Suck

        DATUM: 2010-05-20 TID: 21:26:38
Blir så besviken.


Vi hade ju som bekant sett fram emot att få åka till Almers hus i sommar, då de har Visommist veckor för familjer som förlorat sina barn.
Vi var ju där i Augusti förra sommaren, knappt tre månader efter Victor gick bort, och det var ett av de få ställen som vi verkligen kände att vi kunde slappna av.

Eftersom att man kan få chansen att åka dit fler än en gång om det finns plats, så ville vi absolut få möjligheten till det igen, då vi denna sommar har hunnit smält allt lite mer och inte är i sån chock.
Har med stor förväntan väntat på att sommar chemat skulle komma ut på Barncancerfondens hemsida, och när det äntligen gjorde det så ringde jag upp bokningsansvarig och kollade vilka veckor som fanns lediga.

Till min stora besvikelse så hade endast EN vecka blivit tillgänglig för Akademiska, och den var redan fullbokad.
Trodde inte det var sant... Fan också, vi som hade sett fram emot att åka ner dit, ha en avslappnande vecka med andra som sitter i samma båt, få ladda batterierna och vara tillsammans hela familjen.

Är så besviken då detta varit det enda vi sett fram emot i resväg. Men men, det finns inte så mycket att göra...
Fick som grädden på moset även reda på att Peter inte har rätt till någon betald semester ALLS i sommar, bara för att han varit sjukskriven !!!
Sjukt, eller hur ????
Så det blir till att vara hemma hela sommaren och pyssla på tomten. Tycker bara synd om Peter som tvingas gå till jobbet när vi åker och badar på dagarna... Usch...Till lite muntrare nyheter, så fick Laban komma hem idag =)
Han ser rent ut sagt för taskig ut, med rakad rumpa, ovårdad, glanslös päls och grått öga. Han går på ungefär 6 olika medeciner/ögonsalvor och får avsolut inte vistas i soljus.
Kul eller hur, med tanke på att det är typ ljust till elva på kvällarna ! Stackaren måste sitta i ett mörkt rum på dagarna och de enda promenader han kommer att få, är när det blivit halvmörkt ute.

Skall skämma bort honom lite extra nu och jag hoppas att inte Biffen retar honom när han ligger ute på altanen och solar =)
Fick maila alla utställningar som jag bokat in de närmsta veckorna/månaderna och hoppas att jag kan med veterinär intyg få tillbaka i alla fall någon anmälningsavgift.

Livet leker verkligen nu =(


Kommentarer
Postat av: UId

Gud vad tråkigt, verkar vara avslappnade för er och så går det inte!

Att det bara händer och ja, är ju konstigt att inte Peter får någon betald, tråkigt =(Men Laban, vad tur! Kanske lite jobbigt att behöva ta sex olika medeciner men men. Det händer saker!

2010-05-20 @ 22:02:11
Postat av: Moa

Så tråkigt att ni inte kommer iväg till Almers hus, det skulle ni behövt..Jätte tråkigt ang. Peters semester. Men kan han inte vara pappledig något, kanske bara en vecka?

Kanske svårt att lösa... en tanke baraGe Laban en stor kram.

2010-05-20 @ 22:17:11
URL: http://moasprinsar.blogg.se/
Postat av: Nina

Men så trist :( Hoppas ni får möjlighet till avslappning och en skön semester ändå..Kan inte Laban ha en lapp för ögat bara? Antar inte det eftersom han inte har det, men tanken slog mig bara.Må gott! Tänker ofta på er...

Kram Nina!

2010-05-21 @ 05:18:42
URL: http://nina-livetistort.blogspot.com
Postat av: Nen

Nu har du fått dina onda tre så nu kan det bara bli bättre.Trist när man har planer som går i stöpen och ännu jobbigare blir det när resterande saker inte går vägen heller.Hoppas det vänder. Kram

2010-05-21 @ 08:12:02
URL: http://nennr1.blogg.se/
Postat av: Maria

Usch vad lessen jag blir:-( Märkligt ändå att han inte får några dagar.... man brukar ha rätt till dagar men med en lägre ersättning... om jag inte kommer i håg fel??? Hoppas på en fin sommar så att ni får ha härliga sommarkvällar & helger ihop med lilla skruttan <3 <3

2010-05-21 @ 10:59:12
Postat av: Helena

Sjukpenning är semesterlönegrundande, så det verkar ju helt sjukt. Jag skulle kolla upp detta, för det tror jag inte på!

2010-05-21 @ 11:22:14
URL: http://tryfflan.wordpress.com
Postat av: En mistmamma

Förstår inte riktigt hur du kan va besviken över att inte komma till Almers Hus igen. Det är ju bara 8 familjer från HELA Sverige som kommer dit varje sommar. Det hade ju vart orättvisst om ni skulle få åka igen..vi är ju många som vill dit

2010-05-21 @ 14:13:57
Postat av: Christina

Visst får du tillbaks anmälningsavgifterna när du har veterinärintyg. Arrangörerna drar en liten del i administartionskostnad men största delen ska du ha tillbaks.

Som någon skrev - nu har du haft de tre så nu kan det bara bli bättre.Men jag förstår att det känns tungt när inget vill sej .

2010-05-21 @ 17:43:38
Postat av: Elin A

vad tråkigt med semestern för din sambo. Tycker det låter konstigt att han inte skulle ha nån betald semester pga sjukskrivningen. Dubbelkolla detta en gång till. Och som nån annan skrev, kan han inte ta ut pappadagar om du har nån sparad semester från jobbet så kan du kanske ta den i sommar?

Kan tänka mig att det är många som vill komma till Almers hus. Tycker man läser om det stället i många bloggar.

Tänker på er! Hoppas ni får en skön helg.

2010-05-21 @ 19:15:54
Postat av: Catarina

håller med ang Peters semester, det är bara i undantagsfall frånvaro inte är semestergrundande. Kolla upp det, arbetsgivare vet inte allt....

2010-05-21 @ 20:54:00
Postat av: En till mistmamma

Vår pojk dog i januari i år och vi försökte också komma till Almers, men det var fullt. Tycker det är bra att låta dem som aldrig varit där få förtur. Vi är ju väldigt många tyvärr....Min och min mans sjukpenning var semestergrundande (lägre kvot bara). Tycker också din man ska kolla upp det.Hoppas dagarna som kommer blir stabilare och känns bättre.

2010-05-21 @ 23:09:59
Postat av: Suzanne

Hej! självklart har Peter rätt till betald esemester! Håller med Helena och flera andra sóm har skrivit samma sak : KOLLA det!Hoppas lille söte Laban piggnar till snart, och att ni får en skön sommar trots att era planer och förhoppningar gick om intet.

Förstår att det känns riktigt trist för er nu,

men the only way is up !!

Håller tummarna för er !

2010-05-21 @ 23:42:31
Postat av: Moa

Kolla upp det med semestern, det verkar ju skitskumt att man inte har rätt till betald semester för att man varit sjukskriven... Man kan ju knappast påstå att han hade lång semester förra året när tiden gick ut på att sörja sitt barn... Kram!

2010-05-22 @ 10:47:13
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Kia

Hej Sofie,vi förlorade vår Simon den 19/2-2008 och nu ska vi till Almers hus v 26.Vi har inte varit där tidigare heller.En önskan skulle vara att vi som förlorat våra älskade ungarskulle ha en vecka till att välja på och söka men vi har bara 2 att ansöka om.Det är klart att barn under behandling med familjer ska ha fler veckor eftersom dom är så många.Men hur mår då vi???Kan inte få ihop 5 vistelser 5 år efter barnets bortgång som vi kan söka!!!Tyvärr är vi många i denna helvetes situation.Sköt om er Kia

2010-05-22 @ 19:52:47
Postat av: En medmänniska

Ledsen att läsa att det är fullbokat, förstår din besvikelse. Så hemsk vetskap att så många förlorat ett älskat barn i och med det är stor efterfrågan och fullbokat :-(Skönt att ni fått hem Laban, stackars som måste va inne i mörkret och bara få gå ut i halvmörker. Hoppas han blir helt återställd såsmåningom.

Angående Peter..så galet :-( Stämmer det verkligen?!

Kram Malin

2010-05-23 @ 13:48:03
Postat av: Monika Andersson

Hej Sofie!!Förlåt, men jag blev lite frustrerad när jag läste kommentarerna här nyss... Det var någon som tyckte att det skulle varit orättvist om ni hade fått en plats igen på Almers Hus... Visst kan jag förstå att det är många som både vill och behöver få åka till en plats där man kan träffa familjer som har gått igenom samma hemska upplevelser... MEN varför skulle det vara orättvist om ni hade fått åka igen??!! Ni behöver väl det lika mycket som alla andra även om ni har varit där en gång innan...Och vad det gäller Peters semester, Min mamma är sjukskriven och får ändå betald semester så ni ska definitivt kolla upp det igen... Kolla med hans jobb, försäkringskassa och a-kassa... För något fel har hans arbetsgivare gjort i så fall!!Hoppas nu att ni får en toppensommar i alla fall!!!Varma kramar till er alla i familjen och massor av tankar till himlaängeln Victor!!!Från en som berörs mycket!!

2010-06-09 @ 13:52:33
URL: http://www.mockla25.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback