slita på oss kläderna, hoppa över frukosten, borsta håret springandes i farten och kasta oss in bilen med andan i halsen.
Vi hann precis till dagis och märkte att vi inte var de enda som kom i sista minuten. Hela parkeringen var fylld med föräldrar som svor och klagade på hur stressig och sena de var.

Ha ha... Kändes faktiskt en smula bättre då =)


Vi fick iaf en urmysig stund tillsammans med julsånger i ring och gott luciafika. Mormor, mamma och pappa tittade stolta på Vilma när hon spatserade fram bland ett myller av andra pepparkaksgubbar, lucisor och små tomtar. Kaoset förvandlades till en toppen morgon !


Efter Lucian skjutsade jag hem mamma och Vilma och åkte tillsammans med Peter till jobbet. Tänkte sedan under hela dagen på hur vår lucia såg ut på sjukhuset några år innan. Där hade barnen inget hår att fästa sitt glitter i, och där orkade inte många äta det serverade fikat som så fint ställts fram.

Nej, där stod en rad tysta och sorgsna föräldrar med en gnagande oro över om de ens fick fira en lucia till med deras barn, eller om det var deras sista...
En glad pepparkaksgumma =)
Mmmm, pepparkaka...
Vi hoppas att ni alla har haft en fin dag som vi. Ta hand om varandra !!

/Sofie


Kommentarer
Postat av: Lina

Jag måste bara fråga med tanke på de diskussioner som är just nu med att få ta kort eller inte ta kort på de andra barnen på förskolan under lucia. En av anledningarna är väl just att så många kort kommer upp på internet och vill alla föräldrar det? Har du frågat föräldrarna till de barn som är med på dina kort här? Du kanske känner dem, vad vet jag. Jag vet bara att jag inte skulle gilla om jag upptäckte att andra föräldrar tagit kort på min H och lagt ut på nätet. Hoppas du inte tar detta fel, är bara en undran som sagt och har denna diskussion med många av mina vänner för att jag tycker det är intressant hur andra ser på saken.

Hoppas ni får en fortsatt fin lucia!

2011-12-13 @ 20:36:39
URL: http://plusen.wordpress.com
Postat av: Hanna K

Så underbart söt pepparkakstjej! Vilket långt hår hon fått!

Förstår att det måste vara stor kontrast från Lucia på sjukhuset...

Usch vad jobbigt att försova sig sådär, då känns det som om hela dagen blir fel sen!

Postat av: Anita

Hon är söt som en sockerstrut Vilma. Victor var säkert med o log. Kram på er alla o ha en riktigt God Jul. Kram Anita.

2011-12-14 @ 17:08:32
Postat av: Ewa

Så söt hon är er lilla tjej. Man kan inte se sig mätt på henne.

2011-12-14 @ 20:13:04
Postat av: Angela

Vilken söt flicka ni har:) Jag kikar in här på bloggen ibland. Du skriver fint och verkar ha ett stort hjärta. Kan inte föreställa mig allt du gått igenom...

2011-12-15 @ 21:03:31
URL: http://blogg.mama.nu/angela
Postat av: Kia (ängeln Simons mamma)

Sötast av många...lilla Vilma.Usch Sofie,jag minns Lucia på Drottning Silvias sjukhus.Simon mådde dåligt efter cytostatika och operation...men så fint personalen gjorde för oss med sång och musik med tillhörande fika.När mina grabbar var små så ordnade vi Lucia firande kl 18.00 istället för vi märkte alla föräldrar på dagis att det blev så stressigt tidigt på morgonen och det var ju många som skulle iväg till sina jobb..vi hade tur när Simon var liten för en av papporna var kock och han kokade underbar god risgrynsgröt och bakade brödet till skinksmörgåsarna som vi hade på kvällen.Ha en fin jul,kram Kia

2011-12-15 @ 22:43:47
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Vad fina ni är. Det är så mysigt med Lucia. Mindre kul dock att försova sig...

2011-12-18 @ 21:45:48
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Lotta Nyström

Ååh, en sååå söt pepparkakegumma1Jag önskar er alla en fröjdefull jul och ett riktigt gott nytt år!Kramar från Lotta.

2011-12-20 @ 11:07:20
Postat av: Sandra

Jag tycker vilma är ruggigt lik victor.... håller du/ni inte med..!? :)

så himla fina barn du/ni har... var rädd om dem <3

2011-12-27 @ 19:05:10
URL: http://nattstad.se/orginoox

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback