P4 Extra

        DATUM: 2009-12-30 TID: 11:22:07

Sveriges Radio P4 riks


Lyssna in på P4 Extra efter kl 13.00, på min intervju om Försäkringskassans överklagan.Intressanta svar, lika tomma och kalla som de på Försäkringskassan. 
Ulrika Persson, chef för sjukförmåner på Försäkringskassans kommentar;

http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2130161&BroadcastDate=&IsBlock=0
http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2130163&BroadcastDate=&IsBlock=0


Kommentarer
Postat av: Elin

Synd att jag surfade in här först nu, en timma senare. Ska se om jag kan lyssna på det på SRs hemsida. Ville hursomhelst bara säga att jag tittade på reportaget på TV4 nyheterna sent igår kväll. Både jag och min man tycker att F-kassan är så fruktansvärt känslokalla som inte kan tänka sig att erkänna att deras regel inte funkar i alla lägen utan den måste justeras, istället för att driva detta högre och högre. Vi är många i hela Sverige som står på er sida och F-kassan kommer inte att kunna nästla sig ur det här lätt om de inte ger er rätt och erkänner regelns uppenbara brist.

Vi ska kämpa tillsammans, detta skall ni vinna!

2009-12-30 @ 13:42:28
URL: http://www.elinsfunderingar.blogspot.com
Postat av: Anonym

2009-12-30 @ 14:21:46
Postat av: Ammi

Jättebra intervju...otroligt bra att det uppmärksammas stort i alla media. Något måste ju komma ut av detta...nån ändring av regeln som gör att man kan avgöra vad som är rimligt från fall till fall. Funderar dock på hur man känner sig som människa när man skrivit under brevet och lagt på lådan till er med beskedet att "vi tänker överklaga"..går man hem och känner att man haft en bra dag på jobbet då eller....??Många varma kämparkramar till er alla!!!

2009-12-30 @ 14:32:47
Postat av: Elvira

Du var så bra i intervjun, jag är så glad att du är så stark och fortsätter kämpa.Jag undrar bara vart tog all medmänsklighet i dagens samhälle vägen, fy. Kram till dig.

2009-12-30 @ 15:27:26
Postat av: Anette G

Såg dig på nyheterna i går kväll och tyckte att du var väldigt bra på att formulera dig, tror det är viktigt att de som drabbas av samhällets fyrkantiga regelverk vågar stå upp och tala om hur fel det kan bli. Håller tummarna för att ni får rätt!

Vill också tala om att jag, på julafton, läste en artikel i Borås Tidning om kalendern "Busungar" och om Victors förlorade kamp mot sjukdomen. Främst handlade artikeln om en stor, liten hjälte som heter Lova och är fem år. Hon och hennes mamma har sålt 160 kalendrar både på julmarknader och genom att "knacka dörr". Så här brukar hon presentera sig "Hej, jag heter Lova och är fem år. Vill du köpa en kalender? Pengarna går till Barncancerfonden. Jag är med i maj månad."Hoppas att 2010 blir ett riktigt bra år för er alla!

2009-12-30 @ 15:45:52
Postat av: Ida

2009-12-30 @ 16:34:48
Postat av: Anonym

Herregud! Du var jättebra i intervjun, men försäkringskassans talare, kunde hon vara mer formell?? Varenda fråga hon fick, så var det formella svar och nästlande ur frågor! Msn skulle junna tro att dom har ett hjärta av sten...!

2009-12-30 @ 16:37:20
Postat av: Jessica

Jag såg er på TV4 Nyheterna igår kväll hemma hos en vän. Blev helt paff, visste ju bara om att SVT hört av sig. Vad härligt att så många har vaknat och jag hoppas verkligen att det nu kommer till en lagändring. Det är ju helt sjukt att det finns sådana här regler, det måste ju alltid kunna finnas undantag i sådana här fall. Självklart ska man inte behöva anmäla sig som arbetssökande samma dag som ens barn dör. Det är ju helt absurt. Försäkringskassan överklagar ju bara för att dom minsann ska visa att dom har rätt och bara följt reglerna vilket är förbannat småaktigt. Då kan dom väl istället säga att av hänsyn till detta speciella fall så bortser vi från reglerna...

Jag håller tummarna hårt för er och jag hoppas verkligen att allt går er väg. Vi finns alla här och stöttar.

Kramar och Gott Nytt År! =)

Postat av: Micke

Det försäkrings kassan gör med sin överklagan är att dom vill få till ett predikatfall dvs.. dra det upp i högsta instans, sen att det är beklagligt att ni hamnar i denna sitts är surt. Men bara för dom drar det vidare så betyder inte det att ni behöver förlora, kämpa på ge inte upp. Jag har själv haft massa duster med just försäkringskassan från hösten 2005 när min son fick cancer, och det har löst sig fast resan varit tuff stundtals

2009-12-30 @ 17:01:49
Postat av: Evelina

Jag såg inslaget på 4 an (tycker du gjorde det väldigt bra) och framsidan på expressen idag och man bara skakar på huvudet. Sedan är det ju konstigt att de måste testa regelverket och hur det fungerar...... Nåja jag hoppas verkligen att ni får rätt och GOTT NYTT ÅR!/ Kram

2009-12-30 @ 17:06:05
URL: http://prommis.bloggagratis.se
Postat av: tess

Den där jävla kärringen på försäkringskassen kan ju fan inte ens svara på frågorna??

Var de någon som uppfatta vad hennes svar var gällande om de tycker de är rätt/lämpligt/frisk(?) att gå till arbetsförmedlingen dagen efter sitt barn död??

Åt helvete med dem! Undantag borde fasen finnas i alla lagar och i alla fall. sjukt ju! Förtroende för dem existerar inte längre.

Såg dig på tv igår och tycker du gjorde superbra ifrån dig, sa rätt saker och gick som vanligt rätt in i hjärtat. Satt och åt midda med hela familjen igår och alla var lika upprörda av deras idiotiska agerande. Fan alltså. Hoppas de går år pipsvängen för dem.

Tänker på er alla!! Hoppas ni får rätt och ett gott nytt åt!

Snart kommer lillasyster:)

Kram, Tess

2009-12-30 @ 18:28:12
Postat av: Paulina

Läste om er i tidningen också. Är så trött på orättvisor mm, hppas det blir ändring!

Sänder tankar och styrka till er.

Hoppas medmänskligheten segrar....och det nya året kommer med glädje och lycka till er.

Det är ni värda!Styrkekramar Paulina

2009-12-30 @ 19:07:54
URL: http://mitthopp.blogspot.com
Postat av: Marie

Tänker på er och håller tummarna att allt löser sig, det är sjukt att man kan bli behandlad på ett sådant respektlöst sätt, när man har förlorat ett älskat barn, du är lika stark som din underbara son, du är en inspirationskälla till många...Kramar

2009-12-30 @ 19:12:52
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com
Postat av: Annika

Läste just att ansvarig minister för frågan om sjukförsäkring christina husmark persson meddelaratt det troligen blir en lagändring nästa år. Precis som jag läste om för några månader sedan. Även närståendes dödsfall ska räknas som skäl för sjukskrivning under en begränsad period. Många, många ondgör sig över FK men egentligen är det ju politiska beslut som ligger bakom. SEdan kan man ju tycka att FK borde slå larm om det orimliga i vissa reglers konsekvenser. Det du Sofie råkat ut för är ju ett praktexempel. därför är det väldigt bra att det blir så uppmärksammat. Även om jag förstår att det är oerhört jobbigt för dig och din familj. Kämpa på!

2009-12-30 @ 21:24:33
URL: http://dagarmedhedda.blogspot.com
Postat av: Anonym

Vill önska er ett riktigt Gott Nytt År.

Snart dax för något nytt, lycka till med allt!

Hoppas och tror att 2010 blir ert år.Kramar från en trogen bloggläsare.

2009-12-30 @ 21:57:56
Postat av: Cilla

Hej!

Såg repotaget på 22-nyheterna och efter det var jag tvungen att leta rätt på er blogg.

Victors gravsten är helt underbart fin och vi hoppas att ni kunnat få lite julglädje i allt det sorgliga.

Såg dessutom att ni är stolta mopsägare och då måste jag dessutom passa på att lämna ett avtryck för så många mopsar finns det trotts allt inte i lilla Bålsta :-)

Kika gärna in på vår hemsida och har ni lust för ett mopsrus är det bara att lämna avtryck. Vi ses säkert på specialen!Cilla & mopsarna

Skörbygläntans kennel

2009-12-30 @ 22:25:00
URL: http://www.skorbyglantan.com
Postat av: Caroline L

Starkt kämpat av er, äntligen händer något. Det måste ju till en lagändring! Beundrar er styrka något oerhört. Victor är så stolt över sin mamma och pappa. Nu måste det vända för er, motgångarna kan ju inte bli fler...

Även om inte er prins finns där hos er hoppas jag ni får ett riktigt Gott Nytt Årmånga kramar till er

2009-12-30 @ 22:29:35
Postat av: anna

http://www.finest.se/userBlog/index.php?uid=28711&viewComments1265286=1#comments_12652864e och 5e kommentaren nerifrån. Jag dör, undrar vilken jävel som kan kalla sig 'fredrik reinfeldt' och sedan skriva en sån här sak, på katrin zytomierska's blogg. vad händer med sverige, har ingen empati för andra människor? vilken jävel......

2009-12-30 @ 22:46:24
Postat av: anna igen

jag hoppas det inte var fel att skicka det där. för jag vet inte ifall det känns otroligt jobbigt att läsa, eller om du inte tar åt dig. känner inte dig. men tyckte kanske att det var bra att veta eller nåt. snella var inte arg på mig eller nåt jag är 13 och därför itne så smart. men jag läser din blogg iallafall.

2009-12-30 @ 22:49:37
Postat av: ParadisFrida

Du var jätte duktig Sofie!Vad det gäller kvinnan från FK...... Jag säger inte mer än så >:(

Hon svarade ju inte ordentligt på frågorna! Kan det vara så jävla svårt?? VI på FK hörde jag henne säga x antal gånger, varför ska dom gömma sig bakom varandra eller rättare sagt en sjuk jävla instans som borde eldas upp.. Ingen vill svara personligt på frågan om man tycker det är rätt/rimligt att behöva anmäla sig som jobbsökande dagen efter ens barn har dött, för vi vet ju alla svaret: NEJ! ingen skulle göra det.Jag hoppas på Lagändring nu! Det borde ha varit självklart från första början att ha rätt att sörja det finaste man har.Styrkekram!!Victor för alltid i mitt hjärta....

2009-12-30 @ 23:54:23
Postat av: kurrelina

jag såg det på TV och du ska veta att det upprörde mig, varför sjukskrev inte läkaren dig. Både jag och min syster var sjukskrivna ganska länge efter min sons bortgång...

Tänker mycket på dig ska du veta och ser verkligen fram mot lill tjejen som väl snart skriker sig ut i den just nu iskalla årstiden.

kramis

Annette

2010-01-05 @ 15:39:30
URL: http://kurrelina.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback