Svårt med barnboksutgivning....

        DATUM: 2010-03-22 TID: 19:45:56
Nu är andra sidan till boken färglagd och klar, i alla fall än så länge. Jag kommer säkert gå in och ändra mera sen eller lägga till saker då det är svårt att veta hur den utvecklas senare.

Var inne och läste på nätet angående att ge ut barnböcker och det var precis som jag trodde, SKIT svårt att få just DIN utgiven.

"Bonnier Carlsen tex, får in ca 3600 barnboksmanus varje år,  varav några få, kanske någon enstaka ges ut.

Mindre förlag, sådana som Opal, som ger ut exempelvis Pettson och Findus kan ibland ha en något tillbakalutad hållning och enbart satsa på den kassako de just råkar ha i stallet. De är alltså lika svårflirtade som de stora förlagen som besväras mer av den veritabla störtloden av manus att sortera
."

När man sänder in en barnbok har man rent statistiskt inte så stor chans att få boken förlagd. I 3499 fall av 3500 får boken avslag. Detta avslag kan dessutom ta lång tid att få bekräftat och förlaget kan i hanteringen rent av tappa bort en. Så ser det ut."


Ahhh, vad nervöst. Jag menar, hur stor är chansen att just MIN bok skulle komma i tryck?? Typ inte alls !!
Nej boken måste verkligen stick ut i mängden om det finns någon möjlighet att något förlag skall nappa, och det får vi hålla tummarna för =)

Kommentarer
Postat av: pernilla

Jag tror helt klart på att du kommer att få din bok utgiven, du är en så stark och driven människa som det värkar och jag ser dig som en stor förebild i att älska det man har osv.

Fortsätt att vara den du är du värkar vara en riktigt omtänksamm och kärleksfull människa, eller hela din familj.

Jag tror på din bokide och önskar dig all lycka!

kram

2010-03-22 @ 20:03:32
Postat av: Kristina

Håller tummarna att vi alla får se mera av din kommande bok o att du inte ger upp.

Ett tips är www.vulkan.se där man kan få tips och även betala själv för att få sin bok utgiven.

Lycka till!!!

2010-03-22 @ 20:05:30
Postat av: Lina

Jag och familjen bus här hemma håller tummarna för dig och din bok! Den kommer inspirera och hjälpa många på sin svåra väg! Ge aldrig upp;)

Du grejar det=) Kramar från oss!

2010-03-22 @ 20:05:59
URL: http://www.linarosell.bloggplatsen.se
Postat av: Fia

Jag är sjukt optimistisk men med tanke på det du skriver om så tror jag att du kommer kunna bli utgiven.

2010-03-22 @ 20:06:09
URL: http://lusth.org
Postat av: Jonelin

Ojojoj det var hård konkurens.. Men din är unik och det ska nog gå.. Hur ser det ut med förlaget som ger ut laban?

2010-03-22 @ 20:21:36
URL: http://jonelin.wordpress.com
Postat av: Emma

Vi tror på dig!! :)

2010-03-22 @ 20:51:25
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: Ammi

Här är en till som är helt säker på att du kommer att lyckas med din bok, och jag är garanterat en av alla dom som kommer att köpa den.Stort Lycka Till!!2010-03-22 @ 21:08:32
Postat av: Linda Eriksson

Du har ju blivit lite av en "kändis" i media och det kommer säkert att underlätta utgivning för din bok. När den kommer ut ska jag köpa den och använda den när jag träffar svårt sjuka barn i mitt arbete. Jag tycker att du ska göra barntavlor också i samma stil. Det skulle kunna göra succé på sjukhusavdelningarna, även på vuxenavdelningar där ju även barn också måste vistas ibland. En "skyddstavla" att ha ovanför sängen skulle vara fint tycker jag. Bara ett tips.. jag beundrar det du gör. Ta hand om dig.

2010-03-22 @ 21:31:50
URL: http://kattskatt.blogspot.com
Postat av: Thilda

Måste bara säga att bokidén är underbar, och bilden du visade jättefin! Håller tummarna för din bok!

2010-03-22 @ 21:49:15
Postat av: Helena

Jag tror på dig! Tänk vad du lyckats åstadkomma redan! Victor är stolt som en tupp när han blickar ner på sin supermorsa!

Jag hoppas och håller alla tummarna. Jag kommer absolut att köpa MINST ett exemplar.

Ta hand om er och fina dottern=)

KRAM Helena

2010-03-22 @ 22:18:45
Postat av: Anitha Leidefors

Hej Sofie!! Vet du vad?? jag tror att din bok har stor chans att komma ut på marknaden... finns knappt inga bra böcker som handlar om hur barn tänker om sorg, himlen och döden. Ge bokförlagen tips, om att boken kan användas på sjukhus och liknande ställen oxå.

Bilderna du har i boken, kan du inte få dom att gå ut som vykort och liknande oxå?? En del böcker är utgivna så... Då finns det nog ännu större marknad för din bok.. jag tycker fortfarande att djurkliniker skulle ha nytta av dina bilder och din bok.. Kommer ihåg personalen på djurkliniken när våran älskade Ronja somnade in, då sa personalen att, Tänk om vi ändå hade haft något annat att ge er, ett kort ellelr något. De hade ändå gjort ett bra försök, att göra en egen broschyr att lämna ut. Men de saknade det där lilla extra.. Om du får med lite olika djur på de andra bilderna, är ajg så övertygad om att du kommer att betyda oerhört mycket för många lessna djurägare och och nära och kära som har förlorat en familjemedlem/vän.

Ett lång kommentar, men jag tror så mycket på dig och din bok.

Ha en bra dag...

Kram Anitha

2010-03-23 @ 05:31:47
Postat av: Ännu en medmänniska/mamma till 3

Precis som många andra skrivit så tror jag också på dig och din idé. Bilderna är ju helt underbara & som Anitha skriver så finns det säkert en marknad för dom i vykortsformat.

Kram

2010-03-23 @ 06:08:55
Postat av: En medmänniska

Kan bara hålla med Anitha, Ännu en medmänniska/mamma till 3 och vad ni andra skrivit. Tror också starkt på dig Sofie och att det helt klart finns en marknad för bilderna, boken och även som vykortsformat. Skitbra alltihopa verkligen, håller tummarna!

Kram Malin

2010-03-23 @ 06:45:49
Postat av: natalie

Du kan inte flirta lite med media först och visa upp boken? Då kommer fler människor se vilket bra upplägg och vilja köpa den, och då kommer bokförlagen få eld under rumporna.Kram

2010-03-23 @ 07:29:03
URL: http://natalie-lilly.blogspot.com
Postat av: Mia

hej!

Först och främst måste jag bara få säga TACK!

-För att jag och så många andra får dela er hemska, men ändå så otroligt kärleksfyllda berättelse.Jag hittade hit igårkväll och läste och läste i över två timmar, jag blev så otroligt fascinerad av er styrka och kärlek till varandra och er omgivning.STORT grattis till er lilla dotter, Victors lillasyster. Hon är verkligen jättefin :)Jag håller tummarna för att din bok ska få tryckas, jag kommer isåfall köpa den! :)Kram Mia

2010-03-23 @ 08:03:44
URL: http://miakurtsson.blogg.se/
Postat av: Cecilia (i Huddinge)

Att det ska vara så svårt...men jag håller tummarna så hårt jag kan.

Kram och lycka till!

2010-03-23 @ 08:04:17
Postat av: Linda - mamma till Lovina

Hej!Jag har just startat en tävling i min blogg,

om valfri vårmössa eller skötunderlägg från lAim Design!Var med och tävla du också!Kram Linda!

http://lindet.blogg.se/2010/march/vinn-ett-skotunderlagg-eller-en-varmossa-fran.html

2010-03-23 @ 09:12:09
URL: http://lindet.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag tror att du kommer att lyckas Sofie! Din bok är ju inte en "dussinbok", den berör ju ett speciellt ämne.Jag tror på dig och håller tummarna!Kram

2010-03-23 @ 10:38:17
Postat av: Marie (en mamma med 3små barn)

Jag tror på dig och på boken!!!

Den har helt klart en chans bland alla dessa barnböcker.Det finns ju knappt någonting för barn som handlar om döden. det närmsta en förklaring jag kommit i en bok e en på bibblan om ett marsvin som dör.(adjö herr Muffin,tror jag den heter).sorglig men även det ända jag hittat..det behövs någonting annat..

Å du har hittat det. :)))Jag håller tummar och tror verkligen att din bok kommer ut!!kramar till dig

2010-03-23 @ 11:09:18
Postat av: Linda

Glöm inte att just DIN bok har precis lika stor chans som alla andra.. och kanske det är ju DIN bok som har det där lilla extra!!

Tro på dig själv.. Du har nog lite extra hjälp från ovan med!! :)

2010-03-23 @ 11:23:44
Postat av: Ina

Jag tror absolut att din bok kommer att ges ut, tanken bakom den är ju något som behövs, ger stöd, fantasi och kreativitet hos dom mindre i behov av det. För barn måste det finnas en vacker "Himmel" att se framför sig när dom mister en nära och jag tror att din bok är framtidens Nangijala. Håller tummarna och önskar dig all lycka till!!

2010-03-23 @ 12:31:50
URL: http://inasdekor.blogg.se/
Postat av: Yvonne - en mamma i Handen

Jag tror på dig och din fantastiska talang!Kram / Yvonne

2010-03-23 @ 17:19:52
Postat av: Moa

Intressant timing, jag tänkte precis skriva en artikel som skolarbete om svårigheterna att ge ut en bok men det verkar som att det inte blir något av den... Däremot har jag gjort en del research och det är ju verkligen skitsvårt att få boken utgiven. Testa att skicka in till förlag - får du ett nej så får du ju ett nej och då är det bara att bita ihop och gå vidare. Sen finns det ju andrahandsalternativ som vulkan (där du ju redan gett ut en bok så där vet du hur det funkar) och bokutgivning.se (som gör böcker i liten upplaga och inte print on demand som vulkan). Jag tror också på dig! :)

Kram!

2010-03-24 @ 16:54:30
URL: http://legobit.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback