Hemsjukvården till våra barn

        DATUM: 2010-02-10 TID: 21:19:48
Idag fick vi det nya nummret av Barn och Cancer och såg att kartläggningen av Hemsjukvården i Sverige var klar. Det är en 5 sidig artikel om bristerna i länet och lite olika intervjuver med ansvariga personer samt föräldrar.
Allt som allt så var den välgjord och med olika förslag på hur detta kan kommas att ändras, och jag hoppas att de får lite eld i baken nu och tar tag i detta.

Läs alla sidor om det här i nya nummret av Barn och Cancer genom att gå in på någon av länkarna nedan. Där kan du sedan klicka dig vidare till det du vill läsa om.


http://www.barncancerfonden.se/Behallare/Tidning/Senaste-numret/Barn--Cancer-110/Dokument/

http://www.barncancerfonden.se/Behallare/Tidning/Senaste-numret/Barn--Cancer-110/Dokument/Victor-fick-inte-do-hemma/

Ni kan föresten från och med i kväll gå in och skriva ert namn på namninsamlingen.
Det kommer att ligga en länk längst upp till höger där ni kan klicka.

Sprid ordet till så många ni kan!!!!


Kommentarer
Postat av: Helena

Påskrivet och klart! Hoppas vi blir många!

KRAM Helena

2010-02-10 @ 21:27:50
Postat av: Jenny i Skåne (mamma till tre)

Intressant läsning! Skrämmande att det inte kan fungera bättre, att barn inte har samma rättigheter som vuxna.Har självklart skrivit på din namninsamling, läser med förfäran (och igenkännande) hur det fungerar runt om i Sverige. Jobbar ju själv som sjuksköterska och även på min arbetsplats är vi ständigt hårt pressade av personalbrist, försämrade arbetsvillkor/tider och alldeles för låga löner. Det är skrämmande att man rustar ner hela den offentliga sjukvården. Tyvärr är det ju så att den region- och sjukvårdspolitik som bedrivs idag har röstats fram av en majoritet av svenska folket...:(

2010-02-10 @ 22:09:43
Postat av: Anna Li

Hoppas att det nya nummret kommit till jobb. Jobbar som sjuksköterska på onkologklinik för vuxna och hos är det så självklart att de som vill vårdas hemma i livets slutskede får den vård som behövs. Att det inte är så för barn är helt obegripligt, de och deras familjer är mycket mer utsatta i sin situation, ofta finns det fler faktorer att ta hänsyn till och att då inte få ha sitt barn hemma den sista tiden försvårar ofta denna situation och är fruktansvärt för familjen. I övrigt kan jag bara hålla med Jenny i Skåne om synen på vården idag. Alla beslutsfattande politiker (valda av oss eller inte) skulle behöva jobba en vecka ute i vården för att förstå att det inte finns mer att skära i.

2010-02-11 @ 11:51:15
Postat av: Lilian

Tydligen så är det olika med i olika landsting. Här i V:a Götaland får barnen vara hemma o dö. Grannens pojk fick så fin vård på slutet. Doktorn hans kom o var med på slutet också.l Hoppas det skall bli så för alla. Alla skall ju lika rätt att göra som dom önskar

2010-02-11 @ 19:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback