Tacksam mot vem????

        DATUM: 2010-01-11 TID: 12:29:51

Enligt Försäkringskassans regler skulle Sofie Karlssons omgående ha anmält sig till Arbetsförmedlingen när sonen Victor dog av cancer.

Foto; Pelle Johansson

Det var Några läsare som hade skrivit om facebook gruppen som Någon har Startat. "Sofie Karlsson VS Försäkringskassan" på Facebook.se.

Vi kikade in i morse och det fanns en hel del länkar till olika tidningsartiklar b.la UNT.
Jag gick in på deras hemsida och bläddrade längst ner på sidan.
Längst ner efter artikeln så får ju folk skriva in kommentarer och det var väl Ett 40-tal som hade reagerat med blandade känslor.

Det fanns bland annat en person som kallade sig för Eva Persson som tydligen HELT har missuppfattat tanken och meningen med hela den här uppståndelsen , och jag blir väldigt upprörd att inte människor tar sig tid att lyssna eller läsa vad man säger i media.
Detta var två av hennes kommentarer:

"Det här handlade om 14 dagar i Våras, den summan måste ha Varit en västanfläkt av vad vården på sjukhuset kostat. Är det något att bråka om, Har inte samhället Gett Enormt Mycket ändå till denna familj? Ingen tacksamhet för det, bara gnäll över Dessa 14 dagar. ""Vården kan kosta Flera miljoner plus redan tidigare bidrag till Föräldrarna och vården är den mest högklassiga man kan få.
Varför Vara Så missnöjd över de här 14 dagarna och inte istället tacksam mot samhället för det som man fått. Det har heller inte drabbat någon fattig.
Det är som Patienter på Akkis som kan Komma och bråka om Ett taxikvitto på 60 kr, närr de fått behandlingar för 100 000-tals kronor utan att betala något. "


Vad tror människan igentligen???
Vi om någon är väl tacksam för den vård och hjälp vi fick för Victor under hans sjukdomstid, och jag har nämnt det så många gånger i tidningar och på bloggen.
MEN, det är också skillnad på att vara tacksam på samhället tex, då vi faktiskt betalar skatt varje månad och hade en bra försäkring på Victor, och därmed har alla rätt till sjukvård och hjälp om något händer.

De som vi vill ge vår tacksamhet till är all den underbara personal och de otroliga läkare som faktiskt dedikerar SINA liv for att hjälpa sjuka barn och deras familjer. Det är DE som vi är tacksamma för!
TACK TACK TACK !!!!!!


Och det jag menade med att vissa inte lyssnar på vad man säger, är att vi gång på gång upprepat Att Detta Inte Handlar om Pengarna, utan om Själva REGELPRINCIPEN, att det Inte är rimligt att sådana krav finns!
Det får inte uppstå sådana situationer där du tyngs ned av sådana besked när du redan är under press.
Och varför påstå att bara för att man är missnöjd med något, så kan man inte våra tacksam för resten?

Att få ett barn med cancer, att aå genomgå helvetiska behandlingar och sedan förlora det, är tydligen någonting som jag Skall Tacka Eva Persson för.
Konstigt ...

Kommentarer
Postat av: mathilda

jag blir lika iriterad som dig, vad har folk bakom panbenet när det utalar sig ibland. all styrka till er och lycka till med bebisen

2010-01-11 @ 12:35:40
Postat av: Jessica

Ja det känns som att hon jobbar på försäkringskassan eller något liknande. Idiotiska människa!! Ush va arg man blir på sånna människor. Nej förstår mig inte på sånna människor. Inget hjärta.

2010-01-11 @ 12:37:23
Postat av: Anonym

Blir alltid lika förvånad, när jag ser(läser) om mäniskors empatiförmåga och slutledningsförmåga.

En sådan komentar visar bara på hur okänsliga en del mäniskor är.

Hur skyddade deras liv måste ha varit, om dom ställer vårdkostnaden i relation med ersättningen.

Att inte kunna förstå att, det inte är pengarna det handlar om, utan principen!!!Man behandlar inte mäniskor i sorg på det viset.

Det är det frågan handlar om, inte ersättningen.

Massor av kramar och lycka till med Lillan.

2010-01-11 @ 13:03:08
Postat av: Ida och Viggo

WORD!!! You go girl! Jag håller med dig till punkt och pricka...Det är synd om dessa människor, som inte förstår...

2010-01-11 @ 13:07:49
URL: http://idaskrypin.blogspot.com
Postat av: Annika

Verkligen en helt bisarr kommentar från den där Eva.

2010-01-11 @ 13:15:55
URL: http://dagarmedhedda.blogspot.com
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Bra skrivet Sofie, helt otroligt att det finns människor som totalt saknar empati. Förstår att det inte var pengarna ni "bråkar om" utan själva principen att du skulle ha anmält dig som arbetssökande dagen efter Victors död. Läste också kommentarerna angående Peters barn och hur dom mår och dom var skrivna av en Eva om jag inte minns fel, är det samma person kanske???? Hoppas du kan "skaka av dig" dessa tråkiga inlägg och kommentarer.

Många stora & starka styrkekramar ♥2010-01-11 @ 13:29:00
Postat av: Julia 18 år snart

Den kvinnan vet nog inte hur det känns att förlora någon som betyder väldigt mycket.

2010-01-11 @ 13:29:18
URL: http://www.juliaronnskogmcallen.devote.se
Postat av: Maria

Men kära värld! Vad är det för människa??? Är hon ute efter att provocera eller är det verkligen hennes uppriktiga åsikt undrar jag.Jag förstår verkligen inte. Måste vara en otroligt bitter människa som kan skriva något sådant.Det är väl inte så mycket pengarna det handlar om som att göra "statement" att hanteringen av detta är helt galen - att inte kunna vika en millimeter från reglerna.Kram

Maria

2010-01-11 @ 13:38:02
Postat av: Malin

Men vad finns det för människor! Jag blir alldeles chockad!!!

Hoppas verkligen inte att du tar åt dig av det där Sofie.

Usch vad jag blir upprörd!Kram

2010-01-11 @ 14:19:25
URL: http://idaoliver.blogg.se/
Postat av: Helena

det finns konstiga människor som bara tror det okej och kasta skit runt sig.

2010-01-11 @ 14:52:30
URL: http://viggo2008.blogspot.com/
Postat av: En medmänniska

Hemska människor :(

2010-01-11 @ 15:26:46
Postat av: Jenny i Skåne (mamma till tre)

Usch ja, man blir bara helt matt. Att man ens orkar skriva ett sådant inlägg. Handlar förmodligen om någon slags missriktad bitterhet eller nåt, och en oförmåga att sätta sig in i andra personers situation. Nä, skaka av dig det du, du/ni behöver inte såna surmulars åsikter.Kramar!

2010-01-11 @ 15:50:49
Postat av: Ida

Bra skrivet Sofie!!

Stå på er och låt inte människor sänka er pga idiotiskt tänkande eller vad som nu kan ligga bakom denna persons negativa inställning!

Låter nästan som att det är hennes lön som ska betalas ut, fast det är klart, det kan det ju inte vara, eftersom det bara är en sån STRUNT summa det handlar om, det skulle hon väl aldrig bråka om isf!!Kram!

2010-01-11 @ 16:04:18
Postat av: Maria

Jag säger bara HURV... vilken människa, noll empati!!

2010-01-11 @ 16:36:13
Postat av: Bodil

Men herregud. Hur tänker hon? Tänker hon överhuvudtaget?! :O Givetvis handlar det inte om pengarna i ett sådant läge, men reglerna är ju helt åt helvete.

2010-01-11 @ 17:49:14
URL: http://enmynta.se
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Bra skrivet av dig!!!

Tyvärr finns det människor som henne och det är sorgligt.. tänker inte ens kommentera en sådan dum åsikt!!!

Stå på dig och ta inte åt dig.. vi står vid din sida sofie!!!

2010-01-11 @ 18:39:36
Postat av: Emilia

Åh jag blir så arg!!! Dumma dumma människa, hur kan hon ens med.....?Tänker på och hejar på er!

Kram

2010-01-11 @ 19:09:41
URL: http://eemiliaas.blogspot.com/
Postat av: Camilla

Eva Persson kan dränka sig.

2010-01-11 @ 19:15:12
Postat av: Jenny - tvåbarnsmor

Idiotiskt av henne att skriva en sån kommentar till en människa som har fölorat sitt barn! Bry dig inte om henne eller andra elaka/dumma kommentarer! Fortsätt kämpa för principen! Vi är många som står här bakom dig!Kram!

2010-01-11 @ 21:07:04
Postat av: Ammi

Men herre guud!! Hur tänker denna människan egentligen...?? Blir så jäkla arg hur hon bara kan med att yttra sig så otroligt kallt..USCH!!

Stå på dig Sofie, vi är SÅ många fler som självklart är på er sida och som fattar hur ni menar.Varma styrkekramar i massor!!

2010-01-11 @ 21:13:54
Postat av: Moa

Idiotisk kommentar. Känns som "det finns alltid dom som har det värre"-principen (eller "tänk på barnen i afrika" som man alltid fick höra när man var liten) - man ska inte klaga på något eftersom det kunde varit värre. Självklart var och är läkarna helt otroliga men det betyder inte att Försäkringskassan ska kunna kräva att en förälder i chock ska springa till arbetsförmedlingen och anmäla sig där precis när ens barn dött.

Kram!

2010-01-11 @ 21:22:19
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Tessan

Jag upphör aldrig att förvånas över vilka konstiga människor det finns. Eller är de bara ouppmärksamma och saknar förmågan att tolka saker på rätt sätt...? Märkligt är det i alla fall. Håller med om att det är reglerna och inte pengarna i sig det handlar om. Och faktiskt det som upprörde mig mest i hela den här försäkringskassehistorien är ju brevet ni fick hem. Så som personen på försäkringskassan uttryckte sig, det är verkligen helt sjukt!!!Usch, Eva Persson låter som en bitter liten människa. Vi bryr oss inte om henne!Kramar,

Tessan, mamma till Ida och Tim

2010-01-12 @ 07:48:35
URL: http://tessanova.blogg.se/
Postat av: Heidi

Fy vad ledsen man blir när man hör sådana saker. Jag förstår att ni blir irriterade men försök att inte bry er. Det finns alltid människor som har konstiga åsikter! Men jag kan lova dig att det är många, många fler som står på er sida! :)

2010-01-12 @ 17:49:19
Postat av: Kristina

Man blir så ledsen över en del människor utan empati. Undrar om hon jobbar på FK själv ???Försök att inte lyssna till detta för vi alla andra står på din sida.Kämpa på

2010-01-13 @ 23:09:28
Postat av: von Erran

Usch vilken jobbig människa dendär personen verkar vara.Här sitter du, har förlorat ett barn. Jag tycker att du är jätte stark som vågar peka på bristerna och vad som kunde gjorts bättre, så kanske fler liv kan räddas!Jätte irriterande med folk som alltid ska tycka så mycket när dom grundar sina åsikter på såå lösa grunder. Läs ordentligt eva om du ska tycka så mycke. Om du bara snabb-skummar igenom saker kan du lika gärna skippa ditt tyckande.Åh va less ja e på sånna människor!Fortsätt kämpa! :)Kram

von Erran

2010-01-15 @ 08:24:47
URL: http://vonerran.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag mår illa och SKÄMS över att folk kan kläcka ur sig så enormt korkade saker! Fan vad ni får stå ut med skit :-( så ledsen för er skull.

2010-01-15 @ 15:41:19
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Nanna

hej.

jag har aldrig hört talas om detta eller denna blogg och nu när jag ser detta blir jag oerhört sorgsen och upprörd. klart att man är ledsen när ens son fått cancer och gått bort. själv är jag 13 år och långt ifrån mamma men kan ändå känna medlidande med dig. vem tror den där eva persson att hon är egentligen? blir så frustrerad och förbannad på sådana människor.

jag är jätteledsen för er skull och hoppas att det ordnar sig för er ändå. det kommer säkert göra det, men du kommer ju vara ledsen och det är fullständigt acceptabelt att påpeka vad som kunde gjorts bättre när man förlorat ett barn. förstår att du blir sur, men försök ändå att inte lyssna på den korkade människan som skrev den där korkade kommentaren. vi är många som står bakom dig, jag en av dem. stå på dig!

Mvh, Nanna

2010-01-16 @ 00:16:27
URL: http://justnanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback