Ideer...

        DATUM: 2009-06-05 TID: 10:58:49
Det är skönt att se att så många av er reagerar, då är det inte bara vi som är löjliga. Nej, det måste kunna finnas undantagsfall även på Försäkringskassan.
Jag blir väldigt tacksam om din kompis kunde titta på det här Jessica, så kan hon ju i alla fall berätta vad hon tror, om det är någon ide att överklaga alls. 

Har inte sovit en blund i natt, låg vaken ända tills det blev ljust. Hade så mycket funderingar att skallen höll på att sprängas. Finns inget värre än att bara ligga där. Vill så gärna göra något kreativt och positivt  utav min sorg, vända den till något bra i stället för att bara gå runt och må dåligt.
Har många ideer men väldigt lite ork. Får se om det blir något.

Tack igen för era åsikter, läser vartenda litet inlägg, bara så ni vet. Alla ord som ni skriver går rakt in i hjärtat.


Kram

Kommentarer
Postat av: Tessan

Ni är absolut inte löjliga! Jag hoppas verkligen det ordnar sig, och igen - finns det något vi kan göra så säg till. Vi finns här!Det är så jobbigt med sådana nätter. Man vill så gärna sova men ju mer man tänker på det desto svårare blir det. Förstår att det är massor med funderingar och tankar som virvlar runt hos dig. Att du mitt i allt orkar tänka på att du vill göra något positivt av sorgen. Jag finner inga ord för min beundran... Orken kommer, tids nog.Stor kram,

Tessan, mamma till Ida och Tim

2009-06-05 @ 11:07:12
URL: http://tessanova.blogg.se.
Postat av: Kamilla

Hejhej, har följt denna blogg sedan någon vecka tillbaka, och självklart läst vartenda inlägg sen januari. Utan tvekan den vackraste blogg jag har sett. Ni är, för mig, verkligt starka människor och jag bara älskar er ärlighet kring både glädje, lycka, besvikelse, ilska och sorg som ni varvas med i vardagen. Ni är så öppna och äkta och jag kan inte sluta att förundras över hur fan ni lyckas snappa upp orken igen...

Victor är verkligen stolt över er - vem skulle inte vara det över att ha er som föräldrar? Underbara!

Håll fast och fortsätt!!

Styrkekramar //Kamilla

2009-06-05 @ 11:20:36
Postat av: Kajsa - 2 barns mamma

Ni är inte alls löjliga!! absolut inte... Hoppas verkligen att dem på något sätt ändrar det beslutet..i sinom tid kommer du få den orken du så gärna vill ha.. Önskar så att det fanns något man kunde göra för er...Bidrar då och då till Viktors fond, och bidraget till er resa känndes också bra.. men jag vill göra något mer, men det finns inget jag kan göra - jag kan inte ändra er situation... Men jag e här, läser varje ord du skriver och tänker på er hela tiden!Jag beundrar er så...

2009-06-05 @ 11:33:25
Postat av: Helena

Hej!

Jag har följt din blogg under en tid och verkligen kännt er sorg, har dock inte rikgit vetat vad jag ska kunna skriva till er för att visa mitt medlidande. nu känner jag att jag inte längre kan vara tyst.

Jag beundrar verkligen er styrka, all sådan här sorg är jobbig och att ni kan ta er igenom det och dela mer er till andra är mycket starkt.

Alla tankar till er och Victor!

KRamar Helena

2009-06-05 @ 11:35:00
URL: http://helenasoas.blogg.se/
Postat av: Linda, mamma till 2 barn

Sofie ni är verkligen inte löjliga, det är Fk som är helt knäppa och som inte har någon förmåga att sätta sig in i de enskilda personernas sitts. Jag hoppas du får hjälp med att lösa detta, och det verkar ju vara på gång =)Oroa dig inte över att du just nu inte har kraft att hitta på något kreativt och positivt med din sorg, den kommer! Tycker det är imponerande att du ändå tänker i de banorna och att lusten finns där.Ha en bra dag, själv får jag härda ut ett par timmar till på jobbet innan det blir helgledigt!!!Kram kram2009-06-05 @ 11:37:38
Postat av: Anna

J-vla försäkringskassan!!!!! Sparka på dom som redan ligger.. En idé som jag fick är att ringa aftonbladet så dom kan skriva en artikel om det här, för så får det bara inte gå till! Var finns empatin och medkänslan, vart är vi på väg??

Tänker på er nästan jämt, många varma kramar från Anna, mamma till Lova

2009-06-05 @ 11:42:08
Postat av: Malin

Nej, ni är inte löjliga! FK måste ju kunna se lite från fall till fall hur det ligger till...Jag tycker det är så illa. Precis som ni inte har det tillräckligt jobbigt redan...Verkligen beundransvärt att du försöker och vill vända sorgen till något bra. Ge det mer tid, så tror jag att orken kommer med tiden. Kreativa saker brukar vara bra när man vill ha utlopp för känslor, och du verkar vara en kreativ tjej som är duktig på så mycket olika saker. Tänker på bloggen, dom fina sångerna, Victors film, teckningen du ritade och mycket annat. Du har ju redan gjort massor av saker...

Tänker på er, tänker på Victor!Massor av kramar

2009-06-05 @ 11:44:16
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Victors morfar Christer

läsid=87897037450&comments=" rel="nofollow">http://www.facebook.com/note.php?noteid=87897037450&comments=Christer

2009-06-05 @ 12:03:52
URL: http://mckillen.se
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Självklart är ni inte löjliga utan det är istället Försäkringskassan som är helt otroligt omänskliga i sina bedömningar. Så skönt att det finns människor som kan hjälpa till att "bråka", tänker då på Jessicas kompis, nu när du känner att du inte orkar. Du har det nog jobbigt ändå, så ta hjälp av alla som erbjuder sig. Hoppas att dom ändrar sin bedömning så att du får rätt till ersättning!

2009-06-05 @ 12:12:50
Postat av: Kajsa - 2 barns mamma

Morfar Christer - är medlem på facebook men kommer inte in på den sidan =/

Nyfiken nu...

2009-06-05 @ 12:19:42
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Ser nu att det är fler som hjälper till att "bråka". På dom bara!!!!!!!!!

2009-06-05 @ 12:28:06
Postat av: Malin

Jättebra skrivet Morfar Christer, hoppas nu verkligen att dom agerar fort!Sofie,jag såg i din pappas brev till FK att du fyller år 15:e april.....vet inte vad jag ska säga,gör ont i hjärtat...Kram igen

2009-06-05 @ 12:32:25
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Yvonne - en mamma i Handen

Jobbigt med vakna nätter...Den kreativa sidan brukar ta ordentligt med stryk när man mår pyton så det känns ändå som en liten strimma ljus i mörkret att du har idéer. Du är en stark kvinna, Sofie, så med tiden kommer du säkert kunna använda din energi till att förverkliga dina tankar. Invänta en tid som känns rätt för dig.

Alla styrka till dig.

Kram / Yvonne

2009-06-05 @ 13:00:15
Postat av: En medmänniska

Ooo neeej inte en chans på nåt sätt att ni är löjliga. Hoppas med hjälp från Jessicas kompis och Christers brev som jag har läst nu (kanon) att beslutet kommer ändras för det är inte klokt det hela =( Ni har ju såååå nog jobbigt ändå, jag är så arg här!Hade ingen aning om att din födelsedag är då Sofie, gjorde ont att läsa.Håller tummarna hårt att beslutet ändras!

2009-06-05 @ 13:27:10
Postat av: Nina

Hej vänner! Ja försäkringskassan ja, vad ska man säga blir så förbannad hur kan man vara så fruktansvärd iskall? Klart att det måste finnas undantag om inte annat får de nog allt ta och göra ett nu...

Vad skoj att ni kommer iväg på eran efterlängtade resa, det här med stödsidan traveltrip hade jag helt missat, vi hade såklart mer än gärna varit med med en slant.

Ni är otroliga!

Tänker på er!Kramar från familjen Jensen

2009-06-05 @ 13:30:44
URL: http://ninni82sblogg.blogg.se/
Postat av: annika

Hej sofie, du verkar ha många kreativa gåvor. Hoppas du får utlopp för dem snart. Redan nu känns det som att du får det genom den är bloggen och din fina teckning om himlen till exempel.

Ang FK: självklart är ni inte löjliga men som jag tidigare skrivit har fk sina regler. Det är svårt som tjänsteman att ändra på dem eller göra undantag.Man kan tänka på civilkurage och sånt men i praktiken är man bakbunden som tjänsteman. 'Många gånger vill man nog fatta ett annat beslut men det går inte. FK är supersnårigt och man måste verkligen veta precis allt för att inte hamna mellan stolarna. Men jag tycker ju att det kunde finnas små regler som gör det enklare för människor i er situation. Som gör så att man inte dagen efter att ens barn gått bort måste tänka på att anmäla sig på Af eller kasta in en sjukanmälan för att inte få glapp. Såg också att du fyller år den 15 april. Gud så det måste kännas.Nu en helt annan sak: hörde låten till mc-turen och kom av någon anlending att tänka på en sommar på Visingsö. PÅ folkhögskolan där har man varje sommar i 30 år nu kunnat anmäla sig till fantastiska sång, kör- och instrumentkurser, internat i en vecka i underbar miljö, framträdanden och fest. Något för dig och dina musikaliska systrar kanske? Till nästa sommar alltså.

2009-06-05 @ 14:01:18
Postat av: Victors Morfar Christer

I'll sing it one last time for you

Then we really have to go

You've been the only thing that's right

In all I've doneAnd I can barely look at you

But every single time I do

I know we'll make it anywhere

Away from hereLight up, light up

As if you have a choice

Even if you cannot hear my voice

I'll be right beside you dearLouder louder

And we'll run for our lives

I can hardly speak I understand

Why you can't raise your voice to sayTo think I might not see those eyes

Makes it so hard not to cry

And as we say our long goodbye

I nearly doLight up, light up

As if you have a choice

Even if you cannot hear my voice

I'll be right beside you dearLouder louder

And we'll run for our lives

I can hardly speak I understand

Why you can't raise your voice to sayLight up, Light up

As if you have a choice

even if you cannot hear my voice

I'll be right beside you dearLouder, Louder

And we'll run for our lives

I can hardly speak i understand

Why you can't raise your voice to say............Victors låt "RUN"kram

Christer

2009-06-05 @ 14:03:19
URL: http://mckillen.se
Postat av: Angelica

ojojoj vilken berättelse man fäller tårar längst kinderna hela tiden. man har liksom blivit beroende av sidan, läser varje dag, Osacar säger här hemma "läs det inte då om du blir så ledsen" men jag är tvungen. du skriver så fint vi här hemma önskar er all lycka!!!

eran prins är den vackraste stjärnan.

2009-06-05 @ 14:12:48
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

F-kassan har inte en chans mor morfar-Christer.. Detta ska igenom så e det bara!!Det e jättestark Sofie att du ens har Kraft att tänka på kreativa saker mitt uppe i den tuffaste sorg.. Men det behöver ju inte betyda att du måste göra nåt precis nu..

Men jag har sagt det förut å säger det igen... ser fram emot en ev bok i framtiden :)

Du skriver så himla varmt å fint!!

Du är oslagbarkramar om // MariePs. har fixat 2 små saker till Victors viloplats..ska förs hinna ut idag.. Den ena ska finnas kvar för den e victors å den andra e tänkt att du ska ha så har ni en varsinn..det hör ihop ;)

E bara en liten sak men då har ni samma å krama om om natten..2009-06-05 @ 15:22:24
Postat av: frida

jag hoppas att ni orkar överklaga FK och får rätt i er ersättning. vi får starta upp en protest annars, du har många som är på din sida och vill hjälpa dig, däribland jag.

obs. vilken fin dikt, så hemskt att du ska behöva gå igenom en sådan sorg :(tänker på er!

2009-06-05 @ 15:25:53
URL: http://fritchen.blogg.se/
Postat av: Therese

Man blir så ledsen att FK sparkar på den som redan ligger. Stackars dig! Det finns många som tänker på dig runt om i sverige. Var stark Victor hade inte velat att du skulle må så här.

2009-06-05 @ 15:56:44
Postat av: annika

Hej igen, läste igen inlägget med beslutet från FK. Egentligen fattar jag inte riktigt varför du fått avslag. Om du var inskriven på af skulle du ju inte ha rätt till ersättning från fk eftersom du då skulle ha a-kassa. Dugjorde ju tydligen en anmälan till fk den 15 april och meddelade sedan att du inte varit anmäld på af. Om du inte har något jobb att får sjukersättning från och begärt ersättning från fk borde du väl få det då. Kanske har jag missat något? Jag har inte jobbat på fk men väl annan myndighet. Låter som om du hamnat i moment 22. Du borde verkligen överklaga. Det är väl tre veckor som gäller?

2009-06-05 @ 16:19:10
Postat av: Lollo

Hej!

Har följt er blogg och sett finaste Victor på Sjukhuset. Tänker mycket på er familj, och vill skicka många varma kramar. Jag kan inte förstå vad ni går igenom, men jag vill bara att ni ska veta att det finns många som tänker på er och er fina Victor. Han har underbara, starka föräldrar!Angående försäkringskassan kan jag knappt skriva om det, det är så sjukt så jag blir arg. Det stycket du beskrev i bloggen om att de inte tagit hänsyn till att ditt barn gått till andra sidan... Det finns liksom ina ord. Vilka totalt känslokalla människor det finns, man blir ju rädd.

Har inte lusläst de andra kommentarerna och vet inte vad du fått för tips.

Men mitt tips, om ni orkar, och snälla, orka. Ni är värda så mycket mer än dessa inkompetenta puckon! Mitt tips är Media. Uppdrag Granskning skulle säkert göra ett kortare inslag.Skickar massor av styrkekramar

Läser alltid bloggen, men skriver inte alltid.

Ni finns i våra tankar.

2009-06-05 @ 16:25:41
URL: http://willezneezy.blogg.se/
Postat av: Veronika

Ni är inte ett dugg löjliga!!!

Det är dags att lagar och regler ses över och att man ser till den enskildes individ. Alla är inte lika, alla drabbas inte av samma saker, alla lever inte lika liv...

Stå på er Sofie, det kan vara värt det! Har förståelse om orken inte finns men stå vid din pappas sida. Tillsammans är ni starka!Du tänker i bra banor Sofie, göra något kreativt och positivt utav din sorg. Det kan vara en bra hjälp i sorgearbetet. Ta inga stora kliv i början utan ta bit för bit när du känner att du orkar.

Vi är många som är med er, många som läser allt du skriver, många som gråter med er...Mängder av styrkekramar till er

2009-06-05 @ 16:34:31
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Heeej igen!!!Tog en sväng förbi kyrkogården med minstingen i bilstolen..

La dit 2 små labanfigurer (laban å Labolina) ena t dej å den andra till Victor så har ni varsinn å krama om natten..Det blåste storm å va svarta moln..å dom små gosedjuren bara föll omkull..jag stannadde en stund å blåste lite "blåsbubblor" för victor..å helt plötsligt försvann dom svarta molnen å det blev skinande solsken å nästintill vindstilla..

Va hur mysko som helst men jag kunde lugnt ställa tillbaka Laban å Labolina :) Antar det va er lilla Victors verk att solen kom fram...

Det va så vackert nu när trädet blommar å dom små såpbubblorna steg i skyn!!!kramar om å tänker på er

2009-06-05 @ 18:24:43
Postat av: Jessica

Hej Sofie,Jag har pratat med min kompis på F-kassan. Hon sa så här: Beslutet i sig är korrekt, men hon tycker absolut att formuleringen i brevet var under all kritik. Det är verkligen beklagligt att vissa inte kan visa mer medkänsla i sin formulering för människor i svåra situationer. Försäkringkassan har dock dessa grunder att stödja sig på. Under tiden man vårdar sitt sjuka barn så har man tillfällig föräldrapenning. Om man sen blir sjuk i anslutning till det att föräldrapenningen upphör (oavsett anledning) så ska man vara anmäld som arbetssökande (enligt lag, det handlar inte om att man inte tar hänsyn till ditt fall) för att kunna få sjukpenning från dag ett. Är man inte det så innebär det en karensperiod på 14 dagar, men man är berättigad sjukpenning från dag 15 om man fortfarande är sjukskriven med medicinskt underlag. Hon hälsar att om du har frågor så är det bara att maila till mig, så tar jag upp dom med henne. Hon tror dessvärre inte att det är nån idé att ompröva F-kassans beslut. Jag vet att det kan kännas som att F-kassan vill jäklas med en, men det är tyvärr vår lagstiftning som gör det. Ledsen att jag inte hade några roligare nyheter.Tänkt mycket på er idag. Var rädd om er, så skriver jag säkert nåt som vanligt imorgon igen.

Kramar Jessica

Postat av: Malin (Ellas mamma i Grillby)

Hej Sofie! Vill bara tala om att jag är sååå otroligt ledsen över allt ni behövt genomgå =( Inget man kan föreställa sig..Men eftersom Ella är 1 vecka yngre än Victor så är allt som hänt med er och Victor väldigt känsligt för mig...Jag bara gråter å gråter så fort jag läst eller tittat på sjukhuset å sett er starka stjärna!!!! Fy för att allt blev såhär....Vill härmed bara skicka MASSOR av styrkekramar till hela er familj!!!!!!!!

Kramar i massor från Grillby

2009-06-05 @ 18:32:10
Postat av: Nina (mamma till två)

Ibland undrar jag om allt har en mening, jag har svårt att tro det när sådant här händer. Ni måste vara enormt starka som orkar gå igenom allt detta, all heder till er!

Jag har gråtit många tårar när jag läser allt du skriver Sofie, det gör så ont i mig, att någon ska måsta vara med om denna sorg, helt obegripligt.

Har ni lyssnat på en låt som heter "Jag vill alltid älska" som Carola sjunger. När jag hör den så uppskattar jag mina barn än mer, den är värd att lyssna på.

Tänker på Victor och er dagligen och beundrar er starkt, men lider samtidigt med er.

Många styrkekramar till er!

2009-06-05 @ 19:16:42
Postat av: Jessica/mamma till 2

Hej på er!

Nej, ni är inte löliga. Absolut inte! Blir så förbannad på F-kassan att dom gör så här,ni har det jobbigt nog. Jag hoppas verkligen att det löser sig! Jag är på eran sida tycker inte att man får göra så här.

Ni bearbetar en STOR sorg, massa tankar och funderingar.Det får ta den tid det tar, ta en dag i taget så som ni orkar. Önskar att kunde lindra den smärtan ni har och trösta er,jag finns här! Stödsidan traveltrip hade jag helt missat, vi hade såklart mer än gärna varit med. Jag lägger det på Victors fond och så kommer vi att hälsa på eran lill prins och lämna en hälsning.

Kramar

2009-06-05 @ 19:33:04
Postat av: FjällMia

Läser allt som skrivs och blev så varm i hjärtat när jag läste att ni fått en resa. Det är ni verkligen värda efter allt ni gått igenom. Håll i, håll om och var rädda om varandra!

Styrkekram till er alla!

/ FjällMia

2009-06-05 @ 19:41:05
Postat av: Anna

Läste en dikt och tänkte på er, hoppas ni tycker om den...

"They say memories are golden

well maybe it´s true

i never wanted memories

i only wanted you

one million times i needed you

a million times i cried

if love alone could have saved you

you never would have died

in life i loved you dearly

in death i love you still

in my heart you hold a place

no one could ever fill

if tears could build a stairway

and heartache make a lane

i´d walk the path to heaven

and bring you back again"Varma kramar från Anna, mamma till Lova

2009-06-05 @ 19:52:05
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Måste bara skriva att det var en väldigt fin & väldigt passande dikt.

2009-06-05 @ 20:15:32
Postat av: Anonym

2009-06-05 @ 20:18:39
URL: http://lambisoft.blogspot.com
Postat av: Caroline

Jag vet inte vad jag ska säga. Inte nog med att du förlorat ditt enda barn, att dessutom läsa att han dog dagen innan din födelsedag är ju så hjärtskärande att det finns inte. Tänker på er!

2009-06-05 @ 20:32:48
URL: http://lambisoft.blogspot.com
Postat av: Josse

Världens finaste lilla prins, precis som ni världens finaste föräldrar! Tänker på er varje dag.. /Josse (Karlshamn)

2009-06-05 @ 20:49:51
Postat av: ulrika

Klart det är helt sjukt att f kassan beter sig som det gör. Hörrni kanske vi kan hjälpa på nåt sätt! Ni är väl med att starta en insamling för att Sofie och hennes sambo ska få ta den tid de behöver för att komma tillbaks till sin tillvaro. Ska kolla runt imorgon om hur vi kan hjälpa dom med en insamling. Läser en del kändisbloggar och hoppas vi kan få uppbackning där.. Nu sover jag på saken men imorgon kommer jag med nya krafter, Kram

2009-06-05 @ 22:40:29
Postat av: Frida

Hej. Jag vill bara berömma dig för din styrka och ditt mod. Inte alla skulle våga lämna ut sin smärta och sin sorg så här som du gör. Även om du inte känner att du har någon styrka så finna den där inom dig och kommer upp till ytan ibland. Jag hoppas att den snart kan finnas där med dig hela tiden. Hittade den här bloggen för någon dag sedan och efter att ha sett om er på sjukhuset så läste jag hela bloggen en sen natt när jag inte kunde sova. Var inte en så superbra idé för sen låg jag å storbölade hela resterande natten ist.

Tänker på er och blir arg på denna orättsvisa värld.

Mvh Frida

2009-06-05 @ 22:52:33
Postat av: Helena

Satte mig precis i soffan efter en låååång arbetsdag. Ville bara skriva en rad och önska er vackra drömmar.

Kämpa på. Vi finns här!

Kram Helena

PS. Det är inte klokt-hur man kan bli behandlad på detta sätt av fsk kassan, Var finns medmänniskan i den som skickar ut ett sånt fruktansvärt brev!

SKÄMS!!DS

2009-06-05 @ 23:02:56
Postat av: Frida

Tycker att Victors låt Run är helt underbar, den säger allt! Gråter och tänker på Victor varje gång jag hör den.. Och alla fina dikter! Stor Kram

2009-06-06 @ 00:58:32
Postat av: Kajsa - 2 barns mamma

Åh, vilken fin dkt, anna, den träffade rakt i hjärtat och dagens tårar har redan börjat falla..Lilla Viktor, lilla fina Viktor!!

2009-06-06 @ 08:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback