Snö, snö, snö... Blä, blä, blä....

        DATUM: 2010-02-21 TID: 13:55:21

Vaknar av att solen strömmar in genom gardinerna och bredvid mig så har jag en liten varm bebis som smackar belåtet i sömnen.
Jag gosar in min näsa i hennes mjuka hår och drar ett djupt andetag. Hon luktar så gott och hennes små händer letar sig snabbt efter mitt finger och grabbar tag med ett stadigt grepp.
Jag ligger länge och bara betraktar henne. Jag låter blicken löpa över de små ansiktsdragen och förundras över hur allt har utveklats och formats alldeles själv i min mage.

Natten har varit ganska lång då Vilma har varit täppt i näsan och lite förkyld. Vid varje amningstillfälle så har luften varit svår att dra in genom de snoriga näsborrarna och hon har fått kämpa med många uppehåll för att ta luft.
Som en liten gris har hon låtit, med grymtande ljud och tafatta utblås genom mun och näsa. Stackaren... Jag vet själv hur jobbigt det är att vara täppt, speciellt när man skall äta samtidigt.
Peter har tillängnat morognen åt att skotta snö från taket. Ett ca meterhögt täcke av vit gnistrande massa har bildats och klätt vårt hus i en tjock isolerande mössa.
Tyngden som kommer att bildas om det blir tö framöver kan vara ödesigert för hustaken så snön måste bort.
Stackaren har stått och slitit på vårt hala plåttak och varit på väg att halka av flera gånger.
Eftersom att vi har en veranda som löper runt halva huset så har snön som skottats ner hamnat där, så nu skall Peter hämta en snöslunga så att vi kan få bort massorna från verandan också.
Själv så har jag lyckats söva Vilma i hennes babysitter, och passar på att skriva några rader.
Blickar då och då ut genom fönstret med längtan mot solen. Hoppas jag hinner ut med hundarna innan den går ner, vill inte dra ut Vilma i den här kylan, så Peter måste passa henne.

I eftermiddag skall vi åka till graven i vanlig ordning, men nu måste vi ta med oss en spade, för jag kan gissa att nattens snöfall har lämnat både Laban och alla lyktor rejält begravda i snön.

        Bäst är det ändå när pappa är inne tycker Vilma =)


Kommentarer
Postat av: Cecilia (i Huddinge)

Ja, nu räcker det verkligen med snö....Har själv varit ute och skottat och det var inte roligt. Vill ha VÅR!!!! Vad söt hon är, er dotter!

Kram, kram.

2010-02-21 @ 14:19:50
Postat av: Kimsan

Köp koksaltlösning som nässpray det är jätte effektivt mot små täppta näsor och helt ofarligt! jag köpte hos babyproffsen, Näsfridas nässpray heter den!

Kram

2010-02-21 @ 14:37:03
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Maria

Ja, vilken vinter! Visst är det vackert men nu räcker det väl?!Har du en Näs-Frida? De är toppen när de små är täppta i näsan.Hoppas du hinner ut en sväng i solen, trots kylan är det underbart ute.Kram

2010-02-21 @ 15:05:39
Postat av: Moa

Jag tycker också det räcker med snö :p Pappa fick äran att skotta från taket igår, han satt i sovrumsfönstren och körde ner snön på altanen, mamma tyckte inte det såg så säkert ut...Hoppas Vilma blir av med förkylningen snart eller att ni hittar någon bra nässpray. Äta och vara förkyld är en jobbig kombination. Kram!

2010-02-21 @ 15:06:29
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: ETT HETT TIPS MOT TÄPTA NÄSOR!

Spruta upp lite bröstmjölk i näsan på henne, vet att det låter skummt men det fungerar skitbra! den löser täppan! Den är bra till allt den där mjölken. Ett tips bara! Kram kram

2010-02-22 @ 13:46:24
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Finns det något underbarare än att gosa in huvudet å snusa på en lite bebbe???

Hoppas att hennes förklyning ger med sig så hon inte blir dålig lilltösen :/ååååh så underbart med snö... eller inte ;)kramis

2010-02-22 @ 17:53:48
Postat av: Victoria

Gud va hon är vacker ! Hon påminner så mycket om storebroshan. :) han är en stolt liten kille nu. Hoppas hennes förkyldning släpper. Massor med varma kramar i denna kyla från mig !!

2010-02-23 @ 21:52:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback