Goda nyheter

        DATUM: 2009-10-07 TID: 18:19:14
Har flera goda nyheter.


Kan börja med att vi ringde till prästen idag, som berättade att ärendet hade blivit klubbat i Måndags och att de hade bestämt sig för att aldrig mera ta upp frågan och att vi fick ha kvar sakerna vid Victors grav.
Självklart så gäller samma regler för alla andra också som vill smycka runt om sina platser.
Han bad om ursäkt säkert 20 gånger och uppgav bedrövat att det vore ju sjukt om de som präster, som predikar i gudstjänster om kärlek och medmänsklighet, skulle ha något problem med en sån här larvig sak.
Han skall även skicka en kopia på besluten så att vi har det på svart och vitt.

Det känns verkligen som en tung sten har släppt från våra axlar. Det är så skönt att veta att Victors saker skall få bli lämnade ifred och att de bittra människor som gnäller får klaga bäst dom vill.
Nu till den andra goda nyheten.
Kalendrarna som tryckts till Victors minne har redan sålts 1000 exemplar som gett oss ca 77 000 direkt in till Barncancerfonden
På bara 2 dagar såldes det 880 st! 

 Vi känner att det är en otrolig framgång att det har gått så här bra hittils, bättre än vad vi hade vågat hoppas på. Stort tack till alla er som beställt eller planerar att göra det.
Det skall bli så underbart att överlämna pengarna till Barncancerfonden när allt är över.
Nu har vi beställt 3500 st nya ex och hoppas på att det finns många företag därute som vill sponsra oss i detta.

Om det är någon som har eller vet om ett företag som är intresserade av att köpa in ett gäng kalendrar som tex, julklapp till sina anställda, så får ni gärna hojta till! Låt oss inte stanna vid denna summa utan fortsätt att sprida ordet och öka försäljningen!

Tillsammans skall vi kämpa =)!!Besöket på sjukhuset gick över förväntan. Det var jätte trevligt att träffa alla och få prata av sig.
Vi hade turen att passa in rätt dag, så den personal som jobbade var de människor som vårdade Victor mest.
Kan inte berömma denna personal nog och de förtjänar verkligen en eloge!

De jobbar så otroligt hårt och gör ett sådant viktigt arbete varje dag, att varenda en borde få medalj.  Det är tack vare dom att man kände sig så hemma och omhändertagen på sjukhuset.
Att det är så dåliga löner i denna branch är en skam för samhället, med tanke på jobbet de gör !=9

Hörs senare !

Kommentarer
Postat av: Nettan

Åh vad glad jag blir för er skull!!! Har funderat så på vad man skulle kunna göra för er om beslutet blivit ett annat. Har bara sett dina bilder men Victors viloplats är helt underbar och nu får han och ni behålla den oförstörd!Kul med kalendrarna också förstås! Sluta aldrig kämpa, din blogg och ditt engagemang behövs!Kram!!!2009-10-07 @ 18:29:20
Postat av: Cattis

Åh, vad härligt med så många positiva nyheter. Själv har vi valt att ge kalendern i julklapp till våra vuxna släktingar istället för nån onödig sak. Perfekt även att ge bort som "gå bort blomma"

Kram Kram Cattis

2009-10-07 @ 18:30:55
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Oj vilka positiva nyheter! Så bra att kyrkogårdsförvaltningen eller vad det heter visade medmänsklighet och tog ett rätt beslut. Att sedan kalendrarna säljer så bra är toppen!Är så glad för er skull åt dessa glada nyheter!

Kram

2009-10-07 @ 18:51:07
Postat av: Christel

Det var verkligen glada nyheter. Dubbelt upp. Med tanke på att Victors gravplats är den finaste jag sett är jag så glad för att allt det fina fullt med kärlek får vara kvar. Kram på er

2009-10-07 @ 19:05:06
URL: http://froken-fraken.blogspot.com
Postat av: Jenny i Skåne (mamma till tre)

Åh vilka härliga nyheter! Så skönt att ni kan släppa det här nu med Victors träd och bara låta allt fint som finns vid hans plats vara.Fantastiskt med kalendrarna också, jag hoppas att det blir många fler sålda! Själva ska vi ge bort några i julklapp!Slutligen, så skönt att ni fick ett bra besök på sjukhuset och att ni fick träffa personalen som ni känner bäst! Som sjuksköterska själv så vet jag att man sliter hårt och engagerar sig mycket, men med alltför dåliga arbetsvillkor. Känns alltid skönt när någon annan ser det och uppmärksammar det! :-)

2009-10-07 @ 19:10:41
Postat av: åsa

Å vad härligt med så många glada nyheter!:D

kram

2009-10-07 @ 19:37:15
URL: http://aerikes.blogg.se/
Postat av: Annika

Men Gud va skönt att de tog sig samman i kyrkonämnden. Victors grav är ju en makalös plats fylld av kärlek. Kyrkogårdar kan ju annars kännas så stela med stenar i raka rader.

Jag beställde själv två kalendrar i dag och blir så glad när du skriver att de går åt som smör. Verkligen kul för alla inblandade. Och Victors minne lever vidare. Glad att du låter så positiv över besöket på Ackis. Nu fattas bara att du också blir årets mama-hjälte. Det vore ju väldigt roligt.

2009-10-07 @ 19:53:31
Postat av: Yvonne

Nu har jag läst igenom (nästan) hela din blogg...Det måste ha varit (och är) tungt. Men graven är ju jättefin!! Helt underbar! Så skönt med ett positivt besked. Min syster dog i cancer för en månad sen, men vi vill inte ha nån grav, utan bara en minneslund. Men jag förstår er...Kramar!

2009-10-07 @ 21:22:00
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Anonym

Blev så glad över nyheten med prästen så jag började nästan gråta av glädje ! Jättekul med positiva nyheter :)

2009-10-07 @ 21:46:37
Postat av: Angelica

Hej! kan inte göra annat än att beundra dig och ditt engagemang, Du är en stark kvinna!!!! har själv misst två bröder så jag vet vad sorg är men den sorgen skulle jag aldrig kunna jämföra med att missta mina barn. hoppas att din sten i hjärtat kommer att bli lite lättare att bära:/ men den kommer alltid att finnas där, och vissa dagar/timmar skaver den lite hårdare mot hjärtat. Mina stenar finns där med många frågetecken fortfarande?! Den enda tröst jag har är att dom har det bra bland alla Änglarna i himmlen och bland stjärnorna på natten!

Jag beundrar dig starkt som orkar dela med dig av erat liv till oss alla. Tack!

2009-10-07 @ 21:53:42
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Vilka underbara nyheter!!! Ni är så värda det. Å att Victors plats får visa världen vilken kärleksfull plats han vilar på!!Härligt å träffa alla på sjukan som betydde något... man blir ju som en liten "familj" där.. med dom man träffar mkt iaf!(jobbar själv inom vården) Å det läggs alldeles för lite pengar på sjukvården men det finns många eldsjälar.. i sina rockar!!lycka till med spåtanten...guud vad spänannde.håller verkligen mina tummarkram kram

2009-10-07 @ 21:58:03
Postat av: Moa

Så härligt med ett sådant svar från prästen. All utsmyckning visar ju bara på hur fruktansvärt saknad och älskad Victor är, att folk har mage att klaga på det. Det ser helt underbart magiskt och trollskt ut på de bilder du visat från graven. Så skönt för er att det får förbli så.Kram

2009-10-07 @ 22:07:29
Postat av: Jenny - tvåbarnsmor

Å, vilka underbara nyheter!!! Gud så skönt att slippa bråka om Victors plats nåt mer! Verkligen en lättnad att prästen är helt på er sida!Jag har inte beställt nån kalender, men får ta å göra det!Skönt oxå att det gick bra på sjukhuset... Jag håller med: alldeles för dåliga löner inom vården! Skrämmande...Lycka till hos spåtanten!Kram

2009-10-07 @ 22:08:15
Postat av: Tessan

Gick in nu bara för att kolla hur det gått med graven. Vad glad jag blir att ni får ha kvar allting!!! Blev lite orolig att det skulle finnas någon knäpp regel...Vad skönt att det kändes bra med sjukhusbesöket. Kommer i håg hur dåligt du/ni mådde förra gången.Jag har mailat och beställt en kalender. Tror det kommer bli fler...Hoppas du får sova gott i natt!Stor kram,

Tessan, mamma till Ida och Tim

2009-10-07 @ 22:11:11
URL: http://tessanova.blogg.se/
Postat av: Jossan

Åhh så himla kul att höra, så otroligt skönt för er att slippa fundera på detta mer.Stor kram till er!

2009-10-07 @ 22:19:56
URL: http://jossanjosefin.blogg.se/
Postat av: Amanda

vad roligt o skönt det måste kännas för er med sådana goda nyheter. det är säkerligen en liten tröst isorgen efter er älskade victor. tänker på er. Kram Amanda

2009-10-07 @ 22:23:00
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Kristina

Härligt härligt att det "löste" sig med graven. Men det är ju inte mer än rätt, att det alltid ska finnas folk som klagar. Som är så bittra på livet att dom tom ska gnälla på smyckning vid ett barns grav. Härligt att ni fick rätt.Skönt också att besöket på UAS gick bra och att du skriver så fint. Jag är själv sjuksköterska så det är så härligt att få uppskattning för sitt jobb man gör för en annan människa.

Det är ju inte bara att gå till jobbet som och bara jobba men är ju människa med känslor så man blir många gånger mkt berörd av patienters livsöden.Kram

2009-10-07 @ 22:40:57
Postat av: Tildas mamma

Jag instämmer med alla andra: så härligt med flera positiva nyheter på en och samma dag! Det är tur att det finns sådana här bra dagar som löser av de tunga.

Så skönt att det löste sig på bästa sätt med klagomålen kring graven. Jag har svårt att förstå dem som lägger sin energi på att klaga på hur andra vårdar gravarna efter sina älskade, särskilt när det handlade om utsmyckning och inget annat. Men det finns människor av alla sorter.

Kram, Tildas mamma

2009-10-07 @ 23:01:09
URL: http://tildasmamma.wordpress.com
Postat av: ParadisFrida

Åhhhh vad härligt att Victors fina plats får vara "orörd" med alla fina saker som han har där! Elaka bittra själ som gjorde den där anmälan borde skämmas >:(Ska förresten sätta upp lappar på mitt jobb om kalendern! Hoppas att fler köper den så att cancerforskarna snart hittar ett bot mot denna fruktansvärda sjukdom.STORA KRAMAR!Victor för alltid i mitt hjärta... <3

2009-10-07 @ 23:10:44
Postat av: Jessica/mamma till 2

Underbara nyheter, blir så glad!

Skönt att eran älskade Victor få ha kvar sina gåvor.

Har inte beställt nån kalender än men jag ska göra det. Absolut ska vi KÄMPA för livet och till alla änglar som är i himlen.

Vad skönt att besöket på sjukhuset gick bra, förstår att ni saknar personalen. Ni bodde där länge och kom varandra nära, alla kämpade för lilla prinsen Victor.

Jätte fin bild på dig och biffen!

Det blir spännande med mediet på fredag.

Tänker på er och fina Victor varje dag.

Många kramar

Jessica

2009-10-07 @ 23:13:13
Postat av: En medmänniska

Fantastiska nyheter kan bara hålla med alla!Så oerhört lättad och nära till tårar att Victors saker skall få bli lämnade ifred. Så glad för er skull Sofie och Peter!! Man har tänkt och varit så orolig för detta för er skull och för Victor. Förstår verkligen att en tung sten släpp från era axlar!Gud så bra att det redan sålts så många kalendrar. Väntar o tittar spänt varje gång i min brevlåda..Så skönt att det gick så bra med återbesöket på sjukhuset och få träffa de som vårdade Victor mest. Förstår att dom verkligen måste kännas som en familj för er!Varma kramar till er Sofie och Peter2009-10-08 @ 06:42:19
Postat av: Ems

HejHar följt din blogg ett tag nu utan att kommentera. Men eran kamp har verkligen berört mig och tycker att detta som har hänt är så orättvist! Jag har bestämt mig för att kämpa emot cancer, bidra pengar till forskning så detta inte händer igen. Hoppas allt är bra med er hemma.Kram

2009-10-08 @ 08:02:13
URL: http://emelieeditlinnea.webblogg.se/
Postat av: Marianne i Kävlinge

Så skönt att Victors plats får vara orörd!!

Jag har nog missat hur jag kan beställa kalendern. Kan du ta det en gång till tror du?

Ser fram emot att höra om vad ni får vara med om i morgon.

Kram

2009-10-08 @ 08:31:40
Postat av: Malin

Jag beundrar dig mer o mer för varje dag..

Vilken stark kvinna du är Sofie.Jag tänker på dig väldigt ofta och när det känns motigt i livet så ger du mig inspiration..Tack för din blogg

2009-10-08 @ 08:54:36
URL: http://malinsweb.blogspot.com
Postat av: Lotta

Har tänkt mycket på er och det känns helt underbart att det ordnade sig till slut.

Vad spännande, hoppas ni får kontakt när ni ska till mediet.

kramar till Er!

2009-10-08 @ 10:32:10
URL: http://lottaf.blogg.se/
Postat av: Malin

Vad skönt att höra att dom tog det enda rätta beslutet om Victors grav....och att dom faktiskt insåg hur otroligt dumt hela resonemanget var. Klart att allt fint ska få finnas kvar!Tänker på er!Kram

2009-10-08 @ 11:19:08
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Yvonne - en mamma i Handen

Vilka underbara nyheter! Så skönt att Victors alla fina saker får vara kvar - känns hoppfullt att medmänskligheten ibland får väga tyngre än paragrafer.

Och vilka pengar ni fixar till BCF - fantastiskt! Vilka stordåd!

Skönt också att ni fick en bra dag på Ackis.Kram / Yvonne

2009-10-08 @ 11:49:36
Postat av: Malin

Vilka positiva nyheter.Kram/Malin

2009-10-08 @ 11:56:11
Postat av: Medmänniska och farmor

O Gud vilken lättnad, bara positivt. Va´skönt.

2009-10-08 @ 12:35:48
Postat av: Christine

Vad roligt att höra att den har sålts så bra. Ska genast beställa en om det inte är allt för sent att göra det och om de inte är slut redan. Hur mycket kostar de?

2009-10-08 @ 20:24:10
URL: http://thewomanslife.blogg.se/
Postat av: Helena

Underbara nyheter=) Jag är så glad för er skull.

Kram Helena

2009-10-08 @ 20:52:49
Postat av: Victors morfar Christer

Rättvisan segrar alltid............. :)

2009-10-09 @ 10:48:05
URL: http://mckillen.se
Postat av: Lotta Nyström

Hej på er!Har inte haft tid att kommentera inlägget tidigare.Men är SÅ glad för er och för Victors skull att ni får behålla graven precis så som ni vill ha den.Din blogg är liksom du helt fantastisk.Varma kramar till dig och familjen från

Lotta Nyström i Västerås.

2009-10-11 @ 13:04:47
Postat av: Rebecca, ung moster åt Emelie och Olivia

vart kan man köpa boken? Skulle vilja ge den till mamma i julklapp

2009-10-11 @ 15:26:37
URL: http://jagrebeccamirjamkarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback