Sjukhusbesöket

        DATUM: 2009-06-14 TID: 21:03:03

Usch, i morgon kommer dagen vi varit oroliga för. Har diskuterat fram och tillbaka, vidare vi verkligen skall åka till sjukhuset i morgon. Är det kanske bättre att vänta till i höst? Eller är det ändå bättre att ta tjuren vid hornen och åka dit och få det överstökat?
Åh, blir galna över hur vi skall göra.
Vi får helt enkelt sova på saken och bestämma oss i morgon. Vad tror ni alla? hur skall vi göra?


Kommentarer
Postat av: Kajsa & Brian

Hej gumman. Ingen kan väl bestämma åt er, men eftersom du frågar så...

...tycker jag att det är lika bra att ta tjuren vid hornen.

Stor kram

PS. Kommer hem med Lewis i juli. Hoppas vi hinner träffas.

2009-06-14 @ 21:14:40
URL: http://redman.blogg.se/
Postat av: Linda

Hej. é ju verkligen ett jätte svårt beslut men é nog faktiskt lika bar att ta tjuren vid hornen nu.

Annars kommer du säkert tänka på varför du inte gick. OCh blir det för jobbigt sp gp därifrån.

2009-06-14 @ 21:18:56
URL: http://lindawidellsandh.blogg.se/
Postat av: Suss

Som de andra skrivit, jättesvårt beslut. Men jag tror faktiskt oxå att det är lika bra och ta tjuren i hornen och åka dit. Annars ska ni gå hela sommaren å ha det jobbiga framför er. Men det är kanske lätt för mig att säga. Hur ni än väljer så gör det som känns rätt i hjärtat. Mina tankar är hos er hursom.....

2009-06-14 @ 21:23:00
Postat av: Jessica

Hej Sofie och Peter,

Jag håller med tidigare talare. Jag vet hur otroligt tufft det är att göra nåt som man verkligen fasar (dock var det en annan situation) och om man bokar om så flyttar man bara fram ångesten och fasan, drar ut på den. Ni måste själva känna efter vad ni tror att ni klarar, men jag tror att det bästa är att ta tjuren vid hornen. NI ÄR så otroligt grymt starka, ni kommer klara detta. Och Victor finns med er, hela vägen. Ni gör ju detta både för honom och för er själva, för att komma vidare i ert sorgearbete. Men som du säger, sov på saken och se hur ni känner det imorgon. Det ÄR ett svårt beslut. Jag tror dock inte att det kommer bli lättare att komma tillbaka i höst, snarare tvärtom.

Jag och alla andra finns med er i tankarna imorgon. Glöm inte det. Ta styrka från oss om ni kan.

Kramar Jessica

Postat av: Therese

Det är svårt.Men om jag får säga något så tycker jag att ni ska åka, tror absolut på att ta tjuren vid hornen.Tänker på er i morgon.

KRAMAR

2009-06-14 @ 21:35:00
URL: http://familjelivet.wordpress.com
Postat av: mamma till oliver

jag förstår att det måste kännaas hemskt jobbigt,verkligen men jag tror som alla andra att det är lika bra att göra det nu,man skjuter nog bara upp det jobbiga annars!Om ni åker imorgon så finns mina tankar me er hela tiden!!

jag tror verkligen ni borde göra det sofie,men som sagt ni måste ju känna efter själva för det är bara ni som kan känna hur ni vill göra,vi andra kan bara tycka och ge råd.massa styrke kramar /kristin och oliver

2009-06-14 @ 21:46:42
Postat av: Hanna

Hej...

Har följt eran historia ett tag nu och finner inte ord om hur orättvist det kan vara.

Jag tror att ni ska ta tjuren vid hornen i morgon.

Det kommer nog att kännas skönt för er att ta det steget, ni kommer att fasa för den dagen vilken dag det än blir.....

Skickar lite tankar och styrka till er på eran fortsatta resa...Jag beundrar dig som vill dela med er av eran hemska resa!!!! Tack Sofie och Peter att vi får vara med!!!

Många varma kramar från Hanna

2009-06-14 @ 21:46:55
Postat av: ParadisFrida

Jag förstår att det är jättejobbigt, sjukhuset är ju det ställe som är laddat med så mycket blandade känslor, Fasa, hopp, förtvivlan, glädje och sorg. Men jag tror att ni kommer känna att en tung sten släpper från era hjärtan när ni går igenom allt. Allt som hänt, hur och varför!! Jag önskar er allt gott och jag tycker ni är fantastiska hur ni än bestämmer er för att göra! STOR KRAM

2009-06-14 @ 21:53:26
Postat av: Malin

Spontant så tycker jag att ni ska åka i morgon för att slippa ha det framför er hela sommaren...Men det ni beslutar er för blir det rätta. Förstår att ni tvekar inför det ångestladdade återseendet....Tänker på er i morgon!Kram

2009-06-14 @ 22:01:36
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: En medmänniska

Jättesvårt förstår jag, men jag vill också säga att jag tycker ni ska åka dit imorgon. Att skjuta upp det till hösten tror jag inte är bättre. Men ni ska självklart göra vad som känns bäst för er. Vi finns här oavsett hur ni gör Alltid. Kommer att tänka på er imorgon Sofie och Peter.

2009-06-14 @ 22:07:53
Postat av: Matilda

Jag förstår att ni står inför ett tufft beslut. Jag önskar er lycka till, vad ni än bestämmer er för att göra :)

2009-06-14 @ 22:14:58
URL: http://attlevamedfobi.blogg.se/
Postat av: Victors Morfar Christer

Gör det gumman.. dåligt väder i morgon igen så passa på att få det överstökat...bättre på tisdagkram

pappa

2009-06-14 @ 22:18:13
URL: http://mckillen.se
Postat av: Helena

Bara ni kan bestämma. Jag håller med de flesta andra. Ju längre man väntar desto mer oro, ångeat och rädsla byggs upp. Försök att orka. Vi alla finns där med er imorgon. Så gott vi bara kan. kommer tänka på er hela dagen hur ni än bestämmer er för att göra. förstår att det inte är lätt att ta ett beslut.

Skickar styrka! Kram Helena

2009-06-14 @ 22:23:46
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Instämmer med det som övriga skrivit - det är ju självklart ni som bestämmer men eftersom du frågar så tror jag personligen att det kan vara skönt att få det överstökat, då kan ni "lägga det bakom er" om ni förstår hur jag menar. Jag tror inte att det kommer att kännas bättre att vänta till i höst. Oavsett vad ni bestämmer er för så kommer jag som vanligt att tänka på Er och på Victor. Massor av styrkekramar till Er.

2009-06-14 @ 22:28:57
Postat av: Jenny i Skåne (mamma till tre)

Jag tror också att det även om det känns som ett fruktansvärt ångestladdat möte, så kommer ni att känna en lättnad efter att det är gjort. Precis som andra skrivit ovan kommer ni annars bara att ha det framför er som ett stressande "måste", och skjuta ångesten framåt. Det är ju bara ni som kan känna vad som är rätt för er, men kanske kan det också finnas några små ljusglimtar i att få träffa omtyckt personal och andra drabbade familjer som ni tidigare mött på avdelningen? Ibland kan det vara ännu mer ångestskapande att avboka något som är jobbigt, men jag kan förstås inte alls veta hur jag själv skulle känt om jag varit i era kläder.Vilket beslut ni än fattar så är vi många som stöttar er i tanken.Kramar.

2009-06-14 @ 22:29:38
Postat av: Caroline

Instämmer nog i att ni ska få det överstökat. Skjuter ni upp det kommer det att vara en sten på era axlar ända fram till hösten. Dessutom tror jag att ni behöver få komma tillbaka till sjukhuset och ventilera, släppa fram alla känslor och få svar på alla frågor.Ni kommer att finnas i mina tankar hela dagen. Ska sända er all styrka jag bara kan och hålla tummarna för att besöket i slutändan ska kännas som en "positiv" upplevelse för er.

2009-06-14 @ 22:37:27
URL: http://lambisoft.blogspot.com
Postat av: hanna

dra ut den onda taggen som sitter o ömmar! ni behöver ett svar för att få lite mer frid i sinnet. Det kommer inte bli lättare bara för att ni väntar, hårt men sant...

Massa kramar på er, tänker ofta på er lilla solstråle som hela sverige fick följa på tv. Tack för det <3

2009-06-14 @ 23:15:20
URL: http://spanienflickan.blogg.se/
Postat av: Caroline L

Åh jag lider verkligen med er, men jag tycker som de andra här åk imorgon. Sommaren kanske blir något lättare då annars kommer ni fundera på detta ända fram till hösten.Jag skriver som jag gjort förut, Victor finns med och ger er styrka imorgon.Vi finns med er imorgon om än långtbortifrånstyrkekramar till er..-

2009-06-14 @ 23:21:09
Postat av: Jessica/mamma till 2

Hej på er!

Jätte svårt beslut, men jag tror nog att det är bäst att åka. Det kommer vara så otroligt jobbigt, alla minnen som ni har från sjukhuset och massor med blandade känslor. Annars får ni gå hela sommaren och tänka på det jobbiga..

Men ni ska absolut göra det som känns bäst för er. Eran fina Victor är med er hela tiden!TILL victor:

I dag finns mina tankar hos en underbar liten hjälte.....En ängel som sitter och gungar på ett moln.En ängel som har det varmt och tryggt.Mina tankar finns hos dig idag , lilla fina ängel!Mina tankar finns för dig och din kära familj.Jag vet att du är med dina kära idag och ger värme ,tröst och trygghet.Ha det bra, lilla ängel!Sänder varma tankar till er!

Många varma kramar

Jessica, Filippa och Kevin

2009-06-14 @ 23:48:14
Postat av: Kristina

Jag läser din blogg varje dag och lider så med er alla. Det går inte att förstå vad ni går igenom men mitt råd är ändå att åka till sjukhuset på måndag. Jag är själv sjuksköterska, träffa anhöriga i sorg. Tror det är viktigt att få den biten avklarad nu, skriv ner frågor annars glömmer man lätt dom när man väl är på plats. Fråga om allt - inga frågor är fel. Fråga samma sak flera gånger. Känn att när ni går därifrån så lämnar Ni Victors sjukhusvistelse bakom er för alltid. Det är en del i sorgeprocessen. Sen kan ni sörja eran lilla son Victor som ni vill minnas han.

Jag tror att det kommer gå bra, ni verka vara starka människor trots allt.

Jag ska tänka på er i morgon, hålla tummarna.Tänder ett ljus för en liten kämpe!!Kramar

2009-06-15 @ 01:00:41
Postat av: Kristina

Läser din blogg. Lider med er och allt vad ni gått igenom. Tycker du skriver fint.

Jag hoppas ni orkar åka till sjukhuset på måndag. Jag kan inte sätta mig in i er situation, jag får nästan panik bara jag tänker på det eftersom jag själv är mamma.

Men jag är även sjuksköterska och träffar ofta anhöriga i sorg. Jag vet med mig att dom som fått gjort ett ordentigt avslut långt efteråt är mkt nöjda. Det är en del i sorgeprocessen även om den är mkt svår. Kom ihåg att skriva ner frågor för man glömmer lätt när man är på plats, fråga flera gånger. Du kommer att träffa professionell personal som hjälper er igenom detta.

Tänk så här att när ni går där ifrån så lämnar ni allt med Victors sjukhusvistelse bakom er. Ni påbörjar en ny fas i eran sorg där ni sörjer Victor erat barn som ni vill minnas han.

Försök plocka bort denna tid men sprutor, provtagningar o dyl och plocka fram era egna bilder av en liten fin kille som är hemma och mår bra.

Det är svårt men jag hoppas att ni fixar detta och jag ska tänka på er.

Liten Victor finns mer er hela tidenStyrkekramar i massor

2009-06-15 @ 01:11:25
Postat av: Anonym

Ledsen att mitt inlägg kom med två gånger. Kram

2009-06-15 @ 01:12:43
Postat av: Tessan

Som alla ovan skrivt så tror jag också det är lika bra att få det gjort. Annars kommer det ligga i bakgrunden som en oro genom hela sommaren. Även om det blir otroligt jobbigt tror jag att det på något sätt kommer kännas skönt att ha det gjort. Om ni bestämmer er för att åka och göra ett avslut idag ska ni veta att är vi många som skickar över all styrka till er. Alla tankar till er idag.Kramar om,

Tessan, mamma till Ida och Tim

2009-06-15 @ 08:57:40
URL: http://tessanova.blogg.se.
Postat av: annika

Åk dit. Så har ni kommit en bit på väg inför semestern. Det är så lätt att ge efter för rädslan men gör inte det. Jag tror verkigen att det känns bättre efteråt.

2009-06-15 @ 09:25:40
Postat av: annika

Jag igen. Läste någonstans att föräldrar som förlorat sitt barn i cancer ofta uppskattar att återvända till sjukhuset. Bara en tanke till er denna dag.

2009-06-15 @ 09:27:16
Postat av: Yvonne - en mamma i Handen

Idag måndag och ni har säkert bestämt hur ni vill göra men jag tror också som så många andra att det är bra att få lägga det bakom sig. Men hur ni än gör så har ni all respekt - få förstår vilken känslig situation ni befinner er i och vad ni än bestämmer så måste det kännas rätt för er.

Jag tänker på er idag var ni än kommer att befinna er.

Styrkekramar / Yvonne

2009-06-15 @ 10:11:51
Postat av: Lotta (Davids mamma)

Mitt råd kommer nog för sent eftersom ni kanske redan är där. Jag var också på återbesök två månader efter Davids död. I hissen upp kändes det som om jag skulle klara det men väl där brakade jag ihop. Det var ändå skönt att prata om vad som hänt. Och det blir inte bättre. Jag gjorde ett nytt försök att besöka avdelningen för en månad sedan (ett år efter Davids död) och det fungerade inte alls. Då kom jag inte ens upp utan hamnade nere på lekterapin gråtande.

Tänker på er i dag. Många kramar

2009-06-15 @ 10:12:55
URL: http://www.siredison.blogspot.com
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Ja, nu har ni säkert redan tagit ett beslut och oavsett vilket alternativ ni valde så är just det valet det rätta just för Er, just nu. Så är det. Många, många tankar och styrkekramar till Er båda. Som alltid går många tankar till Er och till Victor.

2009-06-15 @ 11:21:38
Postat av: marie (en mamma till 3små barn)

Ni har nog redan tagit ett beslut..det beslut som e bäst för er..

Men personligen tycker jag att ni ska åka...en dag i framtiden kommer ni ha massor med frågor och funderingar kring detta!!

Tror detta är en bit i den långa läkningsprocessen..sänder många styrkekramarmarie

2009-06-15 @ 14:38:59
Postat av: Maria

Hej, tänker på er så mycket. Morgondagen är en tung tung dag, men som många andra skrivit så tror jag på att ta tjuren vid hornen. Efter ni gjort det har ni sommaren fri, inget besök som väcker ångest fram för er. Skriv ner vad ni vill ha svar på, tankar ni tänkt och annat som ni vill föra fram....

Ska tänka extra mycket på er imorgon.

Kram på er /Maria

2009-06-15 @ 21:00:45
Postat av: helen

Du underbara tappra människa...ingen borde få uppleva det som ni har gjort, livet e långt ifrån rättvist. Visst tar man allt för givet här i livet.. men jag ska ta dig på orden och gå till mina små och kura ner mig och bara vara evigt tacksam för gåvorna brevid mig. Önskar er all lycka och ni ska veta att jag tänker å lider med er. Kramar Helene.

2009-06-16 @ 00:04:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback