Inga fler bilder...

        DATUM: 2009-11-09 TID: 15:37:09

Jag satt här vid datorn för att välja ut lite bilder till Ena-Håbo tidningen som gjorde en intervju med mig förra veckan.
Reporten frågade efter bla bilder på mig och Victor och på oss alla tre.
Jag satte igång och bläddrade igenom våra album.


Då slog det mig...

Jag kunde inte hitta ETT enda fint kort på mig, Peter och Victor tillsammans . Och ännu värre, jag blev häpen och bestört över hur få det fanns på bara mig och Victor!
Nu menar jag inte tiden innan han blev sjuk utan efteråt, under sjukhustid och behandlingar. VART är alla bilder på mig och min prins under de sista dagarna??!!

Jag sitter med tårar som rinner nerför mina kinder, pga att jag precis insett att jag ALDRIG! ALDRIG NÅGONSIN kommer att få ta en enda bild till tillsammans med mitt barn!!!

Det som finns, det finns, men några fler tillfällen, det kommer inte!... Så var det med det...



Tänk att det tagit mig nästan sju månader att inse att vår tid tillsammans är slut, inte bara i livet, utan även på bild och film... Det är inte klokt...
Det kändes nog så fel och konstigt att sitta där på sjukhuset och stirra in i en lins under den korta tid som fanns kvar, det måste vara därför.
Men guuuud vad jag ångrar mig nu! Nu har jag ju ingenting kvar!!!

Jag hittade EN glad bild på mig och Victor som min syster tog på vår sista julafton tillsammans, och den kärlek och glädje som strålar mellan oss, den går att TA på =)


Denna bild kommer för evigt att ha en plats i mitt hjärta. ..





                                                             Sista julen tillsammans -08

                            





Kommentarer
Postat av: smultronpaj

Den är underbar den bilden. Verkligen.



Har tänkt på det där rätt mycket. Med bilder och så... har alltid tyckt att det är plågsamt att bli fotad men sen tänkte jag att om det hände mig något skulle barnen inte ha en enda bild på mig så nu försöker jag att vara med mycket mera. Det känns också viktigt att vara med tillsammans med barnen så att man har om nåt, gud förbjude, skulle hända dem.



Förstår inte hur du står ut. Skickar all min styrka och all min kärlek till dig och hoppas att det snart kan kännas liiite bättre.



Kram Caroline

2009-11-09 @ 16:12:01
Postat av: Hanna

ja kärleken på den bilden ser enormt mysig ut,,,

2009-11-09 @ 16:14:43
URL: http://knasgravid.blogspot.com
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥

Vilken underbar bild på er!

2009-11-09 @ 16:16:05
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hittade din blogg idag och jag sitter verkligen med ögonen fyllda med tårar när jag läser vad ni har behövt gå igenom, vad er lille kille fick stå ut med. Dumma tumör!!! Vad starka nu verkar ändå, trots den katastrof ni fått genomlida! Jag har själv en son på 11 månader och jag kan bara tänka mig hur det måste kännas att förlora det mest dyrbara man har!



Han såg i alla fall oerhört lugn och lycklig ut på alla bilder som finns här på din blogg, måste nog vara för att han kände vilka fantastiska föräldrar han har som älskar honom!



Alla lyckoönskningar till bebisen som finns i din mage, Victors lillesyster. Vad underbart!



2009-11-09 @ 17:02:09
Postat av: Anitha

Vill bara säga, att ni är så söta tillsammans!! Eran glädje o kärlek till varandra, är verkligen fångad på kortet!!

Kram Anitha

2009-11-09 @ 18:05:40
Postat av: Ulle

Jag har ofta förundrats över hur mycket fina bilder ni har av er prins Sofie.Skulle något hända med nått av mina barn skulle det inte finnas lika många. Men jag förstår hur du tänker.Och du har ju all film från tv3,det måste ju vara underbart även om det gör ont att se dom nu. Kramar

2009-11-09 @ 18:31:58
Postat av: E m i l y ♥♥ Mamma till Vincent 8 mån

Helt ljuvlig bild. Han är så himla fin lilla Victor!!

2009-11-09 @ 18:43:49
URL: http://emsiss.blogg.se/
Postat av: Yvonne - en mamma i Handen

Jag tror att det är precis så som du skriver - att när du satt där under den korta tiden som var kvar så prioriterade du viktigare saker. Att få vara riktigt närvarande med Victor hela tiden. För visst är det så att när kameran finns med så tappar man "fokus" på situationen för en stund. Min i det här sammanhanget obetydliga erfarenhet har varit den motsatta - att jag har undrat varför jag alltid varit tvungen att betrakta barnens julaftnar och födelsedagar genom en kameralins. Varför tänkte jag inte på att vara närvarande när jag hade möjligheten? Nu går det ju inte på något sätt att jämföra min situation med din och jag hoppas du har överseende. Men det jag vill säga är, att jag är säker på att jag instinktivt skulle gjort precis som du - att vara "där" med mitt barn hela, hela tiden utan en tanke på att stunderna bara skulle bevaras i mitt hjärta och inte "på pränt". I de svåraste stunderna i livet så står vi inför så svåra val.



Kram / Yvonne

2009-11-09 @ 18:52:54
Postat av: Marie

Vilken fin bild på dig och Victor, bilden utstrålar så mycket kärlek och glädje mitt i det svåra....Även om du ej har bilder som du kan ta i eller bläddra i ett album, så har du bilderna av dig och ditt älskade barn inom dig, och där bevaras dom för alltid så länge du lever ...Kramar...

2009-11-09 @ 19:03:18
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com
Postat av: Tess W

Jag har inte en enda bild på mig och min bästis tillsammans!

Hon dog för två år sedan och först efteråt insåg jag det!

Vi kände bara varann i 3,5 år men inte EN bild!



Så jag förstår dig och önskar att du hade 100 bilder!



Stora kramar Tess W



2009-11-09 @ 19:07:33
Postat av: Ida

Otroligt vacker bild!!

Man ser verkligen den kärleken bara en mamma och hennes barn kan ha!!!



kramar från norr

2009-11-09 @ 19:17:37
Postat av: Elvira

OOhh kära sofie jag kan bara tänka mig hur det känns jag önskar att du hade tusen tusen fina bilder till...Det kortet på er är underbar så mycket kärlek.

Tänker på er massor av kramar.

2009-11-09 @ 19:53:18
Postat av: Elvira

OOhh kära sofie jag kan bara tänka mig hur det känns jag önskar att du hade tusen tusen fina bilder till...Det kortet på er är underbar så mycket kärlek.

Tänker på er massor av kramar.

2009-11-09 @ 19:54:04
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Sofie... Du fanns vid Victors sida å gjorde allt för din son,du fanns där under alla hemska stunder när han behövde dej som mest.Du fanns vid hans sida när hans hjärta inte längre orkade.. Du gjorde det viktigaste av allt..

i en sån situation tänker förmodligen ingen på att man kan ta kort.

klandra inte dej själv.. det finns nog ingen tröst,men alla underbart fina bilder du lagt ut...många gånger har tanken slagit mej att ni har så erhört fina bilder på victor å på er..bilder ute i naturen å bilder med kärlek!!Bara att komma ihåg att ta med sej kameran ut när man går på promenad el vad som helst..



Ni har mer än tillräckligt att kämpa er igenom... beskyll inte dej/er för att ni inte hann få bilder dom dagarna..

Ni gjorde så mkt å ni fanns vid hans sida!

jag önskar så att jag kunnat göra något..

Jag kan inte förstå det ni går igenom,kan bara ana..å bara det är smärtsamt!!



(Förlorade min pappa hastigt i cancer när han var 48år å efter hans död insåg jag att vi inte tog en endaste bild under sjukdomstiden eller när han somnat in..hade varit en bearbetning att se det svart på vitt. men fortf 8år efter hans död är bilderna starka på näthinnan.å där kommer dom alltid att vara!

Vissa saker tänker man inte på i traumatiska stunder.. kropp å själ läggs på att finnas där..tid å rum existerar inte!!

Jag fanns vid hans sida när han dog.Idag är det viktigare än alla bilder jag kunnat haft..men det tog mej många år att inse det..)



Som sagt kan jag INTE förstå det ni går igenom...jag har aldrig förlorat ett barn(å hoppas att jag inte behöver uppleva det)Men jag har förlorat en förälder å har känt på vad cancern kan göra!



Jag hoppas så innerligt att du ser vilken fantastisk människa och mamma du är Sofie!!

allt du gjort för victor å allt du fortsätter med :)



jag skickar massor med kramar å tänker extra mkt på er!!!

2009-11-09 @ 20:04:36
Postat av: Jessica

Hej Sofie,



Jag förstår precis hur du känner med det här med korten. Jag tänker likadant med mamma, jag vill filma och ta så mycket kort som möjligt. För att ha sen, när den dagen kommer som jag inte ens vill tänka på. Men...jag tror att hur många kort man än tar och hur många videos man än spelar in, så känns det nog ändå inte som tillräckligt. För oavsett, så är väl den springande punkten att personen i fråga inte finns kvar hos en, och så inget gällande dom kommer nog någonsin kännas nog, för dom fattas en.



Jag kommer säkerligen känna det så med mina nära och kära, att jag önskar att jag hade mer att titta på. Men i slutändan så det ju DOM man vill ha kvar. Men när inte det går, så är ju bilderna och videofilmerna ändå det nästa bästa. Den sista länken, men inte nog ändå.



Jag tycker inte att din blogg bara består av elände. Jag tycker du alltid har skrivit både om ledsamma och glädjande saker, även mitt i dina svåraste stunder. Du skriver från hjärtat och det gör att man vill läsa. Det känns äkta. Så länge du fortsätter blogga, så fortsätter jag läsa och kommentera. =)



Sköt om dig och hälsa Peter grattis i efterskott!

Kramar Jessica

Postat av: Annika

Fantastiskt fin bild. Jag tycker det verkar som om ni har många bilder ändå från hans sista dagar. Och ni har ju också aftonbladets bilder. Minnessidan är fantastisk. Men jag kan ana din sorg över att du inte tog fler och aldrig får ta fler heller.

2009-11-09 @ 20:27:05
Postat av: Tessa

Vilke underbar bild. Och jag tcker som flera skrivit, att de finns så många fina bilder (åtminstone de man sett här i bloggen) på dej och grabben!!!



Men det är lätt att vara efterklok, i svåra stunder är inte kameran de första man tänker på...



Tycker som sagt iaf att du verkar ha så många fina kort, å är så tråkigt att du inte får ta fler av din lilla prins!

2009-11-09 @ 20:40:04
URL: http://tessa84.blogg.se/
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Så fin bild på dig & Victor! Säkert är det så som många skrivit, att hur många bilder man än tar så tycker man ändå inte att det är tillräckligt. Under Victors sjukdomstid var det säkert viktigare att Ni var närvarande just där och då.



Kramar

2009-11-09 @ 21:21:06
Postat av: En medmänniska

Känner så med dig Sofie =( och jag känner precis som Ännu en medmänniska/mamma till 3 skriver och ni andra.



Bilden såååå fin på er!



Varma kramar

Malin

2009-11-09 @ 21:48:51
Postat av: Moa

Vilken underbar bild!



Jag kikade också på Efter tio i morse, eller det stod på i bakgrunden medan jag ammade. Lyssnade till när Blondinbella berättade om hur hon går in i olika karaktärer, en som bloggerska och en som privat person. Och visst, så är det ju, man har ju olika karaktärer i olika situationer. Men jag fick en sådan tråkig känsla av hennes resonemang, och av att hon hela tiden pratade om att bloggandet var ett entreprenörskap. Jag bloggar ju inte själv, men jag trodde att man bloggade för att man hade ett verkligt budskap, en sida av sig som behövde få utlopp... men det är väl därför jag valt att läsa din blogg Sofie, och inte Blondinbellas :-)



Ta väl hand om er!

Kram

2009-11-09 @ 21:49:38
Postat av: Anki

Vilken underbar bild på er! Jag blir alldeles tårögd.



Kramar

2009-11-09 @ 21:50:09
Postat av: Stine

Har fulgt bloggen din lenge nå! Får så vondt av å høre at du har det så vondt! Tror absolutt ingen klarer å forstå hva du og done nærmeste går igjennom etter tapet av Victor!



MEN, for ett nydelig bilde av deg og lille prins Victor :D



Klem :)

2009-11-09 @ 22:04:22
Postat av: Jenny - tvåbarnsmor

Åh Sofie, jag gråter med dig! Men inte ska du ångra massa saker nu, det gör bara att du blir ännu mer ledsen. Försök istället tänka på alla bilder ni faktiskt har, och sen har du alltid kvar minnerna inom dig... Men jag förstår att allt måste kännas jättetungt för dig nu!



Jag har inte en enda bild från när min pappa var sjuk i cancer... Det va inget vi funderade på eller tänkte på då. Dessutom skulle det nog kännas konstigt att titta på bilder när han såg så sjuk ut... Man ville minnas honom som han va innan den där jäkla cancern invaderade hans kropp och tog honom ifrån oss.



Jättefin bild på dig och Victor!



KRAAAAAAM

2009-11-09 @ 22:14:04
Postat av: Tessan

Bilden på dig och Victor är underbar! Det lyser kärlek om den. Jag förstår din sorg och frustration över att det inte finns så många bilder på er tillsammans. Hur är det med filmerna som Tv3 spelade in? Finns det mycket på er båda där och kanske det på något sätt går att ta fram foton därifrån...? (Vet inte hur sådant fungerar.)



Kramar om,

Tessan, mamma till Ida och Tim

2009-11-09 @ 22:30:11
URL: http://tessanova.blogg.se/
Postat av: ParadisFrida

Vilken vacker bild! Den säger så mycket mer än ord kan beskriva...



Så många tårar som fällts och fälls för denna lilla kämpe. Eran älskade Victor! Himlen starkast lysande stjärna *



Tänker på er! STORA KRAMAR



Victor för alltid i mitt hjärta....

2009-11-09 @ 22:54:53
Postat av: Elin (sjuksköterska)

Jag började följa din blogg i samma veva som Victors sista dagar och en av de mest känslosamma bilder jag sett någonsin är den på dig och Victor i sjukhussängen... den är underbar, på ett kärleksfullt smärtsamt vis, men den är vacker...den utstrålar så mkt kärlek! Vet du vilken bild jag menar??

2009-11-10 @ 00:07:20
Postat av: Elin (sjuksköterska)

Denna...

http://denstarkastestjarnan.blogg.se/2009/april/victor-forra-pasken.html#comment

2009-11-10 @ 00:10:43
Postat av: emma

Nu har jag beställt hem boken

kram

2009-11-10 @ 07:23:43
Postat av: Malin

Vilken härlig bild på dig och Victor...lilla fina killen.



Jag blir så ledsen när jag läser dina ord, det är så fruktansvärt fel att det blev så här.....



Kramar

2009-11-10 @ 07:56:26
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Anna WWmor

Hej Sofie,



Börjar med att säga Grattis!! Nu är det bara 60 dagar kvar tills lillasyster är här . 2 måndader.. det kommer gå så fort.. med julen och nyåret innan.. swisch.. så har du henne i famnen..!!



Usch, jag skulle så gärna vilja krama om dig, och tala om vilken helt otrolig person du är.. Du påverkar mig genom att jag vill vara en bättre och mer närvarande mamma.. och nu ska jag genast se till att sambon fotar även mig och barnen tillsammans.. annars är det alltid jag som fotar, och jag har nog bara någon enstaka bild på mig och barnen..

Förstår att du gärna velat haft fler bild-minnen på dig och Victor, men tänk.. du har ju en helt underbar blogg, där du samlat många många fina minnen av Vicktor!

Bilden på er sista julen, är såå fin!!!



kram kram

2009-11-10 @ 10:02:10
Postat av: Githan

Den kärleken och närheten går inte att ta miste på :) Underbar bild på en underbar mamma och hennes underbara son :)

Kram från Githan!

2009-11-10 @ 12:35:54
Postat av: Kristina

Åh vilken vacker bild. Det stämmer när en bild säger mer än tusen ord.

Förstår att du saknar foton på din prins och att sjukdomen och sorgen inte gjorde att man prioriterade fotografering. Men du har dina bilder inom dig.



Jag skulle föreslå att du gör en minnesbok över din son. EN sådan fotobok som man kan göra på internetsidor där man skriver och sätter in bilder brevid. Dels är det ett sätt att bearbeta sorgen igen och du får en underbar bok om din son. Du kan skriva om allt från graviditeten tills idag. Tankar och känslor. Foton på släkten, foton på saker/kläder som hörde till han. Hans säng, leksaker, vagn mm.

Ett litet tips bara.



Skickar dubbla styrkekramar, kämpa på tjejen

2009-11-10 @ 18:09:55
Postat av: ida

Hejsan!

Jag har just kommit igång att läsa din blogg, och ja sitter här med tårarna rinnande på mina kinder. Ja följde er när ni var med på TV3 och grinade även då.

Bilden är jätte fin och vacker.



Många Kramar från ida

2009-11-10 @ 20:37:17
Postat av: Amanda

så underbart fin bild på er tillsammans, fylld med glädje och kärlek. ett minne ingen någonsin kan ta ifrån dig. Kramar!

2009-11-10 @ 22:06:04
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Eva

De bilderna som du bär i ditt hjärta och i ditt minne är i alla fall de allra viktigaste och framför allt de allra vackraste även om den du visar oss i det här inlägget är otroligt vacker.

Den strålar kärlek.

Massor av kärlek.



2009-11-16 @ 08:18:21
URL: http://evassvammel.se
Postat av: karolin

vilken fin bild på er<3 ja blir tårögd av att se den.

2009-12-03 @ 19:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback