Fagerudd

        DATUM: 2011-10-28 TID: 18:57:14

Vår Visommist helg på Fagerudd har varit underbar och det var såå trevligt att återse alla igen.

Man blir som en liten familj och kommer varandra väldigt nära när man delar liknande öden - och det kan jag nog våga säga att även de andra håller med om.

Fagerudd är ett underbart konferens hotell som ligger naturskönt vid mälarens strand på en udde i Enköping. 


Vi anlände på Lördagsmorgon och slöt upp och åt en underbar frukostbuffè med de andra familjerna. Solen sken och det var många glada utrop som hördes i den vackra matsalen.


Efter att vi checkat in på våra rum så började vistelsen med samling, där alla fick berätta vad de gjort och vad som hänt under sommaren.
Det blev genast påtagligt hur olika vi alla var inne i sorgebearbetningen och hur många olika händelser som kantat vår sommar.

Temat på helgens vistelse var "syskonreaktioner" och en terapeut med specialisering av barn kom och föreläste samt lyssnade på våra frågor. Detta var mycket lärorikt och nyttigt och alla fick en ordentlig genomgång av sina eventuella "problem" och det som bekymmrade dem.


Det är helt otroligt hur starka var och en av våra berättelser är, och det slår mig varje gång vi ses hur otroligt det är att vi alla orkar sitta och berätta, orkar andas och orkar leva...
Tyngden av de ord och den innebörd som innefattar allt resulterar i ständiga knytnävslag i magen samt kippande efter luft.
Det är vid dessa tillfällen som man verkligen inser hur otroligt väl man lindar in traumatiska minnen och upplevelser i dämpande och skyddande paket av bomull, för att de inte skall göra så olidligt ont.


En av mammorna nämde under dagen att " Tänk om en normal människa skulle kliva in här och höra vad vi pratar om. De skulle ju inte tro att det var sant"
Och det är precis så det känns, även för mig. Ibland fattar jag inte att man genomlevt något så jävulskt hemskt - utan att det bara är de andra som drabbats.


Trots att alla var totalt slut efter otaliga timmar av "terapi" så var kvällen och middagen helt underbar! Jag skrattade mer än vad jag gjort på länge och kände mig helt trygg i de andras sällskap.
Hur kan man tycka om människor så mycket som man inte ens känner ..?Lägger in lite bilder från vistelsen om någon vill se...

Vår underbara kypare presenterar kvällens meny samt de väl utvalda vinerna som man fick till om man slog till på "vinpaketet".


Aptitretare


FörrättVarmrätt


Efterrätt


Kommentarer
Postat av: Kia (ängeln Simons mamma)

Så sant Sofie,hur ofta säger man inte "Tänk om allt var NORMALT"Visst är det skönt med nyfunna vänner som man aldrig skulle ha träffat om det hemska inte hade drabbat oss.Bara veta det att man finns för varandra.Vi är några familjer som har förlorat ett barn i cancer som har kontakt och ses då och då.Snart ska vi träffas och åka på Spa tillsammans.Men visst skulle det ha varit helt annorlunda......Kram Kia

2011-10-30 @ 09:12:49
Postat av: Morfar (pappa)

Så skönt att ni fick komma iväg på detta, det behövs verkligen för själen. Maten såg verkligen härlig ut, hoppas den smakade lika bra. :-)kram

pappa

2011-11-01 @ 14:48:56
Postat av: Linda

Hejsan Sofie!!Skulle vilja uppmärksamma dig och din blogg med en blogg länk som går till vän och hans familj som har drabbats av det hemska att behöva överleva sitt eget barn. Vet att din blogg är välläst och jag ber dig nu att hjälpa oss att föra detta vidare till en chans att rädda lilla Hugo.http://hannasblandning.blogspot.comVarma hälsningar Linda

2011-11-05 @ 15:44:50
Postat av: Johanna

Den här kommentaren har inte med inlägget att göra.

Jag hittade din blogg nu, och blev starkt berörd. Min bror som

nu är 24 år gammal drabbades av hjärn tumörer när han var 12 år. Han överlevde :), mot alla odds. Jag har idag 2 barn, och känslan och paniken slog upp i mig när jag började läsa dina inlägg, maktlösheten!

Jag önskar dig och din familj allt gott!

2011-11-05 @ 19:05:17
Postat av: Annellisaa

ser gott ut:)

2011-11-24 @ 10:07:35
URL: http://annellisaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Innan du kommenterar, har du läst inlägget?:


Trackback